Şimdi Ara

HTC ChaCha aldım (detaylı izlenimlerim) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
411
Cevap
4
Favori
71.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkese merhaba bende htc cha cha var ama bendeki htc cha chayı arkadşımdan 2.el molarak almıştım aldığımda telefon 2 haftalıktı :) ve benim sıkıntım şu benim elimde şuanda 8gblık bir hafıza kartı var yaklaşık 4-5 gb ta yakın müzik arşivim var hepside seçme toplamda 100 adet ama benim telefonum sadece mbazen 827 bazen 724 adet parçayı görüyorbu neyden? kaynaklanıo olabilir? andorid andorid ilemcisini hiç güncelleştirmedik onu götürüp güncelleştirsem sil baştan yükletsem bir sıkıntı olur mu? birde kendim güncellesem androidikendim yüklesem acaba kvk garantisinden çıkar mı? bana bu konularda yardımcı olursanız eğer sevinirim teşekkürler hafıza kartını görmemsi dışında başka hiç bir sıkıntı yok teşekkürler şimdiden yardımlarınız için :)
  • arkadaşlar mobil şebeken internete bağlanamıyorum mobil şebekeyi aktif ettim halbuki yardım edermisiniz net paketım yok fakat yınede faturada ymeesı gerekmıyormu hattım turkcell ?
  • arkadaşlar size bir kaç sorum olacak htc cha cha almayı düşünüyorum fakat aklımda bir kaç soru var

1: ben sürekli telefonda internete giren sayfadan sayfaya atlayan biri değilim işim varsa facede veya twitterde işimi halleder 5 dkk bakınır çıkarım. yükliceğim oyun 3 veya 4 öyle her dkka oyunda oynamam en fazla 10 dakka sürekli telefonda görüşmede yapmam günde en baba 45 dkka konuşum mesajda 50 tane sizce alacağım telefonda bu kullanımla pil bana 1 gün çok rahat dayanırmı
  • htc chacha ile samsung galaxy m pro arasında kararsız kaldım.. samsungda adobe flash var. ekran rengi 16 milyon. hızıda 1 ghz. görüntülü görüşme için ön kamera mevcut. multi touch yok. chacha'da adobe yok mu ? hangisini neden almalıyım yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: geziciii

arkadaşlar size bir kaç sorum olacak htc cha cha almayı düşünüyorum fakat aklımda bir kaç soru var

1: ben sürekli telefonda internete giren sayfadan sayfaya atlayan biri değilim işim varsa facede veya twitterde işimi halleder 5 dkk bakınır çıkarım. yükliceğim oyun 3 veya 4 öyle her dkka oyunda oynamam en fazla 10 dakka sürekli telefonda görüşmede yapmam günde en baba 45 dkka konuşum mesajda 50 tane sizce alacağım telefonda bu kullanımla pil bana 1 gün çok rahat dayanırmı

Bazen dayanır, bazen dayanamayabilir. Ben de hemen hemen aynı kullanıyorum çünkü...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackshine

quote:

Orijinalden alıntı: Nautilus20

Yazık günah 30 TL'ye. Bizim cihazın kullanıcı sayısı az olduğu için destek de yetersiz kalıyor Android forumlarında sanki HTC nin böyle bir modeli yok gibi kullanan ve destek veren sayısı çok az.

Katılıyorum. Bu telefon pek yaygın olmadığından developerlar da pek uğraşmıyorlar.

Developer 'lar bir kenara dursun. Chacha kullanıcısı olarak başımıza gelene bakın.

İstanbul Tahtakalede "Yıldız Han" diye bir yer var. Bilenler bilir, cep telefonlarının her bir vidasına kadar tüm yedek parçalarını hemen her tamirci oradan alır.
    6-7 kattaki hemen hemen tüm dükkanlara uğradık. HTC Chacha için aksesuar,pil filan bakıyordum..
    İnanırmasınız.. sadece "ekran koruyucusu film" bulabildim. tanesi 2,5tl :)
    Yanımdaki arkadaşım da sensation için silikon kılıf bulamadı. Ama yine sensation daha bir yaygındı. Chacha da durumlar çok kötü :) yine en çok aksesuar için gittigidiyor,ebay filan bakınmak gerekti.

Yani özetle.. ChaCha iyi güzel de.. cihazı hala root edemiyoruz :)

Hoca selamlar,
    Tahtakale de YILDIZHAN ve onun arkasında bulunan aksesuarcılarda herbir aksesuar mevcut ;) Doğubankta ne yapacan, "eskiden piyasaydı orası!".
    Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: ukc34

quote:

Orijinalden alıntı: blackshine

quote:

Orijinalden alıntı: Nautilus20

Yazık günah 30 TL'ye. Bizim cihazın kullanıcı sayısı az olduğu için destek de yetersiz kalıyor Android forumlarında sanki HTC nin böyle bir modeli yok gibi kullanan ve destek veren sayısı çok az.

Katılıyorum. Bu telefon pek yaygın olmadığından developerlar da pek uğraşmıyorlar.

Developer 'lar bir kenara dursun. Chacha kullanıcısı olarak başımıza gelene bakın.

İstanbul Tahtakalede "Yıldız Han" diye bir yer var. Bilenler bilir, cep telefonlarının her bir vidasına kadar tüm yedek parçalarını hemen her tamirci oradan alır.
    6-7 kattaki hemen hemen tüm dükkanlara uğradık. HTC Chacha için aksesuar,pil filan bakıyordum..
    İnanırmasınız.. sadece "ekran koruyucusu film" bulabildim. tanesi 2,5tl :)
    Yanımdaki arkadaşım da sensation için silikon kılıf bulamadı. Ama yine sensation daha bir yaygındı. Chacha da durumlar çok kötü :) yine en çok aksesuar için gittigidiyor,ebay filan bakınmak gerekti.

Yani özetle.. ChaCha iyi güzel de.. cihazı hala root edemiyoruz :)

Hoca selamlar,
    Tahtakale de YILDIZHAN ve onun arkasında bulunan aksesuarcılarda herbir aksesuar mevcut ;) Doğubankta ne yapacan, "eskiden piyasaydı orası!".
    Saygılar

Doğubanktan kim bahsetti ki ?

• Whatsapp yüklenip rahat kullanılabiliyor mu
  • Kesinlikle cok ozel ve guzel bi telefon whatsapp vb hicbir uygulamada sorunla karsilasmadim

• quote:

Orijinalden alıntı: Saldıray007

Whatsapp yüklenip rahat kullanılabiliyor mu

sıkıntı yok gayet iyi kullanabiliyorsun
  • telefon çogu yönden bu fiyata en iyi telefon..hoparlörden sesli dinleyenler için sıkıntı olabilir az çıkıyor.
    şarjı da az gidiyor 24 saat açık kalcaksa 1günden fazla gitmesi zor.
    150mb telefon bellegi yeterli degil çok uygulama sıkıntı yaratıyor.
    root yapılabiliyor fakat garantiden çıktıgını unutmayın.
    hızlı bir telefon.500liraya bu kalite bulunmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: k-cag

telefon çogu yönden bu fiyata en iyi telefon..hoparlörden sesli dinleyenler için sıkıntı olabilir az çıkıyor.
    şarjı da az gidiyor 24 saat açık kalcaksa 1günden fazla gitmesi zor.
    150mb telefon bellegi yeterli degil çok uygulama sıkıntı yaratıyor.
    root yapılabiliyor fakat garantiden çıktıgını unutmayın.
    hızlı bir telefon.500liraya bu kalite bulunmaz

Kaç saatte şarj oluyor telefon?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Auto engineeR

Arkadaşlar telefonu 2 gün önce aldım iki kez şarjı bitirdim. bakmadığım özelliği kalmadı.
    İlk şarjını tam bitirip kapalıyken 12 saat yaptım. sonra yine tam bitirip kapalı şarj ettim dolunca söktüm. şimdi 3. şarjında.
    telefonu bir an bile elimden bırakmadım desem yeri. 3g ve wireless hep açık. facebook ve chat hep açık. Android market mükemmel resmen milyon tane bedava uygulama ve oyun var. marketten live messenger indirdim ve bilgisayarda kullandığımdan hiçbir farkı yok. messenger da sürekli açık. bu şekilde tam dolu şarjla 6 saat civarı gidiyor ( video çekimi, foto çekimi, konuşma, sürekli menüde gezme ayarları kurcalama ve buarada chat yapma facebook gezme ) telefonu açtıktan sonra pil menüsünde sayaç başlıyor ve telefon açıldığından beri kaç saat kaç dakika geçtiğini, kaç dakika uyku modunda kaldığını falan yazıyor.
    görmemiş gibi telefonu her dakika kurcalamayacak olursanız tahminim 2 güne yakın gider 3g wireless açık olarak.

telefonun geneline bakacak olursak ; inanılmaz kullanışlı, kaba olarak basit, ama gerektiğinde fazlasıyla detay bulabileceğiniz, kullanımı kolay ve hızlı bir telefon. arka planda çalışan programları kapatma özelliği yok, markette ücretsiz task managerler mevcut. ama öyle ki arkada çalışan uygulamalar telefonun performansını hiç etkilemiyor. ne olursa olsun ilk açtığınız hızını koruyor telefon. hiç göze batan bir kasmayla karşılaşmadım. genel olarak resmen iphone akıcılığında bir telefon.

klavyesinin kullanımı hakkında test videolarında olumsuz şeyler söyleniyordu. hayır, klavyenin en ufak bir kusuru yok. fn ve shift tuslarının kullanımı ve buna bağlı simgelerin seçimi çok rahat ve hızlı. ben resmen laptop hızında kullanıyorum klavyeyi. aydınlatması çok güzel ve ve tam kıvamında. ortam ışığı azaldığında (tam olarak seçmeye zorlanacağınız ışık ortamında) devreye giriyor. ekran parlaklığı da bi yandan ayarlanıyor tabii.

telefonun kişiselleştirme seçenekler harika, tam olarak kullanımınıza uygun ekranlar hazırlayabiliyorsunuz.

ekranın kendisi küçük ama işlevi büyük. çözünürlüğü çok güzel ve dokunmatiği çok hızlı ve rahat. ekranın yüzeyi parmağın çok rahat kayacağı şekilde hazırlanmış (ellerim nemlidir, normalde rahat kullanamam dokunmatik ekranları), hız ve hassasiyet olarak iphone a yakın. kesinlikle rahatsız edecek hiç birşeyi yok.
    buarada ekran multitouch, bunda da herhangi bir kusur yok.

gelelim şimdi kameraya.. İşte bir tek bu konuda olumlu olamayacağım. 5 megapixellik kamerasının fotoğraf çekimi standartların altında. ekranda dokunduğunuz yere odaklanması çok güzel özellik ama sonuç olarak çekilen foto kalitesi standartların altında. Video çekimi : vasat. maximum çözünürlük 720x480. bu çözünürlükte en parlak ışıkta bile kesintiler, ufak takılmalar oluyor. frame sayısı en ıyı ışıkta bile yeterli değil. hareketli çekimler vasat oluyor. 640x480 biraz daha iyi ama o da hız olarak tatminkar değil. 320x240 kalıyor geriye, ama onu da kullanırsanız :D Buarada entegre led flash var ve gördüğüm en etkililerinden.

Ses kayıt kalitesi : ses kaydında ve video kaydında mikrofon olarak telefonun arka kapağındaki özel mikrofonu kullanıyor. Daha iyisini görmedim desem yeridir.

Genel olarak : büyük ekran takıntısı olmayanlar, şarj problemi fazla olmayanlar, kamerayı çok önemsemeyenler için BENCE alınacak EN İYİ telefon. Resmen aşık oldum :)

Kaç saatte tam şarj oluyor. 8.20 de şarja taktım şuan 9.35 ama dolmadı tam boşken kaç saatte doluyor?

• Bu telefondan almayı dusunuyorum satan arkadaslar varsa ozel mesaj yoluyla ulasırsa sevinirim.
  • şebeke üzerinden görüntülü görüşme yapılamadığı yazılmış, bu doğru mu?
  • bu telefonda adobe flash player var mı ? varsa donmadan sorunsuz şekilde video izleniyo mu internette

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azizsilin -- 29 Eylül 2012; 15:30:43 >
  • hb de cek puanla 320 e geliyo,alsammı?
  • taksim saturn'deki mağazada siyahı da beyazı da mevcut ve 499 lira
  • quote:

Orijinalden alıntı: maestro_34

şebeke üzerinden görüntülü görüşme yapılamadığı yazılmış, bu doğru mu?

Evet malesef araştırmalarımda görüntülü görüşme yapamıyorsunuz şebeke üzerinden. Ancak Skype tarzı programlarla görüşme sağlanabiliyormuş. (Bu bilgiyi Taksim Saturn Mağazasında görevli arkadaştan ögrendim).
    Duyumlarıma görede Skype tarzı programlarında çok sağlıklı olmadığı söyleniyor.
    Telefon iyi güzel hoşta olumsuz yanlarıda çok can alıcı noktaları.
  • Ben de bugün aldım telefonu.şimdi şarja taktım.soyleyebileceginiz veya onerebilceginiz yapmam gereken bir seyler var mı.bu arada cihazı 479 liraya aldım

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.