Değerli Dostlar, Envy mi, o mu, bu mu, garantisi ne olacak derken Texas a giden bir arkadaşıma al gitsin dedim çaktık siparişi olduk HP ci :))... Görünen o ki HP USA sitesinde istediğin donanımı ekleyip çıkartabildiğin laptoplar kurdurabiliyorsun, İB de mümkün mü bilemiyorum... Aşağıdaki konfigürasyonu 1028 USD ye maletmiş durumdayım, iyi mi ettim kötü mü bilemiyorum.... Bebek geldiğinden odada desktopa yer kalmayacak yakında... onun yerine laptop görünümlü desktop alalım dedik... bu arada ABD den laptop getirtecek arkadaşlarwww.logicbuy.com sitesindeki günlük-birkaç günlük kuponlara mutlaka baksın ben 200 USD indirimi ordan 150 yi HP den aldım... geçen hafta 1049 dolara full HD ekranlı 5830 kartlı, USB 3.0 lı Envy 15 sattı adamlar...
HP Pavilion dv7t Select Edition PC • Genuine Windows 7 Home Premium 64-bit • Intel(R) Core(TM) i7-720QM Quad Core processor (1.6GHz, 6MB L3 Cache) with Turbo Boost up to 2.8 GHz • FREE Upgrade to 6GB DDR3 System Memory (2 Dimm) • FREE Upgrade to 500GB 7200RPM SATA Hard Drive with HP ProtectSmart Hard Drive Protection • 1GB ATI Mobility Radeon(TM) HD 5650 Graphics + HDMI and VGA ports - For Quad Core Processors • 17.3" diagonal HD+ High-Definition HP LED BrightView Widescreen Display (1600 x 900) • SuperMulti 8X DVD+/-R/RW with Double Layer Support • HP TrueVision Webcam + Fingerprint Reader + Digital Microphone • Intel Wireless-N Card • Full-size island-style keyboard with integrated numeric keypad • 6 Cell Lithium Ion Battery (standard) • Microsoft(R) Office Starter 2010 • HP Home & Home Office Store in-box envelope
cihazı TR de kullanmak için yeni bir adaptör mü yoksa basit bir çevirici mi gerekir? bilgisi olan beni aydınlatabilirse çok sevinirim...
bunda arkadan aydınlatmalı klavye olmaması garip..seçeneklerdede yok..
Fiyat normal gibi geldi. Aşağıdaki üründen farklı olarak 2 GB bellek fazlası var. Ekran kartı ise bir alt model.
Sendekinin ağırlığını yazmamışsın ama buradaki 3,4 kliogram geliyormuş. Bunu da kıyaslayabilirsin. Büyük cihazlarda bu önemli bence. Ne kadar kurtarsak kârdır hesabı
Ayrıca basit bir çevirici ile kullanabilirsin ürünü.
Hocam öncelikle yanıtın için teşekkürler... Aslında ev dışına pek taşımayacağım için ağırlığına hiç dikkat etmemiştim. Ama sen yazınca merak edip baktım, 7.99lbs yani kabaca 3.63 kg geliyormuş... Cihazı eşim de kullanacağı için :)) fırçalanmış aluminum façalı, brightview HP yi vasat duruşlu ama belki bazı yönlerden daha üstün ya da ucuz bir ASUS, Acer, LG vs ye tercih ettim :)... Asusun fiyatı güzelmiş lakin göndereceğin eylalete bağlı olarak ciddi bir vergi de geliyor o fiyatın üstüne... örneğin TX için ben 78 USD ödüyorum şimdi... Basit çeviriciden kastın voltaj dönüştürücü mü yoksa üçlü soketi ikiliye uyduran fiş çeviricisi mi?
Fiş çevirici
Ayrıca vergi konusunda bir şey diyemiyorum. Adamlar vergiyle yatıp vergiyle kalkıyorlar. O yüzden hangisi ucuzsa onu alıp, rahat etmek var. Dikkate değecek hiçbir fark yok aralarında zaten.
Kasa piyano siyahı olmasın da ne olursa olsun. Millet canından bezdi bu kasalar yüzünden
Dikkat edin arkadaşlar Bedavaya disk ve Ram yükseltme yapılıyormuş.Bu sistemi 1028$ hallettiysen süper olmuş yemede yanında yat desene biz hep kazıklanıyoruz.
Gerçekten iyimiş bu bir de yükseltme olanakları da göz önünde obulundurursak iyimişİnş.Sorun çıkmaz
Değerli arkadaşlar yorumlarınız moralimi düzeltti biraz... sanki daha iyi birşeyler alabilirmişim gelmişti sonradan biraz kurcalayınca... kasa neyse ki iz tutmayan fırçalı aluminum olandan.. belli ki usa deki dv7 kasaları değişmiş... ben 3 gün erken sipariş verebilsem şu adını yazdığım logicbuy sitesinde +50 USD daha indirim kuponu vardı.. iyinin de iyisi gelir mi derken onu kaçırdık... garanti hikayesi ne olacak bir terslik çıkarsa göreceğiz... aynı paraya 18.4 1080p ekranlı (full HD değil panel ama ne alakaysa 1080p yazıyor) i5 işlemcili dv8 vardı dahili hdtv tuneri falan olan... 2x320GB li... bu hafta hp siteesinde ücretsiz blu-ray drive upgrade i var kampanyada... RAM bitmiş gibi
İyi bir laptop gerçekten. Özellikle bedava yükseltme olayı çok iyi
Değerli üyeler, bunca zaman sonra konuyu hortlatmayı hiç istemezdim ama çaresiz bir durumda kaldım iki yıl geçmeden.
Laptop cpu doğru düzgün yük altında değilken bile çok kısa sürede oldukça yüksek sıcaklıklara ulaşıyor (93*C+ gibi) ve bir süre sonra da doğal olarak kendini kapatıyor. BIOS ayarlarında fan always on seçili, hatta clock hızlarını bile % 80 lere düşürdüm ancak fayda etmedi. Son çare 90 liraya sağlam bir soğutucu (Cooler Master U3) aldım ve 3 fanı da ısınan CPU bölgesine hizaladım o da zerre fayda etmiyor. Cihaz çalışır çalışmaz oldukça yüksek bir sesle fan devreye giriyor ve adeta çalan müzik bile duyulmuyor.
Aldıktan sonra uzunca bir süre BIOS güncellememiştim, önceki gün onu en son versiyona (F29) a yükselttim ve BIOS özelliklerinde özellikle termal denetimin iyileştirildiği yazıyor HP destek sitesinde. Ancak işler bundan sonra daha da kötüye gitti. Fan sesi belirgin şekilde azaldı ancak cihaz çok daha kısa bir sürede ısınıp kapanmaya devam ediyor. HP servisinin allahlık durumunu ve cihazın yurtdışı olduğunu düşünerek ona son çare gözüyle bakıyorum. Ancak başka ne deneyebilirim onu da bilemiyorum. Süpürge-fön ikilisiyle fan nozullarını temizlemeye çalıştım bir faydası olmadı. Bilgili bir yakınım BIOS sürümlerini tek tek yüklememi önerdi bir ilgisi olabilir mi bilemiyorum, deneyeceğim.
Olası bir çözüm önerisi aklına gelen varsa, paylaşırsa çok sevinirim.
quote:
Orijinalden alıntı: ozerkane
Değerli üyeler, bunca zaman sonra konuyu hortlatmayı hiç istemezdim ama çaresiz bir durumda kaldım iki yıl geçmeden.
Laptop cpu doğru düzgün yük altında değilken bile çok kısa sürede oldukça yüksek sıcaklıklara ulaşıyor (93*C+ gibi) ve bir süre sonra da doğal olarak kendini kapatıyor. BIOS ayarlarında fan always on seçili, hatta clock hızlarını bile % 80 lere düşürdüm ancak fayda etmedi. Son çare 90 liraya sağlam bir soğutucu (Cooler Master U3) aldım ve 3 fanı da ısınan CPU bölgesine hizaladım o da zerre fayda etmiyor. Cihaz çalışır çalışmaz oldukça yüksek bir sesle fan devreye giriyor ve adeta çalan müzik bile duyulmuyor.
Aldıktan sonra uzunca bir süre BIOS güncellememiştim, önceki gün onu en son versiyona (F29) a yükselttim ve BIOS özelliklerinde özellikle termal denetimin iyileştirildiği yazıyor HP destek sitesinde. Ancak işler bundan sonra daha da kötüye gitti. Fan sesi belirgin şekilde azaldı ancak cihaz çok daha kısa bir sürede ısınıp kapanmaya devam ediyor. HP servisinin allahlık durumunu ve cihazın yurtdışı olduğunu düşünerek ona son çare gözüyle bakıyorum. Ancak başka ne deneyebilirim onu da bilemiyorum. Süpürge-fön ikilisiyle fan nozullarını temizlemeye çalıştım bir faydası olmadı. Bilgili bir yakınım BIOS sürümlerini tek tek yüklememi önerdi bir ilgisi olabilir mi bilemiyorum, deneyeceğim.
Olası bir çözüm önerisi aklına gelen varsa, paylaşırsa çok sevinirim.
Eğer uzun süre fan açılıp temizliği yapılmamışsa ve termal macun yenilenmemişse bu semptonların görülmesi normaldir.Aldığınızdan bu yana geçen süre 1.5 sene olmuş zaten mutlaka bi bakım şart.Yetkili servis olması önemli değil işinin ehli bir bilgisayarcıya da götürseniz yapabilirler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme