Şimdi Ara

//HP PAVILION DV6 SERİSİ KULLANANLAR KULÜBÜ \\ (155. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.081
Cevap
26
Favori
932.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 153154155156157
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Shady

quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Yeni DV6 ların klavyeleri değişmiş sizce iyi mi olmuş kötü mü? Bence bir bakıma iyi leke tutmaması açısından fakat görünüş açısından pek şık durmuyor piano black kasanın ortasında mat bir klavye.

Klavye neysede ekran kalitesinin düştüğünü söyleyen arkadaşlar var.Onu bir kesinliğe kavuştursak da DV6'nın yeni serisinin kaderi belli olsa.

Ekleme:Sadece panelde değil,sabit disk,optik sürücüde de değişikliğe gitmiş galiba.

klavye kasayla tam bir uyumsuzluk içinde ne yazıkki ve klavye kalitesi gerçek söylüyorum 10 ytllik klavye hissi veriyor yani 1800 ytlye bu klavye konmaz.ayrıcana o multimedya tuşları bilgisayarı bozmuş koymuş zaten orası ısınmıyorduki ısınmasın diye kaldırmış demişler zaten forumda bir arkadaşa.ekrana çok dikkatli bakmadım çünkü ekrana teknsanın dergi resmini koymuşlar ondan dolayı tam bir sonuç verememiyicem ama yanlarında eski kasa t6400lü bir makina vardı sanki ekrandada biraz oynamışlar gibi geldi.şunuda belirtmek isterim yeni hplerde diğer eski kasalar gibi yani 1115et 1144et gibi aynı ölçüde ısınıyor.yani alcak arkadaşlar bunuda göz önünde bulundursunlar eski kasayla hiç farkı yok aynı şekilde ısnıyor.bu sonucu 2 makinede yan yana olduğu için kesin sonuç gözüyle söylüyorum.yalnız benim yazımdaki bu centrino 2 olayı nedir bilmiyorum yeni kasalarda bu sticker var eskilerde yok o ama sanırım sticker farkı nette araştırdım hpnin sitesinde 2sinde centrino 2 yazıyor.

not:eski kasaların tek iyi yani var bizim 1115etler 3.14 kg iken bunlar 2.88 kg yani 260 grlık ciddi bir fark var buda sanırım klavyenin değimesinden kaynaklanıyor.ayrıca bu hdd değiştiyse ondanda kaynaklanıyor olablir tabi

• Arkadaslar arkadasım laptop alıcak pesin fiyata düsündügü fiyat en fazla 2.300-2.400TL
    kendisi makine mühendisliği bölümünde okuyacak yani cizim falan yapacak Ona gidecek Laptop önerilerinizi
    bekliyorum ben 1115et kullanıyorum al bunu isine yarar dedim ama acıkcası isine yararmı bilmiyorum
    Toshiba Sony Hp önerilerinizi bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: TkEfSaNe

Arkadaslar arkadasım laptop alıcak pesin fiyata düsündügü fiyat en fazla 2.300-2.400TL
    kendisi makine mühendisliği bölümünde okuyacak yani cizim falan yapacak Ona gidecek Laptop önerilerinizi
    bekliyorum ben 1115et kullanıyorum al bunu isine yarar dedim ama acıkcası isine yararmı bilmiyorum
    Toshiba Sony Hp önerilerinizi bekliyorum

sırf o amaç için kullanacaksa bence 1115 bile fazla gelir ... o kadar pahalı bi şey almasına gerek yok...
  • bu win7 siparişini ne zman verdiniz acaba? zaten siparişler 1 ağustostan sonra alınmaya başlamadımı? bende düşünüyorum hala şu44$ mevzusunu.

quote:

Orijinalden alıntı: adanaliboy

Herkese Merhaba,

Bir süredir giremiyordum foruma.. görüyorum ki tam gaz paylaşıım devam ediyor:)) çiçeği burnunda hp1146et kullanıcısı olarak almayı düşünenlerin sorunularını yanıtlamak için hazır ve nazırım öncelikle bunu söyleyim :))

Elbette daha tecrübeli arkadaşlara da benim 2-3 sorum olacak. bilgisi olan yanıtlarsa sevinirim.

1)Recovery diski oluşturmadım henüz,şimdi yapacam. Ama boyut olarak 25-30gb dan bahsediliyor kullanıcılar tarafından.. nasıl 1 dvd ye sıgrıdıraz bunu:)
    2)labtop ın d sürücüsünde hiç dokunmadığım recovery dosyaları var. onlar diske alınırsa çalışır mı ?
    3)Nette gezerken farklı kurtarma diski oluşturma yolları oldugunu gördüm, en sağlıklısı hangisi?
    4)Son olarak windows7 ye yülkseltme siparişi vermiştim labtop ı aldığım gün. ozaman 44 dolar meselesi de yoktu.. neyse, sipariş izleme numarasını bulamıyorum,eposta olarak da gönderildi diyor. yapan arkadaşlar gelen epostanın gönderici kısmında ne yazdığını söyleyebilir mi aratıp bulayım..

teşekkürler yardım ve paylaşım için :))

Hayırlı ramazanlar!!!

• Ati 4650 acaba GTA 4 çalıştırabiliyormu? Hiç deniyeniniz oldumu?
  • Sizlere birşey daha sormak istiyorum. Bu iki model arasında kaldım. Farkları sadece işlemcileri ama arasında 240 TL fark var. Sizce bu fiyat farkına değermi? Teşekkürler...

HP Pavilion DV6-1245ET: Intel® Core2 Duo İşlemci T6500 , 2,10 GHz , Düzey 2 önbellek 2 MB , fiyat: 1.329,18 TL

HP Pavilion DV6-1235ET: Intel® Core2 Duo İşlemci P8700 , 2,53 Ghz , Düzey 2 önbellek 3 MB , fiyat: 1.560,60 TL
  • arkadaşlar 1241 modelinin ekranı 1245 ile aynı mıdır? bazı arkadaşlar 12.. serisinin ekrana kötü demişlerdi.
    http://www.notebook.g en.tr/hp-notebook-f5/hp-pavilion-dv6-1200-dv6-1245et-vf338ea-laptop-xp-driver-t9109.html
    burada everest ile bu şekilde gözüküyor bu mönitör nasıldır?
    Bilgisayar:
    Bilgisayar Türü ACPI Çok işlemcili Bilgisayar (Mobile)
    İşletim Sistemi Microsoft Windows XP Professional
    OS Servis Paketi [ TRIAL VERSION ]
    Internet Explorer 7.0.5730.13 (IE 7.0)
    DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
    Bilgisayar Adı ALTAN-64BC1172C
    Kullanıcı Adı Altan
    Oturum Etki Alanı [ TRIAL VERSION ]
    Tarih / Saat 2009-08-22 / 14:10

Anakart:
    CPU Türü Mobile DualCore Intel Core 2 Duo T6570, 2100 MHz (10.5 x 200)
    Anakart Adı Hewlett-Packard HP Pavilion dv6 Notebook PC
    Anakart Çipseti Intel Cantiga PM45
    Sistem Belleği [ TRIAL VERSION ]
    BIOS Türü Insyde (04/23/09)

Görüntü Birimi:
    Görüntü Bağdaştırıcısı ABIT RADEON 9600XT-VIO (1024 MB)
    3D-Hızlandırıcı ATI Mobility Radeon HD 4650 (M96)
    Monitör Samsung 156AT01-H01 [15.6" LCD]

Çokluortam:
    Ses Bağdaştırıcı ATI Radeon HDMI @ ATI RV710/730 - High Definition Audio Controller
    Ses Bağdaştırıcı IDT 92HD75B3 @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller [A-3]

Depolama :
    IDE denetleyici Intel(R) ICH9M-E/M SATA AHCI Controller
    IDE denetleyici JMB38X MS Host Controller
    IDE denetleyici JMB38X SD Host Controller
    IDE denetleyici JMB38X SD/MMC Host Controller
    IDE denetleyici JMB38X xD Host Controller
    Disk Sürücüsü USB Device (2014 MB, USB)
    Disk Sürücüsü WDC WD3200BEVT-60ZCT1 (298 GB, IDE)
    Optik Sürücü Optiarc DVD RW AD-7561S
    SMART Sabit Disk Durumu OK

Bölümler:
    C: (NTFS) [ TRIAL VERSION ]
    D: (NTFS) 205236 MB (205165 MB boş)
    Toplam Boyut [ TRIAL VERSION ]

Giriş:
    Klavye Standard 101/102 Tuşlu ya da Microsoft Natural PS/2 Klavye
    Fare PS/2 Uyumlu Fare

Ağ:
    Birincil IP Adresi [ TRIAL VERSION ]
    Birincil MAC Adresi 00-25-56-5C-D5-02
    Ağ Bağdaştırıcısı Broadcom 802.11b/g Ağ Bağdaştırıcı (192. [ TRIAL VERSION ])

Çevre Birimleri:
    FireWire denetleyici JMicron JMB380 PCI-E 1394a OHCI FireWire Controller and Memory Card Host Controller
    FireWire denetleyici JMicron JMB381 PCI-E 1394a OHCI FireWire Controller
    FireWire denetleyici JMicron JMB383 PCI-E 1394a OHCI FireWire Controller and Memory Card Host Controller
    USB1 denetleyici Broadcom BCM4310 USB Controller
    USB1 denetleyici Intel 82801IB ICH9 - USB Universal Host Controller [A-3]
    USB2 denetleyici Intel 82801IB ICH9 - USB2 Enhanced Host Controller [A-3]
    USB2 denetleyici Intel 82801IB ICH9 - USB2 Enhanced Host Controller [A-3]
    USB-Aygıt Genel USB Hub
    USB-Aygıt HP Integrated Module with Bluetooth 2.0 Wireless Technology
    USB-Aygıt ISSCEDRBTA
    USB-Aygıt USB Bileşik Aygıt
    USB-Aygıt USB Video Aygıtı
    USB-Aygıt USB Yığın Depolama Aygıtı
    USB-Aygıt Validity Sensor
    Akü Microsoft AC Bağdaştırıcısı
    Akü Microsoft ACPI Uyumlu Denetim Yöntemi Pili

DMI:
    DMI BIOS Sağlayıcısı Hewlett-Packard
    DMI BIOS Sürümü F.21
    DMI Sistem Üreticisi Hewlett-Packard
    DMI Sistem Ürün Adı HP Pavilion dv6 Notebook PC
    DMI Sistem Sürümü Rev 1
    DMI Sistem Seri Numarası [ TRIAL VERSION ]
    DMI Sistem UUID [ TRIAL VERSION ]
    DMI Anakart Üreticisi Quanta
    DMI Anakart Ürün Adı 3628
    DMI Anakart Sürümü 18.37
    DMI Anakart Seri Numarası [ TRIAL VERSION ]
    DMI Kasa Üretiçisi Quanta
    DMI Kasa Sürümü N/A
    DMI Kasa Seri Numarası [ TRIAL VERSION ]
    DMI Kasa Fiyat Etiketi [ TRIAL VERSION ]
    DMI Kasa Türü Notebook

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vésselam -- 25 Ağustos 2009; 11:33:52 >

• Selam arkadaşlar bende bir hp dv6 1247 alarak aranıza katıldım. Ürün vistada bile kasmıyor. 2 sene garanti 1 senede ücretsiz sigorta var. Makineye xp kurmak istiyorum. Recovery dvdleri oluşturdum. Xp driverlerini bulamadım. bilen varsa link verebilir mi?
  • monitör hard disk ve dvd rw ile ilgili sıkıntılar vardı. sanırım kullanılanlar bunlar bu konuda yorum yapabilecek arkadaş yok mu ?
    Görüntü Birimi:
    3D-Hızlandırıcı ATI Mobility Radeon HD 4650 (M96)
    Monitör Samsung 156AT01-H01 [15.6" LCD]

Depolama :
    Disk Sürücüsü WDC WD3200BEVT-60ZCT1 (298 GB, IDE)
    Optik Sürücü Optiarc DVD RW AD-7561S
    SMART Sabit Disk Durumu OK
  • bu dv6-12.. serisinin amd işlemcili olanını kullananlar yorumda bulunabilirmi performansları nasıl memnunlarmı acep ısınma v.s. nasıl
  • İyi Günler Arkadaşlar.Yeni Aldığım Hp Pavilion Dv6 Laptobumla Gurubunuza Katılmaktan Guru Duyuyorum.Şimdi İlk Heycanlanmadam Kaynaklanan Bişe Galiba :D Laptoba Xp Kurdum Ve Recovery Kısmınıda Sildim Ama Gine Kafayı Çalıştırdık Ve Recovery Disklerini Oluşturdum Allahtan.Şimdi Vista Kurmak İstiyorum Bu Recovery Diskleri Kullanmam Hakkında Ufak Bilgim Bile Yok Yardımlarınızdan Ötürü Şimdiden Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:aLi:.[.eFe.]

İyi Günler Arkadaşlar.Yeni Aldığım Hp Pavilion Dv6 Laptobumla Gurubunuza Katılmaktan Guru Duyuyorum.Şimdi İlk Heycanlanmadam Kaynaklanan Bişe Galiba :D Laptoba Xp Kurdum Ve Recovery Kısmınıda Sildim Ama Gine Kafayı Çalıştırdık Ve Recovery Disklerini Oluşturdum Allahtan.Şimdi Vista Kurmak İstiyorum Bu Recovery Diskleri Kullanmam Hakkında Ufak Bilgim Bile Yok Yardımlarınızdan Ötürü Şimdiden Teşekkürler...

Recovery DVD leri ile direk kurulum yapıcaksın o kadar.
  • Anladım Ama Ben Şöle Recovery Disk 1 Takıyorum Laptobu Yeniden Başlatıyorum Hp Logsu Felan Geçiyor Siyah Ekranda Kalıyor Sadece Sol Üst Köşede Bi Beyaz Cizgi Oluyor O kadar.Lütfen Yardım..Teşekkürler..
  • BIOS tan first boot device kısmını cdrom yap.Sonra tekrar dene bakalım.
  • Arkadaşlar bu windows 7 64 bit sürücleri ne zaman çıkar?Ben sitesinden 64 bit vista sürücülerini indirdim ama bazıları çalışmadı.Windows ile uyumlu değil diyor.Mesela hp update i çalıştıran var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: y_z_THE_END

Arkadaşlar bu windows 7 64 bit sürücleri ne zaman çıkar?Ben sitesinden 64 bit vista sürücülerini indirdim ama bazıları çalışmadı.Windows ile uyumlu değil diyor.Mesela hp update i çalıştıran var mı?

ben win7 64 ultimate kullanıyorum ve hp sitesindeki 64 bit vista sürücüleri yüklü. hiç bir sorun yok. hangi sürücüde sorun yaşadın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Crowley

Arkadaşlar bilgisayara mikrofon bağladığımda hoparlörden ses alamıyorum.Sanırım ses kartı yüzünden siz de oluyor mu?

vista kullanırken bende nbu konuda çok uğraştım ama olmadı. mikrofon kayıt yapıyor ama aynı anda sesi hoparlöre yönlendiremiyordum. sorun win7 kurunca bir nebze çözüldü.. ses çok küçük bir gecikmeyle hoparlöre geliyor win7 ile. sanırım donanım olarak pek mümkün olmayan bir durum belkide driverlardan kaynaklanıyordur. net bişey söylemek sürücü bolluğu olmadan zor ancak win7 ile sesin gecikmeli olarak hoparlöre gelmesi sistemin donanımı emüle ettiği yönünde bir fikir oluşturdu bende. gitar kayıtları yapan biri olarak tam bir hayal kırıklığı benim için.. ara ara kurcalıyorum.. tam bir çözüm bulabilirsem burada paylaşırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: denaro

Merhaba Arkadaslar Bende 1140 serisi var.Gecenlerde Wi-fi , Ses acma kapama ve mute tuşlarının calısmadıgını farkettım. Acaba bunları nasıl tekrardan acabılırız ,Aktifleştirebilirz?
    Forumu inceledım ama bulamadım.Gözumden kacmıssa affola
    Saygılar

ses sürücülerini ve HP Quick Launch Buttons sürücüsünü yeniden kurmayı dene... win update idt ses sürücülerini güncellediğinde benim tuslarda calışmamıştı. eski sürücüye dönünce sıkıntı kalmadı. bazen kullanılan programlar da bu dokunmatik tuşların işlevini geçici olarak bozuyor ancak restart sonrası herşey normale dönüyor bende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:aLi:.[.eFe.]

İyi Günler Arkadaşlar.Yeni Aldığım Hp Pavilion Dv6 Laptobumla Gurubunuza Katılmaktan Guru Duyuyorum.Şimdi İlk Heycanlanmadam Kaynaklanan Bişe Galiba :D Laptoba Xp Kurdum Ve Recovery Kısmınıda Sildim Ama Gine Kafayı Çalıştırdık Ve Recovery Disklerini Oluşturdum Allahtan.Şimdi Vista Kurmak İstiyorum Bu Recovery Diskleri Kullanmam Hakkında Ufak Bilgim Bile Yok Yardımlarınızdan Ötürü Şimdiden Teşekkürler...

recovery denilen olay hdd nin image dosyasını oluşturmaktan başka bişey değil. işlem pc yi alır almaz 2 dvd tutmasına rağmen bir süre kullanıp üzerine bir sürü program video mp3 veya hdd de yer kaplayan herhangi birşey kurduğunuzda image dosyasıda büyüyeceğinden 2 dvd ye sığmaması muhtemel bir sonuç. hp recovery den başka acronis gibi çok daha esnek programlar kullanabilirsiniz. ben ilk aldığımda adet yerini bulsun diye recovery yaptım ama pek ihtiyaç duyacağımı düşünmüyorum. bunun yerine hdd yi C ve D olarak 2 bölüme ayırdım ve temiz stabil bir sistem kurup acronisle d üzerine bir image dosyası (recovery) oluşturdum. yine acronis le oluşturulan boot cd ile sistemi ilk haline dönüştürmek 15 dk sürüyor. hdd yi güvenli bir şeklide bölümlere ayırmak için yine acronis veya partition magic gibi programlar kullanabilirsin. kullanmak için gereken bilgileri netten küçük bir araştırmayla ayrıntılı olarak bulman mümkün. boot özelliği olmayan bir diskten, sistem kurulmamış bir makineye geri dönüşüm yapman biraz zor. hdd üzerinde çok bişey yoksa deneme yanılma yöntemiyle biraz kurcalayıp en ince ayrıntısına kadar öğrenmeni tavsiye ederim. gerekli olduğunda eyvah şimdi ne olacak demezsin en azından... kolay gelsin..

• Arkadaşlar 1144 laptop için zalman nc 2000 soğutucu aldım.Assasing Cread oynarken soğutucuyla birlikte işlemci sıcaklığı 75-78 arasında diğer değerlerde öyle bu sıcaklık soğutucu olmasına ragmen normal mi acaba?
  • 
Sayfa: önceki 153154155156157
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.