Şimdi Ara

//HP PAVILION DV6 SERİSİ KULLANANLAR KULÜBÜ \\ (153. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12.081
Cevap
26
Favori
932.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar konu başlığını gelen tavsiyler ve artık 11 in 12 olması açısından DV6 serisi olarak değiştirmeyi düşünüyorum ya da 11.. 12.. 'de olabilir. Değiştireyim mi sizce. Kasa aynı kasa ve konfigrasyonlarda hemen hemen aynı.
  • Herkese Merhaba,

Bir süredir giremiyordum foruma.. görüyorum ki tam gaz paylaşıım devam ediyor:)) çiçeği burnunda hp1146et kullanıcısı olarak almayı düşünenlerin sorunularını yanıtlamak için hazır ve nazırım öncelikle bunu söyleyim :))

Elbette daha tecrübeli arkadaşlara da benim 2-3 sorum olacak. bilgisi olan yanıtlarsa sevinirim.

1)Recovery diski oluşturmadım henüz,şimdi yapacam. Ama boyut olarak 25-30gb dan bahsediliyor kullanıcılar tarafından.. nasıl 1 dvd ye sıgrıdıraz bunu:)
    2)labtop ın d sürücüsünde hiç dokunmadığım recovery dosyaları var. onlar diske alınırsa çalışır mı ?
    3)Nette gezerken farklı kurtarma diski oluşturma yolları oldugunu gördüm, en sağlıklısı hangisi?
    4)Son olarak windows7 ye yülkseltme siparişi vermiştim labtop ı aldığım gün. ozaman 44 dolar meselesi de yoktu.. neyse, sipariş izleme numarasını bulamıyorum,eposta olarak da gönderildi diyor. yapan arkadaşlar gelen epostanın gönderici kısmında ne yazdığını söyleyebilir mi aratıp bulayım..

teşekkürler yardım ve paylaşım için :))

Hayırlı ramazanlar!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: adanaliboy

Herkese Merhaba,

Bir süredir giremiyordum foruma.. görüyorum ki tam gaz paylaşıım devam ediyor:)) çiçeği burnunda hp1146et kullanıcısı olarak almayı düşünenlerin sorunularını yanıtlamak için hazır ve nazırım öncelikle bunu söyleyim :))

Elbette daha tecrübeli arkadaşlara da benim 2-3 sorum olacak. bilgisi olan yanıtlarsa sevinirim.

1)Recovery diski oluşturmadım henüz,şimdi yapacam. Ama boyut olarak 25-30gb dan bahsediliyor kullanıcılar tarafından.. nasıl 1 dvd ye sıgrıdıraz bunu:)
    2)labtop ın d sürücüsünde hiç dokunmadığım recovery dosyaları var. onlar diske alınırsa çalışır mı ?
    3)Nette gezerken farklı kurtarma diski oluşturma yolları oldugunu gördüm, en sağlıklısı hangisi?
    4)Son olarak windows7 ye yülkseltme siparişi vermiştim labtop ı aldığım gün. ozaman 44 dolar meselesi de yoktu.. neyse, sipariş izleme numarasını bulamıyorum,eposta olarak da gönderildi diyor. yapan arkadaşlar gelen epostanın gönderici kısmında ne yazdığını söyleyebilir mi aratıp bulayım..

Hayırlı ramazanlar!!!

Recovery Disc Creation programıyla kurtarma disklerini oluşturacaksın.2 DVD ediyor toplamda.Recovery D sürücü kısmına bence dokunma , en sağlıklısı bahsettiğim yöntemdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Death666

quote:

Herkese Merhaba,

Hayırlı ramazanlar!!!

Recovery Disc Creation programıyla kurtarma disklerini oluşturacaksın.2 DVD ediyor toplamda.Recovery D sürücü kısmına bence dokunma , en sağlıklısı bahsettiğim yöntemdir.

Merhaba Arkadaş,

teşekkür ederim cevabın için.

1 kere oluşturabilirsiniz diyor kurtarma diskini. o nedenle hemen oluşturmak istemedim,iyice araştırma yapmadan yani.. aklıma bişi geldi. harici diske oluştursam kurtarma dosyalarını, ordan istediğim zaman dvd ye çekerim, dvd bozulur ya da kaybolursa yeni dvd yazarım:)) teorik olarak mantıklı:) pratik olarak mümkün mü ?

şu windows7 sorusunun yanıtını bilen yok mu bu arada ?

• Aramabotu arkadaşımız sanırım vermişti sizin gibi sipariş. O zaman yoktu onda da 44 dolar olayı. O cevaplayabilir sanırım sorunuzu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaRMaSTeR

Aramabotu arkadaşımız sanırım vermişti sizin gibi sipariş. O zaman yoktu onda da 44 dolar olayı. O cevaplayabilir sanırım sorunuzu.

slm komutan :)

Valla inşallah görürür mesajımı ve cevaplar...

teşekkür ederim bilgi için..

Şu recovery cd yaratma olayına ne diyorsun? Var mı bir fikrin?

Bir de ben dv6da double layer dvdler çalışıyor sanıyordum... çalışmıyormuş az önce yaşadım ve ögrendim :))
  • Merhaba Arkadaşlar!

benim bir sorum olucak laptop u tüplü tv ye bağlamak mümkün mü acaba 83 ekran widescreen sony tv var scart girişi ve ismini pek bilmiorum ama 3 lü kırmızı sarı beyaz girişten de var

bilgisayardan monitör çıkış yerinden tv ye bağlamam için neye ihtiyacım var kablo olarak ?

ve ayrıcahttp://www.vatanbilgisayar.com/snopy-snopy-pc-+-ps2-joypad/productdetails.aspx?I_ID=33208 daki gibi bitane usb li joystick ile bağlayıp ps3 gibi pc mizle pes filan oynayabilirmiyiz ?
  • Arkadaşlar 1144 laptobumda assasing cread oynuyorum şarj aleti alev topu gibi oldu ya patlıycak diye korkuyorum elime aldığımda yakıyor.Bide içerisinde sanki motor çalışıyor gibi bir ses geliyor tiz bir ses değil.Bu olay çok mu normal?Daha fazla dayanamayıp çıktım oyundan valla Sizce değiştirmelimiyim şarj cihazını?
  • Arkadaşlar, 1144et modelinde, ram kapasitesini yükselten arkadaşlar var mı acaba ? Ben laptopu açıp baktıgımda 2 soket gördüm, 8gb kapasiteye çıkarmak için 4gbx2 800 mhz ram mi alayım yoksa. 2gbx4 şeklinde takılıyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SHaMaRa

Merhaba Arkadaşlar!

benim bir sorum olucak laptop u tüplü tv ye bağlamak mümkün mü acaba 83 ekran widescreen sony tv var scart girişi ve ismini pek bilmiorum ama 3 lü kırmızı sarı beyaz girişten de var

bilgisayardan monitör çıkış yerinden tv ye bağlamam için neye ihtiyacım var kablo olarak ?

ve ayrıcahttp://www.vatanbilgisayar.com/snopy-snopy-pc-+-ps2-joypad/productdetails.aspx?I_ID=33208 daki gibi bitane usb li joystick ile bağlayıp ps3 gibi pc mizle pes filan oynayabilirmiyiz ?

Merhaba,

Bildiğim kısıma yanıt vereyim..

evet usb girişi olan bir joystick ile uyum tüm oyunları oynayabilirsin.şuna dilkkat et ama bazı joystickerde sadece konsol içindir yazıyor..nadir de olsa pc uyumlu olmayan var demek ki.. ben trust marka kullanıyorum.ps2 deki gibi tüm özellikleriyle kullanabiliyorsun.. Kolay gelsin

• quote:

quote:

Merhaba Arkadaşlar!

Merhaba,

Bildiğim kısıma yanıt vereyim..

evet usb girişi olan bir joystick ile uyum tüm oyunları oynayabilirsin.şuna dilkkat et ama bazı joystickerde sadece konsol içindir yazıyor..nadir de olsa pc uyumlu olmayan var demek ki.. ben trust marka kullanıyorum.ps2 deki gibi tüm özellikleriyle kullanabiliyorsun.. Kolay gelsin

yorumun için teşekkürler joystick i öylesine seçtim vista uyumlu diye ama eğer bağlantı hakkında bilgi alır sağlam bir şekilde bağlayabilirsem bilgisayara biraz abartıp kablosuz joystickler bile kullanırım :) pc uyumlu olmasına dikkat edicem yorumun için tekrar teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: SonpoL

Arkadaşlar, 1144et modelinde, ram kapasitesini yükselten arkadaşlar var mı acaba ? Ben laptopu açıp baktıgımda 2 soket gördüm, 8gb kapasiteye çıkarmak için 4gbx2 800 mhz ram mi alayım yoksa. 2gbx4 şeklinde takılıyor mu ?

Kendi çapımda edindiğim bilgilere göre notebook'un bellek slot sayısı 2. Yani üzerine 2x2gb. ram takılı. Evet tahmin ettiğiniz gibi bellek slotları dolu. Bunun için bilgisayarımızı 8gb. max. bellek kapasitesine çıkartmak istediğimizde ise 2x4gb. ram takmamız gerekiyor. Ve araştırdım ki piyasada 4gb. tek bellek yok. DDR2 667 Mhz. var macbook'lar için. Onlardan takmam sıkıntı olur mu bilmiyorum açıkçası. Bana lazım olan DDR2 800 Mhz. Eğer bu konuda bilgili olan arkadaşlar bildiklerini benimle paylaşırlarsa, çok sevinirm.

• Arkadaşlarben laptop alacam. Alacağım marka olarak ya hp yada asus olacak. Burda kullanan çok arkadaş var. görüşlerini yazarsanız sevinrim. model olarakta asus N51VF-266DV VEYA hp pavilion 1146et,1238et Hp hakkında çok iyi şeyler duymadım çok sorun çıkartıyor die duymuştum kullananlar olarak yorumlaırnızı bekliyorum teşekkür ederim
  • quote:

Merhaba Arkadaşlar!

Usta aynı sorun bende de var. HDMI çıkışı olduğu için LCDlere felan bağlanıyor. Fakat bilgisayarda vga çıkışı varsa vgadan scarta kabloyla bu bağlantıyı sağlayabilirsin. Olur mu, olmaz mı, olursa ne kadar olur bunlar şans işi.

quote:

Orijinalden alıntı: hüsnü89

Arkadaşlar 1144 laptobumda assasing cread oynuyorum şarj aleti alev topu gibi oldu ya patlıycak diye korkuyorum elime aldığımda yakıyor.Bide içerisinde sanki motor çalışıyor gibi bir ses geliyor tiz bir ses değil.Bu olay çok mu normal?Daha fazla dayanamayıp çıktım oyundan valla Sizce değiştirmelimiyim şarj cihazını?

Merak etmeyin adaptörlerde bir mekanizma var. Aşırı sıcakladığında patlamasın diye kendini devre dışı bırakır ve bilgisayarı şarj etmeyi keser. Bu bakımdan endişeniz olmasın. Adaptörden çıkan ses ısıdan dolayı geliyor, tüm 11xx serisinde bu ses var. O da problem değil yani. İçiniz rahat olsun.

quote:

Orijinalden alıntı: SonpoL

Arkadaşlar, 1144et modelinde, ram kapasitesini yükselten arkadaşlar var mı acaba ? Ben laptopu açıp baktıgımda 2 soket gördüm, 8gb kapasiteye çıkarmak için 4gbx2 800 mhz ram mi alayım yoksa. 2gbx4 şeklinde takılıyor mu ?

İki yer vardır evet, 8 gb yapmak için 4gb x 2 yapmanız gerekir. Arkadaşın dediği gibi 4gb ddr 2 bellek bulmak biraz meziyet gerektiriyor.

quote:

Orijinalden alıntı: secdai

Arkadaşlarben laptop alacam. Alacağım marka olarak ya hp yada asus olacak. Burda kullanan çok arkadaş var. görüşlerini yazarsanız sevinrim. model olarakta asus N51VF-266DV VEYA hp pavilion 1146et,1238et Hp hakkında çok iyi şeyler duymadım çok sorun çıkartıyor die duymuştum kullananlar olarak yorumlaırnızı bekliyorum teşekkür ederim

Son olarak size gelince efendim, eski serilerde hpde problem vardı. Yeni serilerde başta aşırı ısınma olmak üzere hepsinin giderildiğini görüyoruz. 1146 Türkiye'de yok, 11xx serisini de daha getirmeyecekler bildiğim kadarıyla. 12xx serisi gelecek. Ben 1144 et kullanıyorum, 1146 nın bir düşük versiyonu, kesinlikle tavsiye ederim, tam bir canavar. Şu ana kadar da hiçbir donanımsal problemim olmadı. Ha, elektronik cihazlarda iş biraz şansa bağlıdır. Birkaç arkadaş olmuştu burada da cihazı yeni alan ama mesela kasa kısmının eğik olduğu ya da ne bileyim cd rom ile kasa kısmında bir samtime yakın açıklık olması gibi. Dediğim gibi, iş biraz da şansa bakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaRMaSTeR -- 22 Ağustos 2009; 16:24:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: WaRMaSTeR

quote:

Merhaba Arkadaşlar!

Usta aynı sorun bende de var. HDMI çıkışı olduğu için LCDlere felan bağlanıyor. Fakat bilgisayarda vga çıkışı varsa vgadan scarta kabloyla bu bağlantıyı sağlayabilirsin. Olur mu, olmaz mı, olursa ne kadar olur bunlar şans işi

normal 19.lik monitörüme bağladım şimdi paylaşılan ekran olarak gördüğünde normal çalışıyor yani laptop ta 1366*768 çözünürlük alırken harici monitör de 1440*900 çözünürlükle kullanabiliyorum

laptoptaki görüntüyü aktardığımda ki bu aynı mantık tv ye aktarırken olucak laptop ekranınla aynı görüntüyü kullanırken 1366*768 çözünürlük veriyor tüplü tv ye bağladığımda yine çıktı olarak bu çözünürlüğü vericek ama tv bunu nasıl algılar incelemek gerek bunun için kablo gerek ve ismini bilmiorum

şuan erkek vga kablo pc ye girio diğer ucu monitöre bu ucu erkek vga olan diğer ucu ismini bilmediğim o üçlü sarı kırmızı beyaz kablo olan yada scart olan kablo bulursam şansımı denicem bakalım

sarı kırmızı beyaz kablo bunun ismi tam olarak ne diye geçiyor ? s-video ? yada başka birşey mi ?

resimde ki ilk 2 çıkıştan scart a dönüştüren kablo bulabilirmiyiz ? birde 2. çıkış dvı mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHaMaRa -- 22 Ağustos 2009; 17:15:11 >

• Sizin demek istediğinizi anladım ben. Ben de denedim kendim biliyorum. HDMI ve VGA var sizde. HDMI olmuyor. VGA dan yapabilirsiniz. Ben de monitöre bagladım dediğiniz gibi monitörde 1280x768 kullandım notebookta 1366x768. Fakat bendeki görüntü soluktu. Her ne kadar basit görünse de o çözünürlüğü verecek diye ama olmayabiliyor. Sizin yapacağınız şey dediğim gibi bir ucu vga diğer ucu scart olan kablo bulup şansınızı denemek. Piyasada var.
  • evet ben harici monitörümde daha canlı görüntü alıyorum çözünürlük farklı burda ortaya çıkıyor birde laptop un parlak ekran monitörüm normal ondan da farkediyor peki vga bağlantısının yanında ki 2. çıkış yada o bağlantı neyin nesidir bir fikriniz var mı ? o kablodan araştırcam bulursam sonuçlarımı burda paylaşırım yine
  • Bilgilendirdiğin için teşekkürler Warmaster arkadaşım.
  • Daha önce bataryanın şarj olmama sorununu problem zannediyordum(ki daha sonra klimalı ve serin ortamlarda hiç problem çıkarmadı, sadece çok ısındığı zaman bunu yapıyordu),
    ta ki bugün ekranda yatay çizgi problemi çıkana kadar
    Tabi hemen toparladım vatan'dan almıştım iade için geri verdim, bakalım ne olacak
  • Arkadaşlar 115et ile 114et nin fiyatları nedir.
  • 
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.