Şimdi Ara

//HP PAVILION DV6 SERİSİ KULLANANLAR KULÜBÜ \\ (154. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.081
Cevap
26
Favori
932.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SHaMaRa

quote:

Orijinalden alıntı: WaRMaSTeR

quote:

Merhaba Arkadaşlar!

benim bir sorum olucak laptop u tüplü tv ye bağlamak mümkün mü acaba 83 ekran widescreen sony tv var scart girişi ve ismini pek bilmiorum ama 3 lü kırmızı sarı beyaz girişten de var

bilgisayardan monitör çıkış yerinden tv ye bağlamam için neye ihtiyacım var kablo olarak ?

ve ayrıcahttp://www.vatanbilgisayar.com/snopy-snopy-pc-+-ps2-joypad/productdetails.aspx?I_ID=33208 daki gibi bitane usb li joystick ile bağlayıp ps3 gibi pc mizle pes filan oynayabilirmiyiz ?

Usta aynı sorun bende de var. HDMI çıkışı olduğu için LCDlere felan bağlanıyor. Fakat bilgisayarda vga çıkışı varsa vgadan scarta kabloyla bu bağlantıyı sağlayabilirsin. Olur mu, olmaz mı, olursa ne kadar olur bunlar şans işi

normal 19.lik monitörüme bağladım şimdi paylaşılan ekran olarak gördüğünde normal çalışıyor yani laptop ta 1366*768 çözünürlük alırken harici monitör de 1440*900 çözünürlükle kullanabiliyorum

laptoptaki görüntüyü aktardığımda ki bu aynı mantık tv ye aktarırken olucak laptop ekranınla aynı görüntüyü kullanırken 1366*768 çözünürlük veriyor tüplü tv ye bağladığımda yine çıktı olarak bu çözünürlüğü vericek ama tv bunu nasıl algılar incelemek gerek bunun için kablo gerek ve ismini bilmiorum

şuan erkek vga kablo pc ye girio diğer ucu monitöre bu ucu erkek vga olan diğer ucu ismini bilmediğim o üçlü sarı kırmızı beyaz kablo olan yada scart olan kablo bulursam şansımı denicem bakalım

sarı kırmızı beyaz kablo bunun ismi tam olarak ne diye geçiyor ? s-video ? yada başka birşey mi ?

resimde ki ilk 2 çıkıştan scart a dönüştüren kablo bulabilirmiyiz ? birde 2. çıkış dvı mı ?

yav reism tanıdık gelio diyorum bende O sarı beyaz kırmızı kablo kompozit bağlantı diye geçer. S-video iğneli soketi var o eski sistemlerde kaldı artık. Komposit de eskide kalıyor yavaş yavaş bu yüzden hdmi kullanıyorlar artık.

Ben hdmi dan bağladım 22" HP monitör var. Full Hd film izliyorum çok güzel oluyor. Benim laptopda yanlız renkler daha canlı gibi masaüstünde beyazlar hafif sarıya kaçıyor gibi. Fabrika ayarlarında bide monitör.

• quote:

yav reism tanıdık gelio diyorum bende O sarı beyaz kırmızı kablo kompozit bağlantı diye geçer. S-video iğneli soketi var o eski sistemlerde kaldı artık. Komposit de eskide kalıyor yavaş yavaş bu yüzden hdmi kullanıyorlar artık.

Ben hdmi dan bağladım 22" HP monitör var. Full Hd film izliyorum çok güzel oluyor. Benim laptopda yanlız renkler daha canlı gibi masaüstünde beyazlar hafif sarıya kaçıyor gibi. Fabrika ayarlarında bide monitör.

fotograf çekip koycaktım sonra aklıma geldi kasalar ayrı yazılımcı abimizin fotografını kullanıyım dedim direk şimdi o zaman vga - kompozit yada vga - scart bir kablo bulup denerim

vga çıkışının yanındaki çıkış ne peki ? yine monitör şekli gibi bişey var yanında görüntü aktarmayla alakalı galiba

• beyler bişey sorcam ben bugün teknosada dv6-1235 et modeli inceledim benim dv6-115et ile aynı özellikte bir makina.yalnız bizim kasada yapışık bulunan kırmızı yapışkan yani içinde ıntel centrino inside yazan yerde bu 1235etde intel centrino 2 inside yazıyor.şimdi benim makina centrino 2 olmuyorda mı yazmamışlar yoksa yenilik olsun diyemi yazmışlar beni bu konuda aydınlatırsanız sevinrim.
    not:bilgisyarın bu kasasıyla ilgili yorumumuda size bildirmek isterim klavye 500- 600 ytlik bir bilgisayar klavyesi kadar kötü.ayrıca dokunmatik multimedya tuşlarının büyük kısmı kaldırılmış buda ayrıca büyük bir eksiklik ama özellik olarak ayni makina sadece ismi değişmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkay23

beyler bişey sorcam ben bugün teknosada dv6-1235 et modeli inceledim benim dv6-115et ile aynı özellikte bir makina.yalnız bizim kasada yapışık bulunan kırmızı yapışkan yani içinde ıntel centrino inside yazan yerde bu 1235etde intel centrino 2 inside yazıyor.şimdi benim makina centrino 2 olmuyorda mı yazmamışlar yoksa yenilik olsun diyemi yazmışlar beni bu konuda aydınlatırsanız sevinrim.
    not:bilgisyarın bu kasasıyla ilgili yorumumuda size bildirmek isterim klavye 500- 600 ytlik bir bilgisayar klavyesi kadar kötü.ayrıca dokunmatik multimedya tuşlarının büyük kısmı kaldırılmış buda ayrıca büyük bir eksiklik ama özellik olarak ayni makina sadece ismi değişmiş

arkadaşım klavyesi ne yönden köyü nasıl bir fark var öncekileriyle arasında.resim olarak bi örnek gösterebilrimisin?birde ekranı iyi değil diye bişey çıktı ekrana böyle bişeyde gördünmü??

• Satılık Hp Pavilion Dv6 1125 et
    http://forum.donanimhaber.com/m_33919241/tm.htm
  • Arkadaşlar yaklaşık 1 aydır pc serviste ve forumutakip edemiyorum.
    Şimdi ben pc mi şarj cihazı takılı olmasına rağmen şarj etmemesinden dolayı servise gönderdim. Bataryası değişecek dendi. 27/07/2009 da kargoya verdim, 28/07/2009 teslim edildi. Bugün ayın 23 ü. Yeni pc veya değişim durumu 30 günün dolduğu 27/08/2009 da mı olacak yoksa 30 iş günü denilen 07/09/2009 da mı dolup yeni ürün yada para iadesi talep etmem gerekiyor.
    Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MC GRADY

Arkadaşlar 115et ile 114et nin fiyatları nedir.

Türkiye'de yoklar bildiğim kadarıyla. 1144ün son adetlerini Ümraniye Media Markt satıyormuş sanırım.

quote:

Orijinalden alıntı: kral_benim84

Arkadaşlar yaklaşık 1 aydır pc serviste ve forumutakip edemiyorum.
    Şimdi ben pc mi şarj cihazı takılı olmasına rağmen şarj etmemesinden dolayı servise gönderdim. Bataryası değişecek dendi. 27/07/2009 da kargoya verdim, 28/07/2009 teslim edildi. Bugün ayın 23 ü. Yeni pc veya değişim durumu 30 günün dolduğu 27/08/2009 da mı olacak yoksa 30 iş günü denilen 07/09/2009 da mı dolup yeni ürün yada para iadesi talep etmem gerekiyor.
    Teşekkürler.

30 iş günü olacak. Cumartesiyi de iş gününden sayıyorsun. Resmî tatiller ve pazar günlerini çıkartıp öyle say.

• quote:

Orijinalden alıntı: WaRMaSTeR

quote:

Orijinalden alıntı: MC GRADY

Arkadaşlar 115et ile 114et nin fiyatları nedir.

Türkiye'de yoklar bildiğim kadarıyla. 1144ün son adetlerini Ümraniye Media Markt satıyormuş sanırım.

quote:

Orijinalden alıntı: kral_benim84

Arkadaşlar yaklaşık 1 aydır pc serviste ve forumutakip edemiyorum.
    Teşekkürler.

30 iş günü olacak. Cumartesiyi de iş gününden sayıyorsun. Resmî tatiller ve pazar günlerini çıkartıp öyle say.

Yani 29/08/2009 da 30 iş günü oluyor. Teşekkürler kardeş. Kaldı 1 hafta. Göndermeselerde para iadesi alsam.

• quote:

Orijinalden alıntı: emre003955

quote:

beyler bişey sorcam ben bugün teknosada dv6-1235 et modeli inceledim benim dv6-115et ile aynı özellikte bir makina.yalnız bizim kasada yapışık bulunan kırmızı yapışkan yani içinde ıntel centrino inside yazan yerde bu 1235etde intel centrino 2 inside yazıyor.şimdi benim makina centrino 2 olmuyorda mı yazmamışlar yoksa yenilik olsun diyemi yazmışlar beni bu konuda aydınlatırsanız sevinrim.

arkadaşım klavyesi ne yönden köyü nasıl bir fark var öncekileriyle arasında.resim olarak bi örnek gösterebilrimisin?birde ekranı iyi değil diye bişey çıktı ekrana böyle bişeyde gördünmü??

klavye kasayla tam bir uyumsuzluk içinde ne yazıkki ve klavye kalitesi gerçek söylüyorum 10 ytllik klavye hissi veriyor yani 1800 ytlye bu klavye konmaz.ayrıcana o multimedya tuşları bilgisayarı bozmuş koymuş zaten orası ısınmıyorduki ısınmasın diye kaldırmış demişler zaten forumda bir arkadaşa.ekrana çok dikkatli bakmadım çünkü ekrana teknsanın dergi resmini koymuşlar ondan dolayı tam bir sonuç verememiyicem ama yanlarında eski kasa t6400lü bir makina vardı sanki ekrandada biraz oynamışlar gibi geldi.şunuda belirtmek isterim yeni hplerde diğer eski kasalar gibi yani 1115et 1144et gibi aynı ölçüde ısınıyor.yani alcak arkadaşlar bunuda göz önünde bulundursunlar eski kasayla hiç farkı yok aynı şekilde ısnıyor.bu sonucu 2 makinede yan yana olduğu için kesin sonuç gözüyle söylüyorum.yalnız benim yazımdaki bu centrino 2 olayı nedir bilmiyorum yeni kasalarda bu sticker var eskilerde yok o

not:eski kasaların tek iyi yani var bizim 1115etler 3.14 kg iken bunlar 2.88 kg yani 260 grlık ciddi bir fark var buda sanırım klavyenin değimesinden kaynaklanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkay23 -- 23 Ağustos 2009; 12:31:05 >

• quote:

quote:

fotograf çekip koycaktım sonra aklıma geldi kasalar ayrı yazılımcı abimizin fotografını kullanıyım dedim direk şimdi o zaman vga - kompozit yada vga - scart bir kablo bulup denerim

vga çıkışının yanındaki çıkış ne peki ? yine monitör şekli gibi bişey var yanında görüntü aktarmayla alakalı galiba

vga çıkışının yanında ince uzun çıkışı soruyorsan o HP nin standı için kullanılan bir cihaz. Monitör çoklama usb çoklama vs... gibi arabirimler bulunan bir cihaz var ve bunları çokluyor. Başa işlevleri de vardı. Yani hp nin kendi bir standart arabirimi diyebiliriz. FAkat bir kaç laptopda daha gördüm sanırım yaygınlaşmaya başladı bu arabirim. Ama Hp nin bu dediğim ürünü baya bi pahalı bi icat almaya değmez yani

• arkadaşlar 1115et kullanıyorum. ve dün gece başıma birşey geldi. fanın sesi değişti birden.. daha sessiz çalışırken şimdi sanki bir sorun varmış gibi ses yapıyor. dün gece bilgisayarımı alıp yatağıma geçtiğimde farkettim.birde bazı tutuşlarımda ses kesiliyor mesela eğik tuttuğumda falan. az önce birşey daha farkettim oyunlarda mesela hızlı çalışma modunda daha çok aşırı belli oluyor ses.. servise göndermek istemiyorm bilgisayarı alalı zaten 2 ay oldu sizce sorun olurmu bu ses ?

edit: elimden geldiği kadar sesi kaydedip sizlerle paylaşmak istedim.. bakmak isteyenler için link;http://davidpye.com/wap/record002.amr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roskie -- 23 Ağustos 2009; 13:58:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online
    vga çıkışının yanında ince uzun çıkışı soruyorsan o HP nin standı için kullanılan bir cihaz. Monitör çoklama usb çoklama vs... gibi arabirimler bulunan bir cihaz var ve bunları çokluyor. Başa işlevleri de vardı. Yani hp nin kendi bir standart arabirimi diyebiliriz. FAkat bir kaç laptopda daha gördüm sanırım yaygınlaşmaya başladı bu arabirim. Ama Hp nin bu dediğim ürünü baya bi pahalı bi icat almaya değmez yani

bilgi için teşekkürler Yazılımcı Online
    hdmi çıkışı gibi o çıkışta biraz beklesin o zaman illerde ekonomik durumlar toparlanınca o teknolojilere de el atarız

• arkadaslar dv7 2133 modelı hala gelmedı agustosun basından berı o laptopu beklıorm bir bilgisi olan luften yazsın ..
  • Arkadaşlar bilgisayara mikrofon bağladığımda hoparlörden ses alamıyorum.Sanırım ses kartı yüzünden siz de oluyor mu?
  • Merhaba Arkadaslar Bende 1140 serisi var.Gecenlerde Wi-fi , Ses acma kapama ve mute tuşlarının calısmadıgını farkettım. Acaba bunları nasıl tekrardan acabılırız ,Aktifleştirebilirz?
    Forumu inceledım ama bulamadım.Gözumden kacmıssa affola
    Saygılar
  • quote:

Sticker konusunda; bildiğim kadarıyla 1115et lerin hepsinde Montevina işlemci var yani Centrino2 . Olay sadece sticker farkıdır. Benim 1144et de centrino2 yapıştırmışlar. Zaten p8700 olduğu için Centrino olması imkansız 8000 serisinde 8400 den itibaren Centrino2 yani p8700 montevina centrino2 platformu ile piyasaya çıktı. Aradaki fark kısaca centrino2 45nm teknolojiyle üretilmiş olması, kablosuz ağ iletişiminin biraz daha gelişmiş olması ve ddr3 desteği. Ama ddr3 desteği derken işlemci ve chipset desteklese de bizim anakartların ddr3 slotu yok.

quote:

Orijinalden alıntı: hüsnü89

Arkadaşlar 1144 laptobumda assasing cread oynuyorum şarj aleti alev topu gibi oldu ya patlıycak diye korkuyorum elime aldığımda yakıyor.Bide içerisinde sanki motor çalışıyor gibi bir ses geliyor tiz bir ses değil.Bu olay çok mu normal?Daha fazla dayanamayıp çıktım oyundan vallaSizce değiştirmelimiyim şarj cihazını?

Şarj aleti patlamaz arkadaşım onun içinde patlama yapacak herhangi bir madde yok patlamasından korkma. Maalesef HP nin en kötü yanı bence tek kötü tarafı şarj cihazları ben şarj cihazının ısınmasından başka bir sorun yaşamadım. Her nekadar şarj cihazlarının ısınmasının normal olduğu söylense de bu kadar ısınması kesinlikle anormal. Bu benim şarj aleti de gerçekten çok ilginç yükseklikte ısınıyor. En azından bilgisayar kapalıyken şarj olduğunda ısınmamalı diye düşünüyorum. Ben bu kadar ısınmayı daha önce sadece Datron marka notebookta görmüştüm yani datrondur normaldir dedim ama bence HP ye hiç yakışmıyor.
    Benim endişem şu; şarj aletleri yüksek voltajı cihazın istediği volta alternatif akım olarak düşüren ve onu doğru akıma çeviren cihazlardır ve zaten hiç bir şarj aletinin verdiği elektirik pilin verdiği elektrik kadar temiz olmaz ufak radyolardaki cızırtı bunun en güzel örneğidir. Zaten durum böyle iken bu kadar ısınan sorunlu şarj aletini direk pilsiz olarak laptopa bağlamak nekadar sağlıklıdır acaba? Senin şarj cihazından ses gelme olayına gelince sanırım içerde şelale dediğimiz elektrik akım sesi olabilir yada entegre bozulmuş olabilir fırsatın varsa değiştirmeni tavsiye ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: denaro

Merhaba Arkadaslar Bende 1140 serisi var.Gecenlerde Wi-fi , Ses acma kapama ve mute tuşlarının calısmadıgını farkettım. Acaba bunları nasıl tekrardan acabılırız ,Aktifleştirebilirz?
    Forumu inceledım ama bulamadım.Gözumden kacmıssa affola
    Saygılar

Kesinlikle bir driver sorunu olmalı. Daha önce arkadaşlar sp2 güncelleştirmesinden sonra bu sorunu yaşadıklarını söylediklerini hatırlıyorum. orginal driverları kurarak halletmişlerdi bu topic altında bu sorun ve çözümü bikaç sefer geçmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhunturk -- 24 Ağustos 2009; 2:53:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oorhun

arkadaslar dv7 2133 modelı hala gelmedı agustosun basından berı o laptopu beklıorm bir bilgisi olan luften yazsın ..

en son sorulduğunda ağustos sonu dendi.ama habire erteleniyor ne olur bilinmez...
  • Yeni DV6 ların klavyeleri değişmiş sizce iyi mi olmuş kötü mü? Bence bir bakıma iyi leke tutmaması açısından fakat görünüş açısından pek şık durmuyor piano black kasanın ortasında mat bir klavye.

Bu arada benim IDT yazılımında SRS efektleri hiç çalışmıyor açıyorum kapıyorum bi fark yaratmıyor başına gelen oldu mu böyle bişey? Biraz kurcalamıştım yaızlımı falan ondan mı bozuldu acaba.
  • Alırız bi yerden parlak tuş takımı takarız 5 10 dolar bişey tutar:) olmaz mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Yeni DV6 ların klavyeleri değişmiş sizce iyi mi olmuş kötü mü? Bence bir bakıma iyi leke tutmaması açısından fakat görünüş açısından pek şık durmuyor piano black kasanın ortasında mat bir klavye.

Klavye neysede ekran kalitesinin düştüğünü söyleyen arkadaşlar var.Onu bir kesinliğe kavuştursak da DV6'nın yeni serisinin kaderi belli olsa.

Ekleme:Sadece panelde değil,sabit disk,optik sürücüde de değişikliğe gitmiş galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 24 Ağustos 2009; 9:33:17 >
  • 
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.