Şimdi Ara

//HP PAVILION DV6 SERİSİ KULLANANLAR KULÜBÜ \\ (152. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12.081
Cevap
26
Favori
932.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 150151152153154
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul Bilişim garantiyi kendileri veriyor diye biliyiorum. Bu yüzden hpnin servisiyle ilgili geçerli olan şeyleri unutun. Onlarla konuşmanız lazım nasıl yapıyorlar ne yapıyorlar.
  • kardeş bi format at yine aynı puannı alırsan crysis te felan dene orjinal olursa oyun ii olur orda dosyalarda run besmark var 2 tane onlarda test et bide onlardada çok düşük çıkarsa hp ye e posta at ama 3d mark ın ayarlarıyla oynama orjinalde kalsın ve crysis i full ayarlarda 1024x728 de test et
    quote:

Orijinalden alıntı: hüseyin06

getirdim arkadaşım enerji yüksek performansda zaten pirize falan da takılıydı.media player açık ama çalmıyordu bu kadar etki etmez o bence.ne yapabilirim bunun çin bide ayarları fulldemi puanlama yapsam yapınca kaç çıkması gerekiiyo yardımca olurmusunuz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaRMaSTeR

İstanbul Bilişim garantiyi kendileri veriyor diye biliyiorum. Bu yüzden hpnin servisiyle ilgili geçerli olan şeyleri unutun. Onlarla konuşmanız lazım nasıl yapıyorlar ne yapıyorlar.

Bana alırken servis olarak bizede gönderebilirsin hp yede gönderebilirsin demişlerdi. Bendeki tam olarak sorunmu bilmiyorum. Nadiren şarj olurken şarj ışığı yanıp sönüyo ve şarj edilmiyor diyoç İstanbul bilişimi arayayım mı ne tavsiye edersiniz
  • Bence onları arayın. Belki şarj cihazını değiştirebilir. Dediğim gibi onlar size en sağlıklı bilgiyi vereceklerdir. Bu arada benim bildiğim kadarıyla kendileri biz kendimiz tamir ediyoruz kendi atölyemizde, kendimiz garantiyi veriyoruz demişlerdi. Ne kadarı doğrudur bilemiyorum.

Şarj problemi çoğu kişide oldu. Aşırı ısınmadan dolayı patlamasın diye kendini deaktive ettiği söylendi hp servisi tarafından. Ben hep masaüstünde kullanıyorum cihazı, adaptör de hep tahtada. Şu ana kadar hiç bu tarz bir problem yaşamadım.
  • Peki bi soru daha işlemci sıcaklığı boştayken 40 ile48 arasında gpu ise 48 ile 55 arası elimi koyduğumda bazen sol alt yani hdd nin bulunduğu yer sıcak . Değerler Normal mi????

Sistem: İŞLEMCİ: Yeni Nesil Intel Montevina 1066 MHZ 2.13 GHz. 3 MB Cache P7450 İşlemci
    RAM: 3 GB DDR2 800 MHz Ram (Max 4 GB)
    HDD: 320 GB SATA (5400rpm) HDD
    OPTİK SÜRÜCÜ: DVD-RW Double Layer
    EKRAN KARTI: NVIDIA GeForce G 105M 512 MB Paylaşımsız Ekran Kartı

320 GB SATA (5400rpm) HDD
    NVIDIA GeForce GT 105M 512 MB Paylaşımsız Ekran Kartı
    Microsoft Windows® Vista Home Premium 64Bit. İng-Tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetsirel -- 20 Ağustos 2009; 21:38:35 >
  • Boştayken 40-48 bence normal bir sıcaklık. Bilgisayarım saat 12den beri açık, arada oyun felan da oynadım. Şu andaki değerlerim : işlemci çekirdekleri 44e 45 derece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaRMaSTeR -- 20 Ağustos 2009; 21:38:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkayer62

kardeş bi format at yine aynı puannı alırsan crysis te felan dene orjinal olursa oyun ii olur orda dosyalarda run besmark var 2 tane onlarda test et bide onlardada çok düşük çıkarsa hp ye e posta at ama 3d mark ın ayarlarıyla oynama orjinalde kalsın ve crysis i full ayarlarda 1024x728 de test et
    quote:

Orijinalden alıntı: hüseyin06

getirdim arkadaşım enerji yüksek performansda zaten pirize falan da takılıydı.media player açık ama çalmıyordu bu kadar etki etmez o bence.ne yapabilirim bunun çin bide ayarları fulldemi puanlama yapsam yapınca kaç çıkması gerekiiyo yardımca olurmusunuz..

sağol kardeşim deneyecem bunu en kısa zamanda

• cihazı p.tesi aldım dv6-1125et daha yeni farkettim cihazın pili taktığım yerindeki temas uçlarının 2 yanında vida deliği var fakat birinde vida var birinde yok 1125et kullanan arkadaşlar bakabilirmi vida varmı ordabunun haricindde bu pil ssorunu bendede var dolmada sıkıntı yok ama pil kontrolde kırmızı pil göstergesi geliyo pili değiştirin die 15dk sonra tekrar yapıyorum bu sefer iyi diyor servise götürmeyi düşünmüyorum ama ilerde daha büyük bi sorun çıkarmı acaba ama siparişi verdikten sonra dv6-1233et yi gördüm bimekse gelecekmiş pişman oldum diyebilirim acaba servise götürsem iade alırlarmı ne kadar sürer u süreç c.tesi günü siparişi vereli 1 hafta olucak sadecenotebook.com dan aldım izmirdeyim yorumlarınızı bekliyorum
  • Arkadaşlar 1144 model laptopumu aldığımdan bu yana 2 kere sevise gönderdim 1.5 ay içinde.Problemim ise sol fan tarafından tiz ince bir ses gelmesi ve anakart kısmındada bu sesin duyulmasıydı.Özellikle sessiz ortamda belli oluyor ve bazen rahatsız edici bir hale geliyor.Herhangi bir dosyaya tıklarken yada açtığım zaman bi işklem yaptığım zaman kulağımı sol fan kısmı,laptopun orta kısmına falan yada touchpad kısmına f koyduğumda dııd dııd diye ötüyür tiz bir ses geliyor.İkinci servise verişimde bana bu durumun normal olduğunu işte bilgisayarın fazla ısınmadından dolayı fan kısmında böyle bir sesin çıkmasının normal olduğu falan filan...Ama zaten ilk bilgisayar açıldıktan sonra başlıyor zaten ses,bunun sıcaklıkla bir alakası yok ki..Hp yi aradım anlattım olan biteni üçüncü defa vericem ancak sorunum düzelmesse ürün değişimi hakkımı kullanabiliyorum demi dedim,kadın 1 yıl içinde aynı parça 3 defa değişirse böyle bir hakkınızın doğduğunu söyledi.Siz gene verirsiniz cihazını herşeyi anlatırsınız gene sorun devam ederse sikayet talebi oluştururuz dedi.Şarj aletide şimdi sorunlu aşırı ısınma oluyo ve içindeki parçası oynuyo sanki elime aldığım zaman.O kadar para verdim ya sinirlerim bozuldu:( sizde de bu tiz ses var mı acaba arkadaşlar anakart ve sol fan tarafından kulağınızı yaklaştırdığınızda bariz belli oluyo.Sizde bir bakıp sonucu iletirseniz çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüsnü89 -- 21 Ağustos 2009; 9:37:47 >

• Arkadaşlar tekrar merhabalar, 1144et modelini bir kaç aydır sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Yakın bir süre zarfında vista 64Bit alıp sisteme kuracağım ve ram kapasitesini max. seviye'ye çıkaracağım. Bu arada aklımı meşgul eden bir kaç soru var;

1 GB ayrılmış DDR3 ile 2303 MB'ye kadar toplam grafik belleği !

Bu olay nedir arkadaşlar, ekran kartımın performans arttırımı için ne yapmam lazım ? Yani ekran kartımın 2gb. olarak kullanabilmem için hangi yolu izlemeli ve neler yapmalıyım ?

Birde laptop'un ram Mhz hızı kaçtır ? 667 mi, 800 mü ?

Umarım ki bana yardımcı olabilirsiniz, şimdiden teşekkür ederim.
  • ben harddiskten gelen ses yüzünden 3 kere alıp geri verdim 1144 et yi. aynı zamanda hdd yide dinle derim fan sesinden belki onu duymuyor olabilirsin eğer oda sesliyse değiştirmen için bi sorun daha. ama benim aldıklarımın hiçbirinde fan sesi yoktu ama ilk aldığımda hdd nin kapak vidaları soyulmuştu alıralmaz geri verdim. şuan yeni umut bimex e gelecek modelleri bekliyorum tüm bunlara sadece ekran kartı performansı ve fiyatı için katlandım yoksa hp nin mükemmmel olduğundan değil. geçmiş olsun. eğer içine sindiremiyorsan geri ver derim.
    quote:

Orijinalden alıntı: hüsnü89

Arkadaşlar 1144 model laptopumu aldığımdan bu yana 2 kere sevise gönderdim 1.5 ay içinde.Problemim ise sol fan tarafından tiz ince bir ses gelmesi ve anakart kısmındada bu sesin duyulmasıydı.Özellikle sessiz ortamda belli oluyor ve bazen rahatsız edici bir hale geliyor.Herhangi bir dosyaya tıklarken yada açtığım zaman bi işklem yaptığım zaman kulağımı sol fan kısmı,laptopun orta kısmına falan yada touchpad kısmına f koyduğumda dııd dııd diye ötüyür tiz bir ses geliyor.İkinci servise verişimde bana bu durumun normal olduğunu işte bilgisayarın fazla ısınmadından dolayı fan kısmında böyle bir sesin çıkmasının normal olduğu falan filan...Ama zaten ilk bilgisayar açıldıktan sonra başlıyor zaten ses,bunun sıcaklıkla bir alakası yok ki..Hp yi aradım anlattım olan biteni üçüncü defa vericem ancak sorunum düzelmesse ürün değişimi hakkımı kullanabiliyorum demi dedim,kadın 1 yıl içinde aynı parça 3 defa değişirse böyle bir hakkınızın doğduğunu söyledi.Siz gene verirsiniz cihazını herşeyi anlatırsınız gene sorun devam ederse sikayet talebi oluştururuz dedi.Şarj aletide şimdi sorunlu aşırı ısınma oluyo ve içindeki parçası oynuyo sanki elime aldığım zaman.O kadar para verdim ya sinirlerim bozuldu:( sizde de bu tiz ses var mı acaba arkadaşlar anakart ve sol fan tarafından kulağınızı yaklaştırdığınızda bariz belli oluyo.Sizde bir bakıp sonucu iletirseniz çok sevinirim.

• ramler 800 arkadasım ve 2gb ram i de olsa ekran kartının performansı degişmez orda yazan şey eger ekran kartı ihtiyaç duyarsa ramden kendine ram alıyo yani otomatik ama performans degişmez
    quote:

Orijinalden alıntı: SonpoL

Arkadaşlar tekrar merhabalar, 1144et modelini bir kaç aydır sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Yakın bir süre zarfında vista 64Bit alıp sisteme kuracağım ve ram kapasitesini max. seviye'ye çıkaracağım. Bu arada aklımı meşgul eden bir kaç soru var;

Bu olay nedir arkadaşlar, ekran kartımın performans arttırımı için ne yapmam lazım ? Yani ekran kartımın 2gb. olarak kullanabilmem için hangi yolu izlemeli ve neler yapmalıyım ?

• quote:

Orijinalden alıntı: SonpoL

Arkadaşlar tekrar merhabalar, 1144et modelini bir kaç aydır sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Yakın bir süre zarfında vista 64Bit alıp sisteme kuracağım ve ram kapasitesini max. seviye'ye çıkaracağım. Bu arada aklımı meşgul eden bir kaç soru var;

Paylaşımlı ekran kartı olayı genelde bir insanlara mb'ı büyük gösterip mb=daha iyi performans sanan kişilere satış yapmaktır. Örneğin 128bit ati 4650 var elinizde. 256 bit daha fazla transistörü olan bir ekran kartı ile kıyaslama yaparsak, ati 4650 değil 2gb paylaşımlı istediği kadar paylaşımlı olsun bir yere varamaz. İş harici kısımda ve transistörde bitiyor. Özetle pek takmayın derim kafayı bu konuya. Elinizde çok iyi bir ekran kartı var şu anki Türkiye şartlarını göz önünde bulundurursak, keyfini çıkarın :)

• İlginiz için teşekkür ederim arkadaşlar, iyi günler dilerim.
  • quote:

Bence onları arayın. Belki şarj cihazını değiştirebilir. Dediğim gibi onlar size en sağlıklı bilgiyi vereceklerdir. Bu arada benim bildiğim kadarıyla kendileri biz kendimiz tamir ediyoruz kendi atölyemizde, kendimiz garantiyi veriyoruz demişlerdi. Ne kadarı doğrudur bilemiyorum.

Şarj problemi çoğu kişide oldu. Aşırı ısınmadan dolayı patlamasın diye kendini deaktive ettiği söylendi hp servisi tarafından. Ben hep masaüstünde kullanıyorum cihazı, adaptör de hep tahtada. Şu ana kadar hiç bu tarz bir problem yaşamadım.

Bende masaüstünde kullanıyorum ve tatildeyken mersindeydim. 36 37 derece sıcaklıkta aralıksız hergün sıkıntıdan oyun oynadım. 5 tane oyun bitirdim. Hiç şarj sorunu yaşamadım çok şükür. Hava çok sıcak olduğu zamanlar soğutucumu kullandım soğutucunun kendi fanını bile açmadım pc nin kendi fanları devredeydi.

Arkadaşlar aleti mutlaka topralı prizde kullanın. Şarj aleti bende de çok ısınıyor hele oyun falan oynarken boştayken okadar ısınmıyor ama şarj aletinin ısınmasıın normal olduğu söyleniyor.

• arkadaşlar recovery yi dvd ye alayım dedim çalıştırdım recovery disc creation u ileri diorum kurtarma bölümü bulunamadı hp servisle görüşün diyor ama d:recovery bölümü duruyor recovery de yapıyor ama dvdye aktarmak istediğimde bulunamadı dedi ?
  • arkadaşlar bu 3d mark06 puanlarını atı ayarlarını ve 34mark ayarlarının hepsini fabrika ayarlarında mı test ediyorsunuz çünkü benimki 4500 çıkmıştı bugun herşey defult yaptım 6000 çıktı bu narmal mi arkadaşlar .ilginiz için teşekkürler şimdiden
  • Hiçbir ayara dokunmadım ben, diğer arkadaşlarda dokunmamıştır. Direk programı açıyorsunuz ve testi yapıyorsunuz.
  • Arkadaşlar 1144 laptobumda assasing cread oynuyorum şarj aleti alev topu gibi oldu ya patlıycak diye korkuyorum elime aldığımda yakıyor.Bide içerisinde sanki motor çalışıyor gibi bir ses geliyor tiz bir ses değil.Bu olay çok mu normal?Daha fazla dayanamayıp çıktım oyundan vallaSizce değiştirmelimiyim şarj cihazını?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüsnü89 -- 21 Ağustos 2009; 23:33:37 >
  • quote:

Hiçbir ayara dokunmadım ben, diğer arkadaşlarda dokunmamıştır. Direk programı açıyorsunuz ve testi yapıyorsunuz.

atinin ayarına da mı dokunmuyoruz?
  • 
Sayfa: önceki 150151152153154
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.