Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA) (222. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.058
Cevap
19
Favori
299.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EzerchE

quote:

Orijinalden alıntı: zebani

gpt olarak kurmayı denermisin. ben 2. diski gpt ye çevirdim ssd yi çevirmeme rağmen mbr olarak kurdu. ama gpt gibi hızlı geçiyor biosu :D 8 saniyede masaüstü hazır :D

tamam yarın denerim bakalım nasıl olacak meraktayız :)

www.overclock.net
    Sean's Windows 8 Install & Optimization Guide for SSDs & HDDs - Overclock.net - An Overclocking Community
    http://www.overclock.net/t/1240779/seans-windows-8-install-optimization-guide-for-ssds-hdds
    bunu denedin mi bu arada?

Boot from the Windows 8 install media (You must initiate this boot from a device labeled as a UEFI device, or the installation of Windows 8 will produce an error that the OS cannot be installed to a GPT partition) These UEFI boot devices will have a prefix UEFI: "name of your device", and show as a boot option in your UEFI.
    After booting to the UEFI device you see the Install Windows 8 screen, press Shift + F10 to open a command prompt.
    Type Diskpart, press Enter
    Type List Disk , press Enter
    Type Select Disk # (where # is the number your drive shows up as), press Enter
    Type Clean, press Enter
    Type Convert GPT, press Enter
    Type Exit, press Enter.
    Close the Command Prompt window.
    Click the "Next" button.
    Click the "Install now" button.
    Put in your product key and click the "Next" button.
    Accept the terms and click the "Next" button.
    Choose "Custom: Install Windows only (advanced)."
    Select the partition and click "Drive options (advanced)"
    Click "New" and then click the "Apply" button. Four partitions should appear. Click the bottom partition.
    Click the "OK" button and then click the "Next" button.
    From then on follow the on screen instructions till you get to the desktop.
    Note: If you can't boot after the install you need to make sure the boot is set to "Windows Boot Manager" in the UEFI. Also, important info.

• "Click "New" and then click the "Apply" button. Four partitions should appear. Click the bottom partition."

bu kısımda 2 partition oluşuyor. sizde deneyin olmadı baştan kurarım. şuan 500gb hitachi disk gpt ama :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: kassatura

quote:

Orijinalden alıntı: Gurul

Cevabın için çok teşekkür ederim.

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/akasa-n-stor-2-5-quot-sata-hdd-kutusu-60869084

Şöyle bir ürün ile uğraşmaktan ve bağlantı kablosu vs kurtulmuş olurum.

3 ürün arasında kaldım.

INTEL 120GB 330 Serisi Sata 3.0 SSD vatan indirime girdiğinde ortalama 230 TL civarı oluyor

120GB CORSAIR FORCE 3 GT = 200TL

Kingston 120GB SSDNow V300 2,5” Sata 3 SSD 220 TL geliyor.

Araştırmalarım sonucunda INTEL daha ağır basmaya başladı. (Anakart ile uyum konusunda önplana çıkıyor)

Cevaplarsanız çok sevinirim.

Hocam ben OCZ Vertex 4 aldım. Çok memnunum maşallah. Tavsiye ederim. Ayrıca aldığım dvd yi hdd ye çeviren şey sizinkinin aynısı.
    http://www.ebay.co.uk/itm/261096286129?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
    Türkiyeye ücretsiz kargoluyor. 2 haftada geldi.

kardeşim bu ürün hp driveguard ile uyumlu mu yani pc yi kaldırınca hdd duruyor mu? birde performansı nasıl sence.. kararsız kaldım.. akasa n-stor 60tl ama senin bu ürün gerçekten uygunmuş.. ek olarak ödemeyi nasıl yaptın? benim paypal hesabım yok direk kredi kartıyla alabiliyor muyuz ya da sen ne tavsiye edersin ödeme konusunda?

uzun oldu seni de alıkoyuyorum kusura bakma :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakan456

kardeşim bu ürün hp driveguard ile uyumlu mu yani pc yi kaldırınca hdd duruyor mu? birde performansı nasıl sence.. kararsız kaldım.. akasa n-stor 60tl ama senin bu ürün gerçekten uygunmuş.. ek olarak ödemeyi nasıl yaptın? benim paypal hesabım yok direk kredi kartıyla alabiliyor muyuz ya da sen ne tavsiye edersin ödeme konusunda?

uzun oldu seni de alıkoyuyorum kusura bakma :)

driveguard denemedim hiç. performans 10 üzerinden 11 diyeyim. ödemeyi sanal kredi kartıyla yaptım. normal kartla da olabiliyor. ama ben sanal kart öneririm.
  • ssd'de dönen parça veya diskler olmadığı için gerek yok driveguard'a. çalışıyorsa da kapatın sistem kaynaklarından yemesin :)
  • Arkadaşlar HDMI kablo ile laptop u LCD ye bağladım. LCD den de dijital koaksiyel kablo ile Z906 ya bağladım ama dijital ses alamıyorum maalesef :( Decode ışığı yanmıyor.

Laptopdan lcd ye dijital sesi nasıl aktarabilirim?

Laptop dan ses ayarlarına girdiğim de dijital seçeneğini de çıkmıyor.
  • quote:

driveguard denemedim hiç. performans 10 üzerinden 11 diyeyim. ödemeyi sanal kredi kartıyla yaptım. normal kartla da olabiliyor. ama ben sanal kart öneririm.

çok sağol.. o zaman öyle yapayım.. bu arada soru soruyu doğuruyor :) peki yabancı ülkeden gelen kargo evimize kadar geliyor mu yoksa belli bir yerden bizim mi almamız gerekiyor? kargo ücretsiz demiştin sanırım.. tecrübeni özet geçersen sevinirim ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayseri/ankara

ssd'de dönen parça veya diskler olmadığı için gerek yok driveguard'a. çalışıyorsa da kapatın sistem kaynaklarından yemesin :)

haklısınız ssd den sonra driverleri kurdum şu an programda şöyle yazıyor;

bilgisayarınızda bir solid state drive bulunur.sabit sürücü koruması solid state drives'da gerekmez.

hdd varken pc yi kaldırınca hdd ışığı turuncuya dönüyor böylece pc çarpsa ya da yere düşse veriler zarar görmüyordu.. ssd lerde de ek birşeye gerek kalmadan durum böyle ama şimdi dvd to hdd aparatı alınca pc sarsılır ya da düşerse veriler ya da hard disk bozulur diye korkuyorum açıkçası.. ssd ye o kadar alıştım ki pc video render yaparken kapağını kapatıp çantama koyuyorum atlayıp zıplıyorum,arkadaşlar arası sırta atlama şakaları vs birde hocalar servise 5 dk kala bırakıyor falan koşuyorum biliyorum çok extreme kullanıyorum ama napayım benimde işim ve eğlence anlayışım bu :) inşallah driveguard çalışırda hafızam azalmaz.. genelde 1080p 60 kare ile çalıştığım için boyutları da büyük :s

• quote:

Orijinalden alıntı: melihonline

Arkadaşlar HDMI kablo ile laptop u LCD ye bağladım. LCD den de dijital koaksiyel kablo ile Z906 ya bağladım ama dijital ses alamıyorum maalesef :( Decode ışığı yanmıyor.

Laptopdan lcd ye dijital sesi nasıl aktarabilirim?

Laptop dan ses ayarlarına girdiğim de dijital seçeneğini de çıkmıyor.

lcd demişsin ama monitör mü tv mi anlamadım..

tv ise ses sistemini tv ye bağla.. sonrada pc yi hdmı ile tv ye bağla sorunsuz çalışır.. (kullandığım sistem bu)

monitörse ses sistemini laptopa tak hdmı la da monitöre bağla (lakin bazı laptoplar 5.1 çıkışlı değil..)
  • quote:

quote:

çok sağol.. o zaman öyle yapayım.. bu arada soru soruyu doğuruyor :) peki yabancı ülkeden gelen kargo evimize kadar geliyor mu yoksa belli bir yerden bizim mi almamız gerekiyor? kargo ücretsiz demiştin sanırım.. tecrübeni özet geçersen sevinirim ;)

ebaydan alırsanız eğer Türkiye'ye de yolluyorlarsa evinize kadar gelir. Zaten pahalı da bir şey olmadığı için gümrük de sıkıntı olmaz. Eve kadar gelir PTT.

• quote:

quote:

quote:

ebaydan alırsanız eğer Türkiye'ye de yolluyorlarsa evinize kadar gelir. Zaten pahalı da bir şey olmadığı için gümrük de sıkıntı olmaz. Eve kadar gelir PTT.

sağol kardeşim bu ürünü aldım;

eBay
    Aluminum LED 12.7mm SATA 2nd Hard Driver Caddy for HP Probook 4510s 4530s 6440b | eBay
    http://www.ebay.co.uk/itm/261120788715?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

free shipping i seçtim.. O değil ebay den sadece paypalla alışveriş yapılması kötü olmuş :s sanalkart açtım bir tane paypalı oraya tanımladım.. önce 3tl para kestiler ardından geri yatırdılar ne oldu anlamadım :D ama güzelmiş bakalım ürün inşallah elime geçer.. biraz kuşkuluyum ama :s

bu arada adamlarda Türkçe karakterli klavye yoktur diye ingiliz alfabesine göre yazdım inşallah bir sıkıntı çıkmaz :s

sana da ayrı teşekkür ederim ;)

• quote:

quote:

quote:

quote:

http://www.ebay.co.uk/itm/261120788715?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

free shipping i seçtim.. O değil ebay den sadece paypalla alışveriş yapılması kötü olmuş :s sanalkart açtım bir tane paypalı oraya tanımladım.. önce 3tl para kestiler ardından geri yatırdılar ne oldu anlamadım :D ama güzelmiş bakalım ürün inşallah elime geçer.. biraz kuşkuluyum ama :s

bu arada adamlarda Türkçe karakterli klavye yoktur diye ingiliz alfabesine göre yazdım inşallah bir sıkıntı çıkmaz :s

Ne demek. Ürün gelir en fazla 3 haftaya. Malum Çin'den geliyor taa. Hayırlı olsun.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ne demek. Ürün gelir en fazla 3 haftaya. Malum Çin'den geliyor taa. Hayırlı olsun.

sağol :)

• quote:

"Click "New" and then click the "Apply" button. Four partitions should appear. Click the bottom partition."

bu kısımda 2 partition oluşuyor. sizde deneyin olmadı baştan kurarım. şuan 500gb hitachi disk gpt ama :D

bende de aynısı oldu. 2 partition oluşuyor. başka olasılıkları da denedim ancak zaten en başta select bootable device kısmında dvd veya usb yi uefi: olarak belirtmesi gerekiyormuş. eğer o şekilde gözükmüyorsa zaten uefi olarak kurmuyormuş. bunu yapmanın yolu dabios da uefi boot seçeneğini açmak ki bizde böyle bir seçenek bulunmuyor. modified bios yükledim ancak save exit dedikten sonra boot etmiyor. boot recovery yapıp geri döndük. normal yüklemek zorundayız sanırım yapacak bişey yok :)

uefi bios ve uefi management kurduktan sonra 4 partition oluşuyor, ama o zaman bi anlamı veya faydası olur mu bilmiyorum :)

• quote:

quote:

"Click "New" and then click the "Apply" button. Four partitions should appear. Click the bottom partition."

bende de aynısı oldu. 2 partition oluşuyor. başka olasılıkları da denedim ancak zaten en başta select bootable device kısmında dvd veya usb yi uefi: olarak belirtmesi gerekiyormuş. eğer o şekilde gözükmüyorsa zaten uefi olarak kurmuyormuş. bunu yapmanın yolu dabios da uefi boot seçeneğini açmak ki bizde böyle bir seçenek bulunmuyor. modified bios yükledim ancak save exit dedikten sonra boot etmiyor. boot recovery yapıp geri döndük. normal yüklemek zorundayız sanırım yapacak bişey yok :)

uefi bios ve uefi management kurduktan sonra 4 partition oluşuyor, ama o zaman bi anlamı veya faydası olur mu bilmiyorum :)

:) neyse uefi varmış gibi hızlı açılıyor zaten. hp logosu 1 saniyede geçiyor. 4 partition oluşunca olmuş oluyormuş sanırım. :)

• quote:

quote:

quote:

:) neyse uefi varmış gibi hızlı açılıyor zaten. hp logosu 1 saniyede geçiyor. 4 partition oluşunca olmuş oluyormuş sanırım. :)

bence biraz kurcalayın çünkü benim 2008 de aldığım hp de uefi vardı.. şimdiki pc m de de var.. legacy ya da uefi hybrid seçenekli birşeyler olmalı :) bu arada biosunuz nasıl benim 2 pc dede fare ile kontrol ediliyor.. geçen arkadaş samsung getirdi 2013 model,hala 1995 lerde kullanılan mavi ekranlı eski bios kullanıyordu :s

• mavi ekranlı bios. zaten çok fazla bir seçenek yoktur. boot sırasını değiştirebiliyoruz sadece. :(
  • 6020 st biosu süs için var... hani hiç yapmazsak ayıp olur diye eklenmiş gibi... boot sıralaması falan işte :)
  • bu hp ne kadar tuhaf bir firma :) ben hep kurumsal ürünlerini kullandığım için bireyseli pek bilmiyorum..

bundaki bios ayarıda öyle bir açık ki herşeyi değiştirebiliyorsunuz.. hele alttaki kapakta 1 tane vida bile yok :s açılması çocuk oyuncağı.. işlemciyi bile garantisi bozulmadan upgrade edebilirsiniz :D herşey o derece açık yani.. high end kullanmayı sevenlere kullandığım modeli öneririm ;) alt kapak açıkken soğutucuyu takıyorum oyunda 50-55 rölantide 27 ye kadar düşürdüm (işlemci i5-3210m normalde 35 oyunda 68 C )
  • SSD sonrası son durum...

• 
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.