Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA) (205. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.058
Cevap
19
Favori
299.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 203204205206207
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • edindiğim bir bilgiye göre IDE ile ACHİ kontrolcülerinin ayırt edici özelliklerinin biride Native command queuing özelliğiymiş. Bu özellik sayesinde hdd ulaşması gereken verilere istem önceliğine göre değil konum önceliğine göre ulaşıyormuş. bu sayede daha kısa zamanda daha fazla veri işleyebiliyormuş. Bu özellik achi denetiminin bir özelliğiymiş. Bende advenced bios mod yüklediğimde tüm satalar achi olarak gözüküyordu sonra sorun yaşadım ve orjinal biosa döndüm işletim sistemimi kurdum intel rapid storagede bu özelliğin aktif olduğunu gördüm sanırım otomatik olarak zaten bios achi modda kurulum yapıyor. Tüm bu önermeler sonucu biosun achi denetimi için ayriyetten bir müdaheleye gerek duymadığı sonucunu çıkarabilirmiyiz?
  • AMD 12.6 driver sitesinde değiştirilebilir grafikli kartlara uygun değildir diyor ve 6770m yok uyumluluk listesinde. Bende şu anda HP'nin sitesindeki son Intel ve AMD bütünleşik olan driver yüklü. Bunun üstüne 12.6'yı nasıl kurabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

quote:

Bende 6030-et var buralarda hiç konusunu göremediğimden buraya yazma gereği duydum;

Bu hd dv6 6030 et şu anda ikinci el olarak kaç para ediyor? Şu anda bu bilgisayarı kullanıyorum ama macbook almayı planladığımdan satmayı düşünüyorum. Uzun zaman zaten ne kullandım ne çizdim. apple yazılımı kursuna gitmeyi planladığımdan dolayı artık bir apple bilgisayarı gerekecek bana.

23 Nisan'da yazmışım bi alıntılayayim kendi yazımı belki bilen birisi vardır.

mac almana gerek yok içine mac kur birebir macbook oluyor şekil önemliyse birşey diyemem ama yazılım olarak herşeyi çalışıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: kaptantrojan

quote:

quote:

Bende 6030-et var buralarda hiç konusunu göremediğimden buraya yazma gereği duydum;

Bu hd dv6 6030 et şu anda ikinci el olarak kaç para ediyor? Şu anda bu bilgisayarı kullanıyorum ama macbook almayı planladığımdan satmayı düşünüyorum. Uzun zaman zaten ne kullandım ne çizdim. apple yazılımı kursuna gitmeyi planladığımdan dolayı artık bir apple bilgisayarı gerekecek bana.

mac almana gerek yok içine mac kur birebir macbook oluyor şekil önemliyse birşey diyemem ama yazılım olarak herşeyi çalışıyor

Vmware ile bir ara denedim ama olmuyor onunla, bizzat işletim sistemini bu bilgisayarlara kurabiliyormuyuz? Zamanında çünkü böyle birşey yoktu şimdi sizden duyunca şaşırdım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Vmware ile bir ara denedim ama olmuyor onunla, bizzat işletim sistemini bu bilgisayarlara kurabiliyormuyuz? Zamanında çünkü böyle birşey yoktu şimdi sizden duyunca şaşırdım.

google da artın türk siitesi bile var birebir uyarlanmış ve insanlar mac almaya gerek yok moduna girmişler(bende aynı şekilde kullandığım için yazıyorum :))

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

google da artın türk siitesi bile var birebir uyarlanmış ve insanlar mac almaya gerek yok moduna girmişler(bende aynı şekilde kullandığım için yazıyorum :))

Haa bak işin rengi değişti şimdi asıl yazılım değilse sorun olabilir. Ben çünkü Xcode programlaması öğreneceğim ve bunun üzerine yoğunlaşacağım Apple uygulaması yapmak için. Ama yine de sizin dediğinizi yapacağım yakın zamanda bir bakayim dediğinize

• bu aralar ilginç bir problemim var, fan bozuldu sanırım.. motor gibi ses çıkarıyor.. garip olan coolsense ile fanı quietest moda aldığımda fan duruyor, tekrar coolest moda aldığımda 5-10 dakika düzgün çalışmaya devam ediyor. sonra gene motor gibi ses çıkarmaya devam ediyor.

bu durum donanım kaynaklı mıdır, yoksa bios ayarlarıyla alakalı birşeyler olabilir mi?

veya bu cihaza uyacak fan modelinin linkini verebilecek olan veya ankara'da bu fanı satan bir yer bilen var mıdır? garantisi devam ediyor ama kendim halledebilirim, 30 gün serviste hırpalanmasına gerek yok. ben bulamadım. teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayseri/ankara -- 26 Ağustos 2012; 13:24:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayseri/ankara

bu aralar ilginç bir problemim var, fan bozuldu sanırım.. motor gibi ses çıkarıyor.. garip olan coolsense ile fanı quietest moda aldığımda fan duruyor, tekrar coolest moda aldığımda 5-10 dakika düzgün çalışmaya devam ediyor. sonra gene motor gibi ses çıkarmaya devam ediyor.

bu durum donanım kaynaklı mıdır, yoksa bios ayarlarıyla alakalı birşeyler olabilir mi?

veya bu cihaza uyacak fan modelinin linkini verebilecek olan veya ankara'da bu fanı satan bir yer bilen var mıdır? garantisi devam ediyor ama kendim halledebilirim, 30 gün serviste hırpalanmasına gerek yok. ben bulamadım. teşekkürler..

Problemin donanımsal olduğunu düşünüyorsan hiç kurcalama ver servise 10 günde geliyor. En azından konudaki herkesin öyle oldu, ben dahil. Garantisini tehlikeye atmış olmazsınız, paranız da cebinizde kalır. Garantiye verirken geçici bilgisayar da isteyebilirsiniz. İzmir'den Ankraya gitti benimki, siz zaten Ankara'dasınız, kargo süresini çıkar ekstra bir aksilik olmazsa daha kısa sürede elinize geçer muhtemelen.

• Arkadaşlar merhaba;

Recovery Manager ile oluşturduğum kurtarma DVD'lerini kaybetmiş bulunuyorum ve yenilerini oluşturmayı denediğimde HP'nin birden fazla sefer kurtarma DVD'leri oluşturulmasına izin vermediğini üzülerek fark ettim. HP'nin bu engellemesini aşmanın bir yolu yordamı var mı acaba? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

(Aklıma gelmişken şunu da sormak isterim; kaybettiğim DVD'leri bulursam, NERO ya da benzeri herhangi bir yazılım ile çoğaltma imkanım var mı? HP bu türden bir kopyalamayı da engellemiş mi?)
  • prensip olarak bilgisayar teknik servislerine güvenmediğimden ve servisten verecekleri bilgisayarı işte kullanmam zor olduğundan, dayanamadım açtım bilgisayarı :/ garanti gitti sanırım..

içi beklediğimden temiz çıktın, çok az toz birikimi vardı fanda ve ızgaralarda... buna rağmen nasıl bozulduğunu ilk başta anlamadım..

yumuşak bir diş fırçasıyla daldım tozlara, makine yağıyla da dönen parçaları bi güzel yağladım.. tekrar birleştirdim aleti, ( nasıl olduysa monitörün güç kablosunu bağlamayı unutmuşum, monitor açılmayınca biraz yusuf yusuf tabi :)) fan sesi şimdilik normale döndü, en yüksek hızında bile eskisinden daha sessiz oldu, (çalışmıyor zannettim hatta. everest'ten sıcaklık değerlerine bakınca çalıştığına kanaat getirdim:)) demek ki yağlamak gerekiyormuş.

benim alette kullanılan fan delta electronics, ksb0505hb-aj77, direk girdim pchub.com'a ve ebay'e. ufak bir araştırma sonucu bu fanın (heatsink'i ile birlikte) 20-25 dolar kadar bir yurtdışı fiyatı olduğunu gördüm.. ddiğer tüm fanlar 40-50 dolardan başlarken... daha ucuza fan yok piyasada.. böylece fan'ın tertemiz kullanıma rağmen nasıl olup da bozulduğunu anlamış oldum..

**

hp sözüm sana; 2bin liralık i7 işlemcili alete bu fan olur mu ulan!! ütü gibi ısınıp, çoğu kişide fan arızasının yaşanması boşuna değilmiş.. klavyesi de bir ay içinde deforme olmuş, asd tuş yazıları silinmişti.. bir daha toplu iğne bile almam bu hp'den arkadaş.. insafsızlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayseri/ankara -- 27 Ağustos 2012; 17:31:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gemlik_li_1302

Arkadaşlar merhaba;

Recovery Manager ile oluşturduğum kurtarma DVD'lerini kaybetmiş bulunuyorum ve yenilerini oluşturmayı denediğimde HP'nin birden fazla sefer kurtarma DVD'leri oluşturulmasına izin vermediğini üzülerek fark ettim. HP'nin bu engellemesini aşmanın bir yolu yordamı var mı acaba? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

(Aklıma gelmişken şunu da sormak isterim; kaybettiğim DVD'leri bulursam, NERO ya da benzeri herhangi bir yazılım ile çoğaltma imkanım var mı? HP bu türden bir kopyalamayı da engellemiş mi?)

hocam onun basit bir çözümü var registry ayarlarında birkaç değişiklik yaparak halloluyor. google veya bu başlıkta bulabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayseri/ankara

quote:

Orijinalden alıntı: gemlik_li_1302

Arkadaşlar merhaba;

hocam onun basit bir çözümü var registry ayarlarında birkaç değişiklik yaparak halloluyor. google veya bu başlıkta bulabilirsin.

Dediğiniz gibi başlık içinde aradım, yalnız herhangi bir çözüm yoluna rastlayamadım; keza google aramalarında da hpcd adlı bir dosyanın silinmesi gerektiğinden bahsedilmiş olsa da, ne recovery için ayrılan alanda ne de bilgisayarın herhangi başka bir yerinde söz konusu dosya var. Sözünü ettiğiniz "registry" yöntemini paylaşabilir misiniz?

• Merhaba arkadaşlar. şu modeli almayı düşünüyorum:
    bunun aynısından kullanan var mı aranızda?
  • Geçen hafta evdeki recovery dvd' lerimin bozulması sonucu, hp destek hattında yeni recovery kurulum dvd' lerini istemiştim. DVD' ler dün Fransadan kapıma kadar geldi ve hiç bir ücret talep edilmedi.

Şimdi gelelim bunu neden yazdığıma, Fransadan gelen recovery dvd' leri ile windows kurduktan sonra bilgisayar hem gözle görülücek şekilde hızlandı hemde, windows puanlamam yükseldi, Ekran Kartı 6,9' dan 7,0 'a kadar yükseldi diğer puanlamalarda 1,2 derece arttı. Burdan şunu anladım fransadan gelen recoveryler daha güncel sürücülere ve optimizelere sahiptti. Şuanda performans olarak oldukça memlunum makinadan.

Aklınızda bulunsun diye söylüyorum bilgisayarınızın recovery kısmı bozuldu ise veya kaydettiğiniz recovery dvd' leriniz bozulur ise ücretsiz hp destek hattından talep edebilirsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetalMania7x

Arkadaşlar recovery yaptıktan sonra önemli bir sorun oluştu. 1TB harddisk var laptopta. Recovery'den sonra bilgisayar C'yi 75 gb olarak ayırmış, kalan bölüm ise Disk Yöneticisinde "Ayrılmamış" statüsünde duruyor. Ben ayrılmamış denen kısımla yeni bir sürücü oluşturabiliyorum fakat C'nin alanını genişletemiyorum "birimi genişlet" diyerek. Nasıl düzeltebilirim bu sorunu. SS de ekledim. Acil cevap verebilirseniz sevinirim.http://i.imgur.com/BTGim.png

Bilen biri yok mu arkadaşlar?

• quote:

quote:

Arkadaşlar recovery yaptıktan sonra önemli bir sorun oluştu. 1TB harddisk var laptopta. Recovery'den sonra bilgisayar C'yi 75 gb olarak ayırmış, kalan bölüm ise Disk Yöneticisinde "Ayrılmamış" statüsünde duruyor. Ben ayrılmamış denen kısımla yeni bir sürücü oluşturabiliyorum fakat C'nin alanını genişletemiyorum "birimi genişlet" diyerek. Nasıl düzeltebilirim bu sorunu. SS de ekledim. Acil cevap verebilirseniz sevinirim.http://i.imgur.com/BTGim.png

Bu sorunu Acronis Disk Director 11 yazılımı ile çözmüştüm.

• arkadaşlar bios sorunu var, update edelim derken batırdık.

hp_tools klasöründen sp55068 klasöründeki "01658.bin" ve "01658.sig" dosyalarını rapide atabilecek veya herhangi bir şekilde ulaştırabilecek olan var mı acaba? teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayseri/ankara -- 7 Eylül 2012; 14:34:08 >
  • bilgisayarı servise gönderdim gecen ay klavyede esneme var diye altına şerit olarak çift taraflı bant yapıştırmışlar fakat klavyenin üstü kastıgı için bi süre sonra tık diye atıyor "G-H-J" Tuşlarına biraz bası uyguluyorum yapışıyor 10 dakka sonra tekrar atıyor. yani artık servise felan göndermem 2 kere gitti 2sindede başka başka problemler cıktı siz siz olun önemli değilse göndermeyin o kadar met ettikleri kadar iyi bir servis değil malesef.
    ayrıca kasayı sildim tertemix gönderdim geldiginde içler acısı.
    Jabil
  • ayrıca bu kasanın demonte videosuna denk gelen biri varmı paylaşabilirse çok sevinirim şu klavye işine bir el atayım diyorum rahatsız ediyor bu aralar.
  • quote:

quote:

acronis disk diroctor ile merge secenegi olması lazım 2 ayrı diski birleştiriyor tek disk yapıyor

• 
Sayfa: önceki 203204205206207
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.