Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA) (204. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5.058
Cevap
19
Favori
299.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 202203204205206
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cevap için teşekkür ettim ssd artık şart
  • Arkadaşlar bende de bu bilgisyardan var ama bilgisayarın üstüne bastım lcd panel kırıldı kasa sağlam ama bir türlü led panelin markasını bulmadım cihazı kaskoya vermiştim bir bahane bulup reddettiler.Bu Panelin markası nedir onu alacağım direkt yan sanayi ye yakalanmak istemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaptantrojan

Arkadaşlar bende de bu bilgisyardan var ama bilgisayarın üstüne bastım lcd panel kırıldı kasa sağlam ama bir türlü led panelin markasını bulmadım cihazı kaskoya vermiştim bir bahane bulup reddettiler.Bu Panelin markası nedir onu alacağım direkt yan sanayi ye yakalanmak istemiyorum

gecmis olsun, bence garanti de cok para isterler.

ancak kasko ne dedi cok merak ettim, bu isler icin degil mi kasko ya !!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kongor

quote:

Orijinalden alıntı: kaptantrojan

Arkadaşlar bende de bu bilgisyardan var ama bilgisayarın üstüne bastım lcd panel kırıldı kasa sağlam ama bir türlü led panelin markasını bulmadım cihazı kaskoya vermiştim bir bahane bulup reddettiler.Bu Panelin markası nedir onu alacağım direkt yan sanayi ye yakalanmak istemiyorum

gecmis olsun, bence garanti de cok para isterler.

ancak kasko ne dedi cok merak ettim, bu isler icin degil mi kasko ya !!

aşırı ihmal ,gece saat 1 de koltuğun üsütnde bırakmışlar cihazı bende koltuğa bir atlayış gerçekleştirdim çat diye bir ses geldi:) baktım dışına morfolojik olarak sağlam açma tuşuna bir bastımki oooo ortadan 2 ye gitmş ekran.yolladım öyle dediler ama neyseki dios ta falan ekran çok pahalı değil eğer orijinal ekransa 160 lira falan ise sıkıntı değil öğrenci halimle karşılarımda hp en az bi 600 ister telefon açtım sordum eğer garanti kapsamı dışındaysa hasar tesbit 200tl+kdv dedi tut grisini sen hesap et led paneli değştirmiyo mandallardan beri değiştiriyor ekranıda birde ordan sallar para çok fazlaya mal olur

• http://forum.donanimhaber.com/m_64237172/mpage_1/f_/key_//tm.htm#64237172

Taktığım SSD; SANDISK EXTREME SATA3.0 120GB

Bilgisayarım; HP PAVILLION DV6 6020ET LL045EA

Aldığım değerler yaptığım benchmark sonucu. Hiç bir ayar ile oynamadım, aynen HP Teknik Servis'in yaptığı kurulumdan sonra baktım.

BIOS' ayarlarına girdim ancak ACHI modu devrede mi değil mi bulamadım :(

Sizce bu değerler yeterli mi yoksa, yükseltmem için başka bir şey yapmam gerekir mi ?

Bilgisayarın üstünde şu an için 2. bir HDD bulunmuyor. Ancak siparişdeki HDD dönüştürücü ve CD/DVD kutusu geldiği zaman onu da sisteme ekleyeceğim.

İçinden 500GB'lık Toshiba HDD çıktı.

• HP Support Asisstant progrmaı ile güncelleştirmeler yapıyordum en son ocak ayında güncelleştirmeleri yaptım... şimdi yapamıyorum ne yapmamı önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheem -- 7 Ağustos 2012; 13:19:58 >
  • http://leshcatlabs.net/

arkadaşlar güncel değiştirilebilir grafik sürücülerini burdan bulabilirsiniz, bende sorun çıkarmadı, ama dikkatli olmanızda fayda var, hem intelin hemde atinin güncel sürücüleri paket halde
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheGreen7

http://leshcatlabs.net/

arkadaşlar güncel değiştirilebilir grafik sürücülerini burdan bulabilirsiniz, bende sorun çıkarmadı, ama dikkatli olmanızda fayda var, hem intelin hemde atinin güncel sürücüleri paket halde

sen hangisini kurdun? intel ve amd geçişler sorunsuz mu?
  • son çıkanı kurdum bende sıkıntı çıkarmadı
  • Ben tam bir senedir bu laptobu kullanıyorum sıcaklıktan sorunu olanları bilmem ama yaklaşık 3 ayda bir laptobun içini açıp tamamen temizliyorum ve her temizlediğimde bir toz tabakası ile karşılaşıyorum haliyle temizlenmeyen laptoplar ısınıyor üzerindeki işlemci ve ekrankartını düşününce bu normal ama benim hiç ısıdan dolayı bir şikayetim yok özellikle oyunlarda dahili klavyeyi kullananlar için problem olabilir. Çünkü bu modelde kullanıcı için pek ısı yalıtımı üzerine birşey yapılmamış laptop tüm ısısını dış panele yansıtıyor. Ben harici klavye kullandığım için sorun yaşamıyorum hd6770m ile fullhd oldukça iyi bir performans alıyorum ısı değerlerimin kontrolünde karta biraz voltaj verdim ve 830MHZ core hızı 1050mhz bellek hızıyla windowstanda 7.1 puan aldım kış döneminde 900mhzye kadar oc yapabilmiştim ve çok açık bir performans kazancı yaşadım gt555m ekran kartınıda test etmiştim ve hd6770min yanında biraz eziliyor tabi nvdia'nın desteklediği mafia2 gibi oyunları saymazsak. Malesef driver ve bios yüzünden forumdaki bir çok kullanıcı gibi sorunlarla karşılaştım. Bunun yüzünden mavi ekran hatalarıda aldım işin özü gerekmedikçe çok fazla driver ve bios güncelleme işine girmemek. Karasız ve performanslı bir çözümdense kararlı fakat daha az performanslı bir çözüm her zaman tercih konusudur.

• Bazıları SATA3 destekler demiş bazıları SATA2 destekler demiş konunun eski cevaplarında

Şu makineye Sata3 SSD takabilen var mı ? Çünkü Sata2'ler daha pahalı ve daha yavaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Bazıları SATA3 destekler demiş bazıları SATA2 destekler demiş konunun eski cevaplarında

Şu makineye Sata3 SSD takabilen var mı ? Çünkü Sata2'ler daha pahalı ve daha yavaş

vertex 4 taktım,bi kaç mesaj yukarıda sonuçları var, sata 3 desteği var
  • quote:

quote:

Bazıları SATA3 destekler demiş bazıları SATA2 destekler demiş konunun eski cevaplarında

Çok bi bilgim yok hocam bu konuda beni mazur görün, Sata 3 destekli SSD alsam rahatlıkla takıp performans kaybı olmadan kullanabilirim o zaman öyle mi ? Boşuna Sata 2 almayayım yani o zaman
  • quote:

quote:

quote:

Çok bi bilgim yok hocam bu konuda beni mazur görün, Sata 3 destekli SSD alsam rahatlıkla takıp performans kaybı olmadan kullanabilirim o zaman öyle mi ? Boşuna Sata 2 almayayım yani o zaman

aynen tam performans kullanabilirsiniz, sata 3 alın, ve senkron çalışan bi tane almaya dikkat edin bence, vertex serisi, force gt, sandisk öyle çalışıo biraz araştırın isterseniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Kongor

http://forum.donanimhaber.com/m_64237172/mpage_1/f_/key_//tm.htm#64237172

Taktığım SSD; SANDISK EXTREME SATA3.0 120GB

Bilgisayarım; HP PAVILLION DV6 6020ET LL045EA

Aldığım değerler yaptığım benchmark sonucu. Hiç bir ayar ile oynamadım, aynen HP Teknik Servis'in yaptığı kurulumdan sonra baktım.

BIOS' ayarlarına girdim ancak ACHI modu devrede mi değil mi bulamadım :(

Sizce bu değerler yeterli mi yoksa, yükseltmem için başka bir şey yapmam gerekir mi ?

Bilgisayarın üstünde şu an için 2. bir HDD bulunmuyor. Ancak siparişdeki HDD dönüştürücü ve CD/DVD kutusu geldiği zaman onu da sisteme ekleyeceğim.

İçinden 500GB'lık Toshiba HDD çıktı.

yazma hızı düşük gibi geldi bende aynı değerleri aldım eğer dvd-rwnin olduğu yere takarsanız okuma 240mb/s oluyor orjinel hddnin yerine takarsanız 450 flan ama yazma hep 150 modlu bios var advanced menülü ama orda default ayarlar achi etkin olarak gözüküyor zaten

• Arkadaşlar recovery yaptıktan sonra önemli bir sorun oluştu. 1TB harddisk var laptopta. Recovery'den sonra bilgisayar C'yi 75 gb olarak ayırmış, kalan bölüm ise Disk Yöneticisinde "Ayrılmamış" statüsünde duruyor. Ben ayrılmamış denen kısımla yeni bir sürücü oluşturabiliyorum fakat C'nin alanını genişletemiyorum "birimi genişlet" diyerek. Nasıl düzeltebilirim bu sorunu. SS de ekledim. Acil cevap verebilirseniz sevinirim.http://i.imgur.com/BTGim.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalMania7x -- 19 Ağustos 2012; 12:35:47 >
  • 1 yıl önce temmuz ayında Bimeks'ten pc'yi aldım ve zannediyorum ki şu an fanım bozuk.

Alıp ilk denediğimde Crysis2 yi 1.5 saat oynadığımdaki ısınma fazla değildi ;
    fakat şu an 40 dk Warcraft3 ya da Lionheart gibi oldukça eski ve PC'yi zorlamayacak oyunlar oynadığımda bilgisayar ısınıyor.

HP Cool Sense değişikliklerimi algılamıyor, En soğuk mod ya da En Sessiz mod arasında bir fark yok, fanım çalışması çok az belli olacak düzeyde çalışıyor.

Bir kere Fan90b hatası aldım ve HP sitesindeki son BIOS update'i kurdum fakat Fanı kompressörüm olmadığı için üfleyerek temizlemeye çalıştım, fakat geçmedi.

Bimeks servise götürsem yapabilirler değil mi?Yoksa HP servisine mi götürmem lazım.

Yıl içinde bu PC'yi After Effects, 3Ds Max, AutoCAD gibi programlar için kullanmak gerekecek, kaç günde bana geri verirler ?

Teşekkürler...

• Ekranda ölü pikseller rahatsız etmiyorsa servise göndermeyin, ekranı değiştirmişler ama çerçevenin de ırzına geçmişler. Hem gevşek hem sürtünmeye bağlı deformasyonlar olmuş. Ekranın da kalitesi tartışılır, önden bakınca sorun yok fakat sol taraftan bakınca bir milyon sim bir araya gelmiş gibi parlıyor ve cam kalitesi fabrika çıkışlısıyla asla karşılaştırılamaz. Pişman oldum gönderdiğime.
  • quote:

Orijinalden alıntı: popokio
    ...
    Bimeks servise götürsem yapabilirler değil mi?Yoksa HP servisine mi götürmem lazım.

Yıl içinde bu PC'yi After Effects, 3Ds Max, AutoCAD gibi programlar için kullanmak gerekecek, kaç günde bana geri verirler ?

Teşekkürler...
    10 günde geldi benim bilgisayar ki 3 parça değişti. Benim de fan değişmişti. Yalnız bimeks'e değil direkt olarak hp ile iletişime geçmelisin.

İstanbul, Ankara ve İzmir'deysen aşağıdaki adreslere gidip teslim edebilirsin. Değilsen en aşağıdaki yazıya bakabilirsin.

quote:

ANKARA
    Genclik Cad. Ozveren Sokak NO: 32 /10-11 Maltepe/ANKARA
    Necatibey Caddesi#nin bir ust paralel sokagi, Danistay Lojman binasinin yanindaki binanin zemin kati.

İSTANBUL (TCC) Çözüm ve Deneyim Merkezi
    Buyukdere Cad.No : 103 /B - Altan Erbulak Sok.No : 12 Sarli İs Merkezi Zemin Magaza Mecidiyekoy/İSTANBUL
    - Eski Ali Sami Yen Stadı karşısı
    - Gülbağ yönüne döndükten sonra ilk sol sokak
    - Haliç Üniversitesi arkası
    - Şarlı İş Merkezi Arka Cephe

İZMİR
    Mithatpasa Cad. No:248/A Kumluk Apt. Karatas/KONAK/İZMİR
    İzmir Konak Karatas#ta bulunan İsBankasi yani.

Aşağıdaki bilgilerle consumerpc_notebook_tr@mail.support.hp.com adresine posta gönder.

quote:

NOT: Onarim merkezlerimizin bulundugu illerin herhangi birinde ikamet etmiyorsaniz ve cihaziniz garanti kapsaminda ise, bize adres bilgilerinizi iletirseniz, garanti sartlari altinda kargo kaydinizi olusturabiliriz.

Kargo kaydinin acilabilmesi icin asagidaki bilgileri eksiksiz iletmeniz gerekmektedir, bilgiler bize ulastiktan sonra kargo kaydiniz acilarak konuyla ilgili tarafiniza e-posta ile bilgi verilecektir.

Cihaz Seri No - S/N:

Cihaz Model No - P/N:

Urunun teslim alinacagi adres:

Bulundugunuz ilin posta kodu:

İlgili Kisi (varsa firma ismi belirtiniz):

GSM numarasi:

Sabit Telefon numarasi:

TC Kimlik No:

Cihazda yasanan sorun hakkinda bilgi:

Cihazi hangi aksesuarlari ile gondereceginizi belirtiniz: (Adaptor, Data Onay Formu gibi )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magilum -- 20 Ağustos 2012; 4:06:30 >

• advenced bios modu deneyen var mı ben denedim ve biraz sorun yaşadım ahci mod ayarı var fakat ayarlarla biraz oynayınca makineyi kitliyor biosu sıfırlayıp orjinel biosa dönene kadarda sorun yaratıyor çözebilen var mı? ssdnin ahci modda olduğunu nasıl anlayabiliriz?
  • 
Sayfa: önceki 202203204205206
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.