Şimdi Ara

Hp Laptopda Whitelist Etkisiz Hale Getirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, laptop'um da 802.11g broadcom wifi kartı bulunmakta. Apartmanımıza kablo tv şebekesi gelmesinden dolayı ttnetin 8mbps bakır şebekesinden kurtulup hemen abartarak uydunet 50mbps internete geçiş yaptım. Fakat wifi kartımın yetersizliği sebebiyse 50mbps hattımı 24mbps olarak kullanmak zorunda kalıyorum. Tam kapasiteyi kullanmam için anca ya harici usb wifi kullanıcam yada ethernet kablosu kullanmam gerekiyor. Bunun yerine 802.11n wifi card temin ettim ve laptop'uma taktım. Maalesef ki hata ile karşılaştım.
    Kartı taktığım zaman
    104-Unsupported wireless network device detected. System Halted. Remove device and restart.
    Hatası veriyor ve sistem açılmıyor. Yazıdan da anlaşılacağı üzere Desteklenmeyen bir donanım olarak algılanıyor. Bu sorunla karşılaşan bir kaç kişiye rastladım eski tarihli konulardı ve hepsi cevapsız kalmış sorulardı. İngilizce bir kaç kaynağa rastladım ama ingilizcem yetmedi, çeviri aracılığı ile de çok anlamsız çeviriler yüzünden bişi anlamadım. Çünkü bios'a müdahale ediliyor bu da yanlış bir durum olunca herşey patates olabilir.

Bulmuş olduğum cevap şu şekilde. Hp çok gerekliymiş gibi bir beyaz liste oluşturmuş ve sadece o liste içindeki cihazlara izin veriyor. İngilizce kaynaklarda bios dosyalarına hex editör ile müdahale ederek listeyi devre dışı bırakıyorlar ama net bir şey bulamadım. Bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilecek var mıdır ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.