Şimdi Ara

Hp Cpu sürekli yüzde 50 !!! yardımm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • mrb arkdaslar hp pavilion dv6500 var tamire verdim ekran sorunundan dolayı tamirden geldi format attım 2 gün kullandım işlemcide sorun cıkmaya başladı sürekli yüzde 50 den aşağı düşmüyor bi kac defa format attım yine olmadı w8 kurdum yine olmadı uyku moduna alıyorum düzeliyor ama 2-3dk sonra yine aynı oluyor nedeni nedir bilen varmı yardımm !!!!

• forum boş bilen biri bile yazık yaw yazık
  • hayır hocam pc boşta iken bile yüzde 50 sürekli

Orijinalden alıntı: fable

cpu'yu fazla yoran bir program kullanıyor olabilirmisin işlemleri bir kontrol et bir

buyur
  • işlem yapmadığın zaman bile sistem boşta işlemi %90 da olabiir ne sıkıntı varki bunda..Pc mi kapanıyor ?Baska sorunmı var biraz yüklen programlar ac bakalım işlemci ne yapacakkk. O kullandığını bırakıp programlarla ilgilenecekmi...

DELL XPS 15 (L502x) Intel Core i7 2670QM 2.20GHz -Turbo ile 3.10Ghz 15.6" 8GB Memory Nvidia 540M DDR3 1333 750GB HDD 7200rpm
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkay11

işlem yapmadığın zaman bile sistem boşta işlemi %90 da olabiir ne sıkıntı varki bunda..Pc mi kapanıyor ?Baska sorunmı var biraz yüklen programlar ac bakalım işlemci ne yapacakkk. O kullandığını bırakıp programlarla ilgilenecekmi...

hocam dediğinizi anlayamadım ama sıkıntı yapıyor içim rahat olmuyor normal bişedeğil yüzde 50 nin altına düşmüyor öyle oluncada haliyle pc kasıyor öğrenmek istediğim donanımsal bi sorunsa neden olduğu ve neyin problem yarattığını anlamak
  • Bilgisayarda sistem boşta işlemi vardır kardeşim görev yöneticisinden bakarsan gorursun en cok cpu kullanan programı.Hepimizde olur pc yi bası bos bıraktığımız zaman işlemcinin canı sıkılır senin programlar %1 kullanıyorsa işlemci birden %99 kullanmaya baslar fan calısır devamlı böyle olunca ya program açacaksın işlemciye yükleneceksin yada reset atacaksın ....

DELL XPS 15 (L502x) Intel Core i7 2670QM 2.20GHz -Turbo ile 3.10Ghz 15.6" 8GB Memory Nvidia 540M DDR3 1333 750GB HDD 7200rpm
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkay11

Bilgisayarda sistem boşta işlemi vardır kardeşim görev yöneticisinden bakarsan gorursun en cok cpu kullanan programı.Hepimizde olur pc yi bası bos bıraktığımız zaman işlemcinin canı sıkılır senin programlar %1 kullanıyorsa işlemci birden %99 kullanmaya baslar fan calısır devamlı böyle olunca ya program açacaksın işlemciye yükleneceksin yada reset atacaksın ....

benim pc nin sıkıntısı herhalde donanımsal kardeş ama dediğini yaparım resim attım bak istersen

• w8 yüklü bende sistem boşta işleminin göremedim
  • yeni kurulan bilgisayarlard windows search dizin oluşturma hizmeti, dizin oluşturmayı bitirene kadar işlemciye ve hard diske ter attırabilir.hizmetlerden bu işlemi kapatabilirsiniz veya dizin oluşturma işlemini bitirmesini bekleyebilirsiniz.
    yeni kurulmuş sistemlere kurulan antivirus programları, tam sistem taraması yapıp, içten gelecek tehtidlerden(en tehlikelisidir) emin olmaya çalışırlar.antivirus programını kurup güncelledikten sonra, sizi rahat bırakması için ona tam sistem taraması yaptırıp, bulduğu tehtidleri silmesini sağlayın.
    yine yeni kurulmuş bilgisayarlarda windows update 4-5 gün boyunca kullanıcıya işkence çektirebilir.güncellemeleri tamamlayın.

bir haftalık kullanımdan sonra sorununuz devam ediyorsa,
    1-sisteme bulaşmış ve işlemciyi sömüren virus veya spydan şüphelenebilirsiniz.
    2-bilgisayar garantiden geldikten sonra bu hale geldiği için, işlemci fanı ve termal macunda bir sorun olabilir.sistem sıcaklıklarını CPUID HWMonitor ile kontrol edin.yüksek sıcaklık performansı düşürür.düşük performans, sıradan işlemler için bile, işlemciye daha fazla yüklenmeyi gerektirir.fazla yüklenilen işlemci, daha fazla ısınır.nedenin sonucu artırdığı durum.tıpta pozitif feedback olarak geçer.sonu ölümdür.tabi böyle bir durumda bilgisayarınız sadece reset atacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: korop

yeni kurulan bilgisayarlard windows search dizin oluşturma hizmeti, dizin oluşturmayı bitirene kadar işlemciye ve hard diske ter attırabilir.hizmetlerden bu işlemi kapatabilirsiniz veya dizin oluşturma işlemini bitirmesini bekleyebilirsiniz.
    yeni kurulmuş sistemlere kurulan antivirus programları, tam sistem taraması yapıp, içten gelecek tehtidlerden(en tehlikelisidir) emin olmaya çalışırlar.antivirus programını kurup güncelledikten sonra, sizi rahat bırakması için ona tam sistem taraması yaptırıp, bulduğu tehtidleri silmesini sağlayın.
    yine yeni kurulmuş bilgisayarlarda windows update 4-5 gün boyunca kullanıcıya işkence çektirebilir.güncellemeleri tamamlayın.

bir haftalık kullanımdan sonra sorununuz devam ediyorsa,
    1-sisteme bulaşmış ve işlemciyi sömüren virus veya spydan şüphelenebilirsiniz.
    2-bilgisayar garantiden geldikten sonra bu hale geldiği için, işlemci fanı ve termal macunda bir sorun olabilir.sistem sıcaklıklarını CPUID HWMonitor ile kontrol edin.yüksek sıcaklık performansı düşürür.düşük performans, sıradan işlemler için bile, işlemciye daha fazla yüklenmeyi gerektirir.fazla yüklenilen işlemci, daha fazla ısınır.nedenin sonucu artırdığı durum.tıpta pozitif feedback olarak geçer.sonu ölümdür.tabi böyle bir durumda bilgisayarınız sadece reset atacaktır.

hocam açıkçası virüsten kaynaklandığını pek sanmıyorum bi kaç defa format attık hatta disk D ye de format attık çözüm olmadı w8 kurduk şu anda pc de cpu yu sömüren iki program var windows modules installer %30 unu system ise %10 unu kullanıyo allahtan bazen duruyolar pc rahatlıyo

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.