Şimdi Ara

Hp 300 Kartuş Dolumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 2,3 ay önce kartuşlarım bitmişti o zaman kartuşları doldurdum fakat yazıcıdan hep kesik kesik çıktı yazılar. Geçen gün tekrar denedim aynı kartuşları doldurmayı bir kere deneme baskısı aldım onda yine kesik kesik çıktı yazılar ve bir daha çıktı alamadım. Kartuşlar bitmiştir değil mi? Printer'da bir problem yoktur?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilgisi olan yok mu?

• http://www.youtube.com/watch?v=h9CcU9QyhzI
    Arkadaşım yukarıdaki linkde senin kartuşların dolumu var,yaptığım dolumu kontrol etmen için bakabilirsin
    Kendi kartuşlarımı kendim dolduruyorum,yani konuya biraz yakın duran biri olarak anlayabildiğim yazıcınızda sorun yok,kartuşlarınızı video daki gibi doldurup ucunu ıslak mendil ile iyice silip temizleyin,kartuşun yazıcıda takılan yerine iyice bakın orda bir kirlenme olmasın
    Kolay gelsin
  • Kesik kesik çıkarması demek kartuşun iyi dondurulmadıgını gösteriyor. İlkkez dolduruyorsanız kartuşa sadece 3ml mürekkep basın ve tepesindeki kağıdı tekrar kapatın. Yukarıda açık yer kalmamalı. Vakum aparatı ile vakumlayın. Yazıcı kapalı iken kartuşu yakın, yoksa kartuşu değiştir diye uyarı verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cotyora666 -- 21 Mayıs 2013; 22:23:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce çok defa kartuş doldurdum arkadaşlar. Sanırım benim siyah kartuşum bozuldu. Dolum yapıyorum be kartuş ucunu sıcak suda bekletiyorum bir türlü mürekkep gelmiyor. Aylardır dolaptada duruyor kartuşlar bununda bir etkisi olabilir mi? Şimdi yeni kartuş almak hayli masraflı.

• Kartuşu sıcak suyun içinde beklettim tıkandıysa çözülmesi için. Mürekkep geldi suda şimdi yazıcıya taktım yazdırmak istediğimde hala kesik kesik yazıyor. Camsil ve asetonda döktüm kartuşa ama nafile bir türlü düzelmedi. Elimdeki siyah mürekkepte bitti.. Sizce yeni kartuş mu alayım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emryrgc -- 23 Mayıs 2013; 14:02:25 >
  • Camsil , aseton gibi kimyasallar kartuşa zarar verebilir.Ilık su veya kartuş temizleme solusyonları kullanmak daha doğru olur.Sizin kartuşun bazı nozzları iyice tıkanmış vaya yanmış olabilir.Peçeteye düzgün bi çizgi bırakıyor da çizik yazıyorsa bazı devreleri gitmiş olabilir.
    Kartuş içine temizleme solusyonu doldurulup vakum aparatı ile vakumlanabilir.Kartuşu doldurup, Kartuş ağzı su veya solusyonla ıslatılmış kağıt havlu veya ıslak sünger üzerinde bekletilebilir.Süngerin veya havlunun emiciliği sorun tıkanmadan kaynaklı ise kiri yumuşatıp kanalları açar.
    Olmadı yeni kartuş al, yada muadiller çok kaliteli sonuçlar veriyor onları dene,çünkü ucuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tanklı yazıcıda HP vs EPSON
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekoset

Camsil , aseton gibi kimyasallar kartuşa zarar verebilir.Ilık su veya kartuş temizleme solusyonları kullanmak daha doğru olur.Sizin kartuşun bazı nozzları iyice tıkanmış vaya yanmış olabilir.Peçeteye düzgün bi çizgi bırakıyor da çizik yazıyorsa bazı devreleri gitmiş olabilir.
    Kartuş içine temizleme solusyonu doldurulup vakum aparatı ile vakumlanabilir.Kartuşu doldurup, Kartuş ağzı su veya solusyonla ıslatılmış kağıt havlu veya ıslak sünger üzerinde bekletilebilir.Süngerin veya havlunun emiciliği sorun tıkanmadan kaynaklı ise kiri yumuşatıp kanalları açar.
    Olmadı yeni kartuş al, yada muadiller çok kaliteli sonuçlar veriyor onları dene,çünkü ucuz.

Kartuç uçlarını peçete ile sildiğimde siyah mürekkep geliyor fakat bir yerde kesiliyor sonra tekrar devam ediyor. Ne yaptıysam acamadım o kısımı. Ayrıca bu kartuşa yaptığım işlemlerden printer zarar görür mü acaba?

• Kartuşla yazıcı ayrı parçalardır.Kartuşa yaptığınız işlemler Yazıcıya zarar vermez.En fazla kartuş bozulur.

Kartuş içinde oluşan ve düşük baskı kalitesine yol açan hava baloncuklarını gidermek için kartuşun ağzı aşağı gelecek çekilde hızlıca aşağı sallayın.Bakın Videoda gösteriyor :

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=l65EJvusvkI
  • hp 300 dolum yaptım ama kartuşu görmemezlikten geliyor kartuş sorunu diyor sürekli chipi hafızasında tutuyor bunun hafızasını nasıl resetlerim kartuşu yeni takılmış gibi algılasın
  • Benim de HP 300 siyah kartuş bitmişti, bi yerde doldurtturdum. 3-5 sayfa anca aldım; sonra bitti. Adama götürdüm tekrar, baktı felan. Bu kartuş ölmüş dedi. Ben de attım çöpe. Siyah kartuş aldım bi tane, XL boyutunda. 60 lira para verdim. Şimdi renklisi bitti, 3-5 aydır duruyor çekmecede. Siyah XL de bitmek üzere. Ben de kartuş masrafından kurtulmak için Brother HL 2130 ya da cuma günü bim'e gelecek canon yazıcıyı almayı düşünüyorum. Bendeki bu 300 kartuşlar adam olur mu sizce? Ne yapmalıyım?
  • Hp kartuşlar dolumlarda pek sıkıntı çıkarmazlar, dolum seti alıp kendiniz doldurun.Kullanmadığınız kartuşları kilitli poşette saklayın.Hava ile temas eden kartuşlar kurur.
  • kartuşun özelliklerinde 250. 300 sayfa çıktı alırsınız diyor ben o seviyeyi hiç göremedim
  • Bende HP 300 (Abd'den geldiği için muadili 60) nolu kartuşu 1 kere doldurttum. Yalnız kalan miktar az çıktı almama rağmen birden yüzde 45'e düştü. Kartuş az mı doldurulmuş yoksa dolum olduğu için bilgiyi yanlış mı okuyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.