Şimdi Ara

Host Şirketi kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
12.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar görüyorum da bacak kadar çocukların Hosting şirketi var bu nasıl kurulur?Çalışma mantığı nedir?Bilen arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

• reseller alabilirsin host firmalarından bayilik vs gibi
  • istiosan msn ekle seni bir host firmasına kavuşturuyum vahap_ayzet@hotmail.com benim alt bayiim olacaksın yani...sattığın hostun ve domainin parasını vericeksin.
  • Hosting firması değil o bacak kadar çocuklar :)
    Vergi levhası bile yoktur ki yaşları zaten şirket açmak için müsait değildir.
    Benimde öyle bi firmam var.
    Nasıl işler bu ?
    Şu şekilde
    Host satmak için Bir makineye ihtiyacın var.
    Eğer sıfır müşterin varsa ki yeni başlayacağın için sıfır Reseller alarak başlamanı öneririm.
    Bayilik ben dahil bir çok firma yapıyor.
    Sana bi panel verilecek.
    Bu panel üzerinden Host için alan mysql ftp hesabı felan filan özelliklerini belirleyip müşterine bir host açabilirsin.
    Tabi önce müşteri bulman lazım.
    Müşteriyide, kaliteli bir web site sayesinde kapabilirsin.
    İşler arttıkça bir büro yada ofis açman sana olan güvenirliği artıracak.
    Müşteriye bir hesap numarası vericeksen.
    Belirlediğin paket özelliğine göre kendisine bir paket seçip, ücreti aylık yada yıllık neyse onu yatırıp hesabını açıcaksın.
    Ama süresi dolmadan müşterinin hesabını kapatamazsın.
    Aslında kapatırsın fakat bu dolandırıcılığa girer :)

Umarım bi şeyler anlatabilmişimdir.

• reseller alınca da makineye ihtiyacın var mı y da neye ihtiyacın oluyo??
  • vahayapayzet hocam msn ekledim
  • quote:

Orjinalden alıntı: korsan72115

reseller alınca da makineye ihtiyacın var mı y da neye ihtiyacın oluyo??

Reseller Makinenin bir parçasıdır. vahapayzet ın da dediği biri bayilik yani.Ama arkadaşın dediği gibi değil.
    Reseller de Sana Makineden bir parça veriliyor. Atıyorum benim makinem 80 gb alanı var
    Bunun 5 gb sana veriyorum. Trafikte 3200 gb sınırım var ayda 200 gb trafikini sana veriyorum.
    Sen bana bunun için her ay belli bir miktar ödüyorsun.
    Sattığın host ve domain ücretini sen alıyorsun.Bana ise ayda belli bi miktar ödüyorsun.5 gb alan ve 200 gb trafik için vermiş olduğum fiyat neyse onu ödeyeceksin :)

Bu kadar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Domain ve Host tavsiyesi
    10 yıl önce açıldı
    VPS üzerinde VPN kurulumu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • merhaba yeni dual xeon sunucumuzda size reseller verebiliriz.
    info@ves-bilisim.com eklerseniz yardımcı oluruz.
  • yani yan bayii olmak içinde makina gerekiyormu?
  • burada arkadaslarim reseller demis,

lakin ben bir kac ornek vermek isterim bana birisi hosting satacak olsa bende web sitemi onun name serverlarina yonlendirecegim icin soracagim cogunlukta name serverlari reseller sahibi kisinin reseller i satin aldiginin name serverlari oluyor, aslinda reseller sahipleride name server acabilir kendine olayin biraz ince ayrintilari var. hatta tracert da son adimda router1.domain.com seklinde router cikarmak bile mumkundur kendi datacenter inda veya bir datacenterda router sahibi olmak gibi, host isinin o kadar cok ince ayrintilari vardirki, iste bir cok isi bilen kisi reseller almiyor cunki free host veren yerleri de biliyor, veya isi bilenin zaten sponsoru oluyor, hostinge para vermiyor ki..

hosting isine nasil baslanmali once bir kagit kalem alacaksin yazip cizeceksin diger firmalarin sunmadigi seyi sunacaksin mesela. diger firmalarin en ucuz paketi 10 ytl iken sen 1 ytl yaparsan emin ol musteri gelecek dusuncesindeyken gelmiyor..

hosting de webmasterlarin aradigi bir cok sey var istedikleri seyler. hostinglerde eksik bulduklari bunlarin arastirilip kagit kalemle yazilip cizilmeli. hosting sitesi hic bir sekilde template olmamali. hosting sitesi bir e-ticaret sitesi scripti ile olmamali. internet uzerinden ödeme yapliabilmeli en azindan paypal araciligi ile paypalin guvenirligini kac uyesi oldugunu dunyanin en guvendikleri arasinda oldugunu not ederek bunu kullaniyoruz diyerek profesyonellesebilirsiniz sanal post almadan . hosting sitesi fazla grafik icermemeli, host server'ina ping atildiginda ns'ler cevap vermemezlik yapmamali .. hosting sitesinin her bir html asp veya php sayfasina linux hosting ise o sayfa meta kodlari cok az 7 kelimeyi gecmeyecek kadar az olmali ama her sayfaya ayri meta verilmeli. vs vs vs vs ... sabaha kadar yazabilirim..

kisacasi hosting firmasi acmak icin eger gercekten bir is yapilmak ve meslek olarak bakilacak ve bir kariyer kalite sahibi olmak isteniyorsa cok arastirma yapilmali .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SenS -- 3 Ocak 2007; 17:36:06 >

• bende ekledim

quote:

Orjinalden alıntı: vahapayzet

istiosan msn ekle seni bir host firmasına kavuşturuyum vahap_ayzet@hotmail.com benim alt bayiim olacaksın yani...sattığın hostun ve domainin parasını vericeksin.
  • şimdi arkadaşlar beni yanlış anlamayın ben mesela size bi panel vericem siz oradan kredinizin yettiği kdar harcama yapıcaksınız...mesela 100 mb host u ben size 10 ytl ye vericem sizde istediğiniz fiyata satıcaksınız...ayrıntıyı görüşürüz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: vahapayzet

şimdi arkadaşlar beni yanlış anlamayın ben mesela size bi panel vericem siz oradan kredinizin yettiği kdar harcama yapıcaksınız...mesela 100 mb host u ben size 10 ytl ye vericem sizde istediğiniz fiyata satıcaksınız...ayrıntıyı görüşürüz...

Sence bu bayilikmi ?
  • up
  • Konuyu hortlatmak istemezdim ama arkadaşlar artık hosting firması açmak öyle basit bir iş değil. yer saglayıcı belgesi gerekli bunun içinde firmanızın olması şartwww.faktorhosting.com %50 komisyon ile satış ortaklığını sınırlı sayıda verecek yakın zamanda bir mail atın sorun derim ne zaman başlayacağı hakkında. Elinizi sürmeden para kazanabilirsiniz.
  • denemek lazım aslında,bir ilgilenelim sağolasın
  • host sahibi olmakla reseller kiralamk farklı şey bu dediğin adamlar reseller kiralıyor iş yapamazlar
  • BU İŞ HEM ZOR HEM KOLAY BİRAZ BİLGİ ŞART
  • Merhaba,

Tüm soruların tek bir cevabı var aslında :) BilgiYazan Eğitim Merkezinde Türkiye de ilk defa bu işin eğitimi veriliyor. bilgiyazan.com adresinde Hosting ve Web Server Uzmanlığı Eğitimi başlığını incelemenizi tavsiye ederim. Oradaki hocalar eğitim sonrası da size her tür desteği vereceklerdir.

Saygılar...
  • Sermayem var diyorsan ufak bir eğitimin ardından, halk arasındaki tabir ile; hostçu olursun.

Eğer sermayen yok ise 100 yılda eğitim alsan tostçudan öteye gidemezsin, 2 güne kapatırsın kepenkleri.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.