Şimdi Ara

hospitadent diş muayenesi ve filmi ücretsiz ... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
45.469
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sonra da 3150 lira verip o dişlerin yerine yenisini taktırırsın...
  • Çok uzun zamandır film ve muayene ücretsiz. En az 3-5 senedir..
    Adamlar kaz gelcek yerden tavuk esirgemiyo
    Bir şubeyle başladılar 5-6 şubeye yükselttiler.
  • hala devam ediyor mu arkadaşlar valla dişlerimi göstermem gerekiyor da iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kentacdis

arkadaşlar sağlık sektöründe verdiginiz paranın çoğunu hekimin deneyimlerine yeteneğine becerisine bilgisine yani emeklerine verirsiniz.
    harcadığınız parayı düşünürken bunu göz önüne alın...
    malesef memleketimizde gelir düzeyi düşük olduğundan insanlarımız kendi sağlıklarına para harcamayı mecbur kalmadıkça tercih etmezler ve mümkün olduğunca geciktirirler.

yukarıdaki hekim arkadaşın dediği gibi diş hek. odasının çok büyük yaptrımları vardır sağlıkta reklam kesinlikle yasaktır zaten etikte değildir.

bunların haricinde
    dis hek odasının belirledigi asgari ucret tablosu vardır her hekim buna uymak zorundadaır anlasılacagi gibi burda belirtilen ucretin altına dusmek yasak

bu tablolar :http://www.tdb.org.tr/tdb/v2/solmenu_goster.php?yer_id=4&id=445 buradan ucretleri gorebilirsiniz.

hatta ozel muaynehane isletip asgari ucretle calisan bircok hekimde var, bu yapılan isin kalitesiz olduğu anlamına gelmez tamamen gunumuzun sartları ile olusmus bir durumdur.

Selamlar, linkteki liste 2011 için, soldan bulmak tabii ki kolay ama bazı arkadaşların kafası karışabilir; 2013 listesini şu linkten alabilirsiniz:
    http://www.tdb.org.tr/tdb/v2/solmenu_goster.php?yer_id=4&id=488

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende bir süredir İstanbul aydın üniversitesi diş sağlığı merkezinde tedavi oluyorum.
    Normalde SGK lıya fiyatlar çok uygun mesela 20 lira dolgu. Muayeneden sonra size verdikleri cetvelde de cüzi rakamlar gözüküyor(Birdiş dolgu için 20 lira gibi).
    Ancak bir diş dolgu yaptırıyorsunuz bakıyorsunuz 20 lira olmuş 60-70 lira. Yok şu arası yok bu parası.
    İnsanları kandırmaktan başka birşey yapmıyorlar. Aylarca sıra beklemeniz de cabası.
  • Ankara'da ücretsiz ya da uygun fiyatlı bir yer bilen var mı? Diş eti tedavisi, dolgu vs. için.
  • bende dişhekimiyim ama hala sıcak fırsatlara bakıyorum...
  • Teşekkürler dostum @Chapulist
  • muayene genelde her yerde ücretsiz ilk muayene filme para alıyolar o açıdan sıcak bencede
    ama muayene sonrası hemen hoop şunu yapalım bunu yapalım fiyat oluyo uçuyo 300 lere 400 lere
    açıdan gerçekten sağlam bir dişi hekmini bulmak çok zor
    ayrıca siz siz olun sakın dişinizi çektirmeyin ne kadar acı çekerseniz çekin gerçekten çektirmeyin ben 26 yaşındayım öyle bir hataya düştüm 3 sene önce sebepsiz yere kanal tedavisi yapılan azı dişimi çektirdim
    yaşım geçn olduğu için o boşluk çok rahatsız oluyordu ve yerine şu anda implant yaptırdım üniversite hastanesinde 1000 liraya yakın para verdim 1 diş için
    ve onun üstüne 2 kanal tedaviside yaptırdım aynı yerde hatta aynı üniversite hastanesinde bi yakınım dişi kurtarmak için tam 1.5 ay kanal tedavisinde her hafta giderek enfeksiyonu kurutmaya çalıştı tamamiyle ordaki doktor sayesinde özele gitsek ertesi hafta bu diş ölmüş diye çekerlerdi
    ama iyi bir dişçi o dişi asla çekmez dişi kurtarmaya çalışır ne kadar sürerse tedavisi sürsün ama dişinizi çektirmeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: fertile

muayene genelde her yerde ücretsiz ilk muayene filme para alıyolar o açıdan sıcak bencede
    ama muayene sonrası hemen hoop şunu yapalım bunu yapalım fiyat oluyo uçuyo 300 lere 400 lere
    ayrıca siz siz olun sakın dişinizi çektirmeyin ne kadar acı çekerseniz çekin gerçekten çektirmeyin ben 26 yaşındayım öyle bir hataya düştüm 3 sene önce sebepsiz yere kanal tedavisi yapılan azı dişimi çektirdim
    yaşım geçn olduğu için o boşluk çok rahatsız oluyordu ve yerine şu anda implant yaptırdım üniversite hastanesinde 1000 liraya yakın para verdim 1 diş için
    ve onun üstüne 2 kanal tedaviside yaptırdım aynı yerde hatta aynı üniversite hastanesinde bi yakınım dişi kurtarmak için tam 1.5 ay kanal tedavisinde her hafta giderek enfeksiyonu kurutmaya çalıştı tamamiyle ordaki doktor sayesinde özele gitsek ertesi hafta bu diş ölmüş diye çekerlerdi
    ama iyi bir dişçi o dişi asla çekmez dişi kurtarmaya çalışır ne kadar sürerse tedavisi sürsün ama dişinizi çektirmeyin

En arkadaki kaplamalı azı dişi tam ortadan ikiye ayrıldı ve doktor "Senin kaplaman 2 diş için yapılmış. Arkadaki diş köküne kadar ikiye ayrılmış artık kurtarılmaz. Ama öndeki diş sağlam ve ben kırılan dişi çektikten sonra kaplamayı da kalan sağlam diş için el yoramıyla uyacak şekilde keser küçültürüm. Senden sadece çekme parası 70 lira alırım" deyince kabul ettim. Kaplamayı da küçültüp yeniden yapıştırdı.
    En arkada çekim sonucu oluşan boşluk ilk iki ay epey rahatsız etti. Ama daha sonra alıştım o tarafla çiğnemeye başladım.
    Şimdilik sorun yok ama genetik olacak ailede ki herkesin azı dişleri 40 ına gelmeden tamamen çürüyüp yok oluyor.

• İzmirde iyi bir dişçi tavsiye edebilcek var mı? Kanal tedavisi yaptırmam gerek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orijinalden alıntı: fertile

muayene genelde her yerde ücretsiz ilk muayene filme para alıyolar o açıdan sıcak bencede

En arkadaki kaplamalı azı dişi tam ortadan ikiye ayrıldı ve doktor "Senin kaplaman 2 diş için yapılmış. Arkadaki diş köküne kadar ikiye ayrılmış artık kurtarılmaz. Ama öndeki diş sağlam ve ben kırılan dişi çektikten sonra kaplamayı da kalan sağlam diş için el yoramıyla uyacak şekilde keser küçültürüm. Senden sadece çekme parası 70 lira alırım" deyince kabul ettim. Kaplamayı da küçültüp yeniden yapıştırdı.
    En arkada çekim sonucu oluşan boşluk ilk iki ay epey rahatsız etti. Ama daha sonra alıştım o tarafla çiğnemeye başladım.
    Şimdilik sorun yok ama genetik olacak ailede ki herkesin azı dişleri 40 ına gelmeden tamamen çürüyüp yok oluyor.

geçmiş olsun bi daha olmaz inşallah
    benimde bir azı dişim yurtdışında çat dedi elime geldi sadece dış kısmı kesici dişi gibi sivri bi şekilde kaldı allahtan kökü yerindeymiş doktor kaplamayla çok uğraştı ama yaptı helal olsun
    3 dişime kanal yaptırdım eğer kökü yerinde ise sağlam ise asla ama asla dişimi çektirmem sizinkinin kökü gitmiş demekki doktorda dediğini göre çok geçmiş olsun
    evet bu işlerde genetikte etkili beslenme alışkanlığı ve temizlikte etkili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fertile -- 14 Ağustos 2013; 17:30:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: matttrak

Arkadaşlar, Antalyadan ücretsiz muayene olmak isteyenler bana özelden ulaşabilirler. Ayrıca Burda okuduğum tedavi ücretleri çok yüksek. İmplant, ortodonti dahil forum arkadaşlarımıza yardımcı olmak isterim.

• Ayıptır 5 yıldızlı otel kıvamında diş polikliniği açıp insanları soyup soğana çevirmek. Bu yer nasıl bilemem tenzi ediyorum ama ben İstanbul'daki kadar özellikle büyük diş polikilniklerindeki soygun görmedim. Röntgen dediği RGV denilen bir cihazla çekilen ve bilgisayar ekranına verilen bir görüntü. Yani öyle ahım şahım bir masrafı yok. Eskiden filmler vardı artık onlarda kalmadı. Bu cihaz her haltı görüyor. Bunu babam yaklaşık 5 senedir yapıyor. Bundan da herhangi bir ücret almıyor. Yapmak zorunda zaten kökleri vs görebilmek adına. Arkadaş geçen gün biryerde rastladım. Ataşehir'de bir vatandaş (kataloğu gördüğüm arkadaş şöyle mekan böyle bilmem ne öve öve bitiremiyor) bir katalog ki sormayın gitsin. Sanki dünyada bulunmayan bir tekniği bulmuş ama nasıl anlatma. Koskoca bir katalog. Bildiğimiz diş çekimi bildiğimiz kanal tedavisi bildiğimiz porselen kaplama vs vs. Standart uygulamalar anlayacağınız. Olamaz da zaten. Ekstra ne olabilir günümüz tekniği implant. Başka bişey yok. Ayıptır yahu günahtır. İnsanlarda bi halt varmış gibi oralara gidiyor. Bunun ederi belli. Atıyorum 5 lira. Bunu 25 liraya yapıyorsa bunun adı kimse kusura bakmasın soygundur. Babam 40 senelik diş hekimi artık o da şaşırmış halde. Diş hekimi iyidir kötüdür o ayrı. O bambaşka bir konu neden? İşinin ehli insanın yapması başka şey birde tek yada 3 seansta bitebilecek tedaviyi 10 seansta bitirememek ayrı şey. Onlar teknik şeyler tabi ama diğer konuda haklılık payımın olduğunu düşünüyorum. Bana katılırsınız katılmazsınız ayrı ama düşüncemin arkasındayım. Buralara bu paraları verenlerde onlarda kusura bakmasın enayidir. Otel gibi poliklinik kurmayla kapıya vale koymayla olmaz bu işler. Yine de bu mekanı görmediğimden dolayı tekrar söylüyorum başlık açan mekanı tenzi ediyorum.

• burada 2 yıl önce 5 dolgu yaptırdım. benim dişlerim dolgudan sonra uzun süre sızı yapmaya devam etti.
    özellikle ısırınca küçük-sert parçalara ayrılan besinleri yemek işkenceye dönüşmüştü (cips, fındık gibi).
    ve dişleri kabullenememiştim uzun süre, sanki ağzım tam olarak kapanmıyor gibi geliyordu.
    tarifi zor ama ağzınızda yabancı bir madde varmış gibi diyeyim.

tekrar gittim, bunun için bir film var ısırıyorsunuz kontrol ediyorlar.
    birşeyin yok dedi doktor, ama vardı yaşayan bendim :)
    neyse ısrar edince dişlerime ozon tedavisi uygulayıp gönderdi.

sorun düzelmeyince tekrar gittim ve doktor tüm dolguları söküp baştan yaptı,
    bir ay bekledim, aynı sorunlar tekrar etti.

bu sefer artık aynı doktora gitmeye utandığım için ve şansımı denemek için bana daha yakın olan fatih şubesine gittim.
    şişli şubesinde başımdan geçenleri anlattım. bana hiçbir zorluk çıkarmadan tamamen farklı bir şube olmasına rağmen yardımcı oldular.
    fatih şubesindeki doktor küçük bir muayene ve tedaviden sonra artık muhtemelen sorunumun çözüleceğini söyledi ve gerçekten de öyle oldu.
    ayrıca tüm bu işlemler için tek kuruş talep edilmedi. (olması gerektiği gibi)

benim tecrübelerime göre iyi/kötü hastane yoktur, doktor vardır. yıllar önce konak diş hastanesinde(devlet) çok kötü şartlar altında yaptırdığım dolgu en ufak sorun çıkarmadı. bazen varlığını unutuyorum. ilk doktorum bütün iyi niyetine ve güleryüzüne rağmen sorunumu çözemedi.
    zaten çok gençti, 25 civarı, bu işte tecrübenin önemli olduğunu düşünüyorum.

o yüzden bu hastaneye giderseniz memnun kalır mısınız bilemem ama, kurumsal olarak çok iyi hizmet alacağınızı söyleyebilirim.
    türkiyede müşterinin en kötü problemlerinden biri olan satış sonrası hizmet olarak bu firma gerçekten çok iyi, tavsiye ederim. hala aynılarsa tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: burrock

Ankara'da ücretsiz ya da uygun fiyatlı bir yer bilen var mı? Diş eti tedavisi, dolgu vs. için.

yeniden.......

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ücretsiz mi hala?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Victoяiatus

Ücretsiz mi hala?

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: man utd

500 liraya özel hastanede özel odamda 2 gün paşalar gibi yatıp safra kesesi ameliyatımı oldum.Refakatçi ablam+Tüm tahliller dahil
    Geciniz , 250 ye 300 e kanal yapan şerefsizdir aç köpektir.

Doğru diyorsun da en azından kurumsal büyük hastane bir sorun olduğunda muhatap buluyorsun. Normal muayenanelerde aşağı yukarı aynı fiyat zaten zaten. Adam diyor ki kanal 150 tl iş bununla bitmiyor diyor film çektir şurdan 40-50 tl bir de yol gidiyorsun. Sonra bakıyorsun bir de düzgün yapmamış . Başıma bu tarz olay çok geldi özel muayenanelerden uzak duruyorum. Hospitadent güneşliden çok memnunum parayı hakediyor. En azından düzgün yapmaya çalışıyorlar işlerini.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hazır dişçileride bulmuşken sorayım
    diş temizleme olayı hakkında bilgi verebilirmisiniz çevremden öğrendiklerim kadarıyla çok fazla kanama oluyormuş diş hassasiyeti vs.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.