Şimdi Ara

hospitadent diş muayenesi ve filmi ücretsiz ... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
45.469
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yanlış yapılırsa evet o yüzden bir periodontiste gitmeniz lazım... ben öyle yaptım dilerseniz ismini veririm istanbulda
  • Dün hospitadente gittim.Film çekildi ve Muayene edildi.Aklınızda bulunsun film çekildikten sonra o filmi size vermiyorlar.Eğer çıktı olarak istersreniz 30 TL istiyorlar.
    ikinci hususta bana öyle bir fatura çıkardiki inanamazsınız.İmplant yapılması gerkiyordu ve aynı zamanda sinüs lifting yapılması gerektiğini söyledi.daha evvel iki doktor böyle birşeye gerek olmadığını söylemişti.
    Bunlar için benden Implant 600 Euro +Sinus lifting 600 euro toplamda 1200 Euro para istedi.Bir düş için bana maliyet 3000 TL oldu .

Sinüs lifting niçin gerekli oluyoır yada bu kadar maliyetlimidir.Bilen hekimlerimiz söylesin lütfen..
  • burrock B kullanıcısına yanıt
    dostum ben 3 ay kadar önce ankarada mutludent diş hastanesine gitmiştim.http://www.mutludent.com zaten ankarada en iyi yerlerden biri... fiyatlar da uygun.. oraya gidebilirsin
  • Muayene 30 TL olmuş. Film Hakkında bilgim yok büyük ihtimal o da ücretli olmuştur. Kesin bilgi yayalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _lee

Muayene 30 TL olmuş. Film Hakkında bilgim yok büyük ihtimal o da ücretli olmuştur. Kesin bilgi yayalım

olur tabii 2 sene geçmiş üstünnde konuyu hortlattın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quakka -- 22 Ocak 2014; 12:41:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bennuarda

5 sene önce Ataşehir'de çok ünlü bir Diş Hekimi Muayenahanesine gittim ki 2 daireyüi kaplamışlar hastane gibiydi ozaman 5 yaşındkai oğlumun 9 dişini çekecekler yer tutucu (tel ) koyacaklar 1900 gibi rakam istediler hala bayramlarda msj gelir ve ben yazıyorum sizi şikayet etmedim yeter ki msj çekmeyin diye aklıma geldikçe sinirlenirim para için çocğum senelerce çorba ile mi beslenecekti ?
    Sonra bir polinikte diş hekimi stajyeri öğrencisi çoğunu dolgu yaptı çok azı çekildi çok cüzi bir rakam ve acıyla atlattık o yüzden burayı bilmiyorum ama bu tip yerler gözlerinizi boyamasın iyi araştırın

Neyi şikayet edeceksiniz? Ben anlamadım. adamlar tedavi planını çıkarmış, 2006 yılında size 1900 lira fiyat çıkarmış. Yaptırıp yaptırmamak size kalmış. Kaldı ki siz kendiniz normal bir özel diş hekimi yerine hastane gibi gözüken bir yere gitmişsiniz çok ünlü diye. Zaten genel olarak bu işler böyle işler. Hakları olan muayene ücretini almayıp isim yaparlar, biraz da ortamı güzel gözükecek şekilde süsleyip boyarlar, toplasan birkaç milyarcık para eder dekorasyon. Sonra tedaviden tabi ki geçirirler...

Kaldı ki öbür gittiğiniz yerde de poliklinik çatısı altındahekime değil de öğtenciye tedavi yaptırılmış. Öbür tarafı şikayet etseniz sıkıntı çıkmaz ama öğrenciye iş yaptırılan yeri şikayet etseniz 6 yıldan balar sahte hekim çalıştırmanın bedeli ve elinden de diploması alınır yerin sahibinin. Öprenci de olsa diplomayı almadan tedavi yapamaz. Üniversitelerde sadece öğrencilere yaptrılıyor ama o da eğitim amaçlı olduğu için göz ardı ediliyor o kadar.

quote:

Orijinalden alıntı: birber80

2 Hafta önce pendik şubesine bizzat gittim. Durumu paylaşayım. Ataşehir ağız diş sağlığı merkezine gidip gösterdim dişimi. Burada olmaz nişantaşına yada çapaya gideceksin dedi doktor. Bende anadolu yakasındayım,o tarafa gitmek gelmek zor geldi. Internette bulduk aradık. Söylenildiği gibi muayene ve röntgen ücretsizmiş. Akşam 7 den sonra gittim bir form doldurup kayıt yaptırdım. Bankoda ki bayan hemen röntgene aldı. Ardından doktor çağırdı üstten bi muayene edip,oo kanal tedavi yapıcaz. Fiyat 250 TL diyip morfini vurdu. Eğer benim gibi biraz çekingen biriyseniz hoppala paşam malkara keşan diyip oymaya başlıyorlar. Kasaya gelince taksitli fiyat 290 peşin yada tek çekim 250 dendi. 3 taksit için 40 tl vade farkı vermek istemedim. 250 TL bayıldım. Şimdi bu para kimine göre az gelir kimine göre çok. Şahsen bana çok paraydı ama iş sağlık olunca insanın gözü görmüyor. Birde o ağrıyı duyunca :)

Buna göre siz karar verin sıcak mı? değil mi?

Gayet uygun ücret almışlar aslında düşünülürse... Şöyle bakın devlet kurumlarında yapılamayan işleri yapıyorlar ve sağlıkla ilgili bir iş gerçekleştiriyorlar. Kaldı ki o paradan onlara kalan 100 lira bile değildir. Emin olabilirsiniz. ben sağlık malzemesi satıcısıyım ve hesaplarıma göre kanal tedavisi yaparken bir hekimimin cebinden ortalama 100 lira malzeme parası çıkıyor. Bu da dolgusu hariç. Dolguya da nereden baksan 50 liralık malzeme parası harcıyorlar. Siz özel diş hekimi muayenehanelerini kamunun 30 liralık kanal, 20 liralık dolgu malzemesi kullanan ve onu da kullanmayıp "biz burada yapamayız" diyen yerleriyle Ağız Dİş dağlığı merkezleri(ADSM) ile falan karşılaştırmayın.

quote:

Orijinalden alıntı: tashunkee

madem konuusu açılmış bende yazayım dün iki doktora diş muayanesi yaptırdık biri efendi mülayim gerçekten olabilecek şeyi söyledi ve meslekte 30.yıl ben yapamam çene cerrahı yapacak dedi.ve bir kuruş para almadı reçete yazmasıda dahil.birde salaklık bizde ya önceden bi kere gittiğimiz bir yer vardı orayada gidelim dedik.kadın hemen yarısı çıkmış ama zorlanmasın isterseniz diş etini keseyim biraz diş rahat çıksın sonrada gelin çekeyim...bla bla bla sayıyor da sayıyor.baktık oracıkta çekecek 20lik dişi.dedim bize müsade.fakat muayene ücretimiz var 25tl.demez mi.lanet olsun küfreder gibi verdim parayı ama hala da dünden beri haram olsunları boğazında kalsınları sayar dökerim.alayı fıs bunların belki bi kaçı adam gibi adam
    .....duklarımmm

Adam muayenesini yapmış ve muayene ücreti istemiş. Haram olsun diyorsunuz ama ona haram olmuyor tam aksine alnının teri ve bilgi birikimiyle para kazanan bir kişinin hakkını yiyerek siz çok büyük günaha giriyorsunuz. Hem de topu topu 25 lria için.

quote:

Orijinalden alıntı: emrgun

Film çekildi ve Muayene edildi.Aklınızda bulunsun film çekildikten sonra o filmi size vermiyorlar.Eğer çıktı olarak istersreniz 30 TL istiyorlar.
    ikinci hususta bana öyle bir fatura çıkardiki inanamazsınız.İmplant yapılması gerkiyordu ve aynı zamanda sinüs lifting yapılması gerektiğini söyledi.daha evvel iki doktor böyle birşeye gerek olmadığını söylemişti.
    Bunlar için benden Implant 600 Euro +Sinus lifting 600 euro toplamda 1200 Euro para istedi.Bir düş için bana maliyet 3000 TL oldu .

Sinüs lifting niçin gerekli oluyoır yada bu kadar maliyetlimidir.Bilen hekimlerimiz söylesin lütfen..

Sinüs lifting işleminde hekim arkadaşlara sattığımız kemik tozunun maliyeti 300 euro. Ortalama bir implantın da maliyeti 300 euro'dur. 6 ay sürecek bir işlem için sizden neredeyse hiç para istememişler. Çoğu zaman membran da kullanılması gerekir ve sinüs liftingte kullanılan 1 cm'lik membranın alış maliyeti diş hekimlerine 100 euro civarındadır. Eğer bu membranı sabitlemek için mini vida kullanılırsa 50 euro, pin kullanılırsa 20 euro ek maliyet çıkar diş hekimine. Şu da var, bunları yapabilmek için hekim de tam bir set olması gerekir. Bu set çok pahalı olduğu ve küçük parçaları kaybolabildiği için genelde büyük panaromik film çekebilen hastane gibi yerlerde değil de küçük çaplı diş hekimi muayenehanelerinde tam olarak bulunur. Pin yerleştirmede kullanılan setin fiyatı 2500 euro'dur, vida yerleştirmede kullanılan aletin fiyatı ise 400 eurodur. Bu aletlerin öyle ucuz tornavida gibi aletlere benzediğine bakmayın. Öyle kalitesiz malzemelerden üretilmez sağlık malzemeleri. Dünyanın en kaliteli malzemeleri ve doğal olarak en pahalı malzemeleri sağlık sektöründe, NASA'da, uçaklarda ve gemilerde kullanılır.

Yine bu işin labaratuar maliyetleri vardır. Kişisel abutment yapılırsa 100 euro bir masrafı vardır diş hekimine ama firmaların 20 euroya sattığı abutmentler çok daha iyidir. Bunun dışında bir de üzerine yapılacak porselen maliyeti vardır. Zirkonyum yapılırsa 50 euro, normal metal destekli porselen olursa ki bence bir malzemeci olarak bu çok daha sağlam oluyor labaratuar maliyeti 30 eurodur.

Dediğim gibi neredeyse bedava fiyat verilmiş :) Benim tanıdığım hekimler eğer isimlerini isteyen olursa verebilirim, genelde amerikan malı implantları 1400 liradan, yerli malı implantları 1200 liradan yapar(900'ze de yapan var isteyen olursa onu da verebilirim çok iyi bir hekimdir), ama üzerine porselen maliyeti 200 lira alırlar. Sinüs lifting sadece gerekli olduğunda yapılır ve sinüs lifting için 3000 lira istenir.

Ama film konusunda sizden çekilen bir film eğer çekiliyorsa onu vermek zorundalar. Ve siz başka yerlere giderken yanınızda o film ile gider muayene olursunuz. Bir daha bir daha çekilmez aynı film. Yoksa her gittiğiniz yerde tekrar tekrar film çekilirse kanser olurusnuz benden söylemesi. Bu yüzden böyle reklam yapan ve bedava film çekilen yerlerden uzak durulması taraftarıyım.(sözüm meclisten dışarı, burada adı geçen hiç bir yeri bağlamaz)

quote:

Orijinalden alıntı: gorefest_nl

quote:

Orijinalden alıntı: Turk_Magician

quote:

Orijinalden alıntı: gorefest_nl

Arkadaşlar, öncelikle 6 yıldır özel muayenehanesi olan bir dişhekimi olduğumu belirterek burda yazanlara hem hak verdim hem de üzüldüm. Tabii ki her meslekte olduğu gibi dişhekimliğinde de art niyetli kişiler var. Fakat herkese bu yakıştırmayı yapmak hoş olmamış. Herkesin bir mesleği var ve dışarıdan herkes birbirinin mesleği hakkında yanlış kanaatlere sahip olabilir. Bizler mal alıp satmıyoruz, ciddi uğraş, bilgi ve tecrübe gerektiren ve emin olun dünyada çok az kişinin yapabileceği bir meslek yapıyoruz. Bunu abartılı bulan arkadaşları müsait zamanlarında kliniğimizde ağırlayabilirim. Bu işin etik kısmı.

Sıcak fırsat kısmına gelirsek, hiçbir diş sağlığı kuruluşu (dikkat ederseniz sağlık kuruluşu demedim, çünkü sadece diş şağlığı ile ilgili kurumlar etik ve deontolojik kurallara uyuyorlar Türkiye'de, bunu anlamak için dişhekimi tabelalarına bakmanız yeterlidir. %99'u aynı standarttadır.) bu şekilde bir reklamı alenen yapamaz çok ciddi yaptırımları vardır. Ayrıyeten başka bir arkadaşın dediği gibi çoğu klinikte bu işlemler zaten ücretsizdir. Bir de bunların üstüne dişhekimleri reklamla değil tavsiye ile hasta kazanırlar.

Size de tavsiyem, çevrenizde mutlaka dişhekimine gidip memnun olan birileri varsa ki vardır, onların yönlendirmesi ile dişhekimi seçin. Diğer türlü hem kendinizi rahat hissetmeyebilirsiniz hem de bazı arkadaşların yaşadığı gibi kötü tecrübeler yaşayabilirsiniz.

Not: Farkettiyseniz bir dişhekimi de sıcak fırsatlar konusunda takılabiliyor dh'de, zannedildiği gibi para makinesi ile paralarını saymak yerine:)

Hocam içimizi rahatlattınız :) Mesajınızı çok samimi buldum ama gerçekten iyi bir diş hekimi bulmanın (Ya da içimizi rahat ettirebilecek bir diş hekimi bulmanın.) ne kadar zor olduğunu düşününce ve çevremizdeki herkesin devlet hastanelerine mecburen gittiğini görünce insanlar ister istemez yanlış düşünceler içerisine girebiliyor.

Teşekkür ederim öncelikle. Sağlık konusunda ülkemizde dışarıdan bakıldığında ya da hükümet tarafından anlatıldığında çok ilerlemeler kaydedilmiş gibi görünüyor. Mantar gibi çoğalan diş hastaneleri de bu işin bir kısmını oluşturuyor. Fakat işin içyüzü aslında tam olarak öyle değil. Diş hastanelerinde çalışan meslektaşlarım hatta birçok arkadaşım var, çoğu da çok iyi dişhekimi. Fakat acımasız para çarkı orada da yüzünü gösteriyor ne yazık ki. Döner sermaye ve performans denen illet sağlığa bulaştı bulaşalı herşey değişti.

Ben kendi kliniğimde günde maximum 6-8 arası hasta bakabiliyorum. Bu kaliteli hizmet için hastaları ayırmanız gereken süreyi hesaplarsak çok normal hatta bazen fazla bile. Fakat diş hastanesinde 1 hekim günde yaklaşık 20-30 hasta bakmak zorunda. Neden peki? Çünkü o kadar hasta bakmazsa performans primini alamaz, dolayısıyla hastane devletten az ödeme alır ve başhekimler döner sermayeden az para kazanır. Diş hastaneleri, kanal tedavisi yapmaz. Neden? Çünkü başarılı bir kanal tedavisi yapmak için en az 3 seans hastaya randevu vermelisiniz ve çok dikkatli ve özel aletlerle çalışmalısınız. Ama kanal tedavisinin performans puanı normal bir dolgunun 1,5 katıdır. Hekim 1 kanal tedavisi yapacağına toplam da 7-8 tane dolgu yapabilir o sürede. Ne demek istediğimi az çok anlatabildim heralde.

Özel dişhekimleri, tüm sağlık sistemi içerisinde devletten bir kuruş yardım almadan hizmet vermeye çalışan tek gruptur. Bugün standart bir muayenehane kurmanın bedeli en az 100 bin TL'den başlar, 500 bin TL'ye kadar gider. Bu yatırımın geri döneceğine dair en ufak bir garantiniz bile yoktur. Devlet diş hastaneleri için alım yaptığında 700-800 kontenjan için 5-6 bin civarı başvuru oluyor. Döner sermaye olmayan yerlerde 2000 TL civarı bir maaş, döner sermaye olan yerlerde 3500-4000 arası bir maaş alıyorlar. Yani herkes muayenehanelerin derdinden bıkmış düzenli maaş için saldırıyor.Yukarıda bir arkadaş asgari ücret liste fiyatlarını vermiş. Emin olun o fiyatlara çalışmak çoğu dişhekiminin hayali. Çoğu çok daha az fiyatlara çalışıyor.

Biraz uzun yazdım, zahmet edip okuyan arkadaşlara teşekkür ederim. Herkes sağlığı adına kendi seçimini yapıyor. Burası araştırmacı bir forum, herkese tavsiyem nasıl elektronik ya da araba ya da küçük birşey bile alırken araştırıyoruz, sağlığınız için de araştırın. Çok zor değil, gerekirse burda sorun, benden başka hekimler de vardır muhakkak.

Zaten yazılması gereken bir çok bir şey bu mesajlarda yazılmış. Ben de 2014 yılı Asgari Ücret Tarifesini vereyim.http://www.tdb.org.tr/tdb/v2/ekler/AUT_2014/1.Grup_iller-31.12.2013.pdf
    Bunun altında çalışmak yasaktırve çoğu hekim bu tarifeyle çalışır tam olarak. ve bu tarifeden çalışan bir hekime ay sonunda masraflar çıkınca 3bin lira ila 5bin lira arası bir para kalır. ben onlara malzeme satan biri olarak çok daha fazla kazanıyorum :)

Bu arada günde kamu hastanelerinde ADSM'Lerinde falan 30 hasta bakan bir hekimden pek kaliteli bir tedavi beklemeyin. Dünya sağlık örgütü bir diş hekiminin iyi bir tedavi yapabilmesi için günde en fazla 9 hasta bakabileceğini belirtmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 21 Haziran 2014; 12:24:34 >

• Hospitadent Mecidiyeköy şubesi ile konuştum.

Muayene ve film ücreti artık 30 TL denildi.

Gidip baktıracağım, bakalım ne olacak.
  • Mecidiyeköy Hospident için;

Diş temizliği 140
    Kompozit Dolgu 145
    Normal diş çekimi 70
    Implant üstü kron 432
    Implant 2163 TL

Güncel fiyatlar bunlar arkadaşlar elimdeki kağıttan yazıyorum. Daha iyi bir tavsiyesi olan varsa lütfen yazsın
  • Güncelleme.

Şimdi Çamlıca Hospitadent ile görüştüm.
    Muayene ücreti: 30 TL dediler. Film çekimi içinde.

Başka bir yeri daha aradım.
    Onlarda muayene ücreti: 10 TL dedi.

Yani muayene fiyatları kafalarına göre demek ki ve ücretsiz muayene gibi bir durum yokmuş artık anlaşılan.

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.