Şimdi Ara

Hortum led için birkaç soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Siz uzman arkadaşlara birkaç sorum var;

1-Hortum led ısınırmı ısınırsa kaç derece olur plastiği eritirmi yangım çıkarırmı ?

2-Hortum led ayda kaç tl yakar ?

3-Adaptörlerin bir kısmı ince uçlu telefon sarj aleti ucu gibi ben bunu hortum lede nasıl bağlayacağım.

4-Resimdeki devre nasıl tehlikelimi ben buna nasıl sigorta bağlarım evde olmadığım zaman yangın felan çıkartırmı bu konularda çok hassasım lütfen yardım!

Hortum led için birkaç soru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-389A88529 -- 27 Aralık 2016; 23:15:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• çok hassas olduğun için seni daha yetkili mercilere yönlendiriyorum
  • :)
    slm

1- hortum led ısınır tabiki de. erime kullanılan plastiğin durumuna göre değişir.

2- ne kadar hortum led kullanacaksanız, ne çeşit hortum led kullanacaksanız o kadar yakar. 1 mt 5050 3 çip hortum led 15w çeker. 5 mt hortum led 75 w çeker 1 saatte. 24 saatte 1800watt ( 1,8 kw ) 0,42 kuruştan hesaplarsak 1 günde 0,75 tl aylık 22,50 tl harcar.
    örneğe göre mt hesabına göre yaın.

3- hortum ledler 220 volt ile çalışır. uçları soketlidir. diğer ucu prize takılır. yani ac güç ile çalışır.
    adaptör dc voltaj verir. 3-6-9-12 volt gibidir.

4- bu sorunuzun kesin cevabı için elektrik panosunda elektrik saatinin olduğu yere kaçak akım rölesi takmanız en sağlıklısıdır.

saygılar
  • Bildiğimiz standart şerit ledlerin biraz daha güçlüsüdur,, 12 v ile çalışır,, eymesi bükmesi yapıştırmasi esnek değildir. Bunun yerine 3 cipli silikon şerit led kullanırsanız daha kullanışlı olur

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Size katılıyorum, 3 çipli silikon şerit led daha uygun. Su geçirmez , yanma riski görülmemiştir.

Şerit ledi hangi ortama , nereye koyacaksınız ? Ortam şartlarına göre belirleriz. Kaç metre kullanacaksan ona göre de sigorta öneririz.

Bir de 12v adaptör ile mi kullanacaksınız 220v gerilim ile mi ? Belkide ledlerin ismini karıştırıyr olabilirsiniz. Bu konu hakkında fazla bilgi sahibi değilseniz baştan size led önerisi ile başlayalım böylelikle en uygun ve az tüketimli led sistemini oluşturmuş olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 28 Aralık 2016; 16:46:23 >
  • @Emin-Firtina
    Arkadaşlar yapay tohum yetiştirme ortamı yapacağım.12 V adaptör kullanacağım.Tam olarak 2 metre.Bitkiler için ısıda gerekiyor bir miktar ısıda lazım plastiği eritmeyecek kadar.Birde günde 12-16 saat çalışacak bu ledler o yüzden adaptör çok ısınırmı, yanma patmala riski varmı ?

• 2 metre 3 çipli beyaz led slikonlu. 12v 5amper adaptör metal kasalı smps olanlardan. Bir adet anahtarlı fiş, 220v fiş-smps arası kablo ve 12v için smps-led arası yeteri kadar kablo. Girişi direk 220den kestiğiniz için yanma riski de olmaz direk fişini çekmiş gibi olur. Sağlam ve temiz çalıştığın sürece sıkıntı olmaz.

3çipli olması ledin tek karede 3 led kadar ışık ve ısı yaymasıdır. Afedersin hayvan gibi sıcaklık gelir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim peki ne kadar sıcaklık gelir İç Anadoludaki soğuk bir odada tek başına tohumları ısıtırmı saklama kabından tohum çimlendirme kabı yapacağımda.
  • Valla bende masa lambası yaptım 10cm şerit led var iki parça halinde toplamda 6 adet 5050 smd ledden oluşmakta, 10dk önce açtım şimdi dışı silikonlu olan şerit lede değdiğim zaman parmağımı yakıyor. 15-20dk ya zaten elini yaklaştırır yaklaştırmaz sıcacık oluyor. Tabiki de bir ledin soba gibi ısıtması beklenmez, ha var mı ? var ancak siz geniş kapsamlı proje yapacağınız için bu önerdiğim led işinizi görür. İsterseniz bi parça alıp bakın elektronikçiye veya oto sanayisindeki oto elektrikçiye, aksesuarcıya gidip 5-10cm veya 1mt alın deneyin. Sizn hesapa 2A çıkıyor ama rahat çalışması için 3A veya 5A lık bir adaptör alın.
  • Bende masa ışıklandırması yaptım,, 14v ile çalışmasına rağmen fazla ısı yok,, 20-30 derece anca,,, bağlantıda veya beslemede hata vardır, okadar ısınmaz ,, isterseniz resmini çekebilirim
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Benimkinde de elimi lede değdirince ısınmış çakmağın metaline değdirir gibi parmağımı ısıtıp hafif yakacak gibi oluyor. Elim 2cm yakınındayken hafiften sıcaklığı hissediliyor fakat öyle elektrikli ısıtıcı veya soba gibi sıcaklık vermiyor.

Aslında 500 veya 1000 wattlık ayak ısıtıcısı aşağa bakacak şekilde konumlandırılarak kullanılabilir. Arkadaşın tek derdi sürekli çalışacağı için risk alamaması kaçak vs bir şey olunca sıkıntı çıkarmasın diye ışıklandırma ile ısıtmak istiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.