|
Sesli sinyalleri tek led ile görüntülü sinyale dönüştürmek istiyorum. Ne yapmam neyi ölçmem gerekiyor? Hoparlör bu. 12 ile çalışıyor. ![]() |
| _____________________________ |

|
Sesli sinyalleri tek led ile görüntülü sinyale dönüştürmek istiyorum. Ne yapmam neyi ölçmem gerekiyor? Hoparlör bu. 12 ile çalışıyor. ![]() |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Üstad elektronik bilgim bu devreyi yapamayacak kadar az. Yapmak istediğim hoparlörü yani sesli ikazı devreden çıkarmak. Hoparlöre giden voltajdan sadece bir led yansın yeter. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 29 Ekim 2025; 17:17:28 > |
1n4007 diyot, led ve 600 ohm direnç, hepsini peşpeşe bağlayıp hoparlör yerine takın. elinizde var mı bunlardan yada benzeri bişey veya söküp alabileceğiniz bir cihaz ? |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 29 Ekim 2025; 19:46:59 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
16v 100 mikrofarad kapasitör 16v 10 mikrofarad kapasitör 1n4007 diyot, bir veya birkaç tane led, 1k küçük potansiyometre veya 1k küçük trimpot sırası yok, yönleri var, satın alın yapalım amfiyi, direnci ve ledleri bozmadan. Hoparlöre gelen voltajı ölçmeyin, o değişken frekanslı ac sinyaldir, devre kartının resmini atın. |
|
|
Amaç nedir onu bilmek lazım hoparlör yerine ışık yani led takarak ne yapmak istiyorsunuz bilirsek daha net bir çözüm olabilir. |
|
Pahalı şeyler değil, ben olsam onları alırdım, sadece o üçü de bir ihtimal yeterli olabilir (led parlaklığı ve kıpraşma hızı için ekleme yapmıştım), ilave güç kaynağı gerekmiyor, hoparlöre gelecek olan güç, ledi yakmaya yetecektir diye düşünüyorum. Bu cihaz nedir, kapı zili mi ? Altlı, üstlü devre kartı resmini atınız mümkünse. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 31 Ekim 2025; 17:17:40 > |
|
12V ile çalışan duman dedektörü. Şema yok |