Şimdi Ara

Hoparlör Sağlamlık Ölçme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
10.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evde bir çift 130 Watt 4 ohm ve bir çift de 80 watt 4 ohm hoparlör buldum bunlar sağlam ise bir amfi yapacağım bu hoparlörlerin sağlamlığını nasıl anlayabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herdogan80 -- 5 Mart 2013; 21:17:45 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hoparlör Sağlamlık Ölçümü: Çalışıp Çalışmadığını Nasıl Anlarsın?

Bir hoparlörün düzgün çalışıp çalışmadığını belirlemek için sağlamlık ölçümü önemlidir. İşte hoparlör sağlamlığını kontrol etme adımları:

• Hoparlör Sağlamlık Testi: Hoparlör sağlamlık testi, hoparlörün elektriksel bütünlüğünü ve ses çıkışını değerlendirmek içerir.

• Hoparlör Sağlamlık Kontrolü Nasıl Yapılır: Hoparlör sağlamlık kontrolü için aşağıdaki malzemeler kullanılır:

• Multimetre
      • Ses kaynağı (örn. akıllı telefon, CD çalar)
      • Hoparlör kablosu
    • Hoparlörün Çalışıp Çalışmadığını Nasıl Anlarız: Hoparlör kablosunu hoparlöre ve ses kaynağına bağla. Ses kaynağını aç ve hoparlörden ses gelip gelmediğini kontrol et. Ses gelmiyorsa hoparlörde bir sorun olabilir.

• Multimetre ile Hoparlör Ölçümü: Hoparlörün elektriksel bütünlüğünü kontrol etmek için bir multimetre kullanabilirsin. Multimetrenin problarını hoparlörün terminallerine bağla ve direnci ölç. Çalışan bir hoparlör, belirli bir direnç değeri göstermelidir (genellikle 4-8 ohm).

• Hoparlör Testi Nasıl Yapılır: Bir hoparlör testi, hoparlörün ses kalitesini ve frekans aralığını değerlendirmek için yapılır. Çeşitli ses kaynakları ve test tonları kullanarak hoparlörün performansını kontrol edebilirsin.

• Hoparlörün Sağlamlık Testinde Ne Kullanılır: Hoparlör sağlamlık testinde kullanılan malzemeler şunlardır:

• Sinüs dalgası jeneratörü
      • Frekans analizörü
      • Bozulma analizörü
    • Hoparlör Sağlamlık Kontrolü: Düzenli hoparlör sağlamlık kontrolleri, hoparlörlerinin optimum performansta çalışmasını sağlar ve sorunları erken tespit ederek daha maliyetli onarımları önler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kağıdında yırtık çatlak vs yoksa, en basit şekilde hopörler uçlarına gerilim - düşük volt = 2-5v civarı olabilir- uygularsın. Uygularsın dediğim dokundurur çekersin, içeri veya dışarı atma yapar, pıt pıt ses gelir. Atıyorum; kağıt içeri doğru çekiliyorsa uçları ters çevirip gerilim uyguladığında bu kez dışarı doğru atma yapar. Bu durumu gözlemleyebiliyorsan hoparlörlerin sağlam demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssmaugg -- 5 Mart 2013; 21:52:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssmaugg

kağıdında yırtık çatlak vs yoksa, en basit şekilde hopörler uçlarına gerilim - düşük volt = 2-5v civarı olabilir- uygularsın. Uygularsın dediğim dokundurur çekersin, içeri veya dışarı atma yapar, pıt pıt ses gelir. Atıyorum; kağıt içeri doğru çekiliyorsa uçları ters çevirip gerilim uyguladığında bu kez dışarı doğru atma yapar. Bu durumu gözlemleyebiliyorsan hoparlörlerin sağlam demektir.

Tamam o zaman ben durumu bir deneyeyim
  • körüklere bak esnek olsun bobin hareketi serbest olsun yoksa bas vermez tiz verir sesi ohm değerini ölç ondan sonra uçlarına pil dokundur hoparlör ileri geri oynar veya elinde osilatör devresi varsa bağla 50 hz ile başla 10 khz değerine çık bak bakalım bas tiz nasıl veriyor ses net mi cızırtı var mı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

körüklere bak esnek olsun bobin hareketi serbest olsun yoksa bas vermez tiz verir sesi ohm değerini ölç ondan sonra uçlarına pil dokundur hoparlör ileri geri oynar veya elinde osilatör devresi varsa bağla 50 hz ile başla 10 khz değerine çık bak bakalım bas tiz nasıl veriyor ses net mi cızırtı var mı.

Körüklere baktım biri hariç orta rahatlıkta hareket ediyor.Ohm değeri yine biri hariç 4.5 ohm-4.7 ohm veya 5.1 ohm gibi değerler elde ettim elimi az hareket ettirince 0.1 gibi küçük değişimler oluyor ondan böyle ölçümler

2.4 Volt ile değdirme yaptım ileri ve geri hareket edip dızzzttt sesi veriyor.

Sonuç olarak bence 2 Tane 80 Watt ile 1 Tane 150 Watt sağlam diye düşünüyorum.

• sık dinlediğin bir müzikle deneybilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.