Şimdi Ara

Oto ses ve ısı yalıtımı hakkında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
21
Cevap
4
Favori
6.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. An itibariyle Lada aracıma yalıtım yapmaya koyuldum. Bozuk yollarda ufak tefek trim ve saclardaki titreşimlerden rahatsızım. Amacım hem titreşimleri kesmek, hem tok kapı duymak hemde yol sesini azaltmak.
    Şimdilik kapılardan başlıyorum, zamanla bagaj havuzu, tavan ve çamurluklara da girişip resimleri güncelleyeceğim.
    Ses desibel uygulaması indirmiştim ama işe gelirken kullanıp ortalama almayı unuttum, eve dönüşte yapacam, iki kapının yapılması pek etki etmez zaten. Birde tüm işler bittikten sonra aynı yolda ortalama alıp farka bakacağız hep beraber ama bu biraz zaman alacak.
    Panzidotu söküp sabunlu suyla yıkadım, kapıyı da güzelce sildim.
    Tüm malzeme ve yeni dübellerimiz de hazır
    Kapılar için hem dış saca, hemde panzidotun olduğu yere yapıştıracam, yani iki kat olacak. Farklı bi önerisi olan var mı? Eleştiri ve önerilere açığım.

Edit: yapılmış hali

Edit: arkadaşlar panzidot arkasına yapıştırdığım bitüselfi söktüm, onun yerine kapı iç sacına yapıştırdığım bitüselfin üzerine otoses 7 isimli ürünü yapıştırdım. Ürün hoşuma gitti. Hem hafif ve yoğun, hem kalın hemde iş görüyor. Desibel ölçümünde değişen bişey olmadı ama titreşim ve kapı kapama sesi çok değişti. Yavaşlamak için yolda olan beyaz çizgilerden geçince artık kapı titreşimi duyulmuyor, sadece arkadan geliyor.
    Henüz arka bagaj içi, bagaj kapağı, çamurluk davlumbazları ve çamurluk içine girişmedim, yaptıkça güncellemeler devam edecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anaconda41 -- 14 Nisan 2018; 11:58:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2 sene önce eski aracım Fiat Tipo ile çamura saplanmıştım. Çamur sarı renkte sakız gibiydi. Lastikler, amortisörler, davlumbazlar falan çamur içinde. O şekilde asfalta çıktım. Ne bir yol sesi, ne lastik sesi? Bir an dedim acaba yıkamasam mı? diye
    Hemen petrole gidip basınçlı suyla yıkadım. Tekrar yola çıktım, lastik sesi yol sesi tam gaz devam.
  • Forumdaki konulara bakmıştım biraz. Bitüselfi iki kat yapmaktansa araya ziftli keçe gibi farklı bir malzeme kullanırsan daha iyi olur. Bitüself belli frekans aralığındaki titreşimleri engelliyor, ziftli keçe de başka frekans aralığını engeller.
    Fitillere de el atsan iyi olur. Orjinali nasıl bilmiyorum. Çift fitil kullanabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alphace

Forumdaki konulara bakmıştım biraz. Bitüselfi iki kat yapmaktansa araya ziftli keçe gibi farklı bir malzeme kullanırsan daha iyi olur. Bitüself belli frekans aralığındaki titreşimleri engelliyor, ziftli keçe de başka frekans aralığını engeller.
    Fitillere de el atsan iyi olur. Orjinali nasıl bilmiyorum. Çift fitil kullanabilirsin.
    Sanırım haklısınız. İstediğim tok kapı sesini alamadım

Aslında ben uyanıklığa kaçtım, satıcı bitüselfin üzerine otoses 11 kodlu ürünü tavsiye etmişti.

• Hocam 2 kat bitüself atma boşuna. Kapı sacına bitüself i yapıştır. Sonra mutlaka fön makinası ile ısıtıp bastırarak tutunmayı güçlendir. Sonra üstüne linkini attığım ürünü yapştır. İşlem tamamdır.

www.adetasyapi.com
    Yapışkanlı Kauçuk Köpüğü
    https://www.adetasyapi.com/yapiskanli-kaucuk-kopugu

Bu ürün otoses11 den daha kalın. Hemde daha uygun. Boyutu da daha büyük. Bitüself varsa zaten otoses11 in esprisi kalmıyor. O da kısmen bitüself görevi gören bir ürün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 10 Nisan 2018; 1:32:8 >

• Aynı uygulamayı aracın tabanını koltukları kapı içleri bagaj olarak komple;adaself ve firex sünger ile yaptım.
    Fark oldu mu diye sorarsan cok fazla bir fark olmadı sadece mıcırlı yollardan geçerken ses azaldı.
    Genel olarak ses fitillerden ve davlumbazlardan geliyor bence o kısımlara yoğunlaş.
  • debroglienindalgaboyu D kullanıcısına yanıt
    Araç neydi?
  • 2 sene önce eski aracım Fiat Tipo ile çamura saplanmıştım. Çamur sarı renkte sakız gibiydi. Lastikler, amortisörler, davlumbazlar falan çamur içinde. O şekilde asfalta çıktım. Ne bir yol sesi, ne lastik sesi? Bir an dedim acaba yıkamasam mı? diye
    Hemen petrole gidip basınçlı suyla yıkadım. Tekrar yola çıktım, lastik sesi yol sesi tam gaz devam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Su Yalıtımı için
    5 yıl önce açıldı
    KLİMA SES SEVİYESİ HAKINDA SORU
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: debroglienindalgaboyu

Aynı uygulamayı aracın tabanını koltukları kapı içleri bagaj olarak komple;adaself ve firex sünger ile yaptım.
    Fark oldu mu diye sorarsan cok fazla bir fark olmadı sadece mıcırlı yollardan geçerken ses azaldı.
    Genel olarak ses fitillerden ve davlumbazlardan geliyor bence o kısımlara yoğunlaş.
    Kapılarda çift fitil var orjinalinde. Gözle görülür bişeyi yok ama özelliğini kaybetmiş de olabilir.

Bu Vega larda orjinalde arkada davlumbaz yok ama sonradan yapılmış, ondan da aldım üzerine ziftli membran yapıştırıp öyle monteleyecem, asıl verimi öyle alırım gibime geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuf24

Hocam 2 kat bitüself atma boşuna. Kapı sacına bitüself i yapıştır. Sonra mutlaka fön makinası ile ısıtıp bastırarak tutunmayı güçlendir. Sonra üstüne linkini attığım ürünü yapştır. İşlem tamamdır.

https://www.adetasyapi.com/yapiskanli-kaucuk-kopugu

Bu ürün otoses11 den daha kalın. Hemde daha uygun. Boyutu da daha büyük. Bitüself varsa zaten otoses11 in esprisi kalmıyor. O da kısmen bitüself görevi gören bir ürün.
    Hocam otoses 7 siparişi vermiş bulundum bi kere, 11 e param yetmedi. Dediğiniz kauçuğu tabana önerdi Adetaş.

Kapıda asıl aradığım tok sesiydi, bitüselfle olmadı bakalım üzerine diğeriyle ne olacak.

• anaconda41 kullanıcısına yanıt
    Hocam en kalın ve en iyi ses izolasyonu kauçuk köpüğü isimli ürününde. Bunu kendileri söyledi. Otoses 11 ve kauçuk köpüğü en iyi ses yalıtımı yapan yapışkanlı ürünler.

Bende otoses 7 almıştım iptal edip kauçuk köpüğü aldım.

Oto ses yalıtımı 7 5 mm hafif ses yalıtım ve titreşim bariyeri + yapışkan bant ile lamine edilmiş bir malzemedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 10 Nisan 2018; 20:3:53 >
  • yusuf24 kullanıcısına yanıt
    Bu kauçuk köpüğü ve yapışkanı suya dayanıklı mı peki?

• quote:

Hocam en kalın ve en iyi ses izolasyonu kauçuk köpüğü isimli ürününde. Bunu kendileri söyledi. Otoses 11 ve kauçuk köpüğü en iyi ses yalıtımı yapan yapışkanlı ürünler.

Bende otoses 7 almıştım iptal edip kauçuk köpüğü aldım.

Oto ses yalıtımı 7 5 mm hafif ses yalıtım ve titreşim bariyeri + yapışkan bant ile lamine edilmiş bir malzemedir
    Altı üstü Lada, çok fazla masraf da etmek istemiyom.

Yukarıda da bahsettim asıl verimi davlumbazlardan alacam gibime geliyo, orjinalde davlumbaz yok, köyde taş, toz toprak hep saca geliyo. Bide Ducato var bizde onda bile arkada davlumbaz yok.

Davlumbaz takma imkanı olursa iç metal kısmı Adeself davlumbaz üstünü otoyalıtım 7 yada kauçuk köpüğü ile kapayın. Kapadıktan sonra mutlaka fon makinası ile ısıtın. Güzel sonuç alırsınız. Ama davlumbaz ayarlamanız önemli

• nacker kullanıcısına yanıt
    Öyle diye biliyorum. Yapışkan ı diğer ürünler ilr aynı olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 10 Nisan 2018; 21:45:40 >
  • quote:

Araç neydi?
    İbiza
  • quote:

Davlumbaz takma imkanı olursa iç metal kısmı Adeself davlumbaz üstünü otoyalıtım 7 yada kauçuk köpüğü ile kapayın. Kapadıktan sonra mutlaka fon makinası ile ısıtın. Güzel sonuç alırsınız. Ama davlumbaz ayarlamanız önemli
    İç tarafı bitüself ve otoses7 davlumbazın üstünü de ziftli malzeme düşünüyorum, davlumbazın yumuşaklığı orta sertlikte, ne çok yumuşak nede sert. Neden ziftli malzeme? İç tarafı bi şekilde ıslanırsa su çeken malzeme orda kolay kolay kurumaz sacın da ömrü kısalır diye düşündüm, mantıklı değil mi?

• nacker kullanıcısına yanıt
    Hocam yapışkanı çok kuvvetli. Yusuf arkadaşın dediği gibi ısıtmak lazım yada merdane gibi ufak bi silindirik bişeyle iyice bastırmak daha mantıklı. Haa, ben yapmadım ayrı konu.

Şöyle bir durum var. Iki malzemeyi üst üste yapıştırıyorsunuz. Alttaki malzeme olaki çıktı bu sefer komple yalıtım malzemeniz düşer. Bence iç tarafı bitüself ile kapayıp üstünü ziftleyin. Davlumbazada otoses7 yi yapıştırın. Tabi tercih yinede sizin.

• debroglienindalgaboyu D kullanıcısına yanıt
    Hocam aliexpress ten aracınıza uyacak şekilde fitiller alıp boş yerlere yapıştırın. Sesin ağırlıklı geldiği noktalara özen gösterin. Mesela kapı altı kısmından çok teker sesi gelir ama kapının üst kısımlarına insanlar daha çok önem veriyorlar nedense.

Ibizanın kapı içini bilmiyorum. Eğer yer varsa 2 farklı yere uygun fitil atabilirseniz önemli düzeyde ses yalıtımı sağlayabilirsiniz.

Unutmadan bu kadar emek vermişsiniz davlumbaz içlerini de boş geçmeyin. 1 günde halledersiniz 4 tekeri. Metal aksama bitüself davlumbazada kauçuk köpüğü ile güzel sonuç alırsınız. Fitillere de silikon sprey sıkarsanız löp diye kapanır kapı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 10 Nisan 2018; 23:16:53 >
  • Tekerlek çukuru içlerine uzun parçalar şeklinde veya zamanla kopacak bir malzeme kullanmayın bence. Hatta bazı araçlarda davlumbaz yerine keçe kullanıldığını gördüm. Yolda giderken bu parçalar yerinden çıksa kötü sonuçlar doğurabilir.

Tekerlek çukuruna küçük parçalar halinde yalıtım yapılabilir belki.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.