Şimdi Ara

Hoparlör Geceleri Çıldırıyo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen hafta Creative inspire 6+1 6600 aldım kurdum gündüz dinledim filan biraz cızırtı yapmaya başladı bişeyler patlıyormuş gibi ses geliyordu.kapadım biraz açtım bir iki saat sonra geçmişti öylece bıraktım.sonra bilgisayar kapalı iken gece bi anda hoparlörden sesler gelmeye başladı aynı patlama sesleri ve haif cızırtılar ne yaptıysam düzeltemedim ne yapıcam bu sistemi bozuk mu yoksa başka birşey mi??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StifMeister -- 29 Ekim 2005, 10:54:56 >

• o patlama sesleri,büyük bi ihtimal evin içinde bi lambayı yakarken oluyodur.bunun sebebi hattının topraksız oluşu,tek çareside hattı değiştirmek yada,seti başka bi yere bağlamak.normalde gelen cızırtıları ise mixer den line-in,sp/dif gibi özellikleri kapayarak azaltabilirsin
  • yok bi lamba kapatmadan falan değil ya mesela şu anda müzik dinliyorum arkadan sürekli cızz diye ses geliyo arada bi pat ediyo müziğin sesi daha net gelmeye başlıyo filan.ya ne yapçam ben bunu.

hattın topraklı olup olmadığını nasıl anlarım.şu anda 3lü prize takılı ses sistemi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StifMeister -- 27 Ekim 2005, 7:50:56 >
  • o cızz sesini dediğim gibi mixer den bazı yerlei kapatarak azaltabilir.pat sesine gelince,eğer elektirik hattındansa -ki genelde forumda bu ür şikayetler cok oluo ve sorun genelde bu oluo- odanın yakınında bi yerde bi elektirkli aleti çalıştırınca bu sesi yapar.ama sorun başka bişeyse bilemicem.eğer ses kartı o/b isede arada öle cızırtı ve patlamalar yapabilir
    quote:

Orjinalden alıntı: StifMeister

yok bi lamba kapatmadan falan değil ya mesela şu anda müzik dinliyorum arkadan sürekli cızz diye ses geliyo arada bi pat ediyo müziğin sesi daha net gelmeye başlıyo filan.ya ne yapçam ben bunu.

hattın topraklı olup olmadığını nasıl anlarım.şu anda 3lü prize takılı ses sistemi.
  • yok 2 ayrı anakartta denedim aynı şeyi yapıyor.geceleri daha çok yapıyor nedense hala çözemedim.
  • yok mu çözüm ya hala yapıyo.
  • Setin bass anfi olayında sorun olabilir. Başka birinin bilgisayarında da dene veya direkt aldığın yere götürüp orda baktır. Aynı sorun orda da çıkarsa seti değiştirip yenisini al..
  • Beyler aynı sorun bendede vardı bir ups aldım ve o belkin prizlerden elektrik den kaynaklanıyor akşam olunca oluyodu anlamadım şimdi yok bide ses kartı ayarlarına bak bu konu çok tartışıldı bi forumu tara derim
  • creative ses sistemlerinde özellikle 5+1 ve 7+1 bu gibi sorunlar olduğunu duydum arkadasım creative 7+1 700 watt aldı arkadasın belirttiği gibi bir sorunla karsılastı ve geri verdi bence geri vermende fayda war
  • Şayet topraklama olayından ise ufak bir regülator işini giderir ama zannetmiyorum topraklamadan olsun bence o set adios amigos olmuş.

Sanki içindeki devrede şaseleme sorunu var gibi bi elektronikçiye göster bence .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.