< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
|
General ile bunu asla kiyaslama hem tpi farki var hem hassasiyet farki vardir.Generald fatura ne kadar geliyorsa ya daha az gelir yada 50-70 tl fazla gelir generali sat al pişman olmazsin < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
Arakdaşlar lütfen yardımcı olur musunuz :) bende t3r alarak aranıza katıldım. İkamet ettiğim lokasyonda montajı ücretsiz yapılmıyormuş ve bu işlerden malesef anlamıyorum. Yarın bi tesisatcı ile görüşüp taktıracağım ekstra yanında hangi kablodan almam lazım ve ne kadar almam lazım acaba, hemen kombinin yanına koyduracağım modemi. Birde kurulum için ne kadar ücret normal güncel piyasada arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. |
|
Honeywell sitesinde sizin ot modelin uyumlu viesmann modellerinde vitodens 050 yok, viesmanın sitesindede kombi modellerinde 050 yok 100 var, umarım sorun yaşamazsınız. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esasmevzi -- 7 Kasım 2022; 21:3:50 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Butonun arasında normalden fazla boşluk varsa içindeki kart kaymıştır. benimde dediğiniz sorun vardı. içini açtım tekrar kartı bastırıp yerine oturttum. 1 aydır daha kapanma yapmıyor. içini açmak için pil kapağını açın. içerde bir sağda bir solda tırnak var. onların önce birini düz tornavida ile bastırın sonra açtığınız tarafı iterek aralayın. sonra diğer tarafın tırnağını tornavida ile bastırıp kasayı kaydırın. sonra kartın arkasından bastırınca tak diye yerine oturdu benim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman_goksel -- 8 Kasım 2022; 0:3:20 > |
|
Merhaba arkadaslar henuzu t3r i kullanmaya baslamadim ama birsey sormak istiyorum. Mesela gunleri su sekilde programlayabiliyormuyuz. P.tesi P1=00-15 arasi 19 derece P2=15-22 arasi 22 derece P3=22-00 arasi 20 derece Bunu h.sonu haric 5 gun icin yapabiliyormuyuz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
yapabilirsiniz önce hafta içi pazartesi günü (1. gün) bu şekilde programlayın sonra o programı diğer hafta içi günlere kopyalayın, hafta sonu için cumartesi gününe (6. gün) istediğiniz programı yapın, onu da pazara kopyalayın < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 8 Kasım 2022; 8:36:35 > |
|
P1 P2 lerin uzerindenmi yapiyoruz bunu. Birde asil programlamak istedigim su. Gece 00-07 arasi 19' yanarken 07-15 arasi komple kapatsin diyebiliyormuyuz(veya ısıyı 10' yap gibi birşey, o zaman kombi kazanı 50 derecedeyse, termostat kazanı kapatıyormu). Sonra saat 15 den sonra tekrar yansin. Hocam birde optimizasyon kapali geliyormus bu tpi dedikleri olay sanirim. Bunu acmamiz gerekiyormu veya sizler nasil yapiyorsunuz? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi social -- 8 Kasım 2022; 9:59:39 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Optimizasyon farklı bir şey, TPİ her daim açıktır, optimizasyon açılırsa termostat daha erken veya daha geç çalışabilir duruma göre. Programlamayı P1... şeklinde yapıyoruz, önce programa giriyoruz, ilk olarak gün ve p1 çıkıyor onu en sağdaki tuş ile onaylayıp saati ayarlıyoruz, saati onayladıktan sonra dereceyi ayarlayıp onaylıyoruz otomatik P2 ye geçiyor bu şekilde devam ediyor ilk gün tamamlanınca copy tuşu ile o günü diğer günlere kopyalıyoruz copy 1 to 2 şeklinde oluyor, sonra yine otomatik 3-4-5 geliyor, hafta sonu ayrı program yapacağınız için 6. günü tekrar ayarlayıp onu 7. güne kopyalıyorsunuz. Hiç yanmasın demek mümkün değil ama oda sıcaklığını çok düşük (15 derece gibi) ayarlarsanız zaten yanmayacaktır. Ancak programlar arası çok fark genelde önerilmiyor ama benim evim güneş alıyor gündüz kendi ısınıyor diyorsanız yapabilirsiniz. |
|
Programlamayı anladım hocam, ısı derecesini 10 yaparsak ama kazan 45-50 deyse ve modulasyonlu olmadıgı ıcın kazanın ısısına mudahale edebılıyormu termostat, yanı ev 15 derecenın altına dusmuyorsa ateşlemeyı hıç yapmayacagı için kazanda soguyacakmıdır yoksa bızım kombı uzerınden ayarladıgımız 45 derecede kalmaya devammı edecek |
|
|
daha once kombı kullanmadıgım ıcın bılmıyorum bız merkezıden donusum yaptırıyoruz ve daha baglantılarımız yapılmadı, yanı en tasarruflusu evde yokken evın ısısını dusurmek degılmıdır, merkezi kalorimetredeyken oyle yapıyorduk, peteklerı en dusuk 15" e alıyordum tv den, ama yıne çok yakıyordu, en son ana gırıstekı vanayı kapatıyordum o zaman tasarruf oluyordu ama zaten evın ısısıda 15 altına ınmıyordu |
|