< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Bu tip termostatlar zaten dış hava sıcaklığı değerini, evin ısınma süresini vs dikkate aldığından kazan sıcaklığı çok da önemli olmaması lazım. Ama kısıtma yapılabiliyorsa 55 özellikle de 60 hiç bir zaman geçilmemeli. |
|
Merhabalar , geç bir cevap olmuş olabilir ancak yine de yazmak istedim. Honeywell in güncel olmasa da Home Assistant a uyum sağlayacak internet bağlantılı y87rf2008 (kombinin modülasyon girişinin olması gerek ) yada yine aynı model ama on/off çalışan y87rf2090 modeli var . forumda uzun zaman sonra yazınca heyecanlandım . < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
Hocam 6 peteğin 4 üne reglaj yapınca tamamı açık olan son petekte biraz tıkırtı sesi var rahatsız etmeyen. Diğer peteklerde var mı bakmadım. Pompada 2 ve 3. Kademe var 2 ye düşürsem de ses yine var. Sence pompa için sakıncası var mı bu şekilde kullanmamın? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
petekte hava olmadığına emin misiniz? pompa güçlü geliyor olabilir, reglajı o petek iyi ısınacak şekilde biraz daha azaltabilirsiniz, ancak 1 petek tam açık ve diğer petekler tam kapalı olmadığı için pompaya zarar verme htimali çok düşük. |
|
|
Bu kampanyadan Almanya dan almıştım bende 😅 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
| _____________________________ |
|
Termostat özellikle havaların iyi gittiği dönemlerde gereksiz ısınmayı engellediği için tasarruf yaptırıyor, 10 yıldr bunu bu şekilde gözlemledim. Aralık, ocak, şubat aylarında trmostatsız kullanan komşum ile çok fark olmazken ekim, kasım, mart, nisan aylarında bazen 2 kata kadar fark olabiliyor, birde şu var, hava ısındı git kombiyi biraz düşür, hava soğudu git biraz arttr derdi olmuyor. Aralık faturasında o komşum ile fark 642 lira, ben sabit 22 de ısındım onun evi değişen hava koşullarına göre kimi zaman aşırı sıcak olmutur muhtemelen. |
|
Evet buna katılıyorum. En çok tasarruf o dönemde oluyor ama genel olarak kendim binama bakınca ben en üst kattayım, çatı arasına izocamda serdim. Ara katlar ile aynı veya yakın fatura geliyor. Sıcak giden havalarda ise ben daha az yakıyorum < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Muhakkak faydasını görüyoruz mevsim geçişlerinde benim ev kosullarinda içerisi 22⁰ dışarısı 3 gün sıcak olursa yine sogukmus gibi davranıyordu 4 sene boyunca çok soğuk havalarda evde ısı kaybı olduğu için öğrendiği şekilde çalıştığı için sıcaklık konusunda problem yaşamıştım ama hafif ılık havalarda cosa on off termostata gecebilirim tpı algoritmali honeywell benim evim için ideal değilmiş bunu deneyimledim hatta bu kadar soğuk Ocak ayında geçen yıl termostat ile bu yılki faturayı ödedim nedeni ise Kazan 60⁰ ile çalışıyordu sanırım bunun sebebi olmuş olmalı 45⁰ ile ev termostat olmadan da 22⁰ ulaşabiliyor Muş bunu deneyimledim iyi akşamlar dilerim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
| _____________________________ |
|
Dedikleriizde haklısınız, T3 de bunu ben de dile getirmiştim daha önceki mesajlarımda, programlı kullanımda gece sıcaklık düşmekte zorlanıyor, gündüz de artmakta zorlanıyor diye. Zaten son 2 senedir de standart 22 de kullanıyordum. Şimdi +/- 0,1 hassasiyetli Baymak logolu General kullanorum, bunun TPI gibi bir algoritması yok, sürekli 21,9-22,1 arasında salınıp duruyor. Bence 0,2 derece de hissedilecek bir derece değil, programlı kullanımda bu daha başarılı gibi duruyor son 2 gün programlı denedim, sıcaklık 20,9 a düşmeden ateşlemediği için hava durumuna göre 2-3 saat hiç yakmadığı oluyor, sabah ta 22,1 e gelinceye kadar durmadan yakıyor o nedenle daha kısa sürede istenilen sıcaklık oluyor. Termostatın davranışında kombinin yazılımının da önemi var, bu sabah işim yoktu kombi dolabının kapağını açıp karşısına oturup gözlemledim. Benim kombi 1/5 modulasyon olmasına rağmen 3 kademeli alev işareti var, 7 de program geçişinde 2 dk 1 alev boyu, 2 dk 2 alev boyu, 5 dk 3 alev boyu, sonra 6 dk 2 alev boyu yandıktan sonra 1 alev boyuna geriledi, sonrasında da öyle devam etmiştir zaten takibi bıraktım, ev 1-1.5 saate 22,1 e gelir tahminen(kazan 45 derece). Termostatın ilk takıldığı gün eski alışkanlık 50 dereceye ayarlamıştım baktım 3 alev boyuna çıkıyor ateşledikçe kazanı 45 yaptım, 2 alev boyunu gün içi ateşlemelerde geçmiyor. Sabah geçmesinin nedeni 21 e indiği için dönüş soyunun en az 5-6 derece daha soğuk gelmesi tahminen. Önceki kombimde kazan sıcaklığı artışı çok daha yavaş oluyordu. Bunda 5-6 dk da 45 e geliyor, o kombi olsa 5 dk da 35 i anca görürdü. Bu nedenle kombi termostat ikilisinde kombinin nasıl davrandığı da önemli. Böyle bir an önce set sıcaklığına ulaşmaya çalışan kombilerde kazan sıcaklı mümkün oldukça düşük tutulmalı bunu öğrenmiş oldum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 9 Ocak 2026; 8:50:34 > |
|
T3R opentherm değil, on/off termostatır, bir çok kombiye uyar, eğer anakartta köprülenmiş bir port varsa on/off termostat takılabilir demektir. |
|
|
kombi sanırım yarı yoğuşmalı, benim yarı yoğuşmalı buderusda tek port vardı hem on/off hem modulasyonlu aynı yere bağlanıyordu.Ama sizimkini tam olarak bilmiyorum tabi, sonuçta o model bir kombide on/off port olmaması pek mümkün değil. |
|
Ben bu cihazı manuel modda tek sıcaklık değeri ile kullanıyordum ve memnundum. Böyle kullandığımızda sanıyorum o "akıllı" özelliğini kullanmamış oluyoruz. Şimdi kombi kullanım şeklimiz bazı sebeplerden değişti ve haftalık ve saatlik program yapmak istiyorum. Bunu yaparken de şu akıllı özelliğini kullanacağız sanırım. Bunun için bir anlatım var mı acaba? program yapmayı menüde buldum ama evi öğrensin seçtiğin saatte o sıcaklığı çalıştırsın değil de o sıcaklığa getirsin olayını açmak istiyorum. |
|