Şimdi Ara

HONDACI KADİR USTA - ANKARA (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
617
Cevap
10
Favori
122.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar gördüğüm kadarıyla bu hondacı kadirden herkes şikayetçi. Peki bazı arkadaşlardan dolandırıldım diyenler yok mu aranızda? Eğer birkaç kişi dolandırıldığını iddaa ederse savcılığa suç duyurusunda bulunulabilir. Malum araçlarından orjinal parça çalınanlar ve yapılmayan bakımı yaptık diye ücretini alanlar çoğaldı sanayi genelinde...
  • Bende duydum meshur her gelen arabaya sibop ayarı yapan ustaymıs. en az 250 tl cepte. Bide guven kazanıyorsa yanıdnız defalarca sizi dolandırıyor olabılır. Sürümden bayagı kazanmış muhtmeelen asimoyu bile satın alır bu kadar parayla :D
  • Tamam Hondacı Kadir kazıkçı anlaşıldı.
    Ama bunu diyenler en azından şu servis iyi derse yararlanabiliriz alternatiflerden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: subsonic

    Tamam Hondacı Kadir kazıkçı anlaşıldı.
    Ama bunu diyenler en azından şu servis iyi derse yararlanabiliriz alternatiflerden.

    O şekilde bi tavsiye verirsek yanlış olur. Benim hoşuma giden usta sizin hoşunuza gitmeyebilir.
    Hondacı kadir'de olduğu gibi. İlk mesajlara baksanıza bi.
  • İyi ama forumun amacı tam olarak bu konu zaten.
    Biri iyi der sonra diğeri kötü der şunu şunu yaşadım der okuyan birşeyler çıkarır.

    O nedenle tavsiye verilmeli. Diğer türlü şikayetvar.com oluyor zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: subsonic

    İyi ama forumun amacı tam olarak bu konu zaten.
    Biri iyi der sonra diğeri kötü der şunu şunu yaşadım der okuyan birşeyler çıkarır.

    O nedenle tavsiye verilmeli. Diğer türlü şikayetvar.com oluyor zaten.


    Hocam sımdı bu konu cok garıp, ordakı usta cok garıp. Yanı o ustaya gıden 3 kişi arasında muhabbet etse zaten 3 u de aynı sekılde dolandırıldıgını anlıyor 5 dk sohbet ettıkten sonra. İşin garip yanı neden kımse davacı olmuyor ben orasını anlamaya calısıyorum. Memlekette Allaha havale diye tabır var ama Allaha emanet yarın bu adamların cırakları yarın bıyerlerı sıkmayı unutup aracınızda yangın cıkınca o zmaan anlayacaklar galıba jeton dusecek.. Ama burda bu usta muhtemelen villada oturuyor olabılır artık su saatten sonra :D ulke toplumu olarak gık demıyor kımse garıpleşmış herkes ıctıklerı suya mı bıseyler katılıyor acaba?

    Mesela haluk sen hala bu ustaya gıdıyor musun? Yada sen motorcu musun bu profıl resmınle bu usta ne alaka nerden buldun bunca usta varken bunun konusunu actın onu merak edıyorum? Akraban falan mı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: caucass

    hala kadire gidenler, önce bi psikoloğa görünmeli bence

    plakalık takıyor gelen her araca yazık o plakalıkla gezenlerı gorunce bu konunun adresını verıyorum nete girin bakın diye :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: By_EKReM

    ARABAM HONDA CİTY 1,4 2006 model LPG Lİ

    Evet arkadaşlar, biraz uzun bir mesaj olucak, o yüzden sabırla okursanız, burda öve öve bitirilemeyen bir ustanın gerçek yüzünü görürsünüz. Kendimce burda bi usta tavsiye etmeyeceğim. Maksadım birisine yönlendirmek değil. Sadece başıma geleni anlatmak. en alt kısımda da yorumlarım olacak. En alt kısımda tamamiyle şahsi sinirimle yapılan yorumlar olacaktır. Sinirli kelimeler olacaktır illaki.
    Ben Ustaya, sonuna kadar saygı duyan, kimsenin işine karışmayan, kendi halinde, hayatında toplasan sanayiye 3-5 kere gitmiş, 2 bilemedin 3 farklı usta görmüş biri olarak bu mesajı yazıyorum. (Daha ilk arabam bu arada)Yani ustalıktan ziyade insanlığı kısmından anlarım adamın. Dediğim gibi motordan çok anlayan bi adam değilim.

    Bundan yaklaşık 5-6 ay önce hondacı kadiri internetten araştırıp buldum. Özellikle @haluk 23 ve diğer arkadaşların güzel yorumlarıyla daha bi tav oldum.
    Soruna gelecek olursak, arabama geçen sene temmuzda tüp bağlattım. Kısa bir süre sonra ekim-kasım gibi, veya daha sonra araba titremeye başladı. Kadir bey ile o zaman tanıştım ve durumu güzel bir şekilde anlattı bana. Subap ayarı yapıp, bobin değişmesi gerekiyor dedi. Bizim arabalarda standart 8 bobin(4 önde 4 arkada=Motor ile ön tampon arasında 4 adet, yani ön kısmında ve sürücü ile motor arasında 4 adet ) varmış. Kendisi baktı arabaya güzelce ve öndeki 4 bobinden birinin arızalı olduğunu söyledi. Altını çiziyorum umarım dikkat etmişsinizdir okurken. Öndeki 4 bobinden birisi arızalı dedi ve birinci sıradaki ile yer değiştirip ELİYLE işte BU BOBİN ARIZALI DEDİ.Neyse, fiyat çıkardı, bobin 230 TL(1adet) subap ayarı 150 TL. 380 liraya bu işi hallederiz allahın izniyle dedi. Tamam dedim. Bu aralar paraya sıkışığım, beni ne kadar idare eder dedim. O da, çok sıkıştırmadan binersen idare eder ama dikkat et dedi. Bende Haziran'ın ilk günlerine kadar yaptırmadım arabayı.(Ocak ayı gibi felanda yanına gitmiştim sanırım.)Mayısa kadar bekledim, daha sonra yanına gidip kendisiyle yüzyüze görüştüm,Hafta sonu geldim ve "rezervasyon yapmam gerektiğini" söyledi. "Hafta sonları yoğunum hafta içi gel, çok yoğun olmuyorum" dedi. "Arabayıda 5-6 saat burda bekletmek lazım motorun soğuması için" dedi. Velhasıl geçen hafta çarşamba yada perşembe günüydü sanırım. (4-5 Haziran 2014)

    Kendisini telefonla arayıp : Sınavlarımdan dolayı, sabahları araba lazım olduğu için, öğleden önce geleceğimi söyledim. Öğleden sonraya kadar bi şekilde oralarda takılırım felan dedim.
    Kendisi bana : Burda beklemezsen iyi olur dedi.
    Ben : Neden dedim .
    Kendisi : Burada müşteriyle konuşursun bizi meşgul edersin felan dedi.
    Ben : Kimseyle konuşmam dedim, ben arabasız nereye gideyim şaşmazdan, arabayla ilgili 1 saatlik bi işim var, torpidoyu söküp bi ışığını değiştireceğim, sonrada giderim dedim.
    Kendisi : Tamam dedi. Kapattık telefonu.

    Tamam dedi ama ben bi düşündüm, usta neden orda beni istemiyor acaba dedim. Kıllandım ama bişi demedim. Birgün sonra sabah sınavdan çıktım. İnternetten Bar honda hüseyin'in numarasını buldum, sabah sabah aradım adamı, (bi kere kıllandım ustadan, birde ondan görüş alayım dedim.), bobin arızasını anlattım ve bana ilk söylediği şey, "arka 4 bobinin arızalı değişmesi lazım" dedi. Fiyat olarakda 550 bobin(4 adet) subap ayarı ve işçilikde 75 lira dedi. 625 lira toplam yani. "Hondacı kadirin ise bana öndeki 4 bobinden bi tanesinin arızalı olduğunu söyledi" dedim. Adam güzellikle şu kelimeleri sarfetti : "Ben ahmet,mehmet,kadir ustayı bilmem, senin arabalarda standart arka 4 bobin arızalanır." dedi. Ne yapacağımı bilemedim. Bu başlığı tekrar okudum. Baktım ne demişler diye tekrardan, çoğunluk kadir de kadir, şöyle iyi böyle iyi.

    Neyse dedim, artık niyetlendik kadire dedim, gidelim. Paramız oraya kısmetmiş diyerek çıktım şaşmaza gittim. Kadir beyin yanına geldim. Kapadım arabayı kapının önünde, verdim selamı girdim içeriye. Neyse kadir bey yoğun herzamanki gibi,(allah işini arttırsın dedim içimden) ustaya söyledim bana 1-2 tornavida lazım olacak başka bişi istemiyorum dedim. Elemanların birinden tornavida isterken kadir bey bir elinde telefon bir taraftan da bana : ELEMANI MEŞGUL ETME diyerek milletin içinde bağardı, benim şartel attı, bende karşılık verdim ETMİYORUM MERAK ETME dedim. Daha sonra ben arabayla uğraşmaya başladım. Arabayla uğraşırken kendisi bi iş için dışarıya gidiyordu, karşılaştık tam ortada ve bana şunları söyledi : "Kusura bakma benim en titiz olduğum konu budur, elemanlarımla veya müşterilerle biri konuşunca sinirleniyorum, sonuçta onları orda meşgül etmen hoşuma gitmiyor, benimde gıcık bi huyumdur bu" dedi. Bende eyvallah usta dedim. Senin bu titiz olduğun konuysa dikkat ederiz canın sağolsun diyip konuyu kapattık. Hakkaten de içimden geçen oydu. Herkesin bi kötü huyu, bi aksiliği vardır diye düşündüm. Bununkide bu deyip konuyu kapadık.
    Daha sonra arabanın ön torpido ile işim bitti benim, kadir beye gidip "acity'e felan gideceğim" dedim "dolmuş nereden geçiyor" dedim. o da bana kendisinin de "birini istanbul yoluna bırakacağını" söyledi, "senide bırakırım" dedi. Bende tamam iyi olur dedim. (Yolda sohbet de ettik, hoş sohbet,dininde imanında bi adam normalde)....

    Çıkmadan çıraklarına "benim arabaya kaçta başlarsınız" dedim, elemanlar 16:30 gibi dedi, hondacı kadire sordum 16:00 gibi dedi. Kadir bey istanbul yoluna kadar bıraktı sağolsun. İşlerimi hallettim, saat 15:30 da dükkanındaydım, birde ne göreyim. Adam benim arabanın motorunu sökmüş(16:00 de başlarım diyen adam 15:00de başlamış, 15:30 da motorun subaplarını ayarlamaya başlayacaktı.)

    Çırak sökmüş güzelce arabayı, "abi senin 4 arka bobin arızalı" dedi. Kadir bey de hemen yanımda başka bi arabayla ilgileniyordu.
    Elemana 2-3 kez "Emin misin ? bak ustan öndeki tek bobinin arızalı olduğunu söyledi" dedim.
    Eleman kesin olarak arka 4 bobinin arızalı olduğunu söyledi. Ustaya seslendim, "sen bana bir dedin 4 bobin çıktı" dedim. Tetiklemiştir-Olabilir gibi bişi dedi.
    Baktım adam sallamıyor beni, "Usta sen bana öndeki birinci bobin arızalı dedin, arkadaki 4 bobin arızalı çıktı" dedim.
    "Ben sana böyle söylemedim, ben sana öndeki dediysem arka sıranın önündekidir" diyip KIVIRMAYA başladı.
    Bende "elinle şu bobin diyerek gösterdin" dedim." Sen beni anlamak istemiyorsun, bu da öndeki bobin" diyip, arka sıradaki bobinin birincisini gösterdi.
    İnatla dedimki, "bana şu bobini gösterdin usta sen" dedim.
    Başladı bana laf söylemeye, bi anda saman alevi gibi parladı resmen, sen beni anlamak istemiyosun dedi ,
    bende "bak usta senin söylediğinle şimdiki çırağın söylediği tutmuyor dedim"
    hala ısrarla "SEN BENİ ANLAMAK İSTEMİYORSUN" dedi ve "BEN SENİN GİBİLERİ BURADA İSTEMİYORUM ZATEN,GELME BURAYA,İSTEMİYORUM SENİ BURDA, YAPMIYORUM BU ARABAYI",dedi
    Benim için o an zaman durdu. Kan beynime sıçradı. YAPMAZSAN YAPMA DEDİM, PARAMLA REZİL OLACAK DEĞİLİM diyip "motoru kapatın yaptırmıyorum" dedim.

    Hemen arkasına "ben bu kadar saat bu arabanın motorunun soğumasını bekledim, para da istemiyorum ama yapıcam bu motoru" dedi,
    bende "milyar versen bu motoru sana yaptırmam kapat" dedim ve motoru tekrar toplamaya başladı çırak.

    Daha sonra ben yanındayken, diğer taraflarındaki arkadaşlarıyla benimle ilgili konuşmaya devam etti. "YOK BUNLAR BÖYLE, BUNUN YAPTIRMAYACAĞI BELLİYDİ" gibisinden.
    Dayanamadım, "usta yeter" dedim "Diyeceğin bişi varsa yüzüme söyle" dedim.
    Bana dönüp "ben sana GELME demedimmi, sen gelince böyle olacağını biliyordum ben" dedi.
    Benim kan 2.kez beynime sıçradı ve "YALAN SÖYLÜYORSUN öyle bişey demedin" dedim.
    "Yalanmı söyluyorum felan" deyince ben "senle uğraşamıycam, bu zihniyette bi adama laf anlatamam" dedim. "Söylediğini nerden nereye çekiyorsun,ayıp ayıp" deyip uzatmadım.

    Hala arkasını dönüp arkadaşlarına beni şikayetleniyor felan. Hatta bi ara bana BEN HAKKIMI HELAL ETMİYORUM, bu kadar saat beni oyaladın dedi, bende ona dönüp "BEN HAKKIMI HELAL EDİYORUM ne halin varsa gör" dedim. Ben etmiyorum deyip durdu, Bende"etmezsen etme" dedim."Nasıl olursa öbür tarafta alırım" dedi. Bende, "he alırsın,alırsın "diyip konuyu kapatmaya çalıştım. En son bi daha uyardım, dedim usta yeter artık sus dedim. Yeter. Uzatma artık. Biz senle anlaşamıycaz. Kapat bu konuyu dedim. En son susturabildim allaha şükür. Bi ara "belkide ben yanlış söylemişimdir felan" dedi. Bende "Bunu enbaşında söyleseydin bunların hiç biri olmazdı "dedim. Bozuldu hafiften ama iş işten geçmişti.Bu sırada yanındaki çırak sağolsun motorla ilgilendi. EN SON MOTORUN SON VİDALARINDA HONDACI KADİR YARDIM ETTİ VE bana dönüp, bu kadar vakit boşa gitti demi diyip,(zannımca borcum ne kadar dememi bekledi-Ben gereken kişiye gereken meblağayı ödeyip helalleşmiştim oysaki) bişeyler daha geveleyrek kafasını salladı. Helal etmiyorum hakkımı felan demeye devam etti.Bende yaw he he he, diyerek arabayı alıp çekip gittim.(çıraktan helallik aldım,sağolsun helal etti.)

    (Daha önce de kadir bey bobinlere baktıktan sonra tüp bitti arızası çıkardı, tüp dolu olduğu halde bitmiş gibi ses veriyordu. Eleman motoru kapattıktan sonra aynı durum oldu, hiç bişi demedim tüpçüye gidip yaptırdım.Kendi hatasımıdır, başka bişeymidir bilemem.)

    Başka bi yere gittim, orda 625 liraya yaptırdım ve sorun halloldu.

    ŞAHSİ YORUMLARIM : (Dikkat sert bir üslup içerir)

    Yukardaki yazılanları umarım kadir bey okur, yaptığı eşşekliğin farkına varır. Bu kadar kendini bi halt sanan insanımsı bir şey görmedim ben. Battıkça batıyor, ve hala sana saldırıyor. Azcık insan olsa ya bi yanlış anlaşılma olmuş dese, işlem tamam. Canın sağolsun diyip konuyu kapatacağım. Ama yok, adam TOK. Uyanın arkadaşlar, sizler sayesinde TOK. Hepimiz sayesinde. Parasını kazandıran biziz ona, 20-30-50-100 milyarlık arabalarımızı emanet eden bizleriz. Ve yukardakileri bi okuyun. BU ADAM, AZICIK ADAM OLSA, HAKKIMI HELAL ETMİYORUM DEMEZ, BENİ YANINDA İSTEMEMEZLİK YAPMAZ,BEN BUNU YAPMIYORUM DİYİP BAĞIRMAZ, Bi düşünün....

    Ben Müslüman geçinipte, telefonda bana "gelmezsen iyi olur, müşteriyi veya bizi meşgül edersin" diyip daha sonra arkadaşlarının yanında "ben sana gelme demedim mi? Gelmeni istemiyordum zaten" diyecek kadar aşağıya düşeceğini, karşındaki müşteriyi böyle artislik yapan bir adam olacağını(olamayacağını) sanmazdım. Herşeyi bi kenara bıraktım, ben orda müşteriyim, VELİ NİMET, Yani nimeti veren kişi. Hani alın teri? Ekmek parası ? Ben böbürlenmiyorum, vereceğimiz 3 kuruş para, ama karşısındaki insanla veli nimetinle nasıl konuşacağını bilmeyen adama "usta değil bi b.k olamamışsın" denir.

    Benim yanımda arabayı tamir etmekten kaçınması(saat 16'da başlarız deyip 15:30 da işi yarılaması-o iş en fazla 15-20dk süren bi iş-yaptırdım biliyorum-)
    Telefonda burda beklemeyin demesi (sanki gizli bi iş çeviriyor)
    Hakkımı helal etmiyorum diyecek kadar büyümemiş olması (Ben çırağınla helalleştim kadirrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, seni bilmem ben, çırağın adam gibi adam)(ÇIRAĞI olanla ilgili kısım okutulmaz umarım kadire. Oğlana ters bişi söyler, işten çıkarır mazallah)

    Bugünden sonra hangi ustaya gidersem gideyim, kadir beyi hatırlayıp hareket edeceğim. O yaptığı haysiyetsizlikten sonra bana çok güzel bi ders oldu bu. Atar yapana da atarı yapmazsan olmuyormuş onu anladım ben...

    la gene sinirlendim ya.

    Bu mesajı buraya kadar okuyan arkadaşlar, Allah hepimizin yardımcısı olsun.

    paylaşım içiin sagolun hocam zaten cok fazla sıkayetcı var Resmen dolandırıcılık denebılır mı buna bilemıyorum takdır sızlerın




  • Selamlar, bende ekleyeyim.

    Öncelikle telefonda kesinlikle fiyat vermiyorlar.

    Gidiyorsun, Kadir Usta ve yanındaki kardeşi sizi sallamıyor

    İcerden gariban bir arkadaş çıkıp geliyor.



    Neyse hemen arabayı Mugen Power Japan Co. Gibi süzüyorlar.



    10.000 bakım diyorsunuz, o başlıyor balatalar bitik.

    Rotlar bitip, o bitik bu bitik.

    Hemen yapalım diyorlar. Güle güle..

    Aldanıyorsun benim gibi

    Balataları değiştirdiler, ve değiştirirken ses yapar ama sonrasında gecer diyorlar.



    2 ay geçmeden frene bassan da basmasan da cozur cozur ses geliyor balatadan, götürüyorsun daha 10.000 olmadan diyor ki balatalar yine bitmiş, sebebi bizim kullanış tarzımız



    Yani biz saykodelik gibi frene basa basa 10.000 yapmadan balatayı bitiriyoruz.



    Yani kısaca dümen. Gitmeyen, BAR Hondaya gidin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar dikmen'deki başkent honda nasıldır? bilen yok mu? yok mu tavsiye edebileceğiniz bir yer? güncel durum nedir?
  • pegasuss90 kullanıcısına yanıt
    Jazz sahiplerinin paylaşım yaptığı facebook gruplarından servis tavsiyeleri alabilirsiniz.

    Honda Jazz Türkiye facebook grubu bunlardan biri, bir diğeri de Jazzcı Kardeşler facebook grubu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesut1221 M kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    Ben Mersin'de ikamet ediyorum.10.04.2017 de bir araç aldım Ankara'dan honda civic 2008 premium otomatik. .Aracın bakıma ihtiyacı vardı ve yola çıkmam gerekiyordu.Önden biraz araştırma yaptım falan tavsiyelerle Hondacı Kadiri bulduk :(
    Mersinde sanzıman yağı ,servis harici bulunmadığı için ve yorumlarda orjinal yağ bulunduğu yorumları olduğu için Kadir ustada değişim ,bakım yaptırıp geleyim dedim.
    Neyse,
    yapılan işlemler ve ücretleri,
    motor yağı 10/40-70 tl
    yağ filt.-10
    hava filt.-30
    polen-20
    tem.mlz.-10
    şanzuman yağı -120 ****** (Sahte olduğu fiyattan belliymiş ama fiyatlardan habrdar değildim)
    ön disk-balata -430
    arka balata-110
    v kayıs-120
    sag-sol amortisör toz körük-140
    bijon saplama-somun-30
    işçilik 160
    amortisör kule bily.yağlama-120+amortisörcü-110
    rot balans lastik değişimi-70
    toplam =1550 tl ödedim.
    bujiler orjinal değil dedi ama idare eder dedi.ısrar etmeme rağmen değiltirmedi.10bin ancak yapmıştır diyerek.
    mersine dönüş başladı daha gölbaşına varmadan motor arıza lambası yakıp gaz yemez oldu araç.Aradım LPG dendir dedi çok yüklenme ayar yaptır mersinde dedi.
    en az 10 kez aynı muhabbet oldu yolda.

    Mersine geldim.Bujilere baktırdım (arıza kodu olarak ateşleme arızası veriyordu-tekleme) bujiler hepsi orjinal ama öyle 10 bin km filan değil yani.ayrıca 2 tanesi gevşekmiş.
    akü-buji değiştirdim.Akü biraz zayıftı.Bobinlere baktırdım problem yok.

    LPG ye gittim ayara.Bakım yaptırdım herşey düzgün.
    Subap ayarı yeni.
    Halen aynı problem devam ediyordu.Artık soğumaya başladım araçtan.Derken vitese geç geçmeye başladı, yakıt fazlalaştı bir yandan.

    Aradım yetkili servisi, 270 tl'ye şanzıman yağını tekrar değiştirdim.Hatta motor yağ filtresini tekrar değiştirdim.
    Sonuç ,motor da rahatladı, şanzıman inanılmaz değişti.Vites geçişleri öncekine nazaran hiç hissedilmiyor.
    Adama gittik hondacı hondacı diye,herif bizi keklemiş orjinal şanzıman yağ koymamış,ki ben asıl onun için gittim oraya.Diğer tüm bakımlarını herkes yapabilir.

    O kadar süredir boşu boşuna sıkıntıya girdim.Usta artık doymuş,geleni gideni sallamıyor.İyi kötü isim de yapmış.Güya samimi,ama üç kağıtçıymış.Direk plakalıkları da değiştirmişti anında çıkarttım kırdım.

    Sonuç olarak o usta eski bahsedilen usta değil.Kimse de gidip kanmasın.ŞAnzıman yağı hariç herşeyini her usta yapabilir.Şanzıman yağı çok önemli.Onu serviste yapın zaten 50-60 bin km de bir değişiyormuş.gerisi için de kadir ustaya çok ihtiyaç yok bence.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MBS304

    Merhabalar,
    Ben Mersin'de ikamet ediyorum.10.04.2017 de bir araç aldım Ankara'dan honda civic 2008 premium otomatik. .Aracın bakıma ihtiyacı vardı ve yola çıkmam gerekiyordu.Önden biraz araştırma yaptım falan tavsiyelerle Hondacı Kadiri bulduk :(
    Mersinde sanzıman yağı ,servis harici bulunmadığı için ve yorumlarda orjinal yağ bulunduğu yorumları olduğu için Kadir ustada değişim ,bakım yaptırıp geleyim dedim.
    Neyse,
    yapılan işlemler ve ücretleri,
    motor yağı 10/40-70 tl
    yağ filt.-10
    hava filt.-30
    polen-20
    tem.mlz.-10
    şanzuman yağı -120 ****** (Sahte olduğu fiyattan belliymiş ama fiyatlardan habrdar değildim)
    ön disk-balata -430
    arka balata-110
    v kayıs-120
    sag-sol amortisör toz körük-140
    bijon saplama-somun-30
    işçilik 160
    amortisör kule bily.yağlama-120+amortisörcü-110
    rot balans lastik değişimi-70
    toplam =1550 tl ödedim.
    bujiler orjinal değil dedi ama idare eder dedi.ısrar etmeme rağmen değiltirmedi.10bin ancak yapmıştır diyerek.
    mersine dönüş başladı daha gölbaşına varmadan motor arıza lambası yakıp gaz yemez oldu araç.Aradım LPG dendir dedi çok yüklenme ayar yaptır mersinde dedi.
    en az 10 kez aynı muhabbet oldu yolda.

    Mersine geldim.Bujilere baktırdım (arıza kodu olarak ateşleme arızası veriyordu-tekleme) bujiler hepsi orjinal ama öyle 10 bin km filan değil yani.ayrıca 2 tanesi gevşekmiş.
    akü-buji değiştirdim.Akü biraz zayıftı.Bobinlere baktırdım problem yok.

    LPG ye gittim ayara.Bakım yaptırdım herşey düzgün.
    Subap ayarı yeni.
    Halen aynı problem devam ediyordu.Artık soğumaya başladım araçtan.Derken vitese geç geçmeye başladı, yakıt fazlalaştı bir yandan.

    Aradım yetkili servisi, 270 tl'ye şanzıman yağını tekrar değiştirdim.Hatta motor yağ filtresini tekrar değiştirdim.
    Sonuç ,motor da rahatladı, şanzıman inanılmaz değişti.Vites geçişleri öncekine nazaran hiç hissedilmiyor.
    Adama gittik hondacı hondacı diye,herif bizi keklemiş orjinal şanzıman yağ koymamış,ki ben asıl onun için gittim oraya.Diğer tüm bakımlarını herkes yapabilir.

    O kadar süredir boşu boşuna sıkıntıya girdim.Usta artık doymuş,geleni gideni sallamıyor.İyi kötü isim de yapmış.Güya samimi,ama üç kağıtçıymış.Direk plakalıkları da değiştirmişti anında çıkarttım kırdım.

    Sonuç olarak o usta eski bahsedilen usta değil.Kimse de gidip kanmasın.ŞAnzıman yağı hariç herşeyini her usta yapabilir.Şanzıman yağı çok önemli.Onu serviste yapın zaten 50-60 bin km de bir değişiyormuş.gerisi için de kadir ustaya çok ihtiyaç yok bence.



    Hocam sikayetler o kadar fazlaki inanain 5-6 kisi bitlesip dava aciverin su adama. Bu adam resmen nitelikli dolandiricilik yapiyor. İnsanlarin hayatlarini tehlikeye atiyor. Belki uzun yolda vs kaza tmyapip bubadam yuzunden olende vardir. Ekmegine bikensaygisi olmasa insanlik dusmani mi hain mi bu nedir ben anlayamadim ubkadar insanin hayatini tasiyor bu 4 tekerden ibaret degil can tasiyir bu araclar. Birlik olun nitelikli dolandiriciliktan bubadama dava acin arkadaslar caninizla oynaniyor resmen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exar__Kun

    Gitmeyin, gidenlere engel olun.

    Para bu kadar kolay kazanılmıyor, bunun gibi Tüccarlara yedirmeyin.

    Bencede arkadaslar bu herifin plakaligini gordugunuz araclara kucuk bir kagida not yazin dolandiricidir flan diyin camina birakin silecege boyle biraz insanlarin canini ve malini koruyabiliriz bu kan emici ustalardan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Var mı honda servis tavsiye Ankara da
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MBS304

    Merhabalar,
    Ben Mersin'de ikamet ediyorum.10.04.2017 de bir araç aldım Ankara'dan honda civic 2008 premium otomatik. .Aracın bakıma ihtiyacı vardı ve yola çıkmam gerekiyordu.Önden biraz araştırma yaptım falan tavsiyelerle Hondacı Kadiri bulduk :(
    Mersinde sanzıman yağı ,servis harici bulunmadığı için ve yorumlarda orjinal yağ bulunduğu yorumları olduğu için Kadir ustada değişim ,bakım yaptırıp geleyim dedim.
    Neyse,
    yapılan işlemler ve ücretleri,
    motor yağı 10/40-70 tl
    yağ filt.-10
    hava filt.-30
    polen-20
    tem.mlz.-10
    şanzuman yağı -120 ****** (Sahte olduğu fiyattan belliymiş ama fiyatlardan habrdar değildim)
    ön disk-balata -430
    arka balata-110
    v kayıs-120
    sag-sol amortisör toz körük-140
    bijon saplama-somun-30
    işçilik 160
    amortisör kule bily.yağlama-120+amortisörcü-110
    rot balans lastik değişimi-70
    toplam =1550 tl ödedim.
    bujiler orjinal değil dedi ama idare eder dedi.ısrar etmeme rağmen değiltirmedi.10bin ancak yapmıştır diyerek.
    mersine dönüş başladı daha gölbaşına varmadan motor arıza lambası yakıp gaz yemez oldu araç.Aradım LPG dendir dedi çok yüklenme ayar yaptır mersinde dedi.
    en az 10 kez aynı muhabbet oldu yolda.

    Mersine geldim.Bujilere baktırdım (arıza kodu olarak ateşleme arızası veriyordu-tekleme) bujiler hepsi orjinal ama öyle 10 bin km filan değil yani.ayrıca 2 tanesi gevşekmiş.
    akü-buji değiştirdim.Akü biraz zayıftı.Bobinlere baktırdım problem yok.

    LPG ye gittim ayara.Bakım yaptırdım herşey düzgün.
    Subap ayarı yeni.
    Halen aynı problem devam ediyordu.Artık soğumaya başladım araçtan.Derken vitese geç geçmeye başladı, yakıt fazlalaştı bir yandan.

    Aradım yetkili servisi, 270 tl'ye şanzıman yağını tekrar değiştirdim.Hatta motor yağ filtresini tekrar değiştirdim.
    Sonuç ,motor da rahatladı, şanzıman inanılmaz değişti.Vites geçişleri öncekine nazaran hiç hissedilmiyor.
    Adama gittik hondacı hondacı diye,herif bizi keklemiş orjinal şanzıman yağ koymamış,ki ben asıl onun için gittim oraya.Diğer tüm bakımlarını herkes yapabilir.

    O kadar süredir boşu boşuna sıkıntıya girdim.Usta artık doymuş,geleni gideni sallamıyor.İyi kötü isim de yapmış.Güya samimi,ama üç kağıtçıymış.Direk plakalıkları da değiştirmişti anında çıkarttım kırdım.

    Sonuç olarak o usta eski bahsedilen usta değil.Kimse de gidip kanmasın.ŞAnzıman yağı hariç herşeyini her usta yapabilir.Şanzıman yağı çok önemli.Onu serviste yapın zaten 50-60 bin km de bir değişiyormuş.gerisi için de kadir ustaya çok ihtiyaç yok bence.



    Zamanında Hanefi Avcı'nın kitabını okurken şöyle bişeye rastlamıştım. Türkiyede o kadar çok hileli iş oluyorki hepsine operasyon yapsan ekonomi durur. Daha duyduğum yaşadığım çok şey de var da uzatmaya gerek yok. Adam resmen yediği boku biliyor. Arıza çıkarsa benim yediğim boktan değil bujiden bil diye gönderiyor. Geri dönmeyesin diye. Bujiyi değişse bujiden bilmezsin sorunu geri dönersin.




  • 5 senedir yıllık bakım için kendisine gidiyordum donanım haber sayesinde öğrendiydim varlığınıda zaten.Son gittiğimde bi kıllandım zaten alınan ücretten neyse dedim.Aracım 2001 1.6 ies baskı balata değişimi gerekiyordu bi fiyat sorayım dedim 900TL dedi.İyi dedim daha sonra görüşürüz.Derken birkaç gün sonra sürekli gittiğim berber arkadaşıma konudan bahsederken tanıdık var bir arayım güvenilir biridir hatırımızı kırmaz güzel fiyata hallederiz bu işi dedi.Aradı saolsun 600 TL fiyat verdi gelsin canını sıkmasın temizce hallederiz dedi.Bu dediğim olay 5-6 aylık bir şey. Dediği gibi de temiz iş yaptı saolsun F.C.C marka baskı balata taktı beni ++++ 300 TL masraftan kurtardı.

    Hondacı Kadir'e gider miyim bir daha ASLAAAA
  • Aaha konusu bile varmıs bas sayfayı gorunce sok oldum ama sonlara dogru herkes adamın dolandırıcı oldugunu anlamış zaten sıkıntı yok :D Arkadasımda bayagı bir kulaklarını cınlatmıstı ama adam arabasının içine edildiğine mı yansın ustune birde para verildiğine mi yansın.. Forumda her tıp adam var utanmadan gelıp birde konu acmıslar uckagıtcı bol memleketın halı bellı. Hondacı kadir ustada dolandırılan herkese geçmiş olsun
  • kadirin kazıkçı olduğunu bunca zamandır anlamadın ha...
  • Forumu sık sık takip etmem Honda konularındayken tesadüf denk geldim bu konuyu son bir kaç sayfayı okuyup mağdurların yazılarını gördüm vallahi sizde çok iyi sabır var Allah sizleri kötü insanlarla karşılaştırmasın
    benim başıma bu tip bir durum gelse inanın o adamı tek bulup o balataları kendisini monte eder işçilikte almazdım sadece okuduklarımla doldum yani böyle dolandırıcıları emek hırsızlarını bi güzel neyse Allah herkesi böylelerinden korusun
    hoş aldığı fazla paralar bir şekilde çıkar ondan

    ulan ne şiştim ya valla yanımda olsa boğacam adamı bide video atacam konuya
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.