Şimdi Ara

HONDACI KADİR USTA - ANKARA (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
619
Cevap
10
Favori
122.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • caucass kullanıcısına yanıt
    C180 BLUETEC ve C200 BLUETEC bunlar benzinli değil mi? Benim en beğendiklerimden.
  • valla ben hep en ucuzuna baktığım için bu modellerin ne olduÄŸu hakkında bilgim yok
    C200 zaten ilgi alanım dışında, C 180 in en ucuzunu alırım ..ki o da zaten ben
  • caucass kullanıcısına yanıt
    Hocam sana zahmet bir de tercüme edersen sevinirim. Ben kısmen alnayabildim.
  • valla ben hep en ucuzuna bakıyorum bu modellerin ne olduğu hakkında bilgim yok(bilgilendirirsen çok sevinirim)
    inşallah bu C180 BLUETEC reno motorlu olan en ucuzu değildir
    zaten C200 ilgi alanıma girmiyor alırsam benzinli C 180 in en ucuzunu alırım..

    tercümesi böyle aşağı yukarı
    benim pc de sorun yok ta, site ara sıra sapıtıp yazdıklarımı kendi kendine çinceye çeviriyor
  • Ben Mercedes konusunda fazla bilgi sahibi değilim ancak ilgiliyim. Yazdıklarımı MERCEDES C-CLASS ANA KONU başlığından öğrendim. Bu grupta çok hızlı bir bilgi paylaşımı var ve de sorulan bir soruya hemen cevap geliyor.
  • hep honda forumuna takıldığım için hiç haberim yok diğerlerinden, artık incelerim
    ama en sağlıklısı bizzat görüp deneyip, gerekirse not alarak incelemek olmalı
    kimisi araba bomboş, hiç donanım yok diyor, kimisi C serisi 1600 motor çekmiyor gibi ilginç şeyler söylüyor
    ama ne olursa olsun mercedes tank gibi araba, tek canımı sıkan periyodik bakımlarının çok pahalı olması
    hafta içi randevu alabilirsem gidip hem test sürüşü yaparım, hem de hangileri reno kırması yetkilisinden öğrenirim
    reno motorlu bir mercedesi bedava verseler alıp kullanmam
    bu arada broşür istiyeceğim, teknik detaylar ve donanımlar için, sonucu paylaşırım
  • caucass kullanıcısına yanıt
  • Amma ustaymış Kadir amca da, oku oku bitmiyor hikayeleri.
    İzmirde Performans Honda var, ben onları seviyorum. Kazıklamaya çalışmıyorlar.
  • BENDE ARTIK Performans Honda ya gidiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caucass

    BENDE ARTIK Performans Honda ya gidiyorum

    En iyisi bence. Aracın garantisi bittiyse çok rahat gidilebilir. Güvenilirdir. Ali usta ve Ahmet usta
    işlerini iyi yapan esnaflardır.
  • By_EKReM kullanıcısına yanıt
    sonuna kadar okudum roman okur gibi harikaydı,olayın içinde buldum kendimi
    ve kadir ustaya yeni almayı düşündüğüm jazzın bakımını yaptırmaktan vazgeçtim
  • Ağustos ayında Kadir ustanın 180 liraya yaptığı bakımı 1 hafta önce kendi ustamda 110 liraya yaptırdım. 70 lira yada depoyu fulledim geziyorum.
  • O kadar övdüğünüz kadir ustaya gittim ve hiçbirşeyden anlamıyormuş gibi safa yattım. Bana 200 tl lik parçaya 450 tl fiyat verdi. Sibop ayarını ben 60 tl ye yaptırıyorum 120 istedi. Birde basit bi parça değişimi için 125 tl işçilik istedi. Ben nöyle saplamayı çok nadir yerde gördüm. Toplan 695 tl dedi Aynı işi 260 tl ye halletim. Valla ayıp sakın gitmeyin... ayrıca castrolla anlaşmış orjinal sıvıları kullanmıyor. Ne lazımsa castrol atıyor. Castrol kötü demiyorum ama honda özellikle orjinal sıvıları tavsiye ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadir'e giderseniz insaflı günündeyse cebinizde cüzdanınızda ne varsa bırakır dönersiniz. Hele ki insafsız anına denk gelirseniz arabanın anahtarını Kadir'e verir eve arabasız olarak dönersiniz :)

    Benim asıl anlamadığım, 100 liralık işe 400 lira bayılıp sonra da Kadir iyi usta diyen azınlık. Kadir kazıklamaktan başka bunlara ne yapıyorsa artık???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu kadir usta, bar ibrahim, bar hüseyin vs vs hepsi aynı... Hepsi yedek parçadan geçirebildikleri kadar geçiriyor. Orjinal parça falan hikaye kullandıkları hep yan sanayi piyasada çok daha ucuza bulabileceğiniz mallar.

    Aracımın alt takımından ses gelmeye başladı ve daha önceki tecrübelerimden rot başının değişmesi gerektiğini anladım. Her zaman yaptığım gibi önce yetkili servisten fiyat aldım tanesine 200 dediler, daha sonra ise bar ibrahimi aradım tanesi 90 dedi. Servisle arasındaki fiyat farkına aldanarak gittim. Ayrıca z rotlarında değişmesi gerekiyor dediler ve onlar da değişti. Parça parası mekanik işçilik ve rot ayar işçiliğini ayrı ayrı bir güzel ödedim. İbrahim beye taktığı parçanın markasını sordum ama konuyu değiştirdi ben de sonra unuttum tekrar sormayı.

    Neyse eve gelince aklıma geldi ve arabaya gidip baktım taktığı z rotunun markası ETS olduğunu, internetten fiyat araştırması yaptığımda ise yediğim kazığın büyüklüğünü gördüm. 30 liralık paçayı bu lafta çok dürüst esnaf bana tam 90 lira olarak geçirmiş. Bu adama normalde ancak 200 lira tutacak iş için 500 küsür lira ödedim.

    Verdim ama bu bana ders oldu. Bundan sonra yedek parçayı asla ama asla bu tür adamlardan (bar ibrahim, bar hüseyin(orjinal diye yan sanayi baskı balata takmıştı önceki arabamda), kadir usta vb.) almayacağım. Parçacıdan kendim alacağım eminim en az %50 daha ucuza gelecek.

    Benim gördüğüm bu tarz yerlerde müşteriyi yolunacak kaz olarak gördükleri ve %200 kar etmeden bırakmadıkları. Siz siz olun parçayı kendiniz alın ve sadece işçilik verin bu şekilde yapmayı kabul etmeyen kazıkçılara da gitmeyin. Gitmeyin ki bizlerin yolunacak kaz olmadıklarını öğrensinler...

    Ayrıca periyodik bakım işinde 5 yıl önce uyandım çok şükür. Bu adamlar sadece yağ için 150 -160 TL alıyorlar, bense başkent sanayideki yağcılara gidiyorum, mobil 10w60 yağ, hava filtresi yağ filtresi değişimi için 125 TL ödedim, castrol 10 w 40 yağ koysam hepsi 80-90 liraya mal olacak varın hesabınızı siz yapın. 5 yıldır en az 20 kere gitmişimdir (yılda 40 bin kilometre yapıyorum) hiç bir şikayetim olmadı...




  • herkes işini yapsın bencede usta ustalığını parçacıda ticaretini...
  • erev E kullanıcısına yanıt
    helal be birader aynen john vayy nenn
    bizim birader dedi bar honda meşhurmuş iyiymiş diye. iyi gittim 1 kez şanzıman yağ değişimine 3lt şanzıman yağı+işçilik 180 tl bayıldık. kullanılan yağ eneos atf ltsi internette 30 tl*3 90 tl yağ 90 da işçilik ödedim...orda adem ust, ibrahim usta hep aynı ademle tanışıyoz ama konuştuk 1 kez ibrahimle oda cingöz.neyse eneos 0/20w 4 lt +1 lt yağ aldım 125 tl.den 95 tlye orjınal bosch filtreleri aldım toplam 220 tl ..dedim ki orjinal yağ ve filtreler,i aldım dedim kaça değişirsin dediler 40 tl şaşmazdaki dostuma gittim tamiricime 10 numara değişti 1bardakta çayını içtim verdim 20 tl çıktım bunlara 40 verecektim bundan sonra naaaahh giderim bara..dışardan alın orjinal hatta şanzıman yağ değişiminde yanımda başka bir hondacının öncam sileceklerini 85 tl ye değişti adam neye uğradığını şaşırdı bana o para dese taksa çıkar derdim 10 tl ye lastıklerını alır kendım değişiridim kardeşim bu esnaflığa sığmaz

    iyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crossclimatt -- 2 Mart 2015; 0:24:27 >




  • Hondacı Kadir Usta başta olmak üzere, Bar Honda (ben onları böyle bilmezdim) acaba haklarında yazılanları okuyorlar mı çok merak ediyorum doğrusu.
  • acaba okuma yazması varmı herifin mı çok merak ediyorum doğrusu.
  • Ankara'da olanlara macunköydeki Honda tech'i önerebilirim. Kazıkcı kadirden sonra ordaki Arkadaşlara yarı fiyatının altında yaptırmıştım aracımı. Tabi aradan 2 yıl geçti fakat gerçekten işlerinde profesyonellerde. Forumda bi arkadaş vardı hatta beraber del sol swaplamışlardı Hatırladığım kadarıyla. Kullanıcı adı president diye Hatırlıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.