T

Yüzbaşı
07 Ağustos 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 42 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Xerox 3025 yazıcı aldım velakin çok pişmanım. Orjinal tonerle canavar gibi çalışıyor. Muadil toner görünce yılan gibi çizgiler çıkarıyor. İlk başta az çiziyor, bi kaç gün sonra tamamen çiziyor kağıdı. 4-5 çeşit muadil toner kulllandım hepsi aynı. çipsiz çalıştıran yazılım yükledim, çipsiz de çalıştırdık ama olmadı. Yok mu işin bi çaresi? Tonerin muadil olduğunu anlıyor .Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Mrblar, İphone 7 telefonumdan. windows 10 yüklü Asus Notebook!a fotoğraf ve videolarımı aktarmak istiyorum.3 gb boş yer kalmadığı için sürümü güncelleyemiyorum.

  1. İtunes kurdum, kendini güncelledi. Telefonun da sürümünü güncellemeye çalışıyor ama yer olmadığı için güncelleyemiyor. Bu yolla aktarım yapamadım.
  2. Telefonla bilgisayarı bağlayınca , telefon onay istemiyor. 23 gb Dcım dosyasını kopyala yapıştır yapmaya çalışınca yapınca ''sistem aygıtı çalışmıyor hatası ''veriyor. Ayarlardan Fotoğraflar>orjinal yerine özgünleri tut deyince DCIM dosyasını 23 değilde 14 gb olarak görüyor ve sorunsuz kopyalıyor. 9 gb ne oluyor anlamadım. Buarada kablo da orjinal değil.

Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın...

Özellikleri iyi diye Lenovo Yoga Smart tablet aldım çocuklara, benim telefondanda apk indirip oyun oynuyorlardı. Lenovo tablet de ise apk indirdik, oyun açıldı fakat uyguşamanın ana ekranda simgesi yok.Her seferinde indirilenlerden apk yı bulup, yeniden kuruyoruz. Ayarlar/uygulamalarda ise oyun gözüküyor. Google pLayden indirilen uygulamaların ekranda simgesi varken, başka yerde indirilenlerin ise yok. Konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim. Cevaplar için şimdiden teşekkürler. Saygılar
HUAWEİ P9 lite telefonu otg kablosuyla oğlumun şeker ölçüm cihazına bağlayıp , 161 sürümüyle kullanıyorum. Dün yanlışlıkla wifiyi açınca son sürüme güncellemeye başladı.Bende telefonu kapatarak güncellemeyi durdurmaya çalıştım. Artık telefon açılmıyor.Hard resetlede açılmıyor. Rebootlayınca hep aynı uyarıya dönüyor. Hi suite le sistemi kurtarmaya çalıştım fakat telefonunuz desteklenmiyor diyor. Sd karta update dosyası attım gene olmadı.
Cihazın garantisi de bitti, Odin 3 gibi bir proğramla yazılım yükleyebilirmiyim? Tavsiyeniz ne olur? Saygılar...
Mrblar Sayın Forum üyeleri, tatilde kırda bayırda fotoğraf, video çekmek için fotoğraf makinası almak istiyorum.Cep telefonuyla yaptığım çekimler daha sonra seyredince çok zayıf geliyor.(telefon s3)
Velhasılı kelam A101 de samsung wb 150 vardı 240 tlye, bunu inceleyerek başlayan merakım işe yaramaz düşüncesiyle daha iyi makinalara gitti.Teknosada geçen NİKON d5100 ü övdüler.Başlangıç serisiymiş.Ama 20 dakkadan fazla video çekimi de yapamıyormuş.Almayı düşündüm ama tatilde yanımda bulundurmak biraz sıkıntılı büyük makineleri.Aynalı , aynasız digital , dslr kafam karıştı.
Hem küçük, hemde kaliteli fotoğraf ve video çekecek bir makine varmıdır?( Acemiler için otofokus özelliği de olsun) Yoksa böyle bi makine daha icat edilmedi mi? Saygılarımla...
Forumda genelde, hangi cins köpeği alıyım tarzı tartışmalar yapılıyor...Esasen cins seçmekden daha da önemlisi alınan yavruyu seçmektir.Yavru seçmenin inceliklerini anlatan bir yazıyı paylaşmak istiyorum.İnternette genelde son yavru kaldı gibi ilanlarla köpek satılıyor.Aman dikkat; amaç alfa yavruyu almaksa...
KORUMA KÖPEĞİ

Koruma Köpeği Seçimi İle Yavrulara Uygulanacak Diğer Karakter Testleri:

Bir çok kişi koruma amacı ile köpek istemekte ve almaktadır. Ancak her köpek koruma yapamayacaktır. Bu özellik onun genlerinde ve kalbinde bulunmalı ve koruma iç güdüsü güçlü olmalıdır. Koruma köpeği seçiminde en önemli nokta yavrunun ailesinin özellikleridir. Genetik kalıtımla yavruya aktarılan koruma ve savaşma iç güdüsü ile cesurluk ne kadar yüksek ise yavru o kadar başarılı olur. Bunun için yavrunun anne ve babasını görev yaparken izlemeniz seçeceğiniz yavrunun geleceği hakkında bilgi almanıza yardımcı olur. Diğer bir önemli unsurda cesarettir. Köpeğin koruma içgüdüsü yüksek ve ısırmayı seviyor olabilir ancak kötü adamın karşı saldırısında görevinden vazgeçip geri çekilir, ürkeklik gösterir ise köpek görevini tam anlamı ile yapamayacaktır köpeğe yapılan yatırım ve eğitim ise o an boşa gidecektir. Özellikle bu ürkek köpek saldırı esnasında sert bir darbe ile karşılaşır ve geri çekilir ise çok yüksek bir ihtimalle bir daha saldırmayacak geri planda kalmayı tercih edecektir. Bunun için ilk önce bakılacak yerlerden biri köpeğin yüreğidir. Biz köpeğin kalbine bakarak içinde ne olduğunu ve karışık, zor durumlar ile tehdit altında ne hissettiğini anlamak zorundayız. Aradığımız şey ise son derece güçlü cesaretdir.Şu unutulmamalıdır ki;cesaret köpeğin kalbinde yatar. Sonsuz bir sevgi ve sadakat ile bağlı olduğu sahibine veya eğitmenine karşı girişilecek ölümcül bir hareket karşısında kendi güvenliğini ve hayatını hiçe sayarak cesareti ile tehdite karşı koyan köpek ideal bir koruma köpeğidir. Cesareti olmayan bir koruma köpeği ise boş bir köpektir.

Bu kısa anlatımından sonra koruma köpeği seçim aşamasına geçelim:

Doğumdan sonra 24-48 saat arasında yapılacak testler;

Yavrular memede iken memeden alın ve doğum sandığının bir köşesine koyun ilk önce hangi yavruların durumun farkına vardığını ve annesini aradığını gözlemleyin. Yavrular ve anne doğum sandığında iken anneyi yavruların yanından uzaklaştırın ve hangi yavrular annesine ulaşmak istiyor,eğer hepsi harekete geçerse ilk önce davrananları kaydedin.

Altıncı Haftadan Sekizinci Hafta ve sonrasında yapılacak testler;

Bir kaç aylık yavruyken koruma eğitimi verilmeye başlanabilir.

Eğitmenin tuttuğu bezi ısırıyor mu? Eğitimin ileri seviyelerinde küçük darbelere maruz bırakılır.

Eğitmen bir sopayı kolunun arasına almış yavrunun hem göz alışkanlığı kazanmasını hem de çok hassas bir şekilde sopayı yavrunun üzerinde gezdirerek sopadan korkmamasını sağlar.

Bu koruma köpeği eğitiminin küçük yaşlarda başladığı ve çok hassas teknikler içerdiğinin bir göstergesidir.

Gelelim teste;

Yavrular artık kardeşleri ile sosyal davranış içerisine girip dışarıya cevap vermeye başladığı zaman bir bez parçası alın ve yavrular ile oyuna başlayın. Hangi yavrular bezi ısırmak istiyor,beze sahip olma isteklerine göre sıralayınız.Yavruları teker teker alın ve sırt üstü yatırarak elinizi yavrunun göbeğinde sabit tutun,hangi yavrunun bu durumdan kurtulmaya çalıştığını ve hangi yavruların hareketsiz kalarak size teslim olduğunu kaydedin. İstenilen davranış yavrunun size teslim olmayıp bu durumdan kurtulmak istemesidir.Yavrular hep birlikte iken ellerinizi çırparak yavrulara doğru koşun ve hangilerinin korkusunu yenip size geri döndüğünü kaydedin. Aynı hareketi sesinizi yükselterek yapın ve sonuçları kaydedin. Yavrular arasına bir tenis topu atarak hangi yavruların bu nesneyi keşfetmek ve oynamak istediğini kaydedin. İstenilen davranış yavrunun topa giderek oyuna başlamasıdır. Yavruları teker teker dışarı çıkararak biraz önce kullandığınız topu veya bir sopayı atarak,yavrunun davranışını gözlemleyin. Yavru atılan cismi alıp oynamalı ve en iyisi cismi yerden alıp size doğru koşmalıdır. Bu davranış onun size kolayca cevap vereceğini kanıtlar. Yavrunun önüne ses çıkartan bir cisim atarak,Örneğin içi küçük taş veya fasulye ile doldurulmuş bir konserve veya bir teneke meşrubat kutusu. Yavrunun davranışını gözlemleyin yavru bir anlık korkusunu yenip atılan cisme yaklaşmalı ve onu keşfetmek için çaba harcamalıdır.Yavruyu yalnız başına bir kafeste iken yabancı bir kişiden yavrunun kafesine girmesini ve çömelmesini isteyin. Burada yavrudan istediğimiz davranış yabancı kişiden korkmayarak ya da tam aksine saldırgan davranışta bulunmadan yabancı kişiye yaklaşmalı ve onu tanımaya çalışmasıdır. Şimdi arkadaşınızdan ayağa kalkmasını ve kafeste dolaşmasını isteyin. Yavru kişiyi takip ediyor mu? yoksa ürkeklik gösterip saklandımı? Ürkeklik gösterdi ise hemen bu hissini yenip yine arkadaşınıza yaklaşdımı? Yavruyu alışık olmadığı diğer bir kafese alın. Yavru çevreyi araştırmaya başlamalı ürkeklik göstermemelidir.Yavrulara dört metre genişlik ve bir metre yüksekliği bulunan ve içinden çıkış noktası bir tane bulunan bir engel hazırlayarak yavruları çağırın hangi yavrunun size gelmek için engeli aşmak istediğini veya çıkış noktasını bulduğunu kaydedin. Yavru boyun tasmasına alıştığı ve sevk tasması ile yürüdüğü zaman bir arkadaşınıza şemsiye verin ve yavru ile arkadaşınızın yanından geçerken yavruyu tehdit etmeyecek bir biçimde şemsiyeyi açmasını isteyin. Yavrudan beklediğimiz davranış aşırı korkmaması,kuyruğunu bacakları arasına sıkıştırmaması ve kulaklarını yatırmayarak geride kalmamasıdır. Yavru açılan şemsiyeye ilgi ve dikkat göstermeli korkusunu kısa sürede yenmeli,şemsiyeye yaklaşma isteği içerisinde olmalı. Bir koruma köpeği genel karakterini bir ya da iki yıl sonra ya da daha geç zamanda bulabilir. Bundan dolayı acele etmemeli ve köpekteki koruma ve savaşma içgüdüsünün ne kadar yüksek olup olmadığına hemen karar verilmemelidir

Köpeğin 10-12 ayları arasında uygulanacak testler:

Yavru boş bir alana alınarak serbest bırakılır. Bir süre sonra köpek ile aramızda 15-20 metre mesafede silah atışı yapılır ve yavrunun bu ani güçlü sese tepkisi ölçülür,Yavru sesten korkup ağzını sıkıca kapatır, kulaklarını yatırır, kuyruğunu bacakları arasına alabilir hatta tuvaletini kaçırabilir. Bu davranış köpeğin ürkeklik gösterdiğini ve koruma görevi için uygun olmadığını belirtir. Yavru sesin farkında olmayıp koşmaya oynamaya veya hiçbir şey yapmamaya devam edebilir. Bu davranışı sergileyen köpek de koruma köpeği için uygun değildir. Çünkü yavru durumun ve çevrede olup bitenlerin farkına varmamıştır. Muhtemel bir koruma anı içerisinde hissiz davranabilir. İstenilen en uygun davranış ise yavrunun sesin geldiği yöne dikkatini vermesi,meraklı gözükmesi rahat pozisyonda olması kulakları dik,kuyruğu yatay pozisyonda, ağzı açık olmalıdır. Bu davranışı sergileyen köpek koruma görevi için ideal bir seçim olacaktır. Sese ilgi göstermiş ancak korkmamış ve tam aksine saldırgan bir tutum içine girmemiştir.

Yavru bir yaşına girdiğinde ve koruma eğitimine devam ederken uygulanacak testler:

Bu aşamadaki testler koruma köpeği eğitiminde orta aşamaya gelen yavru için köpek eğitmeni tarafından uygulanmalıdır.

a. Beklenmeyen Hal Testi:

Yavru köpeğinize kısa süreli bir oyun ve kendini rahatlaması için fırsat verdikten sonra,eğitmeni veya sizin tarafınızdan yedeklenerek bekletilir. Bu arada köpeğin daha önce tanımadığı bir kişi size ve köpeğinize doğru dostça, düşmanca bir tavır takınmadan yaklaşır. Yavrudan istediğimiz davranış arkadaşınıza herhangi bir saldırganlık,hırlama göstermemesi onu kabul etmesidir. Arkadaşınız ile merhabalaştıktan sonra yine köpeğin daha önce tanımadığı başka bir kişi size ve köpeğinize doğru yaklaşır ama bu sefer sizi tehdit eder ve aynen bir kavga anını canlandırır,bu an içerisinde köpeğiniz tereddüt etmeden elinizde tuttuğunuz sevk tasmasını gerer ve havlayarak canlı bir şekilde bu kişiye karşı sizi korumak için saldırıya geçer. Bu işlemin sonunda kötü niyetli arkadaşınız köpeğin tehdidini ve kararlılığını görür ve sizinle uğraşmanın iyi bir fikir olmadığını anlayarak kaçar. Bu anda köpeğiniz ödülü sonuna kadar hak etti başarı onun. Ödüllendirmek için bol bol seviniz. Dikkat etmemiz gereken ise,yavrumuzun gereğinden çok fazla saldırganlık göstermemesi yalnızca bir üst satırda anlatılan davranışı sergilemesidir. Eğer aşırı biçimde saldırganlık gösterir ise köpeğinize çok dikkat edin istenmeyen bir durum ile karşılaşabilirsiniz.

b. Henze Cesaret Testi:

Köpek eğitmeni yanında iken kışkırtıcı yani kötü adam köpeği alışılagelmiş bir biçimde tehdit etmeye başlar ve kısa süreli bir tehdit ile yavrunun iç güdüsünü harekete geçirerek ileriye doğru koşmaya başlar eğitici yaklaşık 40-50 adım mesafede köpeğe saldır komutu vererek serbest bırakır köpek ile kötü adam arasındaki mesafe yarı yarıya kısaldığı anda kötü adam aniden geri dönerek çok fazla hareketli olmadan ve gücünü fazla göstermeden köpeğe doğru koşmaya başlar bu arada elinde tuttuğu sopa ile köpeği tehdit eder ve bağırır. Eğitimde belli bir aşamaya gelmiş bu yavrudan beklediğimiz davranış,kötü adamın karşı saldırısına rağmen ürkeklik ve tereddüt göstermeden kolluğu ısırması ve kötü adamla savaşmasıdır. Karşı saldırı anında göstereceği ürkeklik ve ısırmasındaki zayıflık görevini tam olarak yerine getiremiyeceğini gösterir. Ancak bu davranış eğitim esnasında köpeğin üstünlük hissini maximum seviyede tutulması ile önlenebilir. Eğer köpek yukarıdaki testler ile özenle seçilmiş sahibi tarafından iyi sosyalleştirilmiş deneyimli bir eğitmen tarafından koruma eğitimine hazırlanmış ve devam edilmiş ise çok büyük bir ihtimal ile yavru köpeğiniz istenmeyen davranışı kesinlikle göstermeyecektir. Bu test için daha ayrıntılı bilgiyihttp://members.fortunecity.com/iyuce/index.htm web sayfasında bulabilirsiniz.

c.İkilem Testi:

Eğitimde ileri seviyeye gelmiş köpek için uygulacak diğer test ise ikilem testidir ve yine eğitmeni tarafından yapılmalıdır. Bu test için köpek ağızlık takılmasına kesinlikle alışmış olmalı ve rahatsızlık hissetmemelidir. Bu testeki amaç köpeğin eğitim süresince gösterdiği cesareti ve savaşma güdüsünü kötü adamın eğitim süresince kullandığı kolluk,bite suit,sopa veya başka bir koruma elbisesi ve aracı olmadan gösterip göstermeyeceğini anlamaktır. Gerçek hayatta kötü niyetli bir kişi elbette köpek eğitim araçlarını üzerinde taşımayacak ve içimizden biri gibi giyinecektir. Bunun için köpeğe mutlaka bu test yapılmalı ve eğitim esnasında da hazırlanmalıdır.Köpek eğitmeni tarafından yedeklenir ve ağızlık takılır.Kötü adam saklandığı yerden çıkar ve eğitmenine ve köpeğe tehdit edici davranışlarına başlar,köpek kötü adamı yakalamak istediğinde serbest bırakılır. Köpek normal sivil giyimli kışkırtıcıya saldırmalı ve onu durdurmaya çalışmalıdır. Kötü adam burada köpeğin saldırı isteğini kırmadan yani çok sert olmadan köpek ile kısa süre savaşmalı ve kaçmaya çalışmalıdır bu kısa savaştan sonra kötü adam köpeğe teslim olmalı yere yatıp aynen sürü lideri karşısında boyun eğen bir köpeğin davranışını sergilemelidir bu arada eğitmen araya girerek köpeğin daha da ileri gitmesini önler. Bu test eğitim olarak tekrarlanmalı ve giderek kötü adam köpeği tehdit edici davranışlarının dozunu arttırmalıdır. Bu testleri köpeğin daha önce görmediği aşina olmadığı başka bir çevrede tekrarlayınız ve daha önceki performansını değerlendiriniz. Genelde köpekler sahip oldukları bölgede kendilerini güvende hissedecekler ve daha rahat olacaklardır. Ancak diğer bir bölgede aynı davranışı sergilemeyebilir. Bunun içinde eğitim dönemleri anında köpek ile farklı bölgelerde çalışarak köpeğin kendine güvenini sağlanmalı ve başarı için her zaman maximum seviyede tutulmalıdır.
w
arkadaşlar çocuklar tutturdu baba su dünyasına gidelim diye.bu ikisinden hangisi daha güzel veya aralarında ciddi bi fark var mı?haftaya istanbula gelicem.şişlide kalıcaz.Araba olmuycak florya uzak mı gelir ?internetten baktım banliyo treniyle gelin falan diyor.sizce ulaşım ve gezmeye değmesi açısından hangisi iyi?cevabınız için teşekkürler...
MRB SUZUKİ GRAND VİTARA İLGİ ALANIMDAKİ Bİ ARAÇ.BU YIL KASA DEĞİŞİMİ VAR MI DİYE MERAK EDİYORUM.SANIRIM RENONUN 1.9 DİZEL MOTORUNU KULLANIYOR SUZUKİ. KALEOSDA KULLANILAN 150 BEYGİRLİK MOTORU KULLANSA DAHA GÜZEL OLURDU. GÖNLÜMDE CRV VAR AMA BENZİNE GÜÇ YETMEZ BU ZAMANDA. VİTARA NASIL? CAPTİVA VE DİĞER KORE MARKALARIYLA KIYASLARSAK TAVSİYE EDERMİSİNİZ?TİGUAN VE QASHQAİDE OLABİLR. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM, SAYGILARIMLA

_____________________________
EN KALİTELİ GÖRÜNTÜ HANGİ RECEİVERDA? RECEİVERDA ARADIĞIM ÖNCELİK EN İYİ GÖRÜNTÜ VERMESİ . YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
Hakkında
Konum: Ankara
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Mesaj Sayısı: 461
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 739
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 17.491 (Bu ay: 351)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 22 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.