Şimdi Ara

Honda pcx 150 mi ? Yamaha X-MAX 250 mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
30.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu iki model arasında kaldım önerileriniz kullanıcı yorumları ve bilgilerinizi yazarsanız sevinirim siz olasanız hangisini tercih ederdiniz. ilk kez alıcam ne tecrübe nede ehliyet var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onrraydnn -- 22 Ağustos 2014; 22:13:54 >

• Tarz olarak birbirinden çok farklı 2 motor seçmişssin. Hangisinin tipini daha çok seviyorsan onu almalısın. Ama unutma ki bakım/yedek parça vs için harcayacağın para Vespa'da çok daha fazla olacak.

Ben ilk motorum için birçok seçeneğe göz atıp PCX 150'ye karar verdim. 3 ay olacak nerdeyse alalı ve gayet memnunum. Bakım/ parça fiyatı , yakıt tüketimi, hızlanma, serilik vs çok iyi. Yalnızca lastikler ve son hızı ile ilgili şikayetim var. Üzerinde gelen lastikler bizim asfaltlara pek uygun değil, en ufak fırsatta kaymaya meyilli. Michelin City Grip tavsiye ediyor herkes, değiştirdim rahat ettim bende (340 TL ödedim çifti için, takma dahil) . Hız konusu ise sıkıntılı 110 km de devir düşürücü devreye giriyor ve daha fazla yapamıyorsun. Aslına bakarsan scooter için yeterli bir hız ama sollama yaparken falan keşke daha hızlı gitseymiş diyorsun.

1000 km bakımında yağ değişimi oldu, 33 TL ödedim. Sonrasında 4000 kmde bakım olacak ve bildiğim kadarıyla yine yağ değişecek sadece. Bakım fiyatları makul seviyede.

35 TL ile 350 km yol yapıyorum. Yaklaşık 2.1lt yakıyor 100 kmde.

• Türkiye yollarında rahat etmek istiyorsan PCX al. Çünkü daha büyük jantlara sahip, Vespa ile her çukurda tehlike atlatırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emregorentas

Tarz olarak birbirinden çok farklı 2 motor seçmişssin. Hangisinin tipini daha çok seviyorsan onu almalısın. Ama unutma ki bakım/yedek parça vs için harcayacağın para Vespa'da çok daha fazla olacak.

Ben ilk motorum için birçok seçeneğe göz atıp PCX 150'ye karar verdim. 3 ay olacak nerdeyse alalı ve gayet memnunum. Bakım/ parça fiyatı , yakıt tüketimi, hızlanma, serilik vs çok iyi. Yalnızca lastikler ve son hızı ile ilgili şikayetim var. Üzerinde gelen lastikler bizim asfaltlara pek uygun değil, en ufak fırsatta kaymaya meyilli. Michelin City Grip tavsiye ediyor herkes, değiştirdim rahat ettim bende (340 TL ödedim çifti için, takma dahil) . Hız konusu ise sıkıntılı 110 km de devir düşürücü devreye giriyor ve daha fazla yapamıyorsun. Aslına bakarsan scooter için yeterli bir hız ama sollama yaparken falan keşke daha hızlı gitseymiş diyorsun.

1000 km bakımında yağ değişimi oldu, 33 TL ödedim. Sonrasında 4000 kmde bakım olacak ve bildiğim kadarıyla yine yağ değişecek sadece. Bakım fiyatları makul seviyede.

35 TL ile 350 km yol yapıyorum. Yaklaşık 2.1lt yakıyor 100 kmde.

benimde aklıma honda yattı daha şekil gibi hemde dediğiniz gibi daha uygun bencede 110 çkm yapıyosa yeter çok fazla hıza gerek yok malum istanbul trafiğide var. başka olumlu yada olumsuz yanları varmıdır kullanıcı olarak ekliyebileceğiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: S R T

Türkiye yollarında rahat etmek istiyorsan PCX al. Çünkü daha büyük jantlara sahip, Vespa ile her çukurda tehlike atlatırsın.

PCX daha iyi mi yani vespa dan
  • onrraydnn kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yazacaklarım kendi düşüncemdir, beğenene saygı duyarım. Vespa alırsan paranın büyük çoğunluğunu markaya vereceksin. Retro tasarımını çıkar diğer scooterlardan pek bir farkı yoktur. Almak istediğin modelin tabaktan hallice bir jantı var, gidip bu motora 12 bin lira vermek pek akıl işi değil. He dersen ben genellikle cihangirde takılırım, motoru cafe'nin önüne cekecem ona da saygı duyarım. PCX'e gelirsek Vespa'dan daha teknolojik bir scooter. Daha iyi yol tutuşu var, daha büyük jantları ile güven verir. Start-stop teknolojisi var, daha az yakıt tüketimi var ve en önemlisi daha ucuz. Yerinde olsam Vespa'ya vereceğim parayla gider PCX alırım. Artan parayla en kral ekipmanları alırsın, üstüne de güzel bir eğitim alırısın.
  • quote:

Öncelikle yazacaklarım kendi düşüncemdir, beğenene saygı duyarım. Vespa alırsan paranın büyük çoğunluğunu markaya vereceksin. Retro tasarımını çıkar diğer scooterlardan pek bir farkı yoktur. Almak istediğin modelin tabaktan hallice bir jantı var, gidip bu motora 12 bin lira vermek pek akıl işi değil. He dersen ben genellikle cihangirde takılırım, motoru cafe'nin önüne cekecem ona da saygı duyarım. PCX'e gelirsek Vespa'dan daha teknolojik bir scooter. Daha iyi yol tutuşu var, daha büyük jantları ile güven verir. Start-stop teknolojisi var, daha az yakıt tüketimi var ve en önemlisi daha ucuz. Yerinde olsam Vespa'ya vereceğim parayla gider PCX alırım. Artan parayla en kral ekipmanları alırsın, üstüne de güzel bir eğitim alırısın.

düşünceleriniz güzel ve mantıklı benim amacım kalite markada önemli tabi ama daha öncesinde herzaman kalite ve güvenilirlik gelir. yorumunuz için teşşekkürler. daha önce motorlar hakkında en ufak fikrim yoktu şimdi yeni yeni oluşmaya başladı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yamaha R-125 neden pahalıııı
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yamaha X-MAX 250 modelide hoşuma gitti aslında şimdide Honda pcx 150 yamaha arasında kaldım sizin yorumlarınızdan sonra

10 bin lira seviyelerinde scooter alacak olsam kesinlikle düşüneceğim model x-max 250 olur. Zaten gayet iyi satıyor, millet bayilerde bulamıyor. Sizin için ilk başlarda ağırlığı biraz problem olur. Bahsettiğiniz modellerden daha ağır. Fakat onu da eğitimle çözebilirsiniz. Hangi modeli alırsanız alın kesinlikle eğitim alın. Şöyle bir şey de yapabilirsiniz önce PCX ile bir giriş yaparsınız sonra X-MAX'e geçersiniz. PCX'den fazla zarar yapmazsınız, sahibinden'de sıfırından daha pahalı 2.el satanlar bile var.
  • quote:

10 bin lira seviyelerinde scooter alacak olsam kesinlikle düşüneceğim model x-max 250 olur. Zaten gayet iyi satıyor, millet bayilerde bulamıyor. Sizin için ilk başlarda ağırlığı biraz problem olur. Bahsettiğiniz modellerden daha ağır. Fakat onu da eğitimle çözebilirsiniz. Hangi modeli alırsanız alın kesinlikle eğitim alın. Şöyle bir şey de yapabilirsiniz önce PCX ile bir giriş yaparsınız sonra X-MAX'e geçersiniz. PCX'den fazla zarar yapmazsınız, sahibinden'de sıfırından daha pahalı 2.el satanlar bile var.

evet bunu gördüm adamlar bahalıya satıyolardı :D artık bakıcaz yamaha nın modeli hondanınkinden daha iyidir yani

tabi x-max ile pcx kiyaslanmaz bile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PCX al, onunla başla. Sonra XMAX'e geçersin.
    Ben de öyle yapacağım sanırım XMAX'e dişli bir rakip çıkmazsa.
    150cc başlarda işini görür, benim pcx 125 115 km hızı görüyor 2 kişi ile gördüm ben bu hızı, gerisini sen düşün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: z_vitamini

PCX al, onunla başla. Sonra XMAX'e geçersin.
    Ben de öyle yapacağım sanırım XMAX'e dişli bir rakip çıkmazsa.
    150cc başlarda işini görür, benim pcx 125 115 km hızı görüyor 2 kişi ile gördüm ben bu hızı, gerisini sen düşün.

biraz önce birşey okudum ve ilk başlayanlar için pcx önermiş sonra xmax demiş sizin gibi fıyat olarakta pcx 8,200 xmax abs olanını öneriyolar oda 14,100 fıyat farkı var tabiki kalite farkıda var ama tecrübem olamdığı için honda biraz daha ön planda bende tabi yapılan yorumlar başka markalara hala açığım fikir edinmiş olurum en azından

• Fikri olan var mı başka
  • Elma ile armutu karşılaştırmıssın.Pcx sahibiydim.Yakıt ekonomosi hariç bir artısı yok.Xmax kat be kat üstün pcx'den.250cc ve maxi scooter. geniş bagaj hacmi,eski kasa pcximde kask elimde kalıyordu.Xmax'e çift kask sığdırabiliyorum.Biraz iri yapılı biriysen,2 kişi pcx zulumden başka bişey değil bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snatch1903

Elma ile armutu karşılaştırmıssın.Pcx sahibiydim.Yakıt ekonomosi hariç bir artısı yok.Xmax kat be kat üstün pcx'den.250cc ve maxi scooter. geniş bagaj hacmi,eski kasa pcximde kask elimde kalıyordu.Xmax'e çift kask sığdırabiliyorum.Biraz iri yapılı biriysen,2 kişi pcx zulumden başka bişey değil bu arada.

1.80 boy 80 kiloyum xmax daha iyi diyosunuz yani
    Bütçe sıkıntı değilse kesinlikle xmax
  • quote:

Orijinalden alıntı: snatch1903

Bütçe sıkıntı değilse kesinlikle xmax

xmax biraz pahalı ve tecrübem yok benim
  • Arkadaşlar genel hatlarıyla güzel bilgiler vermişler; ilaveten şehiriçi mi kullanacaksınız? İstanbul trafiğinde mi yoksa nerede ne amaçla? Bunlar da önemli..
    Ha bir de bütçe tabii.. Sizin bütçeniz X-Max almaya müsait mi?
    Bunlara cevap verin gerisine devam ederiz..

Edit: İstanbul'da kullanacağınızı belirtmişsiniz görmemişim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucoskun -- 24 Ağustos 2014; 20:49:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bucoskun

Arkadaşlar genel hatlarıyla güzel bilgiler vermişler; ilaveten şehiriçi mi kullanacaksınız? İstanbul trafiğinde mi yoksa nerede ne amaçla? Bunlar da önemli..
    Ha bir de bütçe tabii.. Sizin bütçeniz X-Max almaya müsait mi?
    Bunlara cevap verin gerisine devam ederiz..

Edit: İstanbul'da kullanacağınızı belirtmişsiniz görmemişim.

İstanbulda kullanıcam tecrübem ehliyetim yok şehir içi genellikle çok nadiren şehirdişi oda en uzak mesafe 60 km olur yani bütçe herşey dahil 10 bin geçmez şimdilik o yüzden xmas biraz uzak

Honda pcx hoşuma gitti ama başka markalarada açığım. Bana az yakan güvenilir sağlam sorun yaratmicak tabikide şekil bir şey lazım

Birde pcx alsam herşey dahil kaça olur (plaka,eldiven,kask,ehliyet, vs )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onrraydnn -- 24 Ağustos 2014; 21:36:08 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.