Şimdi Ara

Honda Jazz İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eşimin Audi A1’ini Honda Jazz ile değiştirdik diye bir konu açmıştım.Aracı deneyimlemek için biraz kullandım.Almak isteyen veya düşünen arkadaşlar için objektif bir şekilde kendimce yorumlamaya çalıştım.Aracın son nesil 2022 model ve 17 bin KM’de olduğunu belirterek başlayalım.

Performans

Aracın bilindiği üzere 1.3 benzin ve 1.5 Hybrid olmak üzere iki motor seçeneği var.Hybrid seçeneğini sadece aracı almadan önce test etmek için 3-5 km sürdüm.Beygir olarak pek bir farkı yok tabiki ama küçük elektrikli motorun sağladığı tork avantajı ciddi anlamda hissediliyor.Özellikle 0-60 arası hızlanmalarda benzinli motoru iyi destekliyor lakin gaz pedalına yüklendiğinizde kısa bir sürede batarya boşalıyor ve benzinli motor desteğini kaybediyor sonrasında 1.3 atmosferik motorla pekte bir farkı kalmıyor aracın.Benzinli motor için konuşacak olursak şehir içi kullanımda gayet yeterli.Kick down ihtiyacı hissetmediğinizde rahat bir şekilde yürüyebiliyor lakin gaza yüklendiğinizde tork eksikliği net bir şekilde hissediliyor.100+ hızlarda hızını koruyabiliyor, eğim gördüğünde ise bir miktar devri arttırarak stabil bir şekilde ilerleyebiliyor.Hızlanmak istediğinizde ise tahmin edeceğiniz üzere devir çevirmek ve hybrid versiyona veya rakip turbo motorlu araçlara göre daha çok zaman gerekiyor.

Şanzıman motorla gayet uyumlu çalışıyor.Sanal bir vites geçiş simülasyonu konulmuş araca.Cvt uğultusu yok ve vites geçiyormuş hissini sıfır sarsıntı ile veriyor ama tabi tahmin edeceğiniz üzere performansı da törpülüyor.

Konfor

Amortisörler ne sert, ne yumuşak ama yumuşağa bir tık daha yakın.Küçük engebeleri rahatlıkla sönümleyebiliyor orta veya büyük ölçeğe gelindiğinde ise çabuk bitiyor.Tabi bir alman olmadığını net bir şekilde belli ediyor.Ucuz hissettirdiğini açıkça belirtebilirim.Virajlarda yatma var nispeten sert girildiğinde arkadan atma eğilimi gösteriyor tabi aracın yapısı gereği mükemmel bir yol tutuş performansı beklemek zaten hata olur.Ne gösteriyorsa onu veriyor.

Ses konusunda ise 0-60 arası beklenenden daha iyi hissettiriyor.Lastik sesi var ama rahatsız edici değil lakin 60 sonrası daha belirgin hissedilebiliyor.Yandakiyle sesinizi yükseltmeden konuşabilecek şekilde yolculuk yapabiliyorsunuz.Rüzgar sesi 100 civarlarında başlıyor ve 130 sonrası belirgin hale geliyor.A sütunları dik ve kübik(Belki de MPV’msi desek daha doğru olur) şekilde tasarlanmış bir B Japon’a göre iyi olduğunu düşünüyorum.Motor sesi normal kullanımda kabin içinde hiç duyulmuyor.Pedala yüklendiğinizde ise CVT’ninde etkisiyle baskın ve belirgin şekilde kabin içinde motor sesi duyuluyor.

Malzeme Kalitesi

Klasik Japon.Her taraf sert plastik.Ön göğüste sürücü ve yolcuya bakan bölgenin kumaş kaplı olması bir nebze bu durumu kurtarmaya çalışsa da elinizin değdiği neredeyse her nokta sert ve kaliteli hissettiren şekilde sertlik değilde Dacia plastiğinin bir tık daha iyisi diyebileceğim şekilde.Tabi koltukların başarılı olduğunu da belirtmek isterim.Yanal ve baldır destekleri böyle bir araç için yeterlinin üzerinde.Kumaş kalitesi segmentine göre iyi.Süngerler orta sertlikte ve sürüşte rahatsız edici herhangi bir durum yaşatmıyor.İdeal sürüş pozisyonu ise bulunabiliyor.

Donanım

Elinin en güçlü olduğu noktalardan birisi kesinlikle.Güvenlik sistemleri harika çalışıyor.Şerit tanıma 65 den itibaren aktif.Adaptif hız sabitleme ile birlikte aracı direkt yürütebiliyor.Sistemin direksiyona müdehale etmesi ile birlikte(Genelde viraj döndüğü zaman)direksiyonu tutun uyarısı hemen geliyor.Çarpışma önleme sistemini test etme fırsatım olmadı(İnşallahta olmazHonda Jazz İnceleme ) lakin test sonuçlarında başarılı olduğu söyleniyor.Aydınlatma beklenmeyecek düzeyde iyi.Uzun far asistanı gayet iyi çalışıyor.Yol lambaları ile araçları ayırt edebiliyor ve araç görmediği zaman uzunları açık bırakıyor.Otomatik kararan dikiz aynası keşke olsaymış dedirtti.Çok önemli mi ? Değil lakin bu kadar oyuncak eklemişken bence olabilirdi.Cam otomatikleri konusunda çooook büyük bir eksikliği var.Sadece ön sürücü camı tam otomatik.

Anahtarsız giriş çalıştırma, far yağmur sensörü, CarPlay vb. klasik donanımlara girmiyorum.

Yakıt Tüketimi

Şehir içi 300 km’lik ortalaması 6.1 gözüküyor.Dur kalk çok arttığı taktirde 7 litrelere kadar çıkabilir.Uzun yolda ise 150 km’lik bir yol sonucunda 80-120 hız aralığı ve klima açık 4.5 litreleri gördüm.Biraz daha agresif ve full dolu şekilde kullanım ile ancak 6 litreleri görür gibi duruyor.

İç Hacim

Ön 1.85cm arkasına 1.85cm sığabiliyor.Baş mesafesi zaten yapısı gereği herhangi bir sorun oluşturmuyor.Ön kelebek camların ferahlıkta çok etkisi var.Tavanın, yüksek olması ile birlikte ön camın büyük ve açılı yerleştirilmesi bu ferahlığı tetiklemiş.Bagaj hacmi rakiplerine kıyasla küçük lakin koltuklar yattığında dümdüz bir alan oluşuyor.Eşiğin yukarda olması kullanımı rahatlatmış.Arka koltuk alt kısımlarının yukarı doğru katlanması ile bisiklet gibi bir eşyanın taşınabileceğini düşünüyorum.

Kısaca performans, sürüş zevki ve kaliteden ziyade sorunsuzluk, donanım, kullanışlılık ve ekonomik bir araba arıyorsanız B segmentinde en iyi seçenek sanırım Jazz.

Benim için ise kesinlikle sınıfta kaldığını belirtebilirim.Sürüş zevki sıfır, ruhu olmayan ve MPV’ye benzeyen bir araçla eşime mutluluklar diliyorumHonda Jazz İnceleme 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 30 Ağustos 2025; 2:24:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hayırlı olsun,çok objektif bir inceleme yapmışsınız
    Birazdan sizi linçlemeye gelirler hibrit cazz uçak lanborcini falan diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D393252F -- 30 Ağustos 2025; 11:46:28 >

sizinki 1.3 atmosferik klasik cvt li , hybridler ise şanzımansız ve 1.5 atmosferik+ 122 hp elektrik motoruna sahip. amortisörleri de artan ağırlık sebebi ile sizinkilerden çok farklı.

türkiyedeki araçların koltuk malzemesi , eğlence ekranı vb gibi donanımları da sizinkinden farklı.

güle güle kullanın.

hybrid jazz da elektrik motoru benzin motorundan kuvvetli diğer uyduruk hibridler gibi ufak bir motoru yok ayrıca.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 30 Ağustos 2025; 12:18:36 >

Sırf senin için geçen hafta gidip inceledim, 1.7 milyon istedikleri aracın cam açma düğmelerinde aydınlatma yok.

Sana aşk olsun.

Copyright © 2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018/2019/2020/2021/2022/2023 Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, zotacing sorumlu tutulamaz...Yazdıklarıma inanmayın ve üzerinize almayın/alınmayın.
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Takila takila ona mi takildin, o kadar artisi olan araçta bu mudur yani?

1.7 milyonluk hangi aracta arka yan havayastiklari ve diz havayastigi var ona da baktin mi? Passat ta bile yok mesela

Koltuk direksiyon isitma var?

Boyle bir motor var?

Japonlarda hikmetini bilmem cam aydinlatmalari konusunda hep boyleler zaten emin ol kullanirken nerede bu düğmeler diye aranmiyorsun ortopedisi basarili yani.

Ne kolay vatandaşı kandirmak ya iki tane led koy, iki yumusak plastik yok japonlar bu kandirma goz boyama isini bilmiyor avrupalilar gibi yapacaksin

Sorunlu motorlar sorunlu sanzimanlar koy ama saga sola ledler koy icersi ankara pavyonu gibi olsun iki metre de yalitim.malzemesi koy araba kaliteli gorunsun motoru teknigi kimse umursamiyor zaten.

Vatandas havayastigina bakmiyor mesela gidip cam dugmelerinden dertleniyor tuhaf milletiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 30 Ağustos 2025; 20:52:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tasshelhoff kullanıcısına yanıt

Ben araba alırken performans ve malzeme kalitesine bakıyorum, güvenlik donanımı ne kadar azsa ona yöneliyorum.

Tesla'yı bizzat satma sebebimdir saçma sapan sürüşü engelleyen güvenlik ekipmanları.

Mercedes'de de her bindiğimde tek tek kapatıyorum çoğunu, şerit değiştireceğim aptal aptal direksiyon titriyor geri şeride sokuyor kaza sebebi resmen.

Copyright © 2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018/2019/2020/2021/2022/2023 Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, zotacing sorumlu tutulamaz...Yazdıklarıma inanmayın ve üzerinize almayın/alınmayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    honda jazz fun ve joy izlenimler
    15 yıl önce açıldı
    Kia Rio test/inceleme.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Herkesin bir zevki var saygiliyiz ne diyelim.

Ama pasif guvenlik airbag ne kadar cok olursa o kadar iyi senin dediginle alakasi yok yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 31 Ağustos 2025; 8:24:37 >

Honda jazz ve 1.7 milyon

Koltuğa otururken yastık koy altına Honda Jazz İnceleme 

Anlamazsin guvenlik ekipmamlarindan normaldir dalga gecmen.

havayastigi derken carpisma aninda bizi koruyan airbagden bahsediyoruz.

Tabi sen normal yastik anlamissin senin icin normal .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 31 Ağustos 2025; 10:55:25 >

Sen jazza C segment araba parası verirken zaten çarpılmışsın, güvenlik donanımına gerek yok Honda Jazz İnceleme 

Yenilenen 2025 Corolla cross da öyle. Hayır mesele ışık da değil. 2005 model araba gibi görünüyor. Bu kadar inat edecek ne var bu konuda anlamadım. 20 yıl once de bunları konuşuyorduk. 2 küsür milyon verip şu tuşları görmek üzücü gerçekten.

Honda Jazz İnceleme
    DH 2005 Üyesi
  • Allah korusun gercek bir kaza gecirdiginde belli olur jazz egea farki.

Burdan dalga gecmesi kolay

Hadi hayirli gunler sana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D393252F -- 31 Ağustos 2025; 11:53:26 >

Sen gibi yazayim dedim ama sen olmak cidden kotu oluyormus allah sabir versin sana ve yakinlarina

Çok çok başarılı bir motor+drivetrain paketi var. Kalkış falan da yaptım, fabrika verisi 10.7 saniye diyor ama denedik 3 kişi ile 10 saniye gibi çıktı. Yani 10.7sn'lik bir araç olmadığı o kadar belli ki, elektik motoru ana tahrik makinası olduğu için gaz ataklığı ve tepkimeler çok güzel, yakıtı aynı şekilde 5.4 litre ortalama denmiş, ben bir iki sıkmama rağmen 5.9 litre ile bitirdim yolu, çok rahat trafikte 4.5 litre'ye düşebilecek bir araç.

Bu aşırı mütevazi fabrika verisi açıklama mantığını çözemiyorum japonlarda. Doğrucu olmakla kötü data açıklamak çok farklı, sattıkları otomobillerin cazibesine zarar veriyorlar.

Arabanın gerisi rahat ve pratik arka koltuk sistemi ve çok kullanışlı, dokunmatik takıntısına kurban gitmemiş kabini dışında ortalama. sürüş-konfor-direksiyon vs ortalama, konfor ortalama, yol sesi ortalama altı. Bagaj zaten küçük ama o bile 310 litre düzeyinde küçük gelmedi.

Bu kadar başarılı, pratik ve çevreci full hybrid sistemlerin gram teşvik görmemesi gerçekten çok üzücü. O kadar yoğun kullanıyor ki elektrik motorunu, şehirde konu edilecek bir emisyon saçtığını bile düşünmüyorum. ama 10 litre yakan benzinli arabalar gibi %80 ve üstü ötv yiyor, yazık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperVeloceJota -- 31 Ağustos 2025; 12:45:3 >

Cesaretini toplayıp Citroen C4 vs egea cross vs jazz diye konu açsan foruma palavra nasıl atılır çok rahat öğreneceksin aslında da,seni magmaya gömerler o konuda bunu bildiğin için Honda Jazz İnceleme 

O kadar seviyesizsin ki yazi uslubuna yansiyor gömerler filan tam mahalle agzi

Sana mesaj yazarken harcadigim vakte yazik.

Benim gibi geçen yıl alanlar aracı 130 beygir aldı bir de bu yıl 100'e düşürmüşler...

Dis olculeri buyuk olabilir tabi.

Ayrica corsa klasik motorlu bir arac jazz tam hibrid

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 31 Ağustos 2025; 15:14:19 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.