sevgili innova 125cc kullanıcıları.motorsikletim 64oo km ye geldi 3 yıllık muayene süresi dolmadı henüz (2oo7 model).sorunum şuki uzun yol yapınca yad motoru yüksek devirde kullanınca egzosdan patlama sesi geliyor.eskiden super 52 lerin bir kolu vardı onu çekince patlama yapardı onun gibi tıpkı.silah sesi kadar kuvvetli ses cıkarıyor.sizce bir sorunmu var varsa ne yapmalıyım? (buji temiz,yağ temiz,yakıt opetten)
problem yok normal birşey. genellikle motorun devrini gazı güzel ayarlayamazsanız böyle sesler çıkartır. yinede bujiyi kontrol edin. bujinin temizlenmesi veya değiştirilmesi gerekiyor olabilir. ben genellikle 7000-10000 arasında bujiyi değiştiririm.
Honda servisinden orjinal buji alıp değiştirin patlama olmayacaktır düzgün yanma olacağı için
orjinal buji diye birşey yoktur. hiçbir motosiklet firması kendine özel buji fabrikası kurmamıştır onlarda diğer firmalardan tedarik ederler. aynı modelde kaliteli bir buji satın alıp takın. bujiyi motosikletçilerden değilde sanayiden oto parçası satan yerlerden alırsanız daha ucuza getirebilirsiniz. örneğin benim motosikletime uygun bujiyi motosikletçilerde sorduğumda ngk nın bujisine 15 TL fiyat çekiyorlar aynı bujiyi sanayide oto parçacısından 5 TL ye aldım. bu motosikletçilerin ahirette verilecek hesapları çok olduğundan eminim.
quote:
Orijinalden alıntı: cool111
orjinal buji diye birşey yoktur. hiçbir motosiklet firması kendine özel buji fabrikası kurmamıştır onlarda diğer firmalardan tedarik ederler. aynı modelde kaliteli bir buji satın alıp takın. bujiyi motosikletçilerden değilde sanayiden oto parçası satan yerlerden alırsanız daha ucuza getirebilirsiniz. örneğin benim motosikletime uygun bujiyi motosikletçilerde sorduğumda ngk nın bujisine 15 TL fiyat çekiyorlar aynı bujiyi sanayide oto parçacısından 5 TL ye aldım. bu motosikletçilerin ahirette verilecek hesapları çok olduğundan eminim.
Ben kısayoldan orjinal buji dedim tabiki Ngk bujiyi honda üretmiyor
İnovanın bujisi CPR6EA9 dur evde sıfır bir tane varda