Şimdi Ara

honda hrv tavsiye edermisiniz?? (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.050
Cevap
24
Favori
496.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: suat4442

quote:

Orijinalden alıntı: mertkansimsek

quote:

Orijinalden alıntı: suat4442

quote:

peki arkadaşlar hrv alırken vitesin sorununun olup olmadığını nerden anlarız, yani bunun ilk belirtileri nelerdir, diyelim ki bozuk değil de bozulmak üzere alıp elimizde kalmaması için bu haldeki vites nasıl anlaşılır?

vites konusunda 2000 model kullanmama rağmen hiç sorun yaşamadım, zaten D modunda kullanıyorum bazen S modunda kullanıyorum sadece dik yokuşlarda aşağı inerken L moduna alıyorum, vites değilde şanzıman konusunda soruyorsan özel servise göstermen lazım alırken ,

Evet sormaya çalıştığım şanzıman, ustaya zaten goturecegim ama bozulmak üzere vs. ise usta da farketmezse diye soruyorum, mesela civiclerde elektrikli direksiyon kronik ustalar onwmsemiyor

sadece hrv değilde tüm otomatik vitesli araçlarda kolay kolay anlayamazsın şanzuman sorununu ben el frenini yarıda açık tutmuştum ve D vites lambası sinyal verdiğinde tam 60 km yol yapmıştım D sinyali şanzumanda sorun olduğunu belirtiyordu ertesi gün servise götürdüğümde şanzuman yağını değiştirdiler yağ demeye şahit lazımdı ama 1 yıldır hiç sorun yaşamadım yağını değiştikten sonra kolay kolay şanzuman dağıtacak araç değil, ben honda kalitesine çok ama çok güveniyorum... aracı alırken bir çok araç pazarlığı yaptım C5 , NİSSAN PRİMERA , BMW 520İ (97) , ama hr-v sürüşü dinamikleri yol tutuşuyla harika,
    uzun yolda da kullanma fırsatım oldu sesiz sedasız ve rahat konforlu ...

Teşekkür ederim, cok bilgilendirici oldu benim için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• slm arkadaşlar,

2001 model 155.000 kmde benzinli hr-v yi 18.000 tl ye alsam iyimidir. km fazlamıdır.
  • HR-V arastirirken her zamanki gibi burayi buldum ve inanilmaz bilgiler var burada. Bir sirkete rica etsen parasini versen bu kadar bilgi toplayamaz.

Ben de 2005 model gercek 100.000 kilometrede dort kapili bir HR-V buldum. 20.000 liraya satiyor arakadas. Aracin uzerinde 30.000 lira agir hasar kaydi var. Bu arac 30.000 kilometrelerdeyken yan yatip toplanmis bir aracmis. Sanzumanin da 10.000 km. once icindeki zincirle birlikte yenilendigini ve su an sorunsuz oldugunu soyluyor.

Alip satmak icin degil de 4-5 sene binmek icin ariyorum. Sizce bu sartlarda bir otomobile para baglanir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: placan

HR-V arastirirken her zamanki gibi burayi buldum ve inanilmaz bilgiler var burada. Bir sirkete rica etsen parasini versen bu kadar bilgi toplayamaz.

Ben de 2005 model gercek 100.000 kilometrede dort kapili bir HR-V buldum. 20.000 liraya satiyor arakadas. Aracin uzerinde 30.000 lira agir hasar kaydi var. Bu arac 30.000 kilometrelerdeyken yan yatip toplanmis bir aracmis. Sanzumanin da 10.000 km. once icindeki zincirle birlikte yenilendigini ve su an sorunsuz oldugunu soyluyor.

Alip satmak icin degil de 4-5 sene binmek icin ariyorum. Sizce bu sartlarda bir otomobile para baglanir mi?

Hasar kayıtlı araç satmak çok zordur, ayrica sık sık problem çıkarma yönü de var, ben 1 keresinde peogeot 206 almıştım çok kötü bir deneyimdi, bir daha bulasmam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben aracımı(2004 model-Siyah) 2009 yılında aldığımda 30000-32000 km.deydi(Çok iyi tanıdığım bir dostumdan almıştım). Şimdi 43000 km.de aracı çok az kullanıyorum(Evim ve işyerim yürüme mesafesinde ve araç kapalı garajda yatıyor). Gerçekten bu km.de araçlarda olabilir yani. Ayrıca muayene yapıldığı zaman araçların km.de kayıt altına alınıyor. Böylece km.deki sahtekarlıkların önüne geçilmesi sağlanıyor.

Alacak arkadaşlara tavsiye ediyorum. Araç her daim dikkat çekiyor nekadar yakıyor vergisi nekadar gibi sık sık sorularla karşılaşabilirsiniz. Eğer yeni HRV hoşuma giderse ancak ozaman aracımı satmayı düşünebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: qarakedi

Ben aracımı(2004 model-Siyah) 2009 yılında aldığımda 30000-32000 km.deydi(Çok iyi tanıdığım bir dostumdan almıştım). Şimdi 43000 km.de aracı çok az kullanıyorum(Evim ve işyerim yürüme mesafesinde ve araç kapalı garajda yatıyor). Gerçekten bu km.de araçlarda olabilir yani. Ayrıca muayene yapıldığı zaman araçların km.de kayıt altına alınıyor. Böylece km.deki sahtekarlıkların önüne geçilmesi sağlanıyor.

Alacak arkadaşlara tavsiye ediyorum. Araç her daim dikkat çekiyor nekadar yakıyor vergisi nekadar gibi sık sık sorularla karşılaşabilirsiniz. Eğer yeni HRV hoşuma giderse ancak ozaman aracımı satmayı düşünebilirim.

tühh bende satıyosan alabilirim diyecektim :D

• arkadaslar hrv aracım 125000km de 2005 model aracım sabahları motor soğukken 2000 devırde 60-70 veya 80-100 km devir saatınde yarım santım bir dalgalanma oluyor ve bunu sadece gaza yuklenırken yapıyor boşta veya normal şekılde yapmıyor lutven forma gırıp bu yazımı okuyan arkadaslar bilgisi olanlar yazarsa şimdıden tşk ederım aracımda lavato marka gaz var sorun bır müddet gittikten motor ısındıktan sonra kayboluyor sorduğum lpg servıslerı ve motor tamırcileri hepsi topu birbirine atıyolar belki aynı sorunu yaşayan arkadaşlar vardır aramızda dıye düşün düm tşkler.
  • Şanzıman yağının soğuk olmasından ve şanzıman kayışının kaçırmasından kaynaklanıyor. soğuk havada zaten ilk kalkışta civic yada diğer otomatikler biraz nazlanır. ısınınca hiç yapmıyorsa sorun yok demektir. ancak ben şanzıman yağını süresi gereği değiştirince soğukken ilk kalkış teklemesi kayboldu. şanzıman yağ değişimi 20bini geçtiyse honda servisten 128 liraya orjinal yağ alıp değiştirmenizi tavsiye ederim.
  • boğaz kelebeğini temizlettir kardeşim
  • muendız arkadaşım şanzuman yağını orjınalı ıle değişelı daha beşbın klmetre olmadı kacırmayla alakalı değil çunkü kacırsa hıssederım üç gün once lpg yi iptaal ettırdım yıne motor soğukken dalgalanma olayını yıne yaptı motor ısındıktan sonra duzeldı dediğim gibi dururken rolantıde calışırken veya yolda gıderken dalgalanma yok sadece gaza yuklenınce bir muddet devam edıyor motor ısınınca duzelıyor yanı cekışinde gidişinde gaz performansında hiç bir kayıp yok boğaz kelebeğini temızlettırdım sübop ayarını yaptırdım forma gıren arkadaslardanda bılgılerını esırgemesse sevınırım tşk ederım..
  • zek4321 peki gittiğin servis sorunu gördümü yani aracla teste cıkıldığında aynı hareketi ustalara da yaptımı
  • tytrv arkadaşım tabiki teste cıkıp bakdılar hiç biri bir cözüm uretemedi üretemedi derken biri bırak şurasını değişelim belki ondandır biri işte şundandır diğeri bundandır hikaye yani arabamı kobay olarak bırakayımmı serviside lpg li bişi yapamayız yani böylee..
  • arkadaslar hrv aracım 125000km de 2005 model aracım sabahları motor soğukken 2000 devırde 60-70 veya 80-100 km devir saatınde yarım santım bir dalgalanma oluyor ve bunu sadece gaza yuklenırken yapıyor boşta veya normal şekılde yapmıyor lutven forma gırıp bu yazımı okuyan arkadaslar bilgisi olanlar yazarsa şimdıden tşk ederım aracımda lavato marka gaz var sorun bır müddet gittikten motor ısındıktan sonra kayboluyor sorduğum lpg servıslerı ve motor tamırcileri hepsi topu birbirine atıyolar belki aynı sorunu yaşayan arkadaşlar vardır aramızda dıye düşün düm tşkler.
  • muendız arkadaşım şanzuman yağını orjınalı ıle değişelı daha beşbın klmetre olmadı kacırmayla alakalı değil çunkü kacırsa hıssederım üç gün once lpg yi iptaal ettırdım yıne motor soğukken dalgalanma olayını yıne yaptı motor ısındıktan sonra duzeldı dediğim gibi dururken rolantıde calışırken veya yolda gıderken dalgalanma yok sadece gaza yuklenınce bir muddet devam edıyor motor ısınınca duzelıyor yanı cekışinde gidişinde gaz performansında hiç bir kayıp yok boğaz kelebeğini temızlettırdım sübop ayarını yaptırdım forma gıren arkadaslardanda bılgılerını esırgemesse sevınırım tşk ederım..
  • geçmiş olsun arkadaşım bende ilk aldığımda azda olsa sıkıntı yaşadım... nerede kalıyorsun aracın hangi ilde ... anllatığın gibi ise benzin lpg karışımından kaynaklanıyor olabilir derdim ama lpg yi sökmüşsün ...
  • quote:

HR-V arastirirken her zamanki gibi burayi buldum ve inanilmaz bilgiler var burada. Bir sirkete rica etsen parasini versen bu kadar bilgi toplayamaz.

km're honda araçlar için hiç fazla değil ben 400.000 e yakın km re yapan accord görmüştüm honda servislerinede sorarsan aynı cevabı verirler ... klasikleşmiş bir cümle duyarsın honda hakkında motorun yağına suyuna dikkat edersen torununda kullanır hondayı, fiyat çok makul kaporta ve motor göster ve al derim...

• quote:

quote:

Hasar kayıtlı araç satmak çok zordur, ayrica sık sık problem çıkarma yönü de var, ben 1 keresinde peogeot 206 almıştım çok kötü bir deneyimdi, bir daha bulasmam

arkadaşım hasar kaydı olan bir araç maddi sıkıntıya sokar ama 4 5 yıl binip kaç liraya tuturusam satarım diyorsan bilmem arkadaşımda hasar kaydı olan 2004 accord var çok memnun araçtan 3 yıl oldu hala zevkle kullanıyor .

• arkadaşlar 2004 model hr-v almayı düşünüyorum 170000 km de tüplü.Şanzıman sorunu çıkmaz gibi geliyor bana.97 model civic kullanıyorum.Arabanın 2 kere aküsü bitti (uzun süre araba çalışmadan müzik dinlenmiyormuş anlamış oldum ) Başka sorun yaşamadım.Hondanın motoruna güveniyorum.Tek sorun km si arabanın fiyatı 26000 tl sizce iyi midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fazilalyanak

arkadaşlar 2004 model hr-v almayı düşünüyorum 170000 km de tüplü.Şanzıman sorunu çıkmaz gibi geliyor bana.97 model civic kullanıyorum.Arabanın 2 kere aküsü bitti (uzun süre araba çalışmadan müzik dinlenmiyormuş anlamış oldum ) Başka sorun yaşamadım.Hondanın motoruna güveniyorum.Tek sorun km si arabanın fiyatı 26000 tl sizce iyi midir?

170binde ki hrv 26 bin etmez 23 24 ederi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeniyil09

quote:

Orijinalden alıntı: fazilalyanak

arkadaşlar 2004 model hr-v almayı düşünüyorum 170000 km de tüplü.Şanzıman sorunu çıkmaz gibi geliyor bana.97 model civic kullanıyorum.Arabanın 2 kere aküsü bitti (uzun süre araba çalışmadan müzik dinlenmiyormuş anlamış oldum ) Başka sorun yaşamadım.Hondanın motoruna güveniyorum.Tek sorun km si arabanın fiyatı 26000 tl sizce iyi midir?

170binde ki hrv 26 bin etmez 23 24 ederi.

teşekkürler arabayı 23 milyara aldım suana kadar hersey süper arabayı almak istiyenler hiç düşünmeden alsın bir kaç gün içinde detaylı inceleyip yazmayı düşünüyorum buraya

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.