Şimdi Ara

honda hrv tavsiye edermisiniz?? (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.050
Cevap
24
Favori
494.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rallyproco

honda hr-v kullanım kılavuzu

https://hotfile.com/dl/183243851/a89a3b8/HR-V_04.pdf.html

teşekür ederim şu an hr-v alma aşamasındayım bunu temin etmem çok iyi oldu teşekkür ederim :)
  • merhaba arkadaşlar,

ben 2002 model honda hr-v otomatik vites almak istiyorum. ancak ilk defa araba alacağım ve kullanmayı eşimle beraber bu arabada öğreneceğiz.
    siz tecrübeli arkadaşlardan değerli tavsiyelerinizi bekliyorum.

- acemi bir kullanıcı için hr-v nasıldır artıları eksileri
    - forumda benzin lpg yakıtları hakkında birden fazla bilgi var. İstanbul trafiğinde sakin kullanımda ne yakar?
    - yedek parçaları ucuz mudur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emirgan05 -- 16 Aralık 2012; 22:56:20 >
  • Şanzıman yağı zor koşullar listesinde 20.000 diyor ama normal koşullarda 40.000 yazıyor. ben 28.000 km de kontrolde rengini siyahlaşmış gördüm. ustam sağolsun değiştirelim dedi. honda servisten 128 liraya 4 lt aldım ve değişimden sonra araba bambaşka oldu. sesi zaten azdı ama iyice azaldı, çekiş bariz farketti. şanzıman diğerlerine göre hassas olduğundan erken değişimde fayda var diye düşünüyorum. 3 kuruş için daha büyük masrafa gerek yok. değişimde eski yağdan alıp inceledim ve resmen çamur gibiydi. bu yağda bakır tozu var ve zamanla ezilip aradaki tampon özelliğini yitiriyor.
  • daha öncede yazmıştım ... honda hr-v 2000 model otomatik vites kullanıyorum 2011 yılında aldım , forumlarda araştırma yaptığımda bu araç hakkında atıp tutanlar şanzuman sorununu büyütenler çok ama çok fazla 2 yıldır yaklaşık 40.000 km yol yaptım ve büyük çoğunluğunu arazi tarla yollarında geçirdim , arac arazide beklenenin fazlasını veriyor , bir çok aracı kullandım ama bu kadar zevkli sürüşe sahip araç hele bir de düşük fiyatlara bulmak zor... almayı düşünüyorsanız gidin bir kaç km deneme sürüşü yapın koltuktan inmek istemeyeceksiniz... ama şanzuman ve motor yağlarını kendiniz şahsen gidip yetkili servisten alıp değiştirtin...http://imageshack.us/photo/my-images/248/p1250415.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/195/p1250418.jpg/

• Merhabalar,
    Ben de forumdaki en eski hrv kullanıcılarından biri olarak yorum yapayım da sorusu olan arkadaşlara yardımı olsun istedim :)
    99 model otomatik olan aracımıza 7 yıldır biniyoruz. LPG taktırmadık hiç. Şu an 248bin km de ve eşim kullanıyor. Aracı aldığımız ilk 4 yıl boyunca hergün elmadağı aşıp geri geldik. Tüm araçlar yolda tıkanıp zincir takarken ben performans lastikleriyle bile tık demeden rahat rahat geçip gidiyordum.
    Performans olarak araç sadece yüksek hızda yokuş çıkmaya çalışırsanız sizi çok tatmin etmiyor. Onun dışında 10.5 saniye "0-100 km hızlanma 1.6 motorlu bir araç için gayet güzel bir değer. Daha önce 2.0 mondeo ve vectram varken 0-100kmyi 9.6 sn de görüyordum. Değerler çok da farklı değil yani. Ama 100 den sonra yavaş tırmanıyorsunuz bilginiz olsun. Aracıma lpg taktırmadım hiç çünkü şehir içinde kendi kullanımımla 7.9 lt benzin yakıyordum ama ben çok sakin bir kullanıcıyım. Hızla işim olmaz yavaş yavaş gideyim az yaksın derseniz 40 kuruş yakar şehir içinde benzinle. 7 yıl boyunca 2 kere arabam buzda kaydı. Birini bilinçli ben kaydırdım, ikincisinde ise yokuşu çocuklar buzlamış ve üzerine kar yağmış, kar küreme aracı olmayan her aracın kayacağı bir ortamdı kısacası.
    Bakım olarak 7 yılda 1 kere büyük masraf çıkarttı bana. Büyük masraf dediğim de bir parça için 800 tl(abs arızalanmıştı).
    Kronik şanzıman arızasına gelince, bende şu an iki tane cvt şanzımanlı araba var. Focus c-max dizel cvt var bir de. Herkes ona da bir sürü laf etmiş ama cvtyi kullanan birinin cvt harici bir vitesten tad alması mümkün değil. O nedenle umursamadım ve onu da cvt vitesli aldım.
    7 yılda aracıma toplam bu günün parasıyla 5000 tl harcamadığımdan emin olabilirsiniz( boyası solduğu için 1800 tl'ye bel altını boyattım o hariç)
    özel bir honda servisine gidip danışın konuşun (ben konuştuğumdan biliyorum) hondaların yan sanayi parçalar sayesinde şahin doğandan biraz daha pahalı parçaları olduğunu söyleyecektir size.
    Şehir dışında yakıtım çok düşer diye umutlanmayın 7.5 lt altına indiğimi hatırlamıyorum.
    Sağlamlıkla ilgili ise aracın yerden yüksek oluşu sayesinde şehir içi ufak kazalarda sizi çok güldüreceğini söyleyebilirim. Bir keresinde 1988 model 280 sel mercedes arkadan çarpmıştı ve arabadan inip çıkan dumanları ve arabanın markasını gördüğümde kendi aracımın arkasını bir daha göremeyeceğimi param parça olduğunu düşünerek ilerledim ve tamponda oluşan iki minik çizikten başka birşey olmadığını fakat mercedesin kaputunun iki kat olduğunu görmüştüm. Aracın tamponları çok sağlam kısacası ve yüksek olması da ayrıca güvene alıyor ufak kazalarda. Bir kere de freni boşalan 98 model bir mondeo yaklaşık 30 km hızla yokuşta geri kayarak gelip aracıma çarpmış ve benim aracım mondeonun bagajındayken sadece plakalığımın eğildiğini farketmiştim. tamponu çizilmemişti dahi. Bu özellikleri ile bayanların arabayı tercih etmesinin sebebini de aktarmış oluyorum sanırım. Şehir içi ufak kazalarda yüksek tapmonları sayesinde diğer araçların yumuşak aksamlarına denk geldiğinden aracınız zarar görmüyor. Tam bayan işi :)

Aracı almayı düşünen arkadaşlarım için şöyle bir kıyaslama çıkartırsam sanırım onlar da cevaba ulaşmış olacaklar,
    aracım 99 model ve şimdi satsam 16000 tl anca eder. 16 bin tl ye gidip pejo 206 alabilirim, palio alabilirim, lada kalina alabilirim, 98 model polo alabilirim vs vs. kısacası alabileceğim araçlar beni asla tatmin etmez. 93 model 520 alsam sanayiden çıkmayacağımı bilirim çünkü.
    Bence eğer biniciyseniz, arabama bakım konusunda ızdırap çektirmem gerekli bakımlarını yaparım beni yolda bırakmasın derseniz hrv sizi üzmez (önceki sahibi hrvyi üzmüşse o ayrı)
    Bagajını anlatmama gerek yok çünkü 2 valiz 2 sırt çantası koyarsınız yolculukta. Ama ben bir ikea canavarı olarak arka koltukları yatırıp ön koltukların arasına denk gelecek şekilde yükleme yaptığınızda 1 adet 6 kapaklı demonte 2*4 metrelik gardrobu da eve getirebileceğinizi söyleyebilirim. Hatta arka koltuklar yatınca 84 ekran tüplü televizyonların bile çok rahat arabanın bagajına sığdığını de belirteyim.
    4 kişi iseniz tek kapılısını düşünmeyin diz mesafesi sizi üzecektir. Biz hep iki kişi olarak kullandığımız için arka koltuklar hiç aşınmadı ve diz mesafesine ihtiyacımız olmadı :)

Yolda giderken bakılması olayına gelince; Bendeki sarı renkli olduğu için daha da fazla ilgi çekiyor. Şimdiye kadar trafikte en az on kez korna çalıp camdan araban çok güzelmiş diyebilmek için iletişime geçen insanlarla karşılaştım. Kırmızı ışıkta aracın vergisini yakıtını soranlar çok oluyor :) Bir de cesaret edemeyip sadece bakanlar var onlar sayılmaz sütten.

E madem bu kadar memnunsun neden bazı insanlar araca ifrit oluyor diyenler de çıkacaktır illaki. Ben araca bana verdikleriyle ederi arasında ilişki kurarak değer veririm. Arabanın ederi bu, uçmasını da beklemiyorum, az yakıyor (bana göre), karda kışta sorunsuz ilerliyorum bmwler mercedesler yokuşta sağa çekmiş dururken, bakım masrafı düşük, araba sağlam ve kendimi güvende hissediyorum, vergisi düşük her yıl yeni bir araba almış gibi vergi ödemiyorum, şehir içinde saçma sapan virajlara hızlı girdiğimde arabanın arkası kopup gidecek mi acaba diye hiç düşünmedim (c-max ile aynı diyebilirim viraj performansına) kısacası ederiyle verdikleri arasında çok fark olan bir araba. Suzukinin jipini alıp 15 lt benzin yakarak bir de üst dilim vergi ödeyerek ve gerçekten fahiş fiyatla parça alarak arabaya bineceğime hem daha az para bağlayıp hem de daha az masraf yapacağım bu araca binerim diye yıllardır satmadım ve satmayacağım da bir iki yıl daha.
    Beklentileri anlattığım çerçevede olan her kullanıcıya gözüm kapalı öneririm :)
    Ayrıca sorusu olanlar da var ise yardımcı olmaya çalışırım.

• verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler,

ben ocak sonu veya şubat ortaları gibi Honda Hr-v almak istiyorum. verebileceğim en fazla para 22.000 tl sizce bu paraya hangi model ve hangi kilometrede alsam benim için ideal olur ?

Bu arada Honda Hr-v aracını satan arkadaşlar varsa mesaj atsın görüşelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emirgan05 -- 8 Ocak 2013; 12:04:30 >
  • 22bin tl bütçe ile sahip olabileceğin en iyi araç ... 1999 2006 model arasında iç dış tasarım olarak hiç bir farklılık yok kaporta ve motoru bir servise kontrol ettikten sonra alın derim... yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum alırken bu forumda bayağı araştırmıştım çok abuk sabuk yorum yapanlar vardı kullanmadığı bir araç için atıp tutanlar çok ... ben 2000 model kullanıyorum aracımı üçkağıtçı bir servis yüzünden rektefe etmek zorunda kaldım ve 2500 tlye işçilik masraflar dahil rektefe ettirdim parçası çok pahalı bir araç değil pegeout ve wolswagen audi bmw mercedes gibi daha bir çok marka ile kıyaslama yapabilirim hrv kolay kolay servise düşmez tabi yağına suyuna bakımını zamanında yaparsan, tavsiye ederim hrv al ... ve aracı aldıktan sonra bu foruma yorum yap araç hakkında

honda hrv tavsiye edermisiniz??

honda hrv tavsiye edermisiniz??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suat4442 -- 9 Ocak 2013; 15:35:28 >

• Ben malesef bir ev alma mevzusu yüzünden hiç düşünmememe rağmen dün aracımı sattım :( 248bin km olması dışında hiç bir kötü yanı yoktu. Şimdi tekrar hrv bakıyorum netten bir yandan. 15.250 ye bıraktım arabamı bu ayki vergisinikarşıladı ve bakımlarını da alan arkadaş yaptırdı ön disklerin ve balataların değişimi dahil tüm bakımı 460 tl tuttu yani hesaplayınca bunları yaptırıp satmam gerekecekti 16 civarına gelmiş oldu ve uğraşmadım satmak için (ayrıca kuafördü vs onları da yaptırmadım ve zaman kaybı olmadı en azından). Ev tam aradığımız noktada olduğu için ve acil satılık olduğu için kaçıramazdım. Neyse Hrv arayışlarım tam gaz devam ediyor :)
    Hrv'nin satışı uzun sürdüğü için gerçekten satmak isteyen kişiler 22 bin tl ye 2004-2005 modelini bile verebilirler. Fazla düşük km'li araçlara da ayrıca aldanmamanızı öneririm. 130 bin km civarı olanlardan itibaren inandırıcıdır çünkü kilometresi. Altındakiler çok extrem durumlar olur artık. Aracın üretimi 2006 da bitmiş sonuçta... En kötü 7 yaşındaki aracın da normal şartlarda 100-140 bin km arasında olması beklenir. Bir kullanıcının yılda 10.000 km yapması sıradışıdır bence. yani 70 bin km olması için bu sıradışı olanlardan bulmalısınız :) Buna göre hesabınızı yaparak alırsanız sonradan aklınızda soru işareti kalmaz.

• Slm site sakinleri...
    2006 model 85000 kmde HRV için 27000 tl istiyor bir satıcı.Araba Prins marka lpgli,bakımları düzenli olarak yapılmış.(sahibi Honda yetkili servis müdürü),lastikleri yeni...
    ne dersiniz fiyat nasıl yorumlarınızı alayım...
  • Biraz daha pazarlık edin o parayla da iyi bir set takarsınız araca. Satıcı 1-2 bine hayır demez kanımca :) 6-7 yıl rahat rahat binersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anceloz

Ben malesef bir ev alma mevzusu yüzünden hiç düşünmememe rağmen dün aracımı sattım :( 248bin km olması dışında hiç bir kötü yanı yoktu. Şimdi tekrar hrv bakıyorum netten bir yandan. 15.250 ye bıraktım arabamı bu ayki vergisinikarşıladı ve bakımlarını da alan arkadaş yaptırdı ön disklerin ve balataların değişimi dahil tüm bakımı 460 tl tuttu yani hesaplayınca bunları yaptırıp satmam gerekecekti 16 civarına gelmiş oldu ve uğraşmadım satmak için (ayrıca kuafördü vs onları da yaptırmadım ve zaman kaybı olmadı en azından). Ev tam aradığımız noktada olduğu için ve acil satılık olduğu için kaçıramazdım. Neyse Hrv arayışlarım tam gaz devam ediyor :)
    Hrv'nin satışı uzun sürdüğü için gerçekten satmak isteyen kişiler 22 bin tl ye 2004-2005 modelini bile verebilirler. Fazla düşük km'li araçlara da ayrıca aldanmamanızı öneririm. 130 bin km civarı olanlardan itibaren inandırıcıdır çünkü kilometresi. Altındakiler çok extrem durumlar olur artık. Aracın üretimi 2006 da bitmiş sonuçta... En kötü 7 yaşındaki aracın da normal şartlarda 100-140 bin km arasında olması beklenir. Bir kullanıcının yılda 10.000 km yapması sıradışıdır bence. yani 70 bin km olması için bu sıradışı olanlardan bulmalısınız :) Buna göre hesabınızı yaparak alırsanız sonradan aklınızda soru işareti kalmaz.

arkadaşım aracı çok düşük satmışsın ama kilometrede bayağı çok olduğundan ve acil satmak zorunda kaldığından olsa gerek ... çünkü hr-v nin pelte çıkmış olanına 15000 tl istemişlerdi sahibinden.com da ... acele etmemek lazım...

• quote:

Orijinalden alıntı: sec37

Slm site sakinleri...
    2006 model 85000 kmde HRV için 27000 tl istiyor bir satıcı.Araba Prins marka lpgli,bakımları düzenli olarak yapılmış.(sahibi Honda yetkili servis müdürü),lastikleri yeni...

2006 model için güzel fiyat ... bu miktara alacağınız tüm araçlara fark atar honda hrv... eminim aldıktan sonra sizde yorumunuzu yazarsınız... bir japon internet sitesinde görmüştüm yeni hr-v 2014 te üretime geçecek diye hatta fotoğrafıda vardı nissan Qshgai ye çok benzemişti umarım tekrar üretim başlar...
    malum 1999 yılında üretime başladığında piyasada rakibi olmadığı için çok eleştiri almıştı ama şimdi
    DACİA DUSTER
    NİSSAN JUKE
    NİSSAN QUSHGAİ
    KİA SORENTO 1.6
    SUZUKİ GRAND VİTARA 1.6
    CHERRY TİGO
    Ve daha sayamadığım bir çok araç var...

• quote:

Orijinalden alıntı: sec37

Slm site sakinleri...

sen almazsan ben alrım :)

ciddiyim...

• quote:

Orijinalden alıntı: anceloz

Merhabalar,
    Ben de forumdaki en eski hrv kullanıcılarından biri olarak yorum yapayım da sorusu olan arkadaşlara yardımı olsun istedim :)
    99 model otomatik olan aracımıza 7 yıldır biniyoruz. LPG taktırmadık hiç. Şu an 248bin km de ve eşim kullanıyor. Aracı aldığımız ilk 4 yıl boyunca hergün elmadağı aşıp geri geldik. Tüm araçlar yolda tıkanıp zincir takarken ben performans lastikleriyle bile tık demeden rahat rahat geçip gidiyordum.
    Performans olarak araç sadece yüksek hızda yokuş çıkmaya çalışırsanız sizi çok tatmin etmiyor. Onun dışında 10.5 saniye "0-100 km hızlanma 1.6 motorlu bir araç için gayet güzel bir değer. Daha önce 2.0 mondeo ve vectram varken 0-100kmyi 9.6 sn de görüyordum. Değerler çok da farklı değil yani. Ama 100 den sonra yavaş tırmanıyorsunuz bilginiz olsun. Aracıma lpg taktırmadım hiç çünkü şehir içinde kendi kullanımımla 7.9 lt benzin yakıyordum ama ben çok sakin bir kullanıcıyım. Hızla işim olmaz yavaş yavaş gideyim az yaksın derseniz 40 kuruş yakar şehir içinde benzinle. 7 yıl boyunca 2 kere arabam buzda kaydı. Birini bilinçli ben kaydırdım, ikincisinde ise yokuşu çocuklar buzlamış ve üzerine kar yağmış, kar küreme aracı olmayan her aracın kayacağı bir ortamdı kısacası.
    Bakım olarak 7 yılda 1 kere büyük masraf çıkarttı bana. Büyük masraf dediğim de bir parça için 800 tl(abs arızalanmıştı).
    Kronik şanzıman arızasına gelince, bende şu an iki tane cvt şanzımanlı araba var. Focus c-max dizel cvt var bir de. Herkes ona da bir sürü laf etmiş ama cvtyi kullanan birinin cvt harici bir vitesten tad alması mümkün değil. O nedenle umursamadım ve onu da cvt vitesli aldım.
    7 yılda aracıma toplam bu günün parasıyla 5000 tl harcamadığımdan emin olabilirsiniz( boyası solduğu için 1800 tl'ye bel altını boyattım o hariç)
    özel bir honda servisine gidip danışın konuşun (ben konuştuğumdan biliyorum) hondaların yan sanayi parçalar sayesinde şahin doğandan biraz daha pahalı parçaları olduğunu söyleyecektir size.
    Şehir dışında yakıtım çok düşer diye umutlanmayın 7.5 lt altına indiğimi hatırlamıyorum.
    Sağlamlıkla ilgili ise aracın yerden yüksek oluşu sayesinde şehir içi ufak kazalarda sizi çok güldüreceğini söyleyebilirim. Bir keresinde 1988 model 280 sel mercedes arkadan çarpmıştı ve arabadan inip çıkan dumanları ve arabanın markasını gördüğümde kendi aracımın arkasını bir daha göremeyeceğimi param parça olduğunu düşünerek ilerledim ve tamponda oluşan iki minik çizikten başka birşey olmadığını fakat mercedesin kaputunun iki kat olduğunu görmüştüm. Aracın tamponları çok sağlam kısacası ve yüksek olması da ayrıca güvene alıyor ufak kazalarda. Bir kere de freni boşalan 98 model bir mondeo yaklaşık 30 km hızla yokuşta geri kayarak gelip aracıma çarpmış ve benim aracım mondeonun bagajındayken sadece plakalığımın eğildiğini farketmiştim. tamponu çizilmemişti dahi. Bu özellikleri ile bayanların arabayı tercih etmesinin sebebini de aktarmış oluyorum sanırım. Şehir içi ufak kazalarda yüksek tapmonları sayesinde diğer araçların yumuşak aksamlarına denk geldiğinden aracınız zarar görmüyor. Tam bayan işi :)

Aracı almayı düşünen arkadaşlarım için şöyle bir kıyaslama çıkartırsam sanırım onlar da cevaba ulaşmış olacaklar,
    aracım 99 model ve şimdi satsam 16000 tl anca eder. 16 bin tl ye gidip pejo 206 alabilirim, palio alabilirim, lada kalina alabilirim, 98 model polo alabilirim vs vs. kısacası alabileceğim araçlar beni asla tatmin etmez. 93 model 520 alsam sanayiden çıkmayacağımı bilirim çünkü.
    Bence eğer biniciyseniz, arabama bakım konusunda ızdırap çektirmem gerekli bakımlarını yaparım beni yolda bırakmasın derseniz hrv sizi üzmez (önceki sahibi hrvyi üzmüşse o ayrı)
    Bagajını anlatmama gerek yok çünkü 2 valiz 2 sırt çantası koyarsınız yolculukta. Ama ben bir ikea canavarı olarak arka koltukları yatırıp ön koltukların arasına denk gelecek şekilde yükleme yaptığınızda 1 adet 6 kapaklı demonte 2*4 metrelik gardrobu da eve getirebileceğinizi söyleyebilirim. Hatta arka koltuklar yatınca 84 ekran tüplü televizyonların bile çok rahat arabanın bagajına sığdığını de belirteyim.
    4 kişi iseniz tek kapılısını düşünmeyin diz mesafesi sizi üzecektir. Biz hep iki kişi olarak kullandığımız için arka koltuklar hiç aşınmadı ve diz mesafesine ihtiyacımız olmadı :)

Yolda giderken bakılması olayına gelince; Bendeki sarı renkli olduğu için daha da fazla ilgi çekiyor. Şimdiye kadar trafikte en az on kez korna çalıp camdan araban çok güzelmiş diyebilmek için iletişime geçen insanlarla karşılaştım. Kırmızı ışıkta aracın vergisini yakıtını soranlar çok oluyor :) Bir de cesaret edemeyip sadece bakanlar var onlar sayılmaz sütten.

E madem bu kadar memnunsun neden bazı insanlar araca ifrit oluyor diyenler de çıkacaktır illaki. Ben araca bana verdikleriyle ederi arasında ilişki kurarak değer veririm. Arabanın ederi bu, uçmasını da beklemiyorum, az yakıyor (bana göre), karda kışta sorunsuz ilerliyorum bmwler mercedesler yokuşta sağa çekmiş dururken, bakım masrafı düşük, araba sağlam ve kendimi güvende hissediyorum, vergisi düşük her yıl yeni bir araba almış gibi vergi ödemiyorum, şehir içinde saçma sapan virajlara hızlı girdiğimde arabanın arkası kopup gidecek mi acaba diye hiç düşünmedim (c-max ile aynı diyebilirim viraj performansına) kısacası ederiyle verdikleri arasında çok fark olan bir araba. Suzukinin jipini alıp 15 lt benzin yakarak bir de üst dilim vergi ödeyerek ve gerçekten fahiş fiyatla parça alarak arabaya bineceğime hem daha az para bağlayıp hem de daha az masraf yapacağım bu araca binerim diye yıllardır satmadım ve satmayacağım da bir iki yıl daha.
    Beklentileri anlattığım çerçevede olan her kullanıcıya gözüm kapalı öneririm :)
    Ayrıca sorusu olanlar da var ise yardımcı olmaya çalışırım.

ben dizel 207 sahibiyim satıp hrv yada sedan başka bi araba düşünüyorum 2005-2006 bi hrv dizel 207 ye değişilirmi sizce?

• 207'den sonra yakıt olarak çok fark hissedeceksiniz ama araç olarak da çok fark hissedeceksiniz :)
    207 kullanan tanıdığım yok fakat 206 ile ilgili çok olumsuz eleştrileri vardı arkadaşlarımın. Ben günlük kullanım için bir ara düşünmüştüm 207 yi fakat araba hem bana hiç güven vermiyor hem de bana göre ufak bir araba. Kırılacakmış gibi geliyor yolda giderken :) Hrv ile ise 1 tek gün ne yolda kalırım diye endişelendim ne de bu araba burayı bu karda kışta çıkmaz diye :)

Benim fikrime göre ikisi arasında kıyaslamada sadece yakıt ekonomisi ve yol tutuş açısından 207 öndedir. Kendi kullanım amacınıza göre değerlendirirseniz ve yakıt sorun değilse (gerçi lpgde az yakıyor sanırım) tabi ki Hrv derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anceloz -- 18 Ocak 2013; 18:01:34 >
  • peki arkadaşlar hrv alırken vitesin sorununun olup olmadığını nerden anlarız, yani bunun ilk belirtileri nelerdir, diyelim ki bozuk değil de bozulmak üzere alıp elimizde kalmaması için bu haldeki vites nasıl anlaşılır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertkansimsek

peki arkadaşlar hrv alırken vitesin sorununun olup olmadığını nerden anlarız, yani bunun ilk belirtileri nelerdir, diyelim ki bozuk değil de bozulmak üzere alıp elimizde kalmaması için bu haldeki vites nasıl anlaşılır?

vites konusunda 2000 model kullanmama rağmen hiç sorun yaşamadım, zaten D modunda kullanıyorum bazen S modunda kullanıyorum sadece dik yokuşlarda aşağı inerken L moduna alıyorum, vites değilde şanzıman konusunda soruyorsan özel servise göstermen lazım alırken ,
  • quote:

Orijinalden alıntı: suat4442

quote:

Orijinalden alıntı: mertkansimsek

peki arkadaşlar hrv alırken vitesin sorununun olup olmadığını nerden anlarız, yani bunun ilk belirtileri nelerdir, diyelim ki bozuk değil de bozulmak üzere alıp elimizde kalmaması için bu haldeki vites nasıl anlaşılır?

vites konusunda 2000 model kullanmama rağmen hiç sorun yaşamadım, zaten D modunda kullanıyorum bazen S modunda kullanıyorum sadece dik yokuşlarda aşağı inerken L moduna alıyorum, vites değilde şanzıman konusunda soruyorsan özel servise göstermen lazım alırken ,

Evet sormaya çalıştığım şanzıman, ustaya zaten goturecegim ama bozulmak üzere vs. ise usta da farketmezse diye soruyorum, mesela civiclerde elektrikli direksiyon kronik ustalar onwmsemiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.