Şimdi Ara

Honda Fizzy mi Spacy mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
36.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Ben de aranıza katılmak üzereyim. Hobi amaçlı haftasonu vs sağa sola gezmek için , markete bakkala gidip gelirlen kullanmak için alacağım.
    Fizzy ile Spacy arasında kaldım. Başka motor düşünmüyorum. benim için önemli olan sorun çıkarmayan sağlam bir motor olması(silivriye vs giderken yolda kalıp beni motor aldıgıma pişman etmesin), yol tutuşunun iyi olması (acemi oldugum için ). motorun tipi hiç önemli değil bu yaştan sonra motorun tipiyle hava atacak durumum yok
    yaklaşık aralarında 1000 tl fiyat farkı var. Spcay daha pahalı. bu farkı vermeye değer mi sizce?
    Fizzy de karbüratör var disk fren yok diyorlar bunlar gerçekten sıkıntı çıkarır mı?
    Değerli yorumlarınız benim için önemli.
    Şimdiden teşekkür ederim.
    selamlar



  • Bildigim kadariyla iki motordada hava sogutma var yani uzun yolda cok dayanikli olmaz, Silivriye gidicem demissin aradaki mesafe coksa dikkat et derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar.
    Motorumun eski sahibi motoru bana satıp kendisine fizy aldı.Ara sıra sohbet etmek için uğradığımda makinadan çok memnun olduğunu söylüyordu.Ayrıca rodajda olmasına rağmen çok çok az tükettiğini söyledi.
    Bu arada bende iki modelide hava soğutmalı diye biliyorum.O yüzden uzun yola gitmek problem olabilir,fakat motoru arada dinlendirerek gidilebilir diye düşünüyorum.
    Kazasız belasız..
  • dostum spacy de ön disk arka kampana,fizy de ikiside kampana başka bişey var mı dersen arada 15 cc var oda fizy 125 lik yani ve daha ucuz demekki kalite farkı var zor bir soru
  • Sonuçta alacağınız marka Honda! İki motoru da gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Ama ben olsam 1000 TL. fazla para vermez, Fizzy alırdım.
  • tip olarak piyasadaki en tipsiz motorlar diyebiliriz. fakat bu iki modelde ısrar ediyorsanız spacy teknik özellik olarak daha üstün. malzeme kaliteside spacy modelinde daha kaliteli. spacy enjeksiyonlu, fizy karbüratörlü. spacy önde disk fren, fizy kampana. ben her açıdan spacy derim.
  • malzeme kalitesi açısından spacey + fizy -.....yakıt açısından spacey + fizy - çünki spacey enjeksiyon mantığı ile çalışıyor....frenler spacey + fizy - (sanırım ikisi de kampanalı fren fizy için)....koltuk rahatlığı,genişliği ve süspansiyon spacey + fizy -.......gelelim fiyat konusuna FİYAT Spacey - FİZY + (çünkü kafadan 1 milyar fazla veriyorsunuz )
  • bu arada fizy sahibi ve kullanıcısı,spacey kullanıcısı olarak yorum yapmış oldum..
  • ercandemirtas E kullanıcısına yanıt
    Honda spacy Fizzy e göre yol tutuşu olarak daha iyi fiyat yönünden fark var ama verdiğiniz paraya degecek bir motor bazı arkadaşlar uzun yola gitmez diyorlar ama motor 4 zamanlı oldugundan dolayı bir sıkıntı olmaz yakıt yönünden 35-40 km arası 1lt yakar ..
  • ben olsam ikisini de almam. gördüğüm en tipsiz scooter modellerinden. Genelde pizzacı, kebapçı motoru.
    Tip önemli, hava atmakla alakası yok, kendiniz bineceksiniz sonuçta. kymco ve sym'in modellerine baktınız mı? honda'dan kötü değiller eminim. aynı fiyatlara bulunur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumnik

    ben olsam ikisini de almam. gördüğüm en tipsiz scooter modellerinden. Genelde pizzacı, kebapçı motoru.
    Tip önemli, hava atmakla alakası yok, kendiniz bineceksiniz sonuçta. kymco ve sym'in modellerine baktınız mı? honda'dan kötü değiller eminim. aynı fiyatlara bulunur.

    +1
    İkisi de alınmaz bu motorların.
    Yalnız arkadaş konuyu geçen sene Ağustos da açmış.
  • Motorların tipleri çok iyi değil ona diyecek fazla birşey yok. Ama , misal 3000 ila 4000 lira arasında limitiniz var ise.. sırf tipi daha düzgün diyede gidip çin motor alanlar var. Örneğin şuan Asyanın 150 shark modeli bayi fiyatı 3000 lira.. tip var mı ? var genişliğide iyi fakat çin motorlardan ağzı çok yanmış birisi olarak ne kadar tipsiz olurlarsa olsunlar kendini kanıtlamış markalardan yana olsun tercihiniz.. Çin motorlar alınmazmı?? alınır.. ama şöyle alınır sadece yazları çarşıya inmek için vs kullanacaksanız yani senede 2000 km den fazla yapmayacaksanız alınır. Ama araç gibi günlük rutin olarak kullanacaksan 3 sene dolmadan motor pert... O yüzden tipine bakmayacaksın alacaksın hondayı kuryeler gibi günde 200-300 km yolda yapsan 10 yıl arkana bakmayacaksın bunu bilir bunu söylerim.. Konuya gelince, bende fizzy ile spacy arasında düşünenlerdenim. 2 si bire bir aynı motor sadece teknik olarak spacy enjeksiyonlu ve ön freni disk. Sırf bu 2 fark yüzünden o motora 4500 lira verene kadar , 1500 lira daha toparla honda pcx al :) motorda görüntünün kralı var. Tekniğe gelince , esp var, start stop özelliği var, bazı modellerinde ABS var, ve su soğutmalı daha ne olsun... Ama illa bütçem fizzy veya spacy'e yeter dersenizde sırf enjeksiyon ve ön disk fren için 1000 tl fazladan vermeye değmez...




  • Ben hala kararsızım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dilbilen kullanıcısına yanıt
    Bu hafta içi ikisinden birini alıcam acaba hangisini alsamm off?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kirkancan

    Ben hala kararsızım

    Yamaha nın d'elight gib scooterı varken, spacy mı, fizzy mi diye düşünmeyin.

    http://www.yamaha-motor.eu/tr/products/scooters/125cc/d-elight.aspx
  • stompanato kullanıcısına yanıt
    bence de yamaha, ama illa honda olacak derseniz spacy tabi ki.
  • Hocam iki aletlede binlerce kilometre yaptım...
    Gözünüz kapalı alabilirsiniz bi gram sorun çıkarmaz spacy'yi tavsiye ederim ben daha avantajlı geliyor...
    Uzun yoldada şişme vs. gibi durumlar olmaz ben sabahın köründe kontagı açıp akşam 500 kmde kapattığımı biliyorum gönlünüz rahat olsun...
    Mümkünse beyaz alın arkaya beyaz bi topcase...
    Tabi biraz daha estetik arıyorsanız yamaha d'elight olabilir fakat spacy veya fizzy de yabana atılacak motorlar değil.
    Bu arada fren konusunda kampana olsa bile orjinal balata kullanırsanız on binlerce km sıkıntı çıkarmıyor...
  • Üstat scooter larda yol tutuş malesef çok zayıftır. Eğer yol tutuşun artmasını istiyorsan lastikleri değiştir. Kuzenim 5 aydır filan kullanıyor sanırım herhangi bir problem yaşamadı.
  • Yamaha Delight
  • Hortlatıyorum ama birileri tesadüfen denk gelir. Daha önce Activa ve spacy kullandım. Bugün fizy tecrübemi yaşadım. Dizimi birazcık sürtmeme neden oldu açıkçası. Spacy ile Fizy'nin yol tutuşu arasında dağlar kadar fark var. Spacy benimle bütün hareket ederken maalesef fizy başbakanı üstünden fırlatan at (cihan) gibi karşıladı beni. Yana yatmaya korkutuyor adamı fizy. Motor sürüklendi ben de düzgün düştüm yaptığım sporlar sayesinde refleks olarak. Yuvarlandım kalktım motoru topladım yola devam. Adamı taklaya getirir aman diyim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.