Şimdi Ara

Honda Dünyanın En İyi Araba Markasıdır

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
13.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bence Honda dünyanın en iyi araba markasıdır. Bir BMW arabasını en az 50 bin $ a yapıyor. Honda 50 bin $ a araba üretmeye başlasa ne BMW kalır ne Audi. BMW ve Audi lerin 0 modelleri 80-90 bin liradan başlıyor 200 - 500 bin liraya kadar yükseliyor (bknz:BMW x6). Honda'nın 90 bin liraya sattığı S2000 modeli şuan yarış arabalarının şahı. Binek olarak 100 bin ve üstü bir araba üretse piyasadaki bütün markaları siler atar (bknz: Honda Legend). Honda Legend 90 km hızla hasar testi yaptılar kaputun yarısına kadar girdi duvara ve içindeki manken başka testler için kullanıldı. Sizin görüşleriniz nelerdir?

• biraz saçma bir konu olmuş. Honda güzel markadır En iyi japon malı otomobil markasıdır ama. Dünyanın en iyisi diyemeyiz tabikide. Fiyatın artmasını sağlayan işçilik, malzeme kalitesi ve donanımdır. Hondanın hangi markası hiç motor civatalarına anahtar değmeden 500.000 km yapıyor. Ama ben çok mercedes biliyorum 500.000 devirmiş ama motoru hiç açılmamış.

Sen heseba göre tata 40.000 tl ye araba üretse mercedesin audinin 150.000 tl lik arabasıyla bir olur gibi. Tata 19.000 tl ye abs 4 cam otomatiği, 2 hava yastığı vs. vs veriyor 40.000 tl ye ne vereceğini sen hesap et artık

Orijinalden alıntı: pog

biraz saçma bir konu olmuş. Honda güzel markadır En iyi japon malı otomobil markasıdır ama. Dünyanın en iyisi diyemeyiz tabikide. Fiyatın artmasını sağlayan işçilik, malzeme kalitesi ve donanımdır. Hondanın hangi markası hiç motor civatalarına anahtar değmeden 500.000 km yapıyor. Ama ben çok mercedes biliyorum 500.000 devirmiş ama motoru hiç açılmamış.

Sen heseba göre tata 40.000 tl ye araba üretse mercedesin audinin 150.000 tl lik arabasıyla bir olur gibi. Tata 19.000 tl ye abs 4 cam otomatiği, 2 hava yastığı vs. vs veriyor 40.000 tl ye ne vereceğini sen hesap et artık

Yorumu yanlış anlamışsın. Honda diğer markalara göre üstün bir teknolojiye sahip bunu kimse inkar edemez. Fakat benim anlatmak istediğim olay şu; Arkadaşınla yolda gidiyorsun 100.000 euroluk bir BMW geçiyor, arkasından da 40 binlik bir Honda. Arkadaşında "Abi bi şu arabaya bak bi bu arabaya" diyor. Acaba Honda 40 bin liralık değilde 100 bin euroluk bir araba üretseydi neler olacaktı? Cevabını verdim zaten bütün araba markaları mala bağlayacaktı.

• Bu dediğinizi siz söylüyorsunuz ama toplumun geneli ne diyor acaba o önemli. Bizde özellikle vw fanatikliği üst seviyede diye düşünüyorum.

Şöyle insanlarla karşılaştım aracın ne deyince. Ben, Accord diyorum, anlayamayıp birkez daha soruyor. Akort mu? Honda Accord diyorum. Ha Honda diyor. Honda'yı biliyor, Civic'i biliyor ama Accord'u hiç duymamış anlamıyor. Bu benim başıma birkaç kere geldi mesela. Passat desem bilmeyen yok.

Bu dediğinizi siz söylüyorsunuz ama toplumun geneli ne diyor acaba o önemli. Bizde özellikle vw fanatikliği üst seviyede diye düşünüyorum.

Şöyle insanlarla karşılaştım aracın ne deyince. Ben, Accord diyorum, anlayamayıp birkez daha soruyor. Akort mu? Honda Accord diyorum. Ha Honda diyor. Honda'yı biliyor, Civic'i biliyor ama Accord'u hiç duymamış anlamıyor. Bu benim başıma birkaç kere geldi mesela. Passat desem bilmeyen yok.

Türk insanının Honda Accord'u bilmemesi çok doğal. 80 milyar para talep edip, bunun karşılığında 11.5 saniyede 100km'ye çıkan, 12 litre yakıt tüketen, 200NM bile tork üretemeyen bir araca Türk otomobilseverlerin hayran olmasını bekleyemezsiniz herhalde di mi?
    Genelde 80 milyar parası olan bir Türk insanı gider BMW 320D alır, 300 küsür NM torkla Honda Accord'u makas manyağı yapar, üstelik Honda Accord sahipleri 500km'de bir benzinciye uğrarken, o 1000km'de bir benzinciye uğrar.

quote:

Arkadaşlar bence Honda dünyanın en iyi araba markasıdır. Bir BMW arabasını en az 50 bin $ a yapıyor. Honda 50 bin $ a araba üretmeye başlasa ne BMW kalır ne Audi. BMW ve Audi lerin 0 modelleri 80-90 bin liradan başlıyor 200 - 500 bin liraya kadar yükseliyor (bknz:BMW x6). Honda'nın 90 bin liraya sattığı S2000 modeli şuan yarış arabalarının şahı. Binek olarak 100 bin ve üstü bir araba üretse piyasadaki bütün markaları siler atar (bknz: Honda Legend). Honda Legend 90 km hızla hasar testi yaptılar kaputun yarısına kadar girdi duvara ve içindeki manken başka testler için kullanıldı. Sizin görüşleriniz nelerdir?

Bu laflar şuna benziyor: Alex yılda 3milyon Euro kazanıyor, Messi 20 milyon kazanıyor. Bu yüzden Alex'in Messi'den kötü oynaması çok normal. Eğer Alex'e de 20 milyon Euro verirsek, Messi'den çok daha iyi oynar.
    Çok komiksiniz Honda fanatikleri.
    Siz iyisi mi BMW'ye bulaşmayın, Honda'nın çapını çok aşar.

• Hangi 3.20d 78 bine satılıyor? Aynı fiyatta, aynı donanımda araçlarla performans ve yakıt karşılaştırması yapalım lütfen.

Yani baz fiyatı 74 binden başlayıp 86 bine uzanan 3.16i ile karşılaştırmanız gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TcpIp -- 6 Şubat 2011; 23:52:47 >

aslında bmw de honda vw hepsı iyi araba bizim de anadol iyi araba degil keske olsa :(((((((((
    2005 model honda mı satıyorum
    linkı

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-honda-honda-2005-model-74500-kmde-tertemiz-bir-araba-42099472/detaydel cr-v mi satıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sıkı hondacıyımdır ama böyle bir iddia'da kesinlikle bulunamam. Bazı zevkleri ucuza sunuyor olabilir ama eksileri de mevcut.

@canniggia

320nm torklu bir mondeo, nasıl 174nm torklu bir civice geçilebiliyor. Aynı şekilde 250nm torklu golf'de. Herşey tork olmadığını dikiz aynamda kaybolmaya başlayınca anlıyor kimileri, acı tecrübe de bu olsa gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeandan -- 7 Şubat 2011; 1:59:56 >
    ...Salvador Dali...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caniggia

quote:

Bu dediğinizi siz söylüyorsunuz ama toplumun geneli ne diyor acaba o önemli. Bizde özellikle vw fanatikliği üst seviyede diye düşünüyorum.

Türk insanının Honda Accord'u bilmemesi çok doğal. 80 milyar para talep edip, bunun karşılığında 11.5 saniyede 100km'ye çıkan, 12 litre yakıt tüketen, 200NM bile tork üretemeyen bir araca Türk otomobilseverlerin hayran olmasını bekleyemezsiniz herhalde di mi?
    Genelde 80 milyar parası olan bir Türk insanı gider BMW 320D alır, 300 küsür NM torkla Honda Accord'u makas manyağı yapar, üstelik Honda Accord sahipleri 500km'de bir benzinciye uğrarken, o 1000km'de bir benzinciye uğrar.

quote:

Arkadaşlar bence Honda dünyanın en iyi araba markasıdır. Bir BMW arabasını en az 50 bin $ a yapıyor. Honda 50 bin $ a araba üretmeye başlasa ne BMW kalır ne Audi. BMW ve Audi lerin 0 modelleri 80-90 bin liradan başlıyor 200 - 500 bin liraya kadar yükseliyor (bknz:BMW x6). Honda'nın 90 bin liraya sattığı S2000 modeli şuan yarış arabalarının şahı. Binek olarak 100 bin ve üstü bir araba üretse piyasadaki bütün markaları siler atar (bknz: Honda Legend). Honda Legend 90 km hızla hasar testi yaptılar kaputun yarısına kadar girdi duvara ve içindeki manken başka testler için kullanıldı. Sizin görüşleriniz nelerdir?

Bu laflar şuna benziyor: Alex yılda 3milyon Euro kazanıyor, Messi 20 milyon kazanıyor. Bu yüzden Alex'in Messi'den kötü oynaması çok normal. Eğer Alex'e de 20 milyon Euro verirsek, Messi'den çok daha iyi oynar.

Bir insanla bir makineyi karşılaştırdığınızın farkındasınız umarım. Demek istediğim şudur. Eğer honda parayı yükseltip, yükselttiği gibi motoru da geliştirirse inanın herşey değişir. (bknz: S2000)

@Jeandan
    Hondanın 90 bine ürettiği S2000 i görüyoruz. Honda sadece S2000'i üretti para üstü olarak ve sizde bende biliyoruz ki "Yarış Film" i olduğunda S2000 olmassa Oscar alamıyor.

@R@LPH
    Örnek güzel fakat Subaru ve Honda aynı kulvarlarda araba üretmiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Renkli Sohbet -- 7 Şubat 2011; 20:15:30 >

• Bir Honda seveniyim, ama başlık fazla iddialı olmuş.

Honda özellikle motor ve mekanik bakımdan ciddi liderler arasında olan bir firma, teknolojisine ve ar-ge sine diyecek yok. Fakat Japonya bir Amerika veya Almanya kadar rahat değil üretim konusunda. Zira Honda nın en iyi modelleri JDM (Japonya iç pazarı) için üretilen modellerdir. Amerika (USDM) ve Avrupa (EDM) için ürettikleri araçlar biraz daha farklı oluyor. Bu gün Honda Türkiye nin yedek parça fiyatları konusundaki tutumu bile Honda markası için ülkemizde çok kötü bir durum.

Bu yüzden kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda otomobil tercih etmeleri kadar doğal bir şey yok, kimi Dacia alır biner kimi 5.20. Ben 93 model VTI'ımdan aldığım keyfi CLK 200 den alamıyorum, tamamen zevk meselesi bu. Kimi otomobili tamamen ulaşım aracı olarak görür, kimi için aynı zamanda bir hobidir. İstekler tamamen değişik olduğundan seçimde değişik olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Renkli Sohbet

quote:

Orijinalden alıntı: Caniggia

quote:

quote:

Bir insanla bir makineyi karşılaştırdığınızın farkındasınız umarım. Demek istediğim şudur. Eğer honda parayı yükseltip, yükselttiği gibi motoru da geliştirirse inanın herşey değişir. (bknz: S2000)

@Jeandan
    Hondanın 90 bine ürettiği S2000 i görüyoruz. Honda sadece S2000'i üretti para üstü olarak ve sizde bende biliyoruz ki "Yarış Film" i olduğunda S2000 olmassa Oscar alamıyor.

@R@LPH
    Örnek güzel fakat Subaru ve Honda aynı kulvarlarda araba üretmiyorlar.

Emin misin? Türkiye için değil ünya bazında bak!!!

• Bence atladiginiz bisi var hondanin hitap ettigi kesimle bmw nin audinin hitap ettigi kesim ayni mi? Bmw dedigin 250 binin ustune sattigi arabayi bile her caddede gorebiliyorsun ama ornegin bir s2000  kac tane goruyorsun? Honda 100.000 euroluk araba cikarsa satamaz her markanin bir alinabilitesi vardir sen bile 100.000 euroluk bir araba alacak olsan honda almazsin ne olursa olsun 100 bine porsche, z4, mercedes e250, audi a5, mustang, camaro v.s gibi ust duzey araclar varken kimse honda almaz. Eger dediginiz gibi olsa bunca honda yoneticisi dusunemiyor mu sizin dusundugunuzu? Honda orta duzey bir marka ve hicbizaman Bmw audi gibi markalarla o ayarda araclar bile cikarsa rekabet edemez, zaten edebilse yapardi merak etmeyin, yani bmw ile kiyaslanmak cok anlamsiz        bence cok sacma bir fanatiklik olmus bu konu.
    Ayrica hondayi japonyanin krali s2000 de yaris arabalarinin krali ilan etmissiniz bence biraz gercekci olun japon markasi olarak Mitsubishi yi es gecemezsiniz kesinlikle Honda Mitsubishiden daha ustun bir marka degil ayrica Subaru impreza ve Mitsubishi Evo varken hadi Evoyu bir kenara birakiyorum s2000 le kiyaslanamaz da s2000 i kral yapmanizda komik olmus :)

• İddialı bir başlık..Okuyasım gelmedi.

Orijinalden alıntı: Kupa_xl

Bence atladiginiz bisi var hondanin hitap ettigi kesimle bmw nin audinin hitap ettigi kesim ayni mi? Bmw dedigin 250 binin ustune sattigi arabayi bile her caddede gorebiliyorsun ama ornegin bir s2000  kac tane goruyorsun? Honda 100.000 euroluk araba cikarsa satamaz her markanin bir alinabilitesi vardir sen bile 100.000 euroluk bir araba alacak olsan honda almazsin ne olursa olsun 100 bine porsche, z4, mercedes e250, audi a5, mustang, camaro v.s gibi ust duzey araclar varken kimse honda almaz. Eger dediginiz gibi olsa bunca honda yoneticisi dusunemiyor mu sizin dusundugunuzu? Honda orta duzey bir marka ve hicbizaman Bmw audi gibi markalarla o ayarda araclar bile cikarsa rekabet edemez, zaten edebilse yapardi merak etmeyin, yani bmw ile kiyaslanmak cok anlamsiz        bence cok sacma bir fanatiklik olmus bu konu.
    Ayrica hondayi japonyanin krali s2000 de yaris arabalarinin krali ilan etmissiniz bence biraz gercekci olun japon markasi olarak Mitsubishi yi es gecemezsiniz kesinlikle Honda Mitsubishiden daha ustun bir marka degil ayrica Subaru impreza ve Mitsubishi Evo varken hadi Evoyu bir kenara birakiyorum s2000 le kiyaslanamaz da s2000 i kral yapmanizda komik olmus :)

Hani başlık iddialı tamamda senin yorumunda başlıktan aşağı kalmıyor yani :)

EVO, STI gibi araçlarla S2K kıyaslaması yapmışsın, WRC ile Roadster karşılaştırmasınıda ilk defa gördüm. Şimdi sende eleştirdiğin mevzuda kendinle çelişmişsin, seninkide ayrı bir fanatiklik olmuş :) Honda NSX Türkiyeye geldide alanmı olmadı?

Bu konu tamamen ticari, Hondanın veya diğer markaların Türkiyeye soktukları modeller ile ilgili bir tercih meselesi.

Yoksa Nissan GTR R35 varken senin EVO'nun esamesi bile okunmaz, hadi bakalım

• quote:

Orijinalden alıntı: *President*

quote:

Bence atladiginiz bisi var hondanin hitap ettigi kesimle bmw nin audinin hitap ettigi kesim ayni mi? Bmw dedigin 250 binin ustune sattigi arabayi bile her caddede gorebiliyorsun ama ornegin bir s2000  kac tane goruyorsun? Honda 100.000 euroluk araba cikarsa satamaz her markanin bir alinabilitesi vardir sen bile 100.000 euroluk bir araba alacak olsan honda almazsin ne olursa olsun 100 bine porsche, z4, mercedes e250, audi a5, mustang, camaro v.s gibi ust duzey araclar varken kimse honda almaz. Eger dediginiz gibi olsa bunca honda yoneticisi dusunemiyor mu sizin dusundugunuzu? Honda orta duzey bir marka ve hicbizaman Bmw audi gibi markalarla o ayarda araclar bile cikarsa rekabet edemez, zaten edebilse yapardi merak etmeyin, yani bmw ile kiyaslanmak cok anlamsiz        bence cok sacma bir fanatiklik olmus bu konu.

EVO, STI gibi araçlarla S2K kıyaslaması yapmışsın, WRC ile Roadster karşılaştırmasınıda ilk defa gördüm. Şimdi sende eleştirdiğin mevzuda kendinle çelişmişsin, seninkide ayrı bir fanatiklik olmuş :) Honda NSX Türkiyeye geldide alanmı olmadı?

Bu konu tamamen ticari, Hondanın veya diğer markaların Türkiyeye soktukları modeller ile ilgili bir tercih meselesi.

Ben kıyas yapmadım bence düzgün oku yorumu dikkat çektiğim konu genel olarak yarış arabası denince sanki akla ilk s2000 geliyor gibi bahsedilmiş, bizde biliyoruz ayrı kulvar olduklarını senin kadar araba bilgimiz var telaşlanma.

Maşallah sende beni eleştirmişsin ama Nissan Gtr r35 le Normal Evo yu kıyaslamışsın.
    Dünyada 0-100 e 3.8 sn. ve altında çıkan kaç tane araba varsa evonun rakibi o kadar. (Veriler ortada araştır)

Madem kıyas istiyorsun al istersen Ferrari ile kıyasla! "Mitsubishi Evolution X FQ400"

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: *President*

quote:

Ben kıyas yapmadım bence düzgün oku yorumu dikkat çektiğim konu genel olarak yarış arabası denince sanki akla ilk s2000 geliyor gibi bahsedilmiş, bizde biliyoruz ayrı kulvar olduklarını senin kadar araba bilgimiz var telaşlanma.

Maşallah sende beni eleştirmişsin ama Nissan Gtr r35 le Normal Evo yu kıyaslamışsın.
    Dünyada 0-100 e 3.8 sn. ve altında çıkan kaç tane araba varsa evonun rakibi o kadar. (Veriler ortada araştır)

Madem kıyas istiyorsun al istersen Ferrari ile kıyasla! "Mitsubishi Evolution X FQ400"

Benim amacım kıyas yapmak değil, fiyatını karşılayamayacağım araçları kıyaslamam. Elalemin arabası üzerine muhabbette yapmam. Sadece senin mesajınında taraflı bir kıyas içerdiğini söylemek istedim. Senin otomobil (kendi deyiminle araba) bilgini de ölçmüyorum beni ilgilendirmiyorda, zira senin için S2K yarış arabası olabilir, benim için ise cabrio bir roadster'dir. Motorunuda çok beğenirim, STI veya EVO yuda çok severim. Bizim memleketimizde youtube dan mezun olup, modifiye forumlarında master yapmış çoook genç var, sende onlardan biri değilsindir umarım. Bir EVO sahibi isen bırak bu muhabbetleri de EVO hakkında bilinmeyenleri yaz, bizde kullanıcısından öğrenelim nasıl bişeymiş 3.8 saniyede 100 km/h hıza ulaşmak.

Ferrari vs. geçelim bu işleri ;) çocukça laf yarıştırmanın bir anlamı yok. İlk mesajımda belirttim zaten, Honda güzel markadır her markada olduğu gibi Honda da değişik modeller üretir, NSX de bir Honda, City de. Honda, Toyota, Nissan, Mitsubishi gibi firmaların kalitesini tartışıp burada komik duruma düşmeye gerek yok. Hepsi kaliteli markalar ve değişik kesimlere hitap eden modelleri var.

Ve otomobil kadın gibidir, bana güzel gelen sana itici gelebilir. Tamamen tercih meselesi, o EVO dediğin makinayı bedava versen binmeyecek insanlar var. Tarz meselesi bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *President* -- 14 Şubat 2011; 16:07:16 >

• Sen Nissan GTR R35 sahibi oldugun icin muhabbetini yaptin dimi cunku kiyas veya muhabbet yapmak icin illa arabaya sahip olmak en azindan fiyatini karsilamak gerekiyor haklisiniz :) daha fazla cevap vermicem herseyi sen daha iyi bilirsin diyimde daha fazla kasma kendini, hadi bakalim..
  • hondanın nesi üstün teknoloji yahu... ne turbo benzinli ne turbo dizel nede çift kavrama otomatik şanzımanı var. vtec teknolojisi 20 yıllık teknoloji. yeni birşeyler yapması gerek. ayrıca honda istesede x6 gibi bir araç üretemez. bu hesap öle istersem bende yapardım. ama halk dah akolay alsın diye pahalı yapmıyorum, gibi değildir.

bir araç modelini üretmek için belli aşamalar gerekir. spor araç lar olsun. arazi araçları olsun. neden insanlar range rovera 200.000 dolar veriyor. aynı özelliklerde başka markalarda cip üretiyor. hatta jeep markası bile var.

bana sorarsanda mercedes ucuz satılıyor. porshenin neresi mercedesten kaliteli. misal e350 iki kapı ile proshun bir modeli arasında 3 kat fiyat farkı var. mercedeste o anlamda porshe gibi araç yapar. niye yapmıyor. kıyaslama mantığı hatalı. her markanın bi kişiliği var. ve üretim seviyesi pazarlama stratejisi var
    civic denilen aracın daha sıfır test aracının her yerinden ses geliyordu. inanamadım başka bayilerdede denedim sonuç aynı. hondanın açıklaması geri dönüşümlü malzemeler kullandıkları için ses gelmesi normalmiş.

alman markaları karşısında honda nın adı bile geçmez... bırak birinci olmayı.

• olay tamamen tercıh meselesıdır yıne soyluyorum. Elındekı parana bakarsın, alabılecegın araclar arasında secım yaparsın. Secım yapaarken degerlendırecegın bır suru krıter var kendı acından sonucta. Honda 20 yıl once urettıgı vtec teknolojısını kullanmıyor tabııkı. Her zaman oldugu gıbı benzınlı atmosferıkte en az yakan en uzun omurlu ve en ıyı guc ureten yıne honda motoru. Marka bu yuzden tercıh edılıyor. Kaporta konusunda bencede zayıf. Ayrıca otomatık sanzımandada gayet basarılı gelıstırmelerı var. Tercıhler farklı olmasaydı bu kadar degısık marka ve model satılmazdı. Benzınlı turbo ve dızel motor neden uretmıyorlar bılmıyorum. Ama uretseler motor olarak yıne cok ıddıalı olacaklarına emınım. Fıyatına gore honda ıyı secenekler arasında benım ıcın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.