< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icemy -- 18 Şubat 2019; 23:18:34 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icemy -- 18 Şubat 2019; 23:18:34 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Senin ülkende binlerce kişi işsiz kalacak. Yıllık bazda 400 milyon euro ihracat kaybın olacak. Bu ülkenin bir vatandaşı doğal olarak istemez bu durumu.
|
Fabrikanın sağladığı istihdam. Parça tedariği sağlayan firmaların oluşturduğu istihdam. Hiçbiri önemli değil yani?
Önemli olan honda nın japonya da üretilince safkan japon olması öyle mi? Seni severim ama bazen yazdıklarında mantık bulmakta zorlanıyorum. |
Hani bir ara volvo satılığa çıkmıştı biz de alalım diyorduk ya. Ben soğuk bakıyordum bu fikre. Şimdi düşünmeden edemiyorum eğer biz alsaydık ne hale gelirdi. 100 senelik markayı 2 senede batırıp adımızı tarihe yazdırırdık herhalde.
|
Kusura bakmayın ama dünyadan haberiniz yok.
|
Vw de batacak diyordun. Şimdi sıra honda ya mı geldi
![]() |
Honda geçen yıl pazar %40 daralmasına rağmen satışlarını artıran tek marka. Tarihlerinin rekorunu kırarak 24 bin satış yaptılar.
|
Hocam neye göre olmalıydı. Burada üretilen her aracın parçasını biz üretmiyoruz. Egeayı ele alalım motoru, şanzıman, konvertörü, dpfi, digital ekranları, tüm güvenlik ve konfor sistemleri yurt dışından geliyor. Ve bunların tamamı döviz üzerinden geliyor. Araçlarda kar marjı sandığınız gibi yüksek değil yüzde olarak 6-10 aralığında. Firmanın bunu bir üretim maliyeti var doğal olarak. Avrupada bir araç üzerinde %15 vergi vardır eğer araç dizelse 400 euro da o. Bizde vergi yükü ağırlığı araç fiyatlarını bu hale getiriyor. Ancak vergisiz ilk fiyat üstünden gidersek yerli üretim araçlar yurtdışına göre iç piyasada daha ucuzdur.
|
Birincisi fazla sığ düşünüyorsun. Kimse o ülkenin yerlisine ucuz araba satmak için fabrika kurmaz böylede bir amacı yoktur. Lojistik ve pazara yakınlık olarak bakar.
İkincisi Türkiye de her aracın vergisi aynıdır, dolayısı ile kimseye avantaj sağlanamadığı gibi dezavantaj da sağlanmaz. Üçüncüsü honda Türkiye 50 bin kapasiteye sahiptir ve 38 bin araç üretmiştir. Bunun 24 binini iç pazara satmıştır. İç pazara ürün verme oranı en yüksek firma Honda dır. Yani Türkiye satışlarından oldukça memnunlar. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DFABFCB25 -- 18 Şubat 2019; 23:23:48 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DFABFCB25 -- 18 Şubat 2019; 23:55:25 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |