Şimdi Ara

HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.183
Cevap
31
Favori
122.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eh boşuna abi demedik neticede profiline baktımLakin bende genç sayılmam 48 bitti gibi..Yazdıkların,yorumların,bakış açın ezber bozacak şekilde,tebrik ederim abi..Yazdıkların da benim gibi sadece SÜRÜCÜ konumda olanlara epey yol gösterecek gibi.Tecrübelerini yazman,paylaşman çok güzel devamını da bekleriz..
    "bedavadan biraz fazla yakıyor diye hesaplamaktayım","kullanırken aldığınız keyfi kaçırmıyorsa ideal noktadasınızdır,tersi sıkınıtılı oluyor tecrübeyle sabittir""az yakıyor ama çok ödüyorum","agresif kullanmayı çeyrek geçtiğimiz için" diyerek yazdıkların ise adeta DUVAR YAZISI olacak şeyler abi(bir öğretim görevlisi havası sezdim sanki)
    Bende fazla yol yapmamam sebebiyle benzin+lpg li araç seçtim.Yakıt konusu ise evet dediğin gibi ince bakarsak olaya,lastik havasının bile yakıtı etkilemesi seni haklı çıkarıyor Sürücü,araç,yol,trafik hepsi birer etken..Selamlar ve herkese hayırlı cumalar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayazoglu35 -- 25 Nisan 2014; 0:40:52 >
  • herkese hayırlı geceler,
    2 gün önce direksiyon kutusundaki ses bir artış gösterdi ve artık dayanılmaz bir hal aldı. bugün dayanamayıp bostancıdaki özel honda servisine soktum aracımı. sokmuşken ön amortisordeki sese de bakılmasını istedim. bakımda 2 amortisore tamir yapıldı 2 rot başı, askı rotu ve viraj demir lastiği değişti ve rot ayarı yapıldı, direksiyona ayar yapıldı boşluk giderildi. ön motor kulağı çatlamıştı o değişti. Fiyat konusunda bir bilgim yok itelediler mi şişirdiler mi pek bilmiyorum ama bana normal geldi 3 aşağı 5 yukarısı pek de önemli değil. yapılan işlemleri, çıkartılan parçaları ekte göstereceğim zaten. Selametle kalın..
     HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL
  • merhaba,
    mburakyuce kardeşim umarım keyfini kaçıran sesler ''sezsizlik'' olmuştur.
    Faturadaki fiyatlar normal gibi görünüyor. Ancak; amortisör tamiri ne demek anlamadım. Bunların amortisörleri tamir mi ediliyor? Nasıl bir işlem yapılıyor ''tamir'' olarak, cidden çok merak ettim.
    Direksiyon kutusundaki sesten demişsin, bu senin tahminin miydi? Yoksa faturada direksiyon kutusuna yapılan hiçbir işlem görülmüyor.

    Sevgi ve saygılarımla,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erentalya -- 27 Nisan 2014; 1:24:41 >
  • erentalya E kullanıcısına yanıt
    Abi arabadaki ses gitti, hiç bir sıkıntısı yok, daha önceki sürüşlerimde ne kadar iğrenç bir sürüş gerçekleştirdiğimi fark ettim yapıldıktan sonra. Amortisör tamiri değilde galiba amortisorleri değiştirdiler abi. Direksiyon olayıda hem boşluk vardı direksiyonda hemde yağsızlık vardı, onu hallettiler.Hava filtresinide temizlettim.Şuan ki sıkıntım yakıtın düşmemesi. hala 30-35 kuruş arasında.
  • Amortisor takozlarınada adını unuttuğum bir yağ sürdüler abi "giriselin yağı" falan diyesim var ama yalan olmasın şimdi :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mburakyuce -- 27 Nisan 2014; 11:01:52 >
  • Kauçuklu gres olabilir?:)
    Yağ iyidir, WD-40 daha iyidir.:)))
    Ama ''tamir'' tanımı hala kafama takıldı. Neyi tamir etmişler?, yenisini taktılarsa fiyat ''yan sanayi'' düzeyinde. KYB orij. amortisörler 2x295=590 ödediğim fiyat doğru değilse ben iyi bir ''tecrübe'' kazanmışım demektir.
    Ama her halükarda, ''keyifli sürüş'' moduna geçmiş olman güzel.
    Bir de hepimizin müzdarip olduğu keyfe keder ''gerekli'' değişimler konusu var.
    Hepinizce malum olan 2 önemli konuda sizleri (yaptığım acizane araştırmalarla) bilgilendirmek isteri
    1-Hepimizin kullandığı araçlar 8-10 yaşında. Yaş yorgunluğunun ve fabrika çıkışında kullanılan (tercih edilen) malzemenin görsel ve tensel temasda hissedilen hoşluğu nedeniyle, direksiyon kaplamaları (fotoğraflarda gördüğüm birçok araçta) ne yazıkki, delinmiş, kopmuş, aşırı yıpranmış durumda.
    Bu konuda konuştuğum deri esnafı, kuzu derisi olabileceğini aynı deri ile kaplanması durumunda kısa bir süre sonra tekrar aynı sonuçla karşılaşılabileceğini bu nedenle bir tadilat (düzgün birşey) yapılacaksa dana derisi tercih edilmesi gerektiğini söylediler.
    Forumlardan araştırdığım kadarıylahttp://www.altinuc.com.tr/gallery.asp?KID=272 200 TL , ya da kendim yaparım denilirse;http://www.youtube.com/watch?v=4sO0ETDhDVM , fiyat alınabilirse Bostancı'da bir alternatif;http://bostanciotoderidoseme.com/iletisim.html, ya da 140 TL'yehttp://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-honda-civic-direksiyon-deri-kaplama-103835579/detay , veya İstanbul Avrupa yakasındahttp://www.deridireksiyon.com/iletisim.html gibi alternatifler var.
    2-Ses sisteminde orjinal teyp usb/sd/aux/bluetooth/mp3/mp4 gibi alternatiflere sahip olmadığı için, habire orjinal cd almak, taşımak gibi bir mecburiyete veya sürekli aynı şarkıları dönen radyolara mahkum oluyoruz. Bu başlıkta sözedilen Piranha cihaz (olası alternatiflerden biri)http://www.hepsiburada.com/liste/piranha-encore-70-inc-navigasyonlu-oto-ses-ve-goruntu-sistemi/ 399,99:), a düşmüş ya dahttp://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-goruntu-sistemleri-multimedya-oynatici-navigasyonlu-ve-bluetooth-lu-double-teyp-navix-nvx-7800-hd-149482316/detay/ alternatif olarak böyle bişey var. Klasik teyp isterseniz; piooner'ın yukardaki özelliklerine (en azından birçoğuna sahip) 185 TL'yehttp://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-muzik-calar-oto-teyp-pioneer-deh-x-1650-ub-cd-mp3-calarli-usb-girisli-oto-teyp-140767938/detay/ cihaz da var.
    Sözün özü araştırdıkça; alternatifler artıyor, kararsızlık artıyor.
    Cehalet mutluluktur deyip hızlı hareket edip sonra da ''yahu daha iyisi daha ucuza'' varmış demek de var.
    Krar veremedim. Ancak, sizlerin de görüşünü almak ve hatta olursa topluca yaptırabilirsek ''toptan satın alma gücümüzü kullanarak'' fiyat düşürmeyi de denemeliyiz.
    1 araç için alınan fiyatla 3-5/10 araç için aynı olmayacağı kanısındayım.
    Saygı ve sevgilerimle,
  • Abilerim süspansiyonları hallettiniz simdi bide 4 kapi sacina ses yalitimi yaptiniz mi kasis tümsek sesleri iyice kesilir yol sesi de yari yariya azalir, tam olsun artik olmuşken :-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @alperd82
    Arabayı almadan sırf bu başlıkta yazılanları, arabanın fotolarını uzun uzun ''yutkunarak'' .))))) izlemiştim. Zaten gazı almıştık. Hala gaz veriyon..:)))))
    @mburakyuce
    Burak sen LPG taktırmamış mıydın? 30-35 krş nasıl oluyor.? Çok fazla dur-kalka mı giriyorsun? Kalkışlarda dip gaz, duruşlarda sert fren, vites değiştirme istediğinde tam gaz yapıyorsan ''su'' da koysan depoya yakar abicim.::))))
    Ama arabanın akarına, ''hoş bir hanımfendi ile gezintiye çıkmış, bu arada romantik bir sohbete koyulmuş gibi'' davranırsan,::)))))) yakmaz abicim. (ingilizcede taşıt araçları ''kız'' olarak tanımlanır, bu araç da hakiki İngiliz olduğuna göre?:))))) öyle davranmak lazım.
    Yukardakileri yapmıyorsan, şevkatli kullanıyorsan, gaz ayarından sonra değişmezse, gazcıyı değiştir bence.:::))))
  • erentalya E kullanıcısına yanıt
    Abi yok çok şevkatlı kullanıyorum :) shell'den alıyorum sadece bir de. benzinde 50 kuruş yakıyordu. gazda 30-35 arası. daha 1 hafta oldu takılalı ama yaklaşık 1000-1100 km yaptım. bakalım ne olacak ilerleyen zamanlarda :)
  • selam arkadaşlar
    şu anda 2004 jazz kullanıyorum, aracı eşim kullanabilsin diye otomatik almıştım. araçtan genel olarak memnunuz, eşim çabuk uyum sağladı. nette gezinirke hb civic ler dikkatimi çekti. sedanlara göre fiyatları daha makul. yorumlarınızın büyük kısmınıda okudum sayılır. ilandaki araç hakkında görüşlerinizi almak istiyorum. en çok tereddüt ettiğim nokta siyah olması. şu an kullandığım araç jazz lacivert ve temiz tutmak imkansız koyu renkleri. nette bakıyorum siyahta var bir hayli.ilan sahibi ile görüşmedim sorguda 2007 yılında iki ayrı kazadan 1600 ve 2800 tl hasar kayıtları çıkıyor. araç 2004 yazılmış ancak makyajlı kasa değil sanki.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-ogretmenden-otomatik-pluslpg-pluseurohatchback-civic-161348510/detay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nejdet Ay -- 29 Nisan 2014; 1:19:56 >
  • Selamlar herkese.Epey mesaj olmuş bu sayfada maşallah..Altayhan kardeş sorduğun araç evet makyajsız..Aynalarında sinyal yok yanlarda var,amblemler,farlar,stoplar,sisler,tanponlar vs vb. farklı.Hasar kaydı bence önemsiz sayılır ama almışken makyajlı bak derim haddim olmadan..Siyah evet hiç temiz kalmıyor dersek yalan olmaz ama ben bu rengi seviyorum,her araca siyah renk çok yakışıyor gibi..
    Burak kardeş ses olayını da halletmişsin güle güle kullan abim..erentalya gerçekten bilgili bir abimiz mesajlarını pür dikkat okuyorum..Direksiyon benimde azda olsa yıpranmıştı,alperd82 kardeşin paylaştığı resimlerden yola çıkarak çok ucuza 11 tl.ye sarmal direksiyon kılıfı aldım,1 saat uğraşarak diktim güzelde oldu.. Bu bana yetti hiçte sırıtmıyor gibi.Ses olayı evet kötü bende bakıyorum birşeyler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayazoglu35 -- 29 Nisan 2014; 8:12:18 >
  • Abi o fiyatlara makyajlı kAsalar var. Biraz daha bekleyip almani tavsiye ederim. Tek bir arabaya yönelince bekleyince düşüyor sabretmek gerekli biraz. Burada ki abilerimden öğrendiğim ve tecrübe ettiğim bir konu bu, ben de 3 hafta önce aldım ve bu fiyatların altında ama 2 hafta gece gündüz bekledim sahibindeni sürekli yeniliyordum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet kesinlikle ses sistemi yetersiz ama orjinalliği bozulmasın diye bir şey yaptırmak istemiyorum. Bir de sunroof olsa tadından yenmezdi :) bir de azıcık daha altı yüksek olsaydı :) arkada 2 kişi olduğu zaman bile bazen tümseklerde egzoz borusu sürtüyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet abim yere yakın ama ben çok sevdim bu aracı..Az dikkat ederek yollarımızda seyir edeceğiz çaresi yok..Sunrof olsa hakikaten çok güzel olurdu ne edelim şimdi?eskiden pencere açtırırlardı onumu etsekSes için bende orjinali kalsın dedim ama "acaba"demeden de duramıyorum.Bakalım acelesi yok böyle devam edelim bir zaman daha.
  • Araba tam uzun yol arabası ama ben onu test ettim. 130-140 larda 3000,3200 devirlerde ve 180,190 gidiyor daha da gider eminim. Uzun yolda acayip keyif alıyorum, tek oturuşda 600-700 km hiç yormadan gidilebiliyor. Ve bu araba da en korkulacak şey "nazar" abi :) milletin nazarı değiyor vallahi. Arabayı sıfır sananlar, trafik de satıyormusun diye soranlar, hayran kalanlar vs vs. :) en önemlisi de abi arabaya bakmak. Araba temiz olucak parlıyıcak. Yıkattıktan sonra yerdeki küçücük sulardan bile kaçar hale geliyorum :) Allah hepimize kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 35 kuruş yakan arkadasin LPG ayar/ montaj bir sorunu illa ki var ben hicbir zaman 10 lt'yi gecememistim şuan 2.70'den alsan gazi 27 kuruş yakar maksimum.

    Son hız fabrika verisi zaten 182 km olduğu için 180-190 olabilir 200 falan ancak yokuş asagi yapar :-)

    Araba güzel buradan gazı veriyoruz herkes arabanın hakkini versin diye ağız tadiyla binsin diye :-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap için teşekkür ederim arkadaşlar. Makyajlı kasa olsaydı fiyat iyi gibiydi. piyasa çok garip. Bekleyelim bakalım. aracın lpg li olması ve km düşük olması artı gibi duruyor.
    mburakyuce mesajlarında göremedi, senin araç kaç Model ve kaca aldın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nejdet Ay -- 29 Nisan 2014; 23:26:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2004 115binde bagaj kapağında ve sağ arka kapıda boya var değişen yok. 24bin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mburakyuce

    2004 115binde bagaj kapağında ve sağ arka kapıda boya var değişen yok. 24bin

    Allah kaza bela vermesin. Güle güle kullan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL
     HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL
     HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL
    epey uğraştım ama beceremedim bu resim olayını galiba..
    [simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1742131/ae258028-a44d-40c9-89d8-736d790ac31d.
    [simage] HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL[simage]
    [album] HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL[simage]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayazoglu35 -- 30 Nisan 2014; 12:11:00 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.