Şimdi Ara

HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.183
Cevap
31
Favori
123.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Slogan tutar:)) Perde de demek çare değilmiş...Almayız bizde sunroof lu falan abim:))
    Altayhan kardeşin dediği gibi sert bir geçiş olmuş..Zaman ve zemin uygunsa değişiklik iyidir.
  • Eyvallah abi nazarı çıkarttık çok şükür :) dün temizledim baya pasta cila vardı biraz sürdüm sadece göçük kaldı ustaya gösterdim 200 lira ya yaparız dedi çok önemli bir şey değil Allah'tan far kırılmadı :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burak tekrar geçmiş olsun, birazcık nazarlık kalsın dersen?,
    https://www.youtube.com/watch?v=Pgdl9RVRgVE
    Dene bence.:)
  • geçmiş ossun
  • erentalya E kullanıcısına yanıt
    Abi deniyicem ama karbondioksit bulmam lazım şimdi onu araştırıyorum :)
  • Abi bu el freni telini nasıl gerdirebilirim, baya boşluk var tutmuyor yokuşlarda park ettiğim zaman köküne kadar çekiyorum nerdeyse gevşemiş baya. internette araştırdım baya da bir bilgi bulamadım
  • Bizim arabalarda böyle bir bölüm var mı bilmiyorum?,https://www.youtube.com/watch?v=mf3UVSJ6rMU
    Bakmadım ancak mantık aynıdır, çelik spiral tel ile çalışan bir sistemdir. Bağlantı noktasını bulursan, vidayı saat yönünde (ya da musluk kapatır gibi) sıkman gerekir. Eğer arka fren balatalarında (aşınma) sorun yoksa el freninin çalıştığını göreceksin. Ancak çok fazla sıkarsan balatalar diske yapışık kalacağı için, balataları yakabilir, koku duman ve ciddi sıkıntı yaşayacak bir duruma neden olabilirsin. Buna çok dikkat etmek gerekir.
    Bugün yaptığım bir uygulamanın fotolarını paylaşmak isterim,
    bu iş için profesyoneller 2x30=60 TL alıyorlar. Kesinlikle daha düzgün birşey ortaya çıkıyor ancak bu da fena değil,
    Önce marketten 2 tl'ye basit bir diş macunu alınır, sonra çalışılacak(temizlenecek) far su ile ıslatılır, pamuklu bir bez ya da sünger yardımıyla dairesel hareketlerle tüm yüzey 2-3 dakika boyunca ovalanır. Bu işlem sırasında yüzeye bir miktar güç uygulanır(abartmamak kaydıyla:))). Sonra su ile tüm yüzey yıkanarak kurulanır. Sonra diğer far için aynı işlem gerçekleştirilir. Buyrun sonuçlar.
    Not: Su ile temizlik sırasında sağlanan parlaklık bez ile kurulama sırasında bir miktar kaybediliyor. Ama her halukarda sonuç, ilk halinden daha iyi bir duruma geliyor, bu işlem sonrası ''cila'' türü bir uygulama yapılıyor sanırım. O'nu da deneyip sonucu aktaracağım.
    Direksiyon ve vites topuzu için bugün bir profesyonelle 120 Tl'ye anlaştım, bugün ölçü aldı ön hazırlık yapacak yarın uygulaması gerçekleştirilecek, öncesi ve sonrası resimleri paylaşırım.
    Şimdi ''far'' serüveni:::::)))

     HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erentalya -- 6 Mayıs 2014; 20:08:02 >




  • erentalya E kullanıcısına yanıt
    Çok güzel araç gerçekten 26 rahat verilir bence :-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçi direksiyon sağda, ama bir bakın bakalım size birşey hatırlatacak mı?
    Bu arada double din çercevesi için Amerika'dan sipariş (ürün araması) yaparsanız, araçlar HONDA CIVIC HB SI olarak tanımlanıyor.
    Bu da denemek isteyenler için, :)))))
    Cesareti olan?:)))))
    http://www.youtube.com/watch?v=my2C_ke52Ik
  • Ön park lambanızın ampulü değişmesi gerkirse,
    ya da LED ampul takmak isterseniz?,
    http://www.youtube.com/watch?v=sEMZPcfLg9I
  • Videolar için teşekkürler abi...Son video çok ilginç vizeye girmeden orijinal fara dönmek gerekliydi 1.ayda bende aldım götürdüm bir abimize.. Galiba benden nefret etmiştir nereden getirdi bu aracı diye:)) Komple ön tampon söküldü ve farlar dışarı çıkarıldı yerlerinden,epey uğraş verdiler 2 saate yakın.."Ne farmış,ne yer var ne boşluk" diyerek te veryansın etti abimiz.
    Temizleme işini denemek gerek farlar önemli neticede..Siyah honda gerçekten temiz bir araçmış.İlk tıkladığımda fotolar çok tanıdık geldi plaka yanlış dedim:))
    El freni olayı ise 4 disk te gerdirme işi olmaz diye biryerlerde okudum burak konuya değinince ama bana epey uzak bir iş..
    Müzik olayı için beklemedeyim sanki başka araca kaydı gibi gözüm uzun zamandır aklımda ama vergisi algısı benim gibi memuru üzer diye geriden bakıyorum şimdilik..
    Selamlar herkese..
  • Dün akşam gazım bitti Acıbadem Totaldan 2.67 TL den 20 liralık gaz koydum, km sıfırladım eve çektim arabayı sabahta kalktım acıbademden florya ya okula gitmek için yola çıktım 20 liralık gaz 45 kmde bitti 44kuruş yaktı araba. Dellendim bir sıkıntı var herhalde dedim belkide aldığım yerden kaynaklanıyor dedim Merter Shell'den 2.56 TL den gene 20 liralık aldım. Oda 49 kmde bitti tepem attı abi. Sürekli bir değişkenlik yaşıyorum. 2 hafta oldu lpgyi takalı yaklaşık 1200,1300 km oldu 1000 bakımınada soktum bir sıkıntı yok dediler ama ne zaman düzelicek ne yapıcak bilmiyorum.
  • benzinde bile o kadar yakmıyor benim araç yaw
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mburakyuce

    Dün akşam gazım bitti Acıbadem Totaldan 2.67 TL den 20 liralık gaz koydum, km sıfırladım eve çektim arabayı sabahta kalktım acıbademden florya ya okula gitmek için yola çıktım 20 liralık gaz 45 kmde bitti 44kuruş yaktı araba. Dellendim bir sıkıntı var herhalde dedim belkide aldığım yerden kaynaklanıyor dedim Merter Shell'den 2.56 TL den gene 20 liralık aldım. Oda 49 kmde bitti tepem attı abi. Sürekli bir değişkenlik yaşıyorum. 2 hafta oldu lpgyi takalı yaklaşık 1200,1300 km oldu 1000 bakımınada soktum bir sıkıntı yok dediler ama ne zaman düzelicek ne yapıcak bilmiyorum.

    Sabit 20 TL gaz alıp ölçüm yapılmaz o yüzden hatalı sonuç veriyor, boş yere stres oluyorsunuz :-)
    Araç sakin kullanımda normal yol şartlarında 10 Litreyi hiçbir zaman geçmez.

    1- LPG deposunu dolduruyoruz
    2- Km sıfırlıyoruz
    3- Gidebildiğimiz kadar gidiyoruz (40-50 km değil deponuzun büyüklüğüne göre 250-300 km gidin ki ölçüm daha doğru olsun)
    4- Depoyu Tekrar dolduruyoruz
    5- Bu 2.dolumda alınan LPG tutarını Km sayacında yazan rakama bölünce Km.de kaç Kuruş yaktığını bulursunuz.

    3. maddede LPG biterse Km sayacındaki rakamı 5. maddede kullanmak için not edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperd82 -- 7 Mayıs 2014; 14:18:52 >




  • alperd82 A kullanıcısına yanıt
    Abi mantığın doğru olabilir ama benim yaptığımda doğru geliyor bana :) depodaki gazı sıfırladım ve totalde 40 liralık gaz koymuş oldum. 40 liraya 94 km gittim. 40TL/94km=42 kuruş :) 40 liraya benim en az 130-135 km gitmem lazım ki 29,30 kuruş yaksın. Ve gerçekten inanılmaz sakin kullanıyorum, normalde deli doluyum gazı cebimden koyunca kız gibi davranıyorum arabaya :)
  • İkaz sesi geldiğinde benzine alıp,2.660 dan 30.450 lt lpg doldurdum sadece şehir içi trafikte 236 km yol gitmişim. Lpg bakımını bu hesaplamaya girmeden yaptırmıştım.Hala arkadaşların şehir içi rakamlarını yakalayamadım.Ben 2013 den beri sık sık yakıt hesabı yaparım eh artık bırakmak lazım bu sondu
    Değişik yerlere ayar için git diyeyim ama çare olurmu bilmem..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayazoglu35 -- 7 Mayıs 2014; 15:48:38 >
  • mburakyuce kullanıcısına yanıt
    LPG ölçümünü zaten şamandıra bile doğru düzgün yapamıyor malum :-) biz de Hata Payını azaltarak en doğru ölçümü yapmaya çalışıyoruz.
    Senin yaptığın da bir ölçüm evet ama hata payı çok çok yüksek.
    Yani sağlıklı bir ölçüm yapmak için depoyu fullemek ve mümkün olduğunca fazla yol gitmek şart :-)
  • alperd82 A kullanıcısına yanıt
    geçen hafta fulledim 35 litre aldı galiba yanlış hatırlamıyosam, 295 km gitti. Bana göre bu rakamın 340 hadi zorladın 350 olması gerekir. Uzun yolda da 400-410 km gitmesi lazım. Bir seferde 94 liraya fullendi km sıfırladım ondan sonra bitmeden km 220 falandı 20 liralık daha koydum içine o zamanda 370kmde bitti gaz. 114 liraya 370 km gitmiş oldum. Hafif şehir dışına gittiğimdeyse totalde 120 liralık gaz ile 395 km gitti :) beni rahatsız eden düzensizliği abi :) çoğu zaman shellden alıyorum ama shell 2.80 total 2.67 :)

    Bir de 47 litrelik simit tank var arabada ama hiç alamıyor o kadar 35-36 litre alıyor neden acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayazoglu35

    İkaz sesi geldiğinde benzine alıp,2.660 dan 30.450 lt lpg doldurdum sadece şehir içi trafikte 236 km yol gitmişim. Lpg bakımını bu hesaplamaya girmeden yaptırmıştım.Hala arkadaşların şehir içi rakamlarını yakalayamadım.Ben 2013 den beri sık sık yakıt hesabı yaparım eh artık bırakmak lazım bu sondu
    Değişik yerlere ayar için git diyeyim ama çare olurmu bilmem..

    İkaz sesi depoda gaz olduğu halde Yokuşa vurunca veya Gaz pedalına fazla basınca da gelebilir.
    İkaz sesi geldikten sonra yine LPG'ye alıp 10 km. çok kez gittim.

    Fulleyin depoyu arkadaşlar yanlış ölçüyorsunuz, bir kere fulleyince zaten ölçümleri hep böyle yaparsınız, ha cepte para ha depoda yakıt :)




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.