Şimdi Ara

Honda Accord deneyimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba sizlere belkide özenip almak isteyenlere bilgi amaçlı bir konu açayım dedim.
    ARacın artı ve eksi özelliklerini yazıp tercih etmek isteyenlerin nasıl bir araç alacaklarını bilmesini objektif bir gözle değerlendirmek istedim.
    Öncelikle 41 yaşındayım bugüne kadar 9 aracım oldu her birinde ayrı özellik konfor donanım özellikleri buldum.ACcord ise uzun yıllardan almak istediğim
    sportif sedan bir aile aracı.
    Öncelikle artılarından bahsedeyim.
    1. Kesinlikle otomatik şanzuman sarsma yapmayan gaz pedalı ile kontrol edebildiğiniz neredeyse tiptronik vitese ihtiyaç duyulmayan harika bir yapıda.
    2. Aracım 2005 executive iç malzeme kalitesi, yumuşak malzeme fetişlerine hitap etmesede her temizlik ardından neredeyse sıfırmış gibi yepyeni ne bir çatlak ne bir aşınma söz konusu hayran bırakıyor.
    3. Aracın tasarımı ki ben bu nedenle uzun yıllardır sahip olmak istemiştim gerçekten tasarımı bir harika.
    4. Motoru eski bir teknoloji olsada tam lpg uyumlu, dilediğiniz kadar zorlamaya gelen, ısınması sadece 1 dakikayı alan soğuk kış günlerinde tam bir konfor sağlıyor.

    Gelelim eksilerine
    1. Araç yol lastik motor sesi almakta master yapmış
    2. Sert amortisör sistemi nedeniyle kum tanelerini hissettirmekte ve bezdirmekte
    3. Sert amortisör sistemine nazaran beklentiniz yol tutuşu ise maalesef sınıfında bu konuda sonuncu, güven vermek bir kenara yolcular hafif bir virajda sağa sola yatıyor.
    4. iç hacim ufak bebeğim var puset koyunca koltuklara dayanıyor arka koltuktaki yolcularsa pek rahat değil diz mesafesi nedeniyle.
    5. Bagaj hacmi benim gibi bir aile kullanıcısına hitap edecek kadar geniş değil.
    6. Sadece otomatik kaynaklı olmayan bir hızlanma sorunuda var 155 beygir araç tiptronik yada spor modda performans açısından motor kaynaklı verimsiz bir hızlanma sunuyor

    Tüm bunlara rağmen bu aracı aldım ve kullandım ve zevk aldım. Toplamda 2 revizyon ile (yalıtım ve amortisör) konforlu hale getirilebilir bense aracımı sattım birkaç güne teslim edeceğim. Yerine station wagon bir uzakdoğu aracı alacağım.


    Aracı almak isteyenlere kesinlikle 100 km civarı bir süratle otoyolda ve kasisli hafif bozuk yolda kullanmalarını öneririm.
    Herkese iyi günler dilerim.







  • subaru oputback modelin bakabilirsiniz. accord testlerde cok iyi degerler alan bir model degildi zaten, yorumlariniza cok sasirmadim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen Otopark'ın Crv testinde de vardı.Honda motor ve şanzımanın üzerine araba yapmış diye.

    Honda'ların hepsi için geçerli sanırım bu.

    İyi motor ve şanzıman,sportif tatlar,ama gerisi yok.Konfor,yalıtım,malzeme kalitesi vs gibi konularda Alman rakiplerinden net olarak geride.

    Bu alanlarda da kendini geliştirmesi gerektiği açık.Umarım ilerleme kaydederler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Honda'nın en büyük eksikleri bunlar, yalıtım,malzeme kalitesi ve aşırı sert süspansiyonlar. Bu 3 konuda da gelişme gösterirse Alman rakiplerine iyi bir alternatif olur.

    Tamam motoru şanzımanı sorunsuz ama Türkiye şartlarında bozuk yollar yüzünden insan biraz konfor ve yalıtım istiyor. Bozuk yol olunca sert plastik malzeme de bir yerden sonra çıtırdamaya başlıyor.

    Hiçbir yerinde yumuşak plastik olmayan Jazz aracım 100 bin km'ye geldi hiç trim sesi yok fakat yalıtımın zayıflığı ve sert süspansiyonlardan şimdiden sıkılmaya başladım.
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Bugüne kadar 9 farklı aracı olan biri olarak abarttığımı sanmıyorum.
    Pedalların oradan baktığımda farkettim ki motoru seyredebiliyorum , siz hangi yalıtımdan bahsediyorsunuz?
  • Bu aracın neden tercih edilmediği anlaşılıyor. Yalıtım-konfor B sınıfından hallice, yol tutuş kötü, yakıt tüketimi fazla, performans 1.6 atmosferikler gibi.

    Ama forumda çokça tavsiye edilip tercih edilmemeye devam edecek.
  • 2.4 olanını 6 ay kadar kullandım sattım. Açıkçası beklediğim performansı bulamadım. hantal araç, motor kucağında çalışıyor gibi bağırdığı kadar gitse neyse ama oda yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.