Şimdi Ara

Home Theatre - Ses Sistemi Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yarın öbür gün evimde ki mevcut ses sitemini değiştirmeyi düşünüyorum kullandığım ses sistemi sony 5.1 home theatre 800w Aslında yeterli geliyor ama bir çok film 7.1 true hd versiyonu ile gelmeye başladı bende buna istinaden 7.1 sisteme geçmek istiyorum.

Kullandığım tv Samsung 55Es 8000 bundan dolayı ses sistemide Samsung düşünüyorum aklımda iki model var bilgisi olanlar lütfen yardımcı olsun :)

Birinci model,

HT - C9950W Modeli ,

Bu modeli piyasada bulmak zor serisinden anladığım kadarıyla eski bir model C serisi ,samsungun en son çıkardığı seri F serisi ama bunun özellikleri ve görseli çok hoşuma gitti,
    bu ürün ile ilgili bilgisi olan bi arkadaşım yardımcı olursa çok sevinirim,

İkinci Model ,

HT - F9750W Modeli,

Bu ürünüde sadece Teknosada bulabildim oda sadece istanbulda mevcut siparişini verirsem gelecek 4000 tl fiyatı var ama teknosa özel bir fiyat teklifinde bulundu ama ben üstteki C modelini çok beğendim,

Konu ile ilgisi olanlar bilgilerini paylaşırsa bana çok yardımcı olacaktır,
    şimdiden teşekkür ederim.

• diadavidoff kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam aklınızı karıştırmak gibi olmasında ben şahsen 3000-4000 li bütçelere çıktıktan sonra hazır paketlere bu kadar para vermem sadece göz boyama o paraya güzel bir avr+hoparlör sistemi alınabilir tabi gene karar sizin
  • quote:

Orijinalden alıntı: des_955

merhaba hocam aklınızı karıştırmak gibi olmasında ben şahsen 3000-4000 li bütçelere çıktıktan sonra hazır paketlere bu kadar para vermem sadece göz boyama o paraya güzel bir avr+hoparlör sistemi alınabilir tabi gene karar sizin

Karıştır aklımı ya hiç önemli değil ben bu işin amatörüyüm vitrinde neyi beğeniyorsak ondan öteye gidemiyoruz yani tecrübe sahibi olduğum bir alan değil bu nedenle bu konunun hakimi olan arkadaşlara ihtiyacım var.

Forumu araştırdıkca dediğin alternatifleride gözden geçirmeye başladım,
    hatta ankarada GSA diye bir firma var adamlar pro çalışıyor belli ki pazartesi iş başı yapacaklarmış mutlaka uğrayacam dediğin tarzda ürünleri kombine etmişler fiyatlarıda makul yani en azından bir kaç ürünü :)
    70-80 binin üstüne bile sistemler var :)
    Benim bütçem 4 bin liraya kadar,
    benim samsunga sıcak bakmam bir kaç neden sıralayayım,

Ana ünitem yani tv Samsung bununla çok iyi kombine oluyormuş ses sistemi yani herşeyi birbirine direk entegre oluyormuş,

+

Playstation bağlanacak,

+

Bilgisayara Bağlanacak bir ses sistemi olması gerekiyor,

Tv ile arasında kablo bile kullanılmıyor HT - F9750W Modeli'nde diye anlatıldı,ve genel olarak araştırdığımda gördüğüm kadarı ile çok övülen bir sistem lambalı amfi olmasıda çok büyük bir artı deniliyor,

Kurduğum sisteme bir göz atmanızı isterim,

ileri derecede Film ve sinema tutkunuyumdur bluray olarak çok büyük bir arşivim de mevcut,
    sistemle ilgili bir kaç foto paylaşayım fi,kir verirseniz sevinirim.

merhaba hocam sisteminizin maşallahı var nazar değmesin bence bu sisteme avr li sistem gider gsa ya bakın dinleyin yardımcı olacaktır çünkü paket sisteme 1 sefer para verildimi bitiyor geliştirmeye açık değil ama avr öyle değil size bayağı gider bağlantılar için avr lerde yeterince giriş ve çıkışlar mevcut hoparlör işinide demo yapıp halledersiniz bence paket sistemden daha iyi olacaktır çünkü kaliteyi siz belirliyorsunuz samsungun lambaları bana oyuncak geliyor göz boyamak için zaten gsa da sistemleri gördüğünüzde bana hak vereceksiniz
  • quote:

merhaba hocam sisteminizin maşallahı var nazar değmesin bence bu sisteme avr li sistem gider gsa ya bakın dinleyin yardımcı olacaktır çünkü paket sisteme 1 sefer para verildimi bitiyor geliştirmeye açık değil ama avr öyle değil size bayağı gider bağlantılar için avr lerde yeterince giriş ve çıkışlar mevcut hoparlör işinide demo yapıp halledersiniz bence paket sistemden daha iyi olacaktır çünkü kaliteyi siz belirliyorsunuz samsungun lambaları bana oyuncak geliyor göz boyamak için zaten gsa da sistemleri gördüğünüzde bana hak vereceksiniz

Siz işte bu konuda baya bilgilisiniz bense oo bu ışıklı ampullü felan diyip gözü boyananlardan :)
    GSA'nın sitesinde bi iki tane kombine edilmiş ürün var aslında ordan yardımcı olabileceğiniz bir ürün varmı şu iş görür diyebileceğiniz yani bilincli ve ne istediğini bilerek gitmekte çok önemli,
    Sistemi dahada iyileştirmek istiyorum hatta yeni evime geçtiğim zaman kısmet olursa mutlaka pro bir sinema odası yapmayı düşünüyorum valla burda ki senin gibi tecrübeli arkadaşlarla inşallah iyi bir şeyler elde edecem :)

• Arkadaşlarin dedigi gibi 4000tl bütceniz varsa sakın hazır sisteme yönelmeyin. Bendede kısıtlı bütceden dolayi sony'nin 1000watt'lık sistemi var ama sadece optik girisini kullaniyorum maalesef gelistirme diye birsey sozkonusu değil. Özetle soylmek gerekirse en dandik bal en iyi reçelden daha faydalıdır. Al avr'yi uzun süre rahat et.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kugutex

Arkadaşlarin dedigi gibi 4000tl bütceniz varsa sakın hazır sisteme yönelmeyin. Bendede kısıtlı bütceden dolayi sony'nin 1000watt'lık sistemi var ama sadece optik girisini kullaniyorum maalesef gelistirme diye birsey sozkonusu değil. Özetle soylmek gerekirse en dandik bal en iyi reçelden daha faydalıdır. Al avr'yi uzun süre rahat et.

"en dandik bal en iyi reçelden daha faydalıdır"

Sevdim bunu :)

O zaman pazartesi GSA'ya bir gidip ürünleri canlı canlı göreyim ona göre karar vereyim , dediğim gibi samsung beni ana ünitede samsung olduğundan cezbetti ikincisi görselliğide çok iyi ve benim sisteme çok iyi entegre oluyor,
    ki benim AVR tarzı sistmeden uzak durmamdaki en büyük neden ben kendini frenlemeyi beceremeyen bir adamım kendime 4 bin lik limit koydum ama Avr sistem işine girersem kantarın topuzunu kaçırırım diye korkuyorum 1000 tl'lik ekran kartı almaya gidip 5 bin liralık Pc toplayıp eve dönen bir adamım 30 bin liralık araba bakıp 45 bin liraya kontak çevirdim, şimdi GSA Firmasına gitmeye korkuyorum insan hep daha iyisini istiyor kendimi çok maliyetli bir zevkin içine attığımı hissediyorum :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses Sistemi - Tavsiye - Yardım
    9 yıl önce açıldı
    ses sistemi için yardım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    merhaba hocam bayağı demesek de teker topal idare ediyoruz işte hazır sistem firmaları insanları nasıl kandıracağını çok iyi biliyorlar gsa da magnat ve 921 li avr ve marantz lı setler var onlar başlangıç için iş görür kolon konusunda bir şey diyemeyeceğim herkesin zevki başkadır ama marantz ve pioneer avr ler bence size uyar gibi tabi gene gidip özellikleriyle ve kolonlarla demo yaparsanız bu söylediklerim havada kalmaz sizde bir fikir edinmiş olursunuz
    merhaba hocam sizde benim gibisiniz ben bu avr+hoparlör işine 600 lira ile başladım sonra 1200 falan derken 3500 tl ye mal oldu halada masraf yapılacak harcasam daha bi 3000 tl daha gider anlayacağınız bu işlere başlanıldımı bırakılmıyor ama alınan keyif yetiyor
  • quote:

merhaba hocam sizde benim gibisiniz ben bu avr+hoparlör işine 600 lira ile başladım sonra 1200 falan derken 3500 tl ye mal oldu halada masraf yapılacak harcasam daha bi 3000 tl daha gider anlayacağınız bu işlere başlanıldımı bırakılmıyor ama alınan keyif yetiyor

:) Aynı şeyden bahsediyoruz işte ipin ucunu kaçıracam ben kesin bu sistem konusunda bu nedenle samsung alıp kurulayım istedim şimdi o mağazaya gidecem adam bana gösterecek abi bu iyisi şu iyisi diye bende olmuşken tam olsun bari diyecem işte o an olay çok farklı bir boyuta geçecek :)
  • Hocam sistemin güzel. Arkadaşın dediği gibi bi avrli sistem yakışır. Yakında samsungu alıp yeni evine taşınınca o da yetmeyecek zaten avrli bisisteme geçme isteği duyacaksın gibi geliyor. Bana kalırsa şu an marantz nr 1604 çok iyi geliyor tabi bu başlangıç olarak düşünülüp kişisel görüşüm hem 7+1 çıkışa sahip ve beni en cezbenden air play ve internet olması. Birde marantz ses odaklı firma ve sesleri doğada duyduğumuza yakın veriyor diye biliyorum yada beni keklediler :). Bence arkadaşım sen parana ve o güzelim sisteme yazık etme gsa git ve dinleyerek tercihini yap derim şimdiden hayırlı olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: argos00

Hocam sistemin güzel. Arkadaşın dediği gibi bi avrli sistem yakışır. Yakında samsungu alıp yeni evine taşınınca o da yetmeyecek zaten avrli bisisteme geçme isteği duyacaksın gibi geliyor. Bana kalırsa şu an marantz nr 1604 çok iyi geliyor tabi bu başlangıç olarak düşünülüp kişisel görüşüm hem 7+1 çıkışa sahip ve beni en cezbenden air play ve internet olması. Birde marantz ses odaklı firma ve sesleri doğada duyduğumuza yakın veriyor diye biliyorum yada beni keklediler :). Bence arkadaşım sen parana ve o güzelim sisteme yazık etme gsa git ve dinleyerek tercihini yap derim şimdiden hayırlı olsun

Gitmek Farz oldu zaten :)
    Bakalım bu iş bana pahalıya patlayacak ama ondan çok eminim adamların sitesinde geziyorum beğendiğim şeyler bile şimdiden ayırdığım bütcenin çok üstünde,
    alıncak madem iyisi olsun mantığının saçmalama boyutunda yaşayan bir adamım bu huyumdan nefret ediyorum :(

• Hocam eğer 4000tl gibi bir bütçeniz varsa ortalama bir hifi sistem kurabilirsiniz. 2000 tl AVR için 2000 tl de hoparlör için yeterli olacaktır.

Gsa elektroniğin sitesine baktım. Fiyatlar biraz şişirilmiş gibi. Muhtemelen pazarlıkla bu fiyatlardan %20 kadar aşağı ineceklerdir.

AVR olarak kendimde kullandığım ve diğerlerine göre sesini daha doğal bulduğum Onkyo markasını öneririm. Tx-nr525 başlangıç için yeterli olacaktır. Bu arada eğer yurt dışına çıkıyorsanız AVR yi oradan alabilirsiniz. Yurt dışında fiyatlar %50 civarında ucuz oluyor. Mesela sana önerdiğim modelin bir üst modeli olan 626 modeli burada 2500-3000 tl iken ben yurt dışından 1000 tl'ye alacağım. Modellerin yurtdışı fiyatlarını görebilmek adına aşağıdaki linke bakabilirsin.
    http://m.saturn.de/shop/de/DE/catalog/AV-Receiver-475820/?level=3&cat=475820&full=1&page=1&rmin=&rmax=&sort=1&dir=0

Hoparlör olarak aynı fabrikanın markaları olan Heco ve Magnat markalarına bakabilirsin. Açıkçası bu markalar fiyat performans açısından başarılılar. Mesela ben Heco markasının Victa modellerini kullanıyorum. Yalnız bendekiler sonu 1 ile biten eski seri. 601, 201 ve 101 merkez. Ben bu takımı Buradaki Satürn mağazalarından toplamda 1150tl'ye aldım. Gsa'nın sitesinde yeni seriler gözüküyor ve eski seriye göre çok pahalı gözüküyor.

Ben sizin yerinizde olsam gsa'ya giderim. Dinlediğiniz modelleri not alırım. Daha sonra internetten tekrar bir araştırma yaparım. Ona göre son kararımı veririm. Direkt gidip bir sistem almayın, siz de böyle bir potansiyel görüyorum . Az bir rakam ödemiyorsunuz, bu sebeple iyice emin olmadan karar vermemekte fayda var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Br haftadır değerlendirmeler yapıyorum ve ufak tefek dedikleriniz doğrultusunda bi sistem kurdum sayılır ,sağolsun siteden bir arkadaşımızda hususi olarak ilgilendi benimle ve kuracağım sisteme baya faydası dokundu,
    magnat quantum 67 serisi sete karar verdim ve onu aldım (2 kule-2 raf ve sub) avr secimim biraz sıkıntılı oldu ama ve hala karar veremedim ilk olarak bağlangıç olarak pioneer 921 i kullanmaya başladım ama sitemimle uyum sağlayamadı ekran geçişlerinde bana sıkıntı çıkardı,
    onu geri iade ettim şuan emaneten ödünç olarak harman kardon avr 158 kullanıyorum.
    Daha şuan avr alamadım onkyo 828 veya 818 e sıcak bakıyorum ama gelecek fikirlere ve desteğe açığım hepinize teşekkür ederim...
    Hocam öncelikle hayırlı olsun. Şu an mobilden baktığım için hoparlörleri inceleyemedim. Pioneer 921'den memnun kalmamanızın sebebi nedir? Ne gibi bir eksiklik hissettiniz?

Birde 818 yada 828 iyidir. Her iki modelde de tüm hoparlörler için preout çıkışı mevcut. Bu şekilde daha sonra alacağınız stereo bir Anfi ile ön hoparlörleri kullanabilirsiniz. Bu şekilde müziklerde çok daha iyi bir sonuç alabilirsiniz.

Bir de 818 ve 828 için ne kadar fiyat aldınız? Buraya yazamazsanız bile özelden mesaj atabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Çok Teşekkür ederim,benim pc 1080p ekran çözünürlüğünde bu pioneerin desteklediği kendi menüsü 576 p avr'den play stationa geçip oyun oyun felan oynadıktan sonra tekrar pc ye geçince pc'nin çözünürlüğünü kendi ekran çözünürlüğüne getiriyor 576 p ye çekiyor sonra onu düzeltip tekrar 1080p yapınca ekran gidiyor ve tekrar gelmiyor bilgisayarı mecburen elimle kapatığ tekrar açmak zorunda kalıyorum tekrar açtığımda 1080 olarak açılıyor ama her ekran geçişinde çözünürlük bozuluyor ve bilgisayarı elle kapatıp açmam gerkiyor,yani bilgisayar ile arasında bi uyumsuzluk oldu,acaba pcden mi kaynaklanıyor diye düşündük deneme amaçlı harman kardon avr 158 getirdim onda sıkıntı olmadı bu nedenle pioneer elendi,
    daha henüz fiyat almadım ama alternatifleri ikiye indirdim
    ya denon 2000-3000
    yada onkyo 818 veya 828
    bakalım hangisi olursa artık...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.