Şimdi Ara

Ses sistemi bağlantısı yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • [simage][/simage]Merhaba arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacim var .
    Birkac gün önce westa marka ses sistemi aldim

ikinci el ama bir türlü bağlantısını yapamadım .Cihazı cep

telefonu ve bilgisayara bağlayınca sadece 1 veya 2

kabinden ses alabiliyorum.Baglantıyı nasıl yapmam

gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Admire21 -- 21 Ekim 2019; 1:48:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• beyaz girişi 1 soldakine takın
  • Evet o sekilde de denedim ama malesef sonuç yine aynı değismedi.Acaba anfi uzerinde herhangi bir ayar yapmak gerekiyor mu ? İlk defa bu tarz bir anfi kullanıyorum

• Kırmızı uc beyazın altına(line)a,dinlerken de anfide(line) seçmeli..
  • Admire21 kullanıcısına yanıt
    Eğer PC masa üstü ise 5.1 Çıkışı vardır. PC’nin 5 çıkışını amfinin arkasındaki ac 3/dts input kısmına bağlayın. F, front yani ön demek, Center merkez hoparlör, S de surround yani arka hoparlör demektir.

Telefonu ise tape in yada vcd in girişine bağlayacaksınız. Onların yanındaki sp ve sw’nin tam olarak ne olduğunu anlayamadım.

Ayrıca telefondan gelen kablonun iki ucunu altlı üstlü takın. Yani aynı kablonun uçları çapraz takılı olmamalı.

Daha sonra telefonu dinleyeceğiniz zaman amfiden tape in girişini seçin. PC için de ac3 yada dts için olan seçenek neyse onu seçin.

• Kaynak yani cep telefonundan cıkan kablolar sistemde line in yazan yerlere takılmalı.
    Hop kablolarının renkleri ters görünüyor.
    + ve - kablolar aynı sırada olmalı
    Hop kabloları aynı renk ya hep üstte ya da hep altta olmalı.
    Mavi kablolar birinde + diğerinde eksi görünüyor.
    Hop arkasındaki artı ve eksi işaretlerine göre bağlamalısın
  • Öncelikle elinizde 4 hoparlör var gibi görünüyor, amfiye bağlarken FR-FL-SR-SL (ön sağ&sol, surround sağ-sol) olarak takmanızı öneririm. fotoda arka sol boş bırakıp, center kanala takılmış görünüyor.

gerçek bir surround için kablolarınızın +- uçlarına dikkat ediniz.

asıl sorunuz olan konuya gelince: cep telefonunuz müzik açınca stereo ses iletir. bu da sadece iki kanaldan ses almanızın aslında normal olduğu anlamına gelir. ancak bu tarz çok kanallı amfilerde sanal surround seçenekleri vardır. öndeki sol ve sağ sesleri birebir surround sol ve sağ hoparlörlere kopyalayıp çok kanallı hale getirebilirler. (multi channel stereo gibi isimleri olabilir markadan markaya)

önce hoparlörlere kabloları doğru bağlayın, sonra arkadaşların belirttiği gibi kırmızı ve beyaz jakı giriş tiplerinden birine düz hizada olacak şekilde takın. amfiden ses girişi olarak kabloyu taktığınız girişi seçin.

telefondan müzik açtığınızda ön sol ve ön sağ hoparlörlerin ses verdiğinden emin olun.

stereo ses almaya başlayınca artık işiniz amfi ayarlarından ses efektleri/ses modları gibi menü ile çok kanallı müziği aktif etmek.

not: ayrıca amfinize ve elinizdeki hoparlörlere uygun bir center hoparlör daha bulup 5 kanala geçmenizi öneririm. filmlerde konuşmalar center ağırlıklı olacağından daha çok keyif alırsınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses Sistemi - Tavsiye - Yardım
    9 yıl önce açıldı
    Ses sistemi bağlantı sorunu
    5 ay önce açıldı
    ses sistemi için yardım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben resimde center/merkez hoparlör göremedim. 2 ön 2 de arka hoparlör var. Ön hoparlörleri (büyük olanlar) SPEAKERS IMPEDANCE yazan portlardan en sağdaki ikisine bağlayacaksın. FR yazan sağ, FL yazan sol hoparlör. Bağlarken hoparlörün kablosunun + ucunu üstteki kırmızıya, eksi olanı alttaki siyaha bağlayacaksın. aynısını diğer hoparlör için de yapacaksın. Böyle yapmazsan polarizasyon faz kayması sorunu yaşarsın. Arka hoparlörleri de aynı şekilde en soldaki iki porta bağlayacaksın SR sağ arka SL sol arka demek.

Cep telefonunun kulaklık çıkışını 3,5 mm rca dönüştürücü adaptör kablo ile "tape in" veya VCD/CD yazan kısma bağlayabilirsin ama sen yanlış bağlamışsın. Anladığım kadarıyla senin elinde aşağıda resmini verdiğim kablolardan yok:

Bunlardan 2 tane edineceksin. Birini telefonun kulaklık çıkışına bağlayıp kalan 2 ucu Tape in yazan yere beyaz beyaza kırmızı kırmızıya gelecek şekilde alt alta bağlayacaksın. Aynısını PC için de yapacaksın. PC'yi VCD/CD yazan kısma bağlayabilirsin veya tersini yapabilirsin, fark etmez. SW1 ve SW2 portları muhtemelen subwoofer çıkışlarıdır ama SPE nedir bilmiyorum. İlk defa görüyorum.

Bir de bu AVR çok kaliteli bir şey değil, çok iyi ses bekleme bence.

• Teşekkür ederim arkadaşlar paylaşımlarınız için.
  • Line in kırmızı ve beyazı kullanacaksiniz,,
    Hoparlör bağlantısı önemli olan FR ve FL hoparlör, ön sağ sol,,, ön sağ sol dan ses aldıktan sonra arka sağ sol dan ses almak veya almamak pek önemli değil...

Ses kablonuz kaliteli değil, iyisinden kullaniniz,, kırık bozuk olabilir,,

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Telefonu tape ve vcd kısmına bagladım anfiden bu modları sectim sadece 2 büyük kolondan ses alabildim malesef.

• Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Elimde dediginiz kablodan mevcut dediginiz gibi denedim telefon ile bagladım ama sadece 2 büyük hoparlorden ses alabildim.Amfinin ses çıkıslarından süpheleniyorum arızalı olabilir mi diye

• Ayrıca anfinin potansiyometre arızalı ses acarken kısma

yapabiliyor bazen bunun diger çıkıslardan ses gelmemesi

ile alakası olabilir mi acaba?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.