Şimdi Ara

Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (97. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.173
Cevap
270
Favori
151.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aynen öyle, HA gibi kurmak gerekiyor.

Ben de Aqara G3 kamera aldım yakın zamanda. Fena değil gibi

Düşündüm onu almayı ama şu anlık kameraya hiç ihtiyacım olmadığından dolayı m1s gen2 aldım. Ürünler bugün geldi zaman bulunca kuracağım. Sonoff ile de yolları ayırıyoruz artık :) Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpuli -- 19 Şubat 2024; 17:18:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar Shelly 3em almayı düşünüyorum. Pro versiyonunu ile arasında ne gibi fark vardır bileniniz var mı? 2 bin lira fiyat farkı var arada.

Intel Core i7-14700K | MSI MPG Z690 CARBON WIFI | G.Skill Trident Z5 RGB 32GB (2x16) 6400 MHz DDR5 CL32 | ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 24GB GDDR6X | Samsung 990 Pro 2 TB M.2 NVMe Gen4 x4 | PNY 2 TB XLR8 CS3040 M.2 NVMe Gen4 x4 | PNY 1 TB XLR8 CS3140 M.2 NVMe Gen4 x4 | Asus ProArt PA602 E-ATX | MSI MEG Ai1300P PCIE5 ATX 3.0 1300W 80+ Platinum | Corsair iCUE H150i ELITE LCD Display Liquid CPU Cooler | Razer Blackwidow Elite | Razer Viper Ultimate | Sony DualSense Wireless Controller | SteelSeries Arctis 7 2019 Edition | Samsung HW-Q990D 11.1.4 Dolby Atmos Soundbar | LG OLED C1 48" 4K 120hz G-SYNC | Unifi Dream Machine SE + U7 Pro Max | Thrustmaster T300RS GT + Thrustmaster TH8A |
  • sarpuli kullanıcısına yanıt
    Bu agara marka mi yoksa tuya gibi bir platform mu? Aliexpress den ucuz tuya platform üzerinde çalışanlar ürünler bulmaya çalışıyorum.
    Daha önce ne kullanıyorsunuz, diğerinden neden vazgeçti iz?

Tuya da SonOff Zigbee hareket sensörü kullanıyorum. Hareketi algıladıkları 1 dakika içinde tekrar hareket algilarsa tepki vermiyor. Hata değil böyle imal etmişler bence. Çünkü 2 dakika hareket algilanmadi zaman tetikleme seçeneği eklemişler. Sebebi bu olmalı. Az hareket plan yerler de kullanılması daha uygun sanırım. SonOff uygulamam olmadığı için hareketsiz tespit seçeneği iptal varmı bilmiyorum..

Tuya ya nasıl tanıttınız? Beni sonoff dan koparan sensörlerin çalışma mantığı değil de ewelink faciası oldu. Ewelink de otomasyonda başarılı olmak imkansız gibi bir şey... Tuya tarafına taşıyıp denemedim. Tuya en basit ve en stabil taraf sanırım...

Tuya zigbee köprü SonOff un hareket sensörü buton ve sıcaklık sensörü uyumlu imiş.. pek sıkıntı yaşamadım sadece pil göstergesi çalışmıyor..
    Genelde Tuya dan memnunum. Mesala Gelişmiş senaryo yapamıyorum. Manule çalıştırma li senaryo içinden başka bir senaryo başlatıyorum. Mesela 10 dakikada bir sunu yap diyemiyorum.
    For nexr, do while döngüleri değişken vs de kullanılabilir harika olacaktı..

• Anahtar isimlendirme de sıkıntı yaşar gibiydim. Genelde Google asistan ile sesli komutla kullandığım için aynı isimli anahtarlar hepsini çalıştırıyor. Mesela salonda 2 komitator var. Örneğin Ben sesli komutla sadece salondaki komitator anahtarın sadece birini nasıl açarım?
    Anahtar isimleri benzer olması oldukça sıkıntılı olabiliyor,
    Mesela salon 1, salon 2 adlı oki komitator olsun. Giriş 1 giriş 2 isimli başka anahtar olsun. Ben asistana 2 aç desem içinde 2 ismi geçen tüm anahtar aktif oluyor.
    Siiz isimleri nasıl sıralıyor sunuz? Kural dizisi nedir?

Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]
    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]aliexpress.com
    197.62TRY 69% OFF|Onentutuya ZigBee WiFi akıllı su sensörü kaçak dedektörü sel su kaçağı alarmı akıllı yaşam kontrolü Zigbee ağ geçidi ile çalışmak| | - AliExpress
    https://tr.aliexpress.com/item/1005005942046538.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.69803d12rQQvTT&gatewayAdapt=glo2tur

sensör sipariş verdim. Tepkisi hızlı değil ama iş görüyor.

Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]aliexpress.com
    147.06TRY 20% OFF|Tuya Zigbee Mini akıllı PIR hareket dedektörü insan vücudu kızılötesi sensör Anti hırsızlık uzaktan kumanda akıllı yaşam kablosuz akıllı ev| | - AliExpress
    https://tr.aliexpress.com/item/1005006453060352.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.35.69803d12rQQvTT&gatewayAdapt=glo2tur

Bir kaç farklı siparişimde var ürünler geldikçe işime yarar güzelse paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 23 Şubat 2024; 14:3:40 >

• MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt
    Su sensörü kullanım alanı çok dar değil mi ? Ne işe yarayabilir ki ?

• Benim kombi nadir akıtıyor. Altına koydum. Akıttığı zaman ufak bir tass koyayım diye, Her evde bir tane olması lazım. akıyor mu diye tespit etmek için.

Hocam bende Xiaomi nin ilk aqara gateway i var. Kendi yazılımı ile home assistant a bağladığımda, sadece alarmi açıp kapatabiliyorum. Gateway e bağlı cihazları home assistant a getiremiyorum. Bu model de gateway e bağlı cihazları (kapı sensörü, hararet sensörü gibi cihazları) home assistant üzerinde tek tek görebiliyor musunuz? Birde yaşadığınız olumsuz bir durum var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam HA tarafına hiç girmedim girmeyi de pek düşünmüyorum. Aqara tarafında sorun yok ama home kit tarafında otomasyonlara girdiğim de homepod veya apple tv istiyor. Bunlar olmadan otomasyon yapamıyormuyum home kit de ?

Sorunuza yanıt olmayacak ama, Home assistant’da bulunan cihazları homekit e eklediğimde uzaktan kontrol etmek istediğimde kontrol edememiştim. Apple TV ile bu durumu çözmüştüm. Şuan Home uygulamasında otomasyon kullanılabilir durumda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bende apple tv ve homepod yok, ipad üzerinden ekledim cihazları. Uzaktan değil ev içinde ağa bağlıyken de otomasyon menüsüne girdiğim zaman apple tv ve homepod dan bahsediyor :) Başka bir seçenek çıkmıyor.

• Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]

Home Assistant için yeni bir tv kartı yazdım. Bu kart ile beraber Samsung TV veya Android Tv'nizi kolay bir şekilde kontrol edebileceksiniz. Ayrıca kumanda hareketlerini kopyalarak da bir çok ek özelliği tek bir tuşla açabiliyorsunuz. Mesela Hue uygulamasının herhangi bir ses desteği olmamasına rağmen bu kart içerisinde oluşturduğum bir boolean ile TV üzerinden sesli komut ile başlayabiliyor. Netflix'de ki favori dizinizi bile tek tıklama ile kaldığınız yerden başlatabiliyorsunuz.

Kurulum kılavuzu satır satır kodların ne işe yaradığını anlatıyor. Kolay bir şekilde kurabiliyorsunuz. Ayrıca içinde otomasyonlar ve scriptler'de var. Şu an için ingilizce yazdım ama basit bir çeviri servisi ile her şeye hakim olabilirsiniz.

Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]github
    GitHub - berkansezer77/home-assistant
    https://github.com/berkansezer77/home-assistant

Ayrıca İngilizce youtube kanalımı da açtım. Destek olmak isterseniz.

Evde apple tv , homepod ya da ipad yok ise otomasyon kısmı açılmıyor.

Eğer var ise bu linkteki adımlar ile ana hub ekleyebilir, uzaktan honekit üzerinden kontrol edebilir ve otomasyona bağlayabilirsiniz.

apple support
    HomePod, HomePod mini, Apple TV veya iPad'inizi ana hub olarak ayarlama
    https://support.apple.com/tr-tr/HT207057

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • iPad artık olmuyor mu ben mi bulamadım anlamadım. Ayarlarda seçenek olacak diyor ama ios 17 de ayarlarda ev yada home yok. Kendi ayarların da da iPad i hub olarak kullan diye bir seçenek çıkmıyor...

Güncel sürüm ev uygulamalarında olmuyormuş. ben de yeni öğrendim en altta yazıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.