Şimdi Ara

Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (96. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.173
Cevap
270
Favori
151.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eger sabit bir eksisi var ise template ile offset yapip yeni bir sensor olusturabilitsiniz. Ya da harici bir sicaklik sensoru de killanilabilir. Ama degisken ise yapacak tek sey harici sensor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar iyi haftalar. HA güncellemesi sonrası senaryolarında sorun yaşayan var mı? Sonoff snzb-03 hareket sensörümün tetiklediği ışık için rölem var güncellemeden sonra HA'daki senaryom çalışmıyor. Haftasonu sistemi eski versiyona geri yüklediğimde çalıştı. Tekrardan güncelleyince yine çalışmıyor. Sizlerin de başınıza böyle birşey geldi mi diye merak ettim.

trust no one.
  • myalperen kullanıcısına yanıt

Ben 2 hafta kadar kullandım ancak çıkardım. 18W olanı var. Şuan ilanda tanesini 400 den satıyorum. Beyaz renkleri çok iyi. Hem soğuk hem sıcak beyaz ayarlayabiliyorsunuz ve ışık cidden kuvvetli ancak renkli kullanım için biraz zayıf kalıyor. 2-3 tane kullanılırsa belki etkili olabilir.

Günlük kullanımda beyaz ışıkta çok gözümü aldığı için filament led ampullerime geri döndüm ben.

Sonoff zigbee brigge (pro değil, usb değil) 2 Adet

Sonoff zigbee hareket sensörü 2 Adet

Sonoff zigbee mini röle

Sonoff wifi mini röle

Sonoff wifi R2 röle

Sonoff wifi D1 dimmer röle

Sonoff ısı nem Sensörü (ekranlı model)

Sonoff zigbee button (snzb-01)

İle birşeyler yapmaya çalışıyorum ama memnun değilim, ewelink üzerinden otomasyon işi (hele bir de zaman dilimine girerseniz) saç baş yoldurtuyor. HA tarafınında karışıklığı korkutuyor. Sonoff seti elden çıkarıp Aqara dan yeniden mi başlasam diyorum ama çok kararsız kaldım. Sonoff tarafında en büyük sıkıntı ewelink otomasyonlarının saçmalaması, hareket sensörlerinin az da olsa stabilite sorunları ve wifi rölelerin az da olsa senaryolarda tetiklemelere cevap vermemeleri. Aqara tarafına geçsem daha stabil bir sistemim olabilir mi? Zira geçiş de bu saatten sonra bayağı maliyetli olacak.

Home asistanda veya gps 1 metre kadar düştüğünü bilmiyorudm. Wifi mi yoksa internete mi açtınız home asistanı.

Sorun değil tşk ederim. ben o işi çözdüm şimdi zil kısmını çözüyorum. Malzeme bekliyorum. ilerde kamera mikrofon kısmını çözeceğim. Bunları çözerken audio nun yanında büyük devreler olmadan çözmeye çalışacağım. Ama vakit istiyor.

HA wifi üzerinden bağlı,telefon dışarda olduğu için mobil üzerinden bağlı.HA kısmında arayüzde 1m ye kadar düşemiyorsunuz. "configuration.yaml" şu satırı eklerseniz istediğiniz mesafeyi radius kısmına yazabilirsiniz.

zone:

- name: Home

latitude: 40.26267272828

longitude: 29.7373883883

radius: 1

icon: mdi:home-account

lat ve long bilgisini eğer haritadan tam girdiyseniz "zone.home" entity si içinde görebilirsiniz.

Ooo baya zekice hiç böyle radius düşürerek düşünmemiştim. Buradaki olay gps tam noktayı algılıyor. Bazı nedenlerden dolayı 100 ile 150 metreye mi sınırlıyorlar.

Merhaba, Switchbot kullandığınızı yazmıssınız..Benim Bot ve Hub geldi amazondan ama Widfi tanıtıyorum, Çalışıyor Kapı otomatını da basıyor ama Dışarı çıkıyorum Bt kapsama alanı dışı Bot görmüyor? Tekrar eve geldim sil tekrar kur yok..Bot zaten Bluetooth çalışyor problem yok HUB niye aldım internetten bağlanmak için..wifi ev İnterneti kapıyorum cep telden Cep interneti açıyorum cihaza bazen bağlanıyor bazen bağlanmıyor..Yabancı forumlara baktım bazı cihazların Firmwareleri yükselmiyormuş?? benim hub versiyon 4.0-26 ama son versiyon V6 gibiymiş? Cihaz içinden de Firmware göster diyorsun o kadar Update yok..Teknik servisi arıcakmışım onlar yükseltirmiş vs vs kaç saatim gitti paketledim iade edeceğim..:(

Cihaz normal dışarda cep telden görmesi lazım değil mi BOTU?

Versiyonları kontrol edermisiniz tahminim V6-V7 olabilir.

Bir de böyle apple gibi yükselmeyen firmware olayı çıktı başımıza..

Türkiyeden alsam satıcı dicek Ben satıyorum alakam yok...

Kafamda kaldı cihaz ç.alışınca Butona basıyor ama çalışmadı wifi ile

• sarpuli kullanıcısına yanıt

homebridge ile cihazları homekit'e getirip oradan devam etseniz nasıl olur?

homebridge HA eklentisi değil mi hocam? Bende henüz HA yok maalesef. Pratik basit şekilde homekit e taşıyabilmek mümkün olsaydı denerdim. Çok genel olarak bu dünyanın hala bu kadar karmaşık olmasını aklım almıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpuli -- 14 Şubat 2024; 1:37:38 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Birde aqara dünyasına girişte 4-5 köprü seçeneği var hangisi ile başlamak lazım ? Ha ya geçişte fark edermi ?

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendorf -- 15 Şubat 2024; 4:29:21 >
    Intel Core i7-14700K | MSI MPG Z690 CARBON WIFI | G.Skill Trident Z5 RGB 32GB (2x16) 6400 MHz DDR5 CL32 | ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 24GB GDDR6X | Samsung 990 Pro 2 TB M.2 NVMe Gen4 x4 | PNY 2 TB XLR8 CS3040 M.2 NVMe Gen4 x4 | PNY 1 TB XLR8 CS3140 M.2 NVMe Gen4 x4 | Asus ProArt PA602 E-ATX | MSI MEG Ai1300P PCIE5 ATX 3.0 1300W 80+ Platinum | Corsair iCUE H150i ELITE LCD Display Liquid CPU Cooler | Razer Blackwidow Elite | Razer Viper Ultimate | Sony DualSense Wireless Controller | SteelSeries Arctis 7 2019 Edition | Samsung HW-Q990D 11.1.4 Dolby Atmos Soundbar | LG OLED C1 48" 4K 120hz G-SYNC | Unifi Dream Machine SE + U7 Pro Max | Thrustmaster T300RS GT + Thrustmaster TH8A |
  • Arya gross dan alışveriş yapan oldumu? Google nest 2 fiyat uygun.. Elbette şikayet var sitesinde diğer firmalardan şikayet olduğu gibi Arya gross dada şikayet ler var..
    www.aryagross.com
    Google Nest Mini 2.nesil Akıllı Ev Asistanı Hoparlör Alexa Uyumlu
    https://www.aryagross.com/google-nest-mini-2.nesil-akilli-ev-asistani-hoparlor-alexa-uyumlu

• iphone cihazından ev ayarları durduk yere silindi. ilk defa kuruyormuşum gibi ekran geldi. ev silinmemiş eşimin telefonundan aktif ve sahibi yine ben görünüyorum ama geri getiremiyorum. başına gelen var mı? Çoğu otomasyonları ha da yapmama rağmen iphone a özel ayarlar vardı. var mı bir çözümü geri getirmemin?

Sonoff wifi mini röle
    Sonoff wifi R2 röle
    Sonoff wifi D1 dimmer röle
    Sonoff ısı nem Sensörü (ekranlı model)
    Sonoff zigbee button (snzb-01)

Tamamı satılıktır, üsküdar kadıköy elden alabilecek tercih edilir.

• Tam Cosa termostatın alexa ile entegrasyonunu sağlamıştım ki cosa'nın alexa skill'i deaktif olmuş, tekrardan yüklenmiyor. kullanıcı giriş sayfasında kalıyor. Durduk yere canımız sıkıldı :)

Sonoff snzb-03 hareket sensörümün tetiklediği ışık için rölem de hala çalışmıyor. İki ayrı otomasyonum var;

1.si Hareket Sensörü Hareket hareket algılamaya başladığında röleyi aç

2.si Hareket Sensörü Hareket hareket algılamayı durdurduğunda röleyi kapat

Acaba hata mı yapıyorum otomasyonda? Önceden sorunsuz çalışıyordu gerçi, yeni güncellemeden sonra gitti.

trust no one.
  • sarpuli kullanıcısına yanıt

homebridge ayrı bir uygulama

Onu da HA gibi bir yere kurmak gerekiyor sanırım. Aqara ya geçiş yaptım umarım mennun eder, işi fazla dallandırıp budaklandırmadan hizmet almak kullanmak istiyorum...

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.