Şimdi Ara

Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (99. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.173
Cevap
270
Favori
151.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam birşey danışacağım, stor perde için tuya destekli Quaya marka(çifti 3bin tl'ye geliyor amazondan) , motorlu zincir çevirici alacağım, ev güney cephe ve kaira klima ile otomasyon yapacağım. perdeyi kapatmazsam benim evi soğutmak için müthiş sarfiyat olacaktır.

soruma gelirsek;

g3 kamera aynı zamanda hub demişsiniz mesela , sanırım zigbee getaway oluyor bu , tuya ve zigbee ayrı platformlar bildiğim kadarıyla , mesela bu hub üzerinden tuya destekli perdeyi motorunu ve kaira klimayı homekit'e ekleyebilir miyim? apple tv kullandığım için otomasyon sağlayabilir miyim?

eğer ekleyemezsem, bu tuya perde motorunu ve slink prizi nasıl homekit'e ekleyebilirim, tuya getaway mi almam lazım ya da mesela slink priz direkt HA'ya eklenip oradan homekit'e mi eklenecek?

raspi işine mecbur kalmadıkça girmek istemiyorum açıkçası.

ekstra bir sorum daha var, slink akım ölçerli priz alacağım, bunu da lg oled tvme takıp akım belli bir seviyeye gelince tv arkası meross ledlerin yakılmasını sağlayacağım, aslında meross ve lg c1 homekit destekli fakat ios 17 sonrası lg tv açılınca hiçbirşeyi tetiklemiyor , kapanırken herşeyi kapatabiliyor fakat eskiden açılırken açtığı ledleri artık tetiklemiyor, çözümü yok macrumors reddit heryere baktım sorunun çözümü yok.

bu cihazların hepsini kullandığınızı biliyorum eski mesajlarınızdan, direkt sorayım dedim, teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi losthell -- 1 Mart 2024; 16:36:56 >

• berkans kullanıcısına yanıt

Berkan Hocam, superonline modeminiz fiber modem mi? Gpon cihazı var mı yoksa fiber direk modeme mi giriyor? Keenetic modeme bağlanırken mevcut modemi bridge moda alabildiniz mi yoksa direk bağlayıp bu şekilde mi kullanıyorsunuz?

ben akıllı sistemlerde yeniyim çok bilgim yok ama mesleğim gereği size sulama ile ilgili bilgi verebilirim depodaki su seviyesi düşerse hidrafor zaten çalışmaz onun kendi şamandırası var onu dert etmeyin sizin yapacağınız suyunuz ne kadar kaldı onu uzaktan görmek gittiğinizde susuz kalmamak için nacizane tavsiyem eğer oluyosa depoyu bahçeye girmeden doldurabilecek bi alana koymak bi traktörle anlaşıp uzaktan bittiğini gördüğünüzde doldurmak

yağmur hasadı yapacaksanız 2 depo kullanmanızı öneririm bahçe için ayrı ev için ayrı ne kadar yağmur suyu olsada hava kirliliği vb durumlardan evde kullanmanızı önermem eve gelen suya filtre seti takın benim evimin girişinde vardı (Hausing filtre) ona ufak ayrı bi hidrafor verip evin içindeki suyu olmadığınız zaman kesersiniz

bölgeyi bilmediğim için don olayları oluyosa dalgıç hidrafor öneririm hem donma ihtimali düşük hem susuz çalışma gibi problemleri olmaz

sulama sistemi için çim alan yapacaksanız su ihtiyacınız çok olacak zor ve masraflı olur ama önerim hunter rototor sprink kullanmanız kendi selenoid vanalarla çalışan yağmur nem sensörü bağlana bilen internete bağlanan kontrol üniteleri var o konuda HA girmeniz hem sizi zorlıcaktır

evin ısınması elektrik sistemi güvenlik sistemi olarak HA ile otomasyon mantıklı geliyor bana bu konuda tecrübeli arkadaşlar daha çok bilgi verebilir. benim araştırmalarımda tam anlamıyla düzgün diceğim otomasyona bağlayacak veya konforlu olacak güvenlik sistemi göremedim vardır belki ama uçuk fiyat veya aylık ücreti olan sistemler

bende düşünüyorum amatör sayılabilecek şekilde başladım ama yavaş yavaş aygıtlar arttıkça otomasyonlar aklıma geliyor bakalım bende yapmaya çalışıcam şuan odalarda sonoff aydınlatma rolesi var kombi var bunları google home bağladım sonrasında kapı pencere sensörü ıp kamera eski bi android telefonla kontrol ünitesi ile otomasyon yapmaya çalışıcam bilgisayarsan HA çalıştırdım deneme sürecindeyim bakalım

• losthell kullanıcısına yanıt

G3 bir zigbee hub. Tuya'lar eklenıyor mu bılmıyorum acıkcası cunku bende yok. Hayır dıcem ama mesela tuya zıgbee gateway'e phılıps ısık ekleyebıldım. Ama perde motoru ıcın g3 zaten tercıh etmeyın.

Tuya perde motorunu en ıyı sekılde tuya zigbee gateway ıle eklersınız ve fıyatıda cok ucuzdur.

HA ıle kullanacaksanız SLınk onermıyorum, daha dogrusu tuya akıllı prızlerı onermıyorum. Bu arada slınk prız wıfı, bır huba ıhtıyacınız yok. Akıllı prız ıcın benım onerım 16a tapo p115'dır. Dırek kwh enerjı olcumu ıle gelıyor ve ha uzerınde kullanabılırsınız. Ama Tuya cıhazlar kwh vermıyor ve bır suru ayar yapmak gerekıyor kWh ıcın.

Tuya gateway ve tapo p115 alırsanız dırek ha uzerınden homekıt'e eklersınız.

Rasp ve ha olmadan bunları homekıt'e eklemenın yolu yok.

LG Tv ve meross urunlerını hayatımda hıc kullanmadım hocam. Ancak bır enerjı olcerle bunu yapmanız tabı kı mumkun. Led'e baglamanızada gerek yok dırek TV'ye de baglayabılırsınız. TV acılınca ledler de acılır. Hatta androıdtv var ıse netflıx fılan basladıgında bıle yanmasını saglayabılırsınız.

Bu arada LG'nın ha destegı var. Ordanda kontrol edebılırsınız be prıze ıhtıyacınız kalmaz.

• GroupPolicy kullanıcısına yanıt

fıber modem ve dırek modeme gırıyor. Keenetıc'e de arkadan bır ethernet ıle baglıyorum. Keenetıc'ı dırek router moduna aldım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • losthell kullanıcısına yanıt
    G3 Hub a tuya destekli cihaz ekleyemezsiniz, Aqara tarafında bırakın tuya destekli olanları, zigbee olan farklı markalar bile eklenemiyor.
    Tuya destekli perde motorunu wifi üzerinden direk kullanabilirsiniz ama bu durumda otomasyonlara dahil olmaz. Lanet olsun ki :) her sorunun sonu HA'a çıkıyor çünkü başka türlü cihazları birleştirecek bir platform maalesef yok.

Apple tv var ise Homekit tarafında birleşmek mümkün ama bunun içinde tüm cihazların home kit uyumlu olması gerekiyor (homekit li perde motoru muhtemelen x2 fiyattadır)

Google Home da ben denedim, hiç uğraşmayın :) Bir tek alexa denemedim birde lanet HA :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpuli -- 2 Mart 2024; 16:5:22 >

Google home otomasyona telefon dilini İngilizce yaparak ulaşabilirsiniz ben koridor ışığını eve yaklaşınca açılması için ayarladım ve başarılı çalıyor kimi zaman sokağın başında kimi zaman kapıya gelince ama çalıyor telefon dilini tekrar Türkçe yapınca otomasyon çalışmaya devam ediyo çalınca bildirim geliyor bildirimden giriş yaparsanız dili ingilizce yapmadan değişiklik yapıla biliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sarpuli kullanıcısına yanıt

Ben sonoff ve xioami ürünleri bazı özellikleri çalışmıyo ama tutarlı hatta ewelink ten hızlı çalıyor komut olarak saat süre gibi komutları da gayet güzel oluyor ama tutarsızlık sıkıntı

port yönlendirme yapabiliyor musunuz bu yapıda peki? iki modem var sonuçta?

Böyle bir durum varsa bu tarz hub almam zaten ya HA kurarım ya da son nesil atv matter destekliyor, biraz daha matter’ın standart olmasını beklerim. HA işi çok dolaylı geldiği için sanırım bekleyeceğim artık:)

perde motoru dediğiniz gibi tam x2 , çifti 6400tl’ye geliyor aqara e1’in , ufacık bir motora servet dökmek anlamsız.

Matter işini henüz tam anlayamadım ama aqara hub ların farklı marka kabul etmediğinden eminim. Bir tek eskiden aynı oldukları için xiaomi ürünlerini kabul ediyor sanırım. HA işi bana da çok yorucu geliyor :(

• _____________________________

• sarpuli kullanıcısına yanıt
    Tuya ürünleri varmı.

• berkans kullanıcısına yanıt

Reklamsız deneyim işini nasıl yapıyorsunuz üstat?

Keenetic ayarlardan oluşturduğunuz wifi ağı için adguard seçmeniz yeterli. Bu şekilde o ağa bağlı olan tüm cihazlarda reklam gösterilmiyor.

• Merhaba arkadaşlar. 2 adet klimam var. Klimalarin enerji tüketimini ayri ayri takip etmek için 2 adet shelly plus 1pm role sipariş etmiştim Amazon'dan. Birkac gunde elimde olur sanırım. Her klimanın yanında sigorta mevcut. Sigorta ile klima arasındaki kablolamayi nasıl yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Sanirim topraklama kabloları klemens yardimi ile birbirine bağlanacak. Fakat artı ve eksi kabloları rolede nerelere bağlanacak? Çok fazla terminal var. Sanirim bazıları anahtar baglantisi icin. Kendimce çizmeye çalıştım. Görsel üzerinde çizip anlatırsanız çok sevinirim. Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]

• motomurat kullanıcısına yanıt
    Shelly kutusundan kurulum şeması çıkacaktır, ayrıca model ismi ile youtube araması yaparsanız mutlaka bilgi bulursunuz.

Shellyyoutube
    Shelly Plus 1PM device - Installation video
    https://www.youtube.com/watch?si=4HUIXA2SG54n3aJl&v=Bj_mUm9nNes&feature=youtu.be

• 
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.