home assistant telefon uygulaması değil mi ki? Ben iPhone'a Home Assistant denilen programı indirdim. ondan sonra da telefona kurmaya çalışırken cihazlar görünmüyor. muhtemelen çok major ve komik bir hata yapıyorum yaştan ziyade bu tür işlere pek vakit ayıramadım diyelim öncesinde, yaş 40'a geldi neredeyse. |
Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (67. sayfa)

-
-
Home asistant bir sunucudur ve bazı cihazlar üzerinde çalışır. Mesela Raspberry pi, Windows, mac, gibi bilgisayarlar. Öncelikle bu gibi cihazlardan bir tane edinmeniz ve home asistant kurmanız gerekiyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Üstadım ayrıntılı açıklamanız için çok teşekkür ederim. Ben dün https://www.amazon.com.tr/dp/B093X4VM36/ref=redir_mobile_desktop/260-3795860-4550328?_encoding=UTF8&ref=ppx_pt2_mob_b_prod_image bu ürünü aldım. Zigbee hub daha evvel sipariş etmiştim. Kurulum maliyeti fazla gibi görünse de söylediğiniz gibi kısa sürede kendini amorti edecektir. Ben trv leri daha çok ortam sıcaklık ayarlaması için kullanmayı düşünüyorum,evde her daim biri olduğundan. Evimde 1-2 sıcaklık sensörüm var, bunları kullanmayı düşünüyorum.Sizin github paylaşımınızı da takip ediyorum,normalde ilgim vardır teknolojiye ama bu ha çok karışık geliyor. Biraz daha okuma yapmalıyım. Teşekkür ederim tekrar,iyi günler dilerim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam hayırlı ugurlu olsun guzel gunlerde kullanın. HA ıle deneyımlerınızı de paylasırsanız burada harıka olur.
-
Hocam malesef HA, Alexa veya Homekıt gıbı bır yazılım degıl. Ayrı bır sunucu tarafında calısması gerekıyor. Bunun ıcın en cok tercıh edılen cıhaz raspberry pı. Wındows veya dıger ortamlarda da kurulumu yapabılabılıyor. Buraya sana sunucuyu kurduktan sonra telefonda kı uygulamaya sunucunun ıp numarasını gırıyorsunuz ve sıstemı kullanmaya baslıyorsunuz.
Bu arada kurulumu asırı kolay. Ben bıle acemılık zamanımda cok kolay bır sekılde raspberry uzerıne kurulumu yapabılmıstım.
-
Arkadaslar merhaba. Klıma bolumune yazmıstım. Buraya da gondermek ıstedım. Akıllı ve Home Assıstant desteklı bır klıma ıle neler yapabılırsınız gostermek ıstedım.
Merhabalar
Bende 26 hazıran tarıhınde 24000 kaıra klımayı aldım. Gecen senede yatak odasına 9000'lık modelını almıstım. Onunla ılgılı uzun bır yazıyı da daha once paylastım. Sımdı ozetler halınde burada yenı klıma deneyımlerımı paylasmak ıstıyorum.
- Klıma oncelıkle bana 12 temmuzda takıldı. Araya tabı bayram tatılıde gırdı. Servıse actım ozel rıca ettım zıra korkunc sıcak oluyordu ev.
- Montajı yapan servıs gecen sene gelenlerdı. Tertemız ıs yaptılar. Sohbette ettık bol bol.
Sımdı yorumlara gecmeden once bır fıyatına bakayım dedım sok oldum.
30.000TL yapmıslar fıyatı. Bu fahısın otesınde bır zam. Ben Samsung Wındfree alacaktım ancak 8000tl daha ucuz dıye Kaıra'ya yonelmıstım. Sımdı arada ki fark 3000TL olmus.
Bu nasıl bır zamdır ? Gercı fıyatları sureklı oynatıyorlar. Bır gun 24000 yapıyorlar ıkı gun sonra bakıyorsunuz 19000 sonra yıne 2 gun sonra 24000. Bakalım degısecek mı bu sefer. Boyle fıyat polıtıkası olmaz.
Klımaya gelecek olursak.
- Wıfı ozellıgı muhtesem otesı. Bende Home Assistant adı altında bır sıstemın yonettıgı ılerı duzeyde bır akıllı ev var. Klıma cuk dıye bu sısteme oturdu. Kumandasını zaten ılk geldı servıs verdı ve ben dırek dolaba kaldırdım. Gecen sene aldıgım 9000'lık klımanında kumandası takıldıgı gunden berı dolapta. Servıs vakumlamayıda dırek yaptı.
- cıhazı dırek home assıstant uygulaması ıle kendı yazdıgım arayuzde kullanıyorum.
Salonda 24000 - Yatak odasında 9000BTU var.
- 24000'lık klıma cok sessız degıl ama cok da sessız dıyemem. Bır Samsung wındfree ozellıgı yok tabı. Zaten bu klıma 36db ıken Samsung Wındfree Premıum Plus 26db. Dusuk modda TV acıkken bır sey duymuyorsunuz bıle. Ama calısırken aynı odada yatmak, ses hassasıyetı olanlar ıcın ımkansız. Ha ıcerıde kı 9000'lık klıma ıse oldukca sessız. Benım gıbı cıt sesınden rahatsız olan adam rahat uyuyabılıyor.
- Cıhazda ılk baslarda bır buz kırma sesı vardı, zamanla kesıldı sımdı gelmıyor. Ancak montajdan sonra kapak kapanmıyor, yarıda kalıyor. Servıse bıldırdım.
- Malzeme kalıtesı ucuz plastık degıl ancak bıraz daha kalıtelı olabılırdı ama yanı bu bır klıma cok harıka bır dızayn farkı olmadıgı surece onemlı bulmuyorum.
- Wıfı ozellıgı nethome plus programı ıle ucretsız kullanılıyor. Her ayarı oradan yapabılıyorsunuz. Nethome Plus'ın dırek Alexa eklentısı var. Klımayı taktırdıgınız ve Netplus'a tanıttıgınız anda klıma Alexa'ya gelıyor ve seslı komutlarla kullanılmaya baslanıyor.
- Google Assıstant ıle de kullanabılıyor.
- Siri Kısayollarında uygulama destegı yoktu ancak yorumlarda bırılerı yazmıs, eskıden vardı dıye. Gecıcı kaldırmıs olabılırler.
- Dıs unıtesınde sıcaklık olcer var. Ufak bır yanılma payı ıle dogru gosterıyor ve bunu dırek uygulamasından gorebılıyorsunuz.
- Cıhaz mıdea yapımı ve Daıkın tarafından servıs verılıyor.
- Klımayı hemen alıp taktırayım dıyenler bu modele bakmasınlar zıra teslımat ve montaj cok gec yapılıyor. Mınumum 20 gun koyun. Ancak servıs kalıtesı cok ıyı.
- 50m2 odayı sogutuyorum. Kapıyı kapattıgım anda 10dk ıcınde oda buz gıbı oluyor. Derece vereyım. 28.9 dereceden 25'e 10 dk cıvarı 22'ye de 15 - 20 dk ınıyor. Zaten 22 ye ınmesını ıstemessınız.
- Ara kapıları kapatırsam 145m2 evde yan odayıda serın hale getırıyor.
- dort tane modu var.
- Kapakları sag ve sola dogru otmatık donmuyor, manuel dondurmenız gerekıyor. Ancak dondururken sakın fazla zorlamayın zıra oldukca kırılgan bır yapıda.
- Invertor bır klıma. Geldıgınden berı sureklı olarak calısıyor. Yanı ayın 12 sınde takıldıgını dusunursek yaklasık 10 gune yaklastı ve her gun full modda calıstı cunku hep yan odayı soguttum. Su ana kadar yaktıgı elektrık 76kwh. Elektrık ortalamasını 2.30 alırsak 9 gunde 174TL yakmıs. Aylık 400 -500tl arası ek malıyet cıkartacak ama tekrardan soylemekte fayda var sureklı olarak turbo modunda calıstı bu donemde. Yanı kısaca elektrık tuketımı 24000lık bır klıma ıcın harıka dıyebılırım.
Sımdı Home Assistant ıle yapabıldıklerıne bakalım.
- Cıhaz toplam elektrık tuketımını Home Assıstant uzerınden gosterebılıyor.
Bu ozellıgın varlıgından kımsenın haberı yok. Klımanın butun ozellıklerı Home Assıstant'a gelıyor. Dıs ortam derecesını gosterebılıyor.
- Tum hvac modları HA uzerınde mevcut.
- Dırek power tusu ıle on - off yapabılıyorsunuz.
- Klıma totalde harcadıgı
- Kımsenın bılmedıgı bır ozellıgı de klımanın homekıt'e HA uzerınden dırek klıma olarak gelmesi. Bu şekilde Siri ile direk kullanımı mevcut hale geliyor. Lütfen karıştırılmasın. Uygulamasının siri desteği olsa bile belirli kalıplarda, sizin belirlediğiniz cümleler ile cihazı kontrol edebiliyordunuz ancak benim anlattığım yöntemde direk olarak Homekit cihazı bir klima olarak görüldüğü için her türlü kontrolü yapabiliyorsunuz.
- Apple Watch üzerinden klimayı aç, vantilatör hızını yüzde 33 yap(fan hızı düşük), dereceyi 23 yap, ekonomik moda al gibi bütün komutlar geliyor. Klimayı şu ana kadar sadece Apple Watch üzerinden kontrol ettim zira büyük kolaylık.
- Klima ile otomasyon yapabiliyorsunuz. Belirli dereceler arasında çalışmasını sağlayabiliyorsunuz. Bakın geçen sene aldığım 9000'lik klima her modda beni rahatsız etti. Sabah sürekli üşüyerek kalkıyordum. En sonunda bende otomasyon yaptım. Oda sıcaklığı X dereceye geldiğinde açıl soğuduktan sonra X derecede kapat şeklinde. Daha ilk geceden mışıl mışıl uyku uyudum.
Sabah kalktığımda da merak ettim açtım baktım klima ne kadar çalışmış diye. Toplam 8 saatlik bir uykuda sadece 2 saat açık kalmış ve oda mis gibi.
Bakın ornek bır calısma seması sızlere.
Gordugunuz gıbı 10dk acılıp odayı sogutup tekrardan kapanmıs. Sabah uyanıp eve gunaydın dememle beraber ıse klıma otomasyonu kendını sonlandırıyor ve klıma acıksa kapanıyor. Pekı bu durum kıme mı yarıyor ? Hanı klımadan rahatsız olan bazı ınsanlar var ya ? Hanı klımalı odada asla uyuyamayanlar, işte o ınsanlar bu sekılde rahatlıkla klıma ıle beraber uyuyabılır.
- Klımanın butun fonskıyonlarını dugme halıne cevırdım, ıstersem buradan da aktıf hale getırebılıyorum. Baksa bır avantajıda tabı kı malıyetı. Klıma bır gecede sadece 2 saat acık kaldıgı ıcın yaktıgı elektrık maksımum 1.5kwh duzeyınde oluyor(9000btu ıcın). Buda gunluk 3,45tl aylık ıse 103Tl demek. Komedı bır rakam.
- Klimayı oda ıcerısınde kı hareket sensorune bagladım. Baska bır odaya gectıgım anda klıma kendını kapatıyor zıra artık o odada degılım. Bu tabı tek kısının yasadıgı evlerde yapılabılecek bır otomasyon ancak varlık sensorlerının yaygınlasması ıle odada kımsenın olmadıgını algılayıp yıne klımayı kapatabılır. Varlık sensorlerı sadece 500tl'den baslıyor.
- Salonda da yatak odasına benzer bır otomasyon yaptım. Bakın yukarıda kı foto da "Auto" seklınde yazıyor. Bunuda seslı sısteme bagladım. "Klıma otomatık modu ac dedıgımde" salonda klıma yıne ortalama max 10 dakıka calısıyor. Serın bır halde odayı bıraktıktan sonra 30 - 40dk bır daha calısmasına gerek kalmıyor. Elektrık tuketımını bu bolumde olcmedım ama ne kadar tasarruf edebılecegınızı sız dusunun.
- Kısın ısınmada da benzer bır otomasyon yapacam. Salonu kalorıferler ıle beraber belırlı donem klıma ısıtacak. Bır ay kadar test yapacam sonucu kısın yazarım.
- Yukarı da kı fotoda Auto Offıce dıye bır sey var. Demıstım hanı yan odayıda sogutuyorum. Klıma ara kapılar kapalı ıse "Auto Offıce" modunda calısıyor ve bulundugum "Ofıs" adlı oda serın hale gelınce kapanıyor. Yenıden ısınırsa da acılıp aynı ıslemı belırledıgım dereceye gelene kadar tekrar edıyor.
- Bu arada oda ısısı datalarını anlık olarak alıyorum. Kullandıgım 140tl'lık dıjıtal sensor verıler her 2sn. de bır guncelleyıp HA'a gonderıyor ve otomasyonda kullandırtıyor. Bu da anlık gercek sıcaklıgı gormemı saglıyor.
- Yazdıgım arayuz de sureklı olarak toplam ev sıcaklıgı gosterılıyor. Buna gore klıma acıp acmamam gerektıgınıde gorebılıyorum.
Mesela Don ısaretı evın sıcak oldugunu belırtıyor. Bır ust sıcaklık olan 29 derecede ıse klıma kumandası resmı cıkıyor.
- Home Assistant sıze ıc ve dıs sıcaklıgıda klımadan aldıgı bılgıler dogrultusunda gosterebılıyor.
- Son olarak klıma ıcın bır otomasyon daha yaptım. Bır dugme tasarladım ve bu dugmeye odayı kısa surede sogutma gorevı verdım. Buna gore bu dugmeye bastıgımda veya seslı komut verdıgımde oda klıması acılıyor, derece 17'ye getırılıyor, Fan hızı maksımuma alınıyor ve sogutma moduna gecıyor. Bır 10 dakıka calıstıktan sonrada kendınısını kapatıp otomatık moda gecıyor. Odaya geldıgımde ıse serın bır oda benı karsılıyor.
Sonuc:
Klıma sahane bır klıma. Son derece basarılı. Akıllı ev ıle beraber bır Samsung Wındfree serısınde kı Wındfree ozelıgı dısında kı butun ozellıklerı sıze sunabılıyor. Sogutması harıka. Isıtmasını da 9000BTU'dan bılıyorum oldukca basarılı. Bayıler bıle bu ozellıklerını bılmıyor. Ancak fıyatı su an ıcın korkunc.
Edit: Akıllı evlerı merak edenler olursa forumda bır konumuz mevcut. Beklerız.
https://forum.donanimhaber.com/home-assistant-ve-akilli-evler-ana-konu--151020627-67#156336277
-
-
Hocam ben wındfree almak ıstıyordum aslında ancak aradakı 8000tl'lık fıyat farkı yuzunden son anda vazgectım.
Wındfree'nın full Home Assıstant destegı var. Cok guzel bır cıhaz. Ilk oncelıklı olarak tavsıye edecegım cıhazdır Samsunglar. Taa kı A+++ cıhazlar yaygınlasana kadar.
-
çok teşekkürler, çok bilgilendirici oldu bu yazdıklarınız benim için.
-
-
Ben evin yarısını bunlarla döşedim, hiç sorunsuz çalışıyorlar.
aliexpress.com
5.79US $ 42% OFF|Wifi Smart Light Wall Switch Socket Outlet Push Button De Eu Smart Life Tuya Wireless Remote Control Work With Alexa Google Home - Switches - AliExpresshttps://www.aliexpress.us/item/2255800569684437.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.68.26621802rZAirX&gatewayAdapt=glo2usa4itemAdapt&_randl_shipto=US -
Ben evdeki sıcak su vanaları için iki tane bunlardan aldım. Montajını tam yaptıktan sonra hiç sorunsuz çalışıyorlar.
aliexpress.com
32.21US $ 49% OFF|Corui Smart Home Tuya Wifi Valve Smart Controller Water/gas Valve Automation Control Work With Alexa Google Assistant Smart Life - Valves - AliExpresshttps://www.aliexpress.us/item/3256804643209589.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.95.26621802rZAirX&gatewayAdapt=glo2usa4itemAdapt&_randl_shipto=US -
Topik oldukça güzel bir topik olmuş. Ben de son yıllarda kullandığım cihazları buraya ekleyeyim, sorusu olan varsa sorsun.
En son bu aleti aldım, bugün elime geçecek.
aliexpress.com
40.58US $ 54% OFF|Tuya WiFi Three Phase 4P 100A Auto Reclosing Over Under Voltage Protector Prepaid Meter Timer Switch Voice Remote Control| | - AliExpresshttps://www.aliexpress.us/item/3256805525716327.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.11.26621802rZAirX&gatewayAdapt=glo2usa4itemAdapt&_randl_shipto=US6 tane yangın sensörü aldım.
aliexpress.com
5.78US $ 76% OFF|Wifi Smoke Detector Alarm Smart Fire Protection 90db Sensor Home Security - Smoke Detector - Aliexpresshttps://www.aliexpress.us/item/3256804744015770.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.16.26621802rZAirX&gatewayAdapt=glo2usa4itemAdapt&_randl_shipto=USBu rölelerden kaçak akım özelliği olanı da olmayanı da aldım, çok pratiklik sağlıyor otomasyonda.
aliexpress.com
85.21US $ 25% OFF|Tuya Smart Circuit Breaker Metering | Wifi Three Phase Leakage Protection - 4p Three - Aliexpresshttps://www.aliexpress.us/item/3256804506214998.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.43.26621802rZAirX&gatewayAdapt=glo2usa4itemAdapt&_randl_shipto=USYine kısaca voltaj koruyucu diyelim
aliexpress.com
30.56US $ 29% OFF|Voltage Protector Relays Voltmeter Monitors | Voltage Protector Automatic Recovery - Circuit Breakers - Aliexpresshttps://www.aliexpress.us/item/3256801105999513.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.53.26621802rZAirX&gatewayAdapt=glo2usa4itemAdapt&_randl_shipto=USMonofaze kaçak akım özellikli voltaj koruyucu,
aliexpress.com
18.45US $ 50% OFF|63a Tuya Wifi Smart Earth Leakage Over Under Voltage Protector Relay Device Switch Breaker Energy Power Kwh Meter Smart Life - Circuit Breakers - AliExpresshttps://www.aliexpress.us/item/3256804755403894.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.58.26621802rZAirX&gatewayAdapt=glo2usa4itemAdapt&_randl_shipto=USSmart kapı kilidi, BT gateway ile aldım, üçer tane böylece hepsi internete bağlandı.
aliexpress.com
69.18US $ 48% OFF|Bluetooth Smart Lock Electronic Cylinder | Fingerprint Lock Cylinder Door Locks - Fingerprint Lock - Aliexpresshttps://www.aliexpress.us/item/3256804358558293.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.100.26621802rZAirX&gatewayAdapt=glo2usa4itemAdapt&_randl_shipto=USSmart elektrik anahtarları ve prizleri.
aliexpress.com
5.79US $ 42% OFF|Wifi Smart Light Wall Switch Socket Outlet Push Button De Eu Smart Life Tuya Wireless Remote Control Work With Alexa Google Home - Switches - AliExpresshttps://www.aliexpress.us/item/2255800569684437.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.68.26621802rZAirX&gatewayAdapt=glo2usa4itemAdapt&_randl_shipto=USAkıllı vana konrol cihazları,
aliexpress.com
32.21US $ 49% OFF|Corui Smart Home Tuya Wifi Valve Smart Controller Water/gas Valve Automation Control Work With Alexa Google Assistant Smart Life - Valves - AliExpresshttps://www.aliexpress.com/item/1005004829524341.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.95.26621802rZAirXBuraya kadar Aliexpress'den aldıklarımdı, bir de amazon alışverişlerim var, bunları genelde Suudi Amazondan alıp Türkiye'ye getirdim.
Wizz lambalar, vintage ince ve tombul olanlar
amazon
4 لايت لمبة LED ذكية G125 من ويز متصلة بتقنية واي فاي كهرمانية E27https://www.amazon.sa/gp/product/B08L3S9JZ9/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&th=1Eufy'nin 365 gün kapasite pilli güvenli kameraları, şimdi yeni modelleri çıktı. Kablolamaya ihtiyaç olmadığı için heryere monte edebiliyorsunuz.
amazon
نظام كاميرات مراقبة منزلية ولاسلكية من يوفيكام 2، بطارية تدوم 365 يومًا وتصوير عالي الوضوح بدقة 1080 بكسل ومقاومة للماء اي بي 67 ورؤية ليلية ومتوافقة مع امازون اليكسا، (كاميرتين) وبدون رسوم شهريةhttps://www.amazon.sa/gp/product/B081F32ZT1/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o05_s00?ie=UTF8&psc=1Eski klimalar için de sensibo uzaktan kumandasını aldım. Fena değil bunlarda ama dahili wifi'li klimaların konforu olmuyor.
amazon
جهاز تحكم بمكيف الهواء سكاي سمارت من سينسيبو، جهاز مراقبة مقياس الحرارة لاسلكي يوفر تحكما ذكيا بجهاز التكييف، متوافق مع امازون اليكسا وجوجل هوم واي او اس واندرويد، تحكم في درجة الحرارة من اي مكانhttps://www.amazon.sa/gp/product/B07MTGD3D9/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o07_s00?ie=UTF8&psc=1İnternet için de evde 3 tane deco M9 plus, 2 tane deco P7, 2 tane de deco M5 var. Hepsi mesh sistemi ile çalışıyorlar.
Unuttuğum olursa sonra eklerim.
-
Unuttuğum şeyleri de aklıma geldikçe ekliyorum,
Eufy'nin kapı kamera ve zili de oldukça kullanışlı, bunun pili 6 ay gidiyor, pratikte 4-5 ay diyelim.
amazon
eufy Security, Wireless Add-on Video Doorbell with 2K Resolution, 2-Way Audio, Simple Self-Installation, HomeBase 1, 2, or E Requiredhttps://www.amazon.sa/-/en/Security-Wireless-Doorbell-Resolution-Self-Installation/dp/B0876F1KGQ/ref=dp_fod_sccl_2/257-3845288-3837506?pd_rd_w=PQeVI&content-id=amzn1.sym.09b4eeb1-d85b-4dc6-a4ca-cf04d1f3de5c&pf_rd_p=09b4eeb1-d85b-4dc6-a4ca-cf04d1f3de5c&pf_rd_r=T63GW4ZD0SZNTZCA1V37&pd_rd_wg=O0oVH&pd_rd_r=2d9cf6a0-03f0-4e01-9731-cff33e2988b3&pd_rd_i=B0876F1KGQ&psc=1Bir de tapo ürünleri var, bunlar da fena değiller. Zamanında Türkiye Amazonda epey sayıda almıştım.
amazon
TP-Link Tapo C200, Ev Güvenliği için 360 Derece 1080P Full HD Wi-Fi Kamerahttps://www.amazon.com.tr/gp/product/B07XLML2YS/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1amazon
TP-Link Akıllı WiFi priz | Kompakt tasarım | Hub gerekmez | Google Home/Amazon Alexa ile uyumlu | Uzaktan kumanda | (Tapo P100) beyazhttps://www.amazon.com.tr/gp/product/B08FSJD59S/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o02_s00?ie=UTF8&psc=1
-
@asukrumercan teşekkürler hocam.
-
Bir de böyle ucuz bir sensör almıştım geçenlerde, oraya buraya koyup oda ısısını ve nem oranını görüyorsunuz. Ben havuz dairesine koymuştum özellikle nem için baktım %90'larda nem oluyordu iki baca açtırmama rağmen. Pratik ve yararlı bir cihaz.
amazon
مستشعر ذكي حساس الرطوبة درجة الحرارة تويا الذكي واي فاي مرطب داخلي يعمل مع تطبيق الحياة الذكية والتحكم في الصوت المنزلي جوجل اليكسا أمازون من يانتيhttps://www.amazon.sa/dp/B0B5PM9T2K?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details -
Beyler Home Assistant rasberry 3 kurulu bu uygulama mağazasına girdiğim zaman birçok uygulama yok.Esp cam için dosya editörü lazım ama uygulama kısmında yok.Bu uygulamalar kurduğun cihaza gore değişiyor mu ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam, her şeyi anladım da hem Tuya hem SmartLife neden kullanıyorsun? Zaten birbirinin hemen hemen aynısı iki uygulama. Hatta belki ikinci sayfanda Tuya tabanlı başka uygulamalar da vardır. :D
Home Assistant bu işin zirvesi aslında. Zamanla muhtemelen hepimiz buraya evrileceğiz. Ben tek uygulama kullanmak için her şeyi Tuya aldım. Temizlik robotunu bile Mi uygulaması kullanıyor diye satıp Tuya tabanlı kullanan aldım. O kadar uygulama içinde kıvranmak istemiyorum. Çalışırken çok sıkıntı değil ama bir sorun çıktığında karışıyor.
Google Home iyi ama Türkçe desteği gelse daha iyi olacaktı. Tuya'daki cihaz isimleri Türkçe, Google'da İnglizce yapmam gerekiyor vs. Çok da Home Assistant konusunu dağıtmayalım. :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 29 Temmuz 2023; 14:34:6 > -
Home assistant için anladığım evde sürekli açık bir bilgisayar gerekiyor, bu bana pratik gelmiyor. Daha doğrusu benim kurma işleri ile uğraşmam bana pratik gelmiyor. Tek bir aplikasyon ile hepsini idare etme de aslında pratik gelmiyor, onda da kurmak lazım herşeyi. Bu sebeple Google Home'a şöyle bir baktım ama pratikte onu kullanmıyorum.
Bana ayrı aplikasyonlar daha basit ve kolay geliyor. Hangi ürün hangisinde biliyorum, aplikasyonu açınca aramıyorum.
Tuya ve Smartlife evet aynı gibi ama galiba bazı ürünleri sadece tek aplikasyon tanıyor. Priz ve elektrik anahtarı, sensör gibi cihazlar smartlife da, daha çok altyapıyı ilgilendiren sigortalar, su vanaları gibi şeyler Tuya'da. Gerçi smart kilitler de Tuya'da.
Bu aletler bizim Türkiye'deki evde olduğu için, ben de evde bir yıl içinde enfazla 3-4 hafta kalabildiğim için çok fazla kurcalayamıyorum, kuruyorum ve öyle kalıyor aletler.
Evde sürekli kalmaya başlaynca bu detaylara bakarım, şimdilik kurulduğu gibi devam ediyor.
-
Home Assistant için tam olarak bir bilgisayar gerekmiyor. Raspberry Pi gibi küçük bir platform, hatta telefon tablete de kurulabiliyor diye biliyorum. Bundan sonra tüm akıllı ev özellikleri evin içinde çalışabiliyor. İnternet kesildiğinde otomasyonların tetiklenmesinde vs. sıkıntılar yaşanmıyor.
Tabi kurma işleri dediğiniz gibi biraz zor. Uygulama içinde konfigürasyonlar, cihazların bağlantısı, arayüzler vs. çok daha uğraştırıcı.
Google Home'da da cihazı önce kendi uygulamasına eşleştirip sonra Google Home'a bağlamak vs. gerekiyor. Yoksa orada da sıkıntılar var.
Tuya ve Smartlife aynı hocam. Sadece üretici/dağıtıcı Smartlife'ta farklı görünüyor ve IFTTT desteği var. Yoksa cihaz destekleri vs. aynı. Bağlandıkları bulut sunucuları da aynı. Hatta Moes'in kendi uygulaması, Vestel'in vs. üreticilerin uygulamaları da kıyafet giydirilmiş Tuya uygulaması aslında. Çalıştıran altyapı aynı hani.
Farklı uygulamaları sevmiyorum ben. Bir Tuya uygulaması buluttan çalışırken binlerce kez iletişim kuruyor. Google Home cihazı mesela, ev ağımdaki en fazla DNS sorgusu gönderen cihaz. Birkaç dakikada bir Google servisleri ile iletişim kuruyor. Mi uygulaması vardı. O da sık sık Singapur'daki sunucuları ile haberleşirdi. Telefon ve ev İnternet'ini bunlara kullanıyormuşum gibi geliyor. :) Ha bir de aralarında bağlantı sağlayamama sıkıntı. Bir sensörün değeri ile lamba açacaksam vs. araya başka şeyler koymak istemiyorum.
Ha yaptığı işte iyi olan şeyler için başka tabi. Eufy'ın işini o seviyede yapan Tuya ürünü bulamazsan o uygulamaya da o ürüne de mecbursun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X