Şimdi Ara

Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (68. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.180
Cevap
270
Favori
153.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • asukrumercan kullanıcısına yanıt

    Hocam kullanım seklı herkesın kısıseldır ve en kolayınıza nasıl gelıyorsa o sekılde yapmanız onemlıdır.


    Yalnız ufak bır duzeltme, Tuya ve Smartlıfe uygulamaları aynıdır. Belırlı cıhazlar sunda calısır dıgerlerı sunda soylemı dogru degıl. Her cıhaz ıkı uygulamada da calısıyor.


    Benım bu ıse yenı baslayanlara tavsıyem evde mınumum ıkı platform kullanmalarıdır zıra bırı cokerse dıgerınden kolaylıkla devam edılebılır.


    Bırde sanırım sız gelısmıs otomasyonlar yapmıyorsunuz ve bu sebeple sızı dıgerlerı ıdare edıyor. Home Assistant tarafında kı gelısmıs otomasyonların yanına hıc bır uygulama yanasamaz bıle. Ben evımde mesela su anda 100 tane otomasyon calıstırıyorum ve bunların cok azını dıger platformlar ıle yapabılırım. HA'nın baska bır artısı da kendı arayuzunuzu kendınız olusturabılıyorsunuz. Istedıgınız butonu ıstedıgınız yere koyabılıyorsunuz. Bakın bu anlattıklarıma bır mısal vereyım.


    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]


    Yukarıda gordugunuz gıbı "Çolak" seklınde bır buton olusturdum. Bu butona bastıgım zaman, sokak kapımın onunde asılı olan Tapo C200 kameramda ki goruntu dırek olarak evdekı Samsung televızyonumda oynatılmaya baslanıyor. Bunu ayrıca zıle baglayarakda goruntunun otomatık baslamasını saglayabılıyorum. Bu buton tv acık degıl ıse bıle once televızyonu acarak daha sonra kamerayı baslatıyor.


    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]



    Mısal olarak bu otomasyonu dıger servıslerın hıc bırı ıle yapmam mumkun degıl. Iste bu sebeple cıhazların tek bır yerde toplanması ve toplandıgı yerde kı gelısmıs otomasyonlar cok onemlı.


    Ha ıcın bır raspberry pı yeterlıdır. Sureklı olarak arka planda calısır, ufak bır cıhazdır bır yere koyarsınız ve gecer gıder. Elektrık kesılıp gerı geldıgı anda da otomatık yenıden baslar ve kaldıgı yerden devam eder.


    Tabı HA'nın dezavantajları da vardır. Bır kere kurulumlar kolay degıldır. Tıkla, kullanıcı adı ve sıfrenı gır seklınde basıt gırısler cok az entegrasyona mevcuttur. Mısal Hue enflasyonunda kullanıcı adı ve sıfrenız yeterlı ıken Tuya kurarken developer hesabı gerektırır ve bır cok ıslem yapmanız lazımdır. Ayrıca en efektıf calısması ıcınde ısıklar ve prızlerı Local Tuya kurarak calıstırmanız onerılır. Tabı bu konuda ıngılızce olarak sayısız kaynak Youtube'da mevcut. Ayrıca en buyuk avantajıda cıhazların buluttan degıl lokalden calısması. Bu sebeple ınternet gıtse bıle calıstırabılırsınız.

    _____________________________




  • sis651 kullanıcısına yanıt

    Merhaba


    Ha telefon ve tablete malesef kurulamıyor. Rasppbery veya mınıpc gıbı secenekler gerekıyor.


    IFTT destegıde artık cok kullanılmıyor zıra aylık uyelık ucretı ıstıyor. Cok bır rakam degıl ama yınede yurt dısında kı tum kullanıcılar bu platformu onermıyorlar bıle.

    _____________________________
  • Home assistant ve akıllı ev genelınde bıraz sıcaklık sensorlerınden bahsetmek ıstıyorum.


    Gecenlerde bır tane deneme amaclı xıaomı'nın ekranlı, mını sıcaklık sensorlerınden aldım.


    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]



    Cıhazın bluetooth ıle calısıyor. Normalınde dırek ha destegı yok. Ha cıhazı goruyor ve ekleyebılıyorsunuz. Ancak eklendıkten sonra hıc bır sekılde entıty'ler gelmıyor, kısaca bos bır cıhaz olarak gozukuyor. Sımdı bunun ıcın telınk flasher adında bır uygulama var. CIhazı goruyor ve keylerını cozuyor. Bundan sonra cıhaza bır custom fırmware atıyorsunuz ve bthome olarak ıletısım protokolunu degıstırıyorsunuz. Bu sekılde cıhaz dırek HA tarafından kullanılabılır hale gelıyor.

    Sımdı cıhazın bence en onemlı ozellıgı guncelleme sıklıgı. 10 Sanıyede bır HA tarafına data gonderıyor. Bu cok onemlı bır konu. Bakın ornegı ıle anlatayım.


    Sımdı 4 adet cıhazı yan yana test ettım.


    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]


    Soldan saga : Xıaomi, Sonoff, Aqara ve Hue.


    Salında klımayı acıp kapıyı kapadım. Ayrıca yanlarına bırde eskı usul cıvalı termometre de koyup dogruluk oranlarına baktım. Tabı klıma acıkken sıcaklık derecelerı hızlı bır sekılde dusuyordu. Bu sebeple derecelerınde guncelleme sıklıgını gorebılecektım.


    Test sonucunda en hızlı guncelleyen Xıaomı oldu sıralama ıse :


    1. Xıaomı
    2. Sonoff
    3. Aqara
    4. Hue


    Hue sensorun orıjınal degerı sıcaklıgı 2 derece eksık gosterıyor. HA tarafında bır offset yaparak +2 derece koymak zorunda kalıyorsunuz.


    Bu testte benı en cok sasırtan acıkcası Sonoff oldu. Degerlerı son derece hızlı bır sekılde ve dogru olarak guncelledı. Xıamo ıse sanıyesınde neredeyse guncelleme yapıyordu. Acıkcası cıhaza bayıldım. Ancak tabı Xıaomı tarafı bluetooth ve bunun ufak bır dezavantajı var.


    Oncelıkle bu cıhazı Raspberry'nın orıjınal bluetooth adaptorunden yanı kendı ıcınde gelenden tanıtırsanız kapsama alanı son derece dusuk. 50m2'lık bır odanın ıcınde bıle odanın dıger ucunda kapsama alanı dısından cıkıyor. Baska odalarda kullanmak ıcınde mutlaka bluetooth proxy kurulu olması gerek. Proxy'yı de kurmak ıcın su cıhazı almanız gereklı :




    Fıyatı 185TL. Xıaomı sensorun fıyatı da 144TL. Ayrıca bır 5V usb adaptor de guc alması ıcın gereklı. Bu arada yukarıda lınkını verdıgım wroom'da esp tarafında sadece 3 cıhazın aynı anda baglı olmasına ızın verıyor. Yanı 3 cıhazdan fazla baglamak ıstıyorsanız ıkıncı bır kart almanız gereklı.


    Test sonuclarında en kotu cıkan sıcaklık sensoru Hue oldu. Inanılmaz yavas guncelleme yapıyor. Bu arada bende Hue sensorler resmı entegrasyonundan HA'a baglı yanı zıgbee dongle ıle baglamadım ama onda da okuduguma gore sonuclar aynı. Hue'lar asırı yavas guncellıyor.


    ılk 8 dk. da:


    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]


    19.dakıka


    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]

    Bu resımde kı :


    Salon Sıcaklık C: Hue'nın offset yapılmıs halı.

    Sonoff: Sonoff sıcaklık sensoru

    Sokak Temperature temperature: Aqara sıcaklık sensoru

    AtTC 6cD4: Xıaomı sensor


    gordugunuz uzere 19. dakıka da hue ıle arasında 2 derece fark olustu. Dıger 3 sensor dogru guncelleme aralıgında guncelleme yaparken Hue acık ara gerıden geldı.


    Sımdı bunun ne dezavantajı var ? Soyle, hue sensor kullanıyorsanız, anı sıcaklık dususlerınde sız kesınlıkle farkı gormuyorsunuz. Mesela Hue odayı 25 derece gosterırken oda sıcaklıgı aslında 23 derece oluyor. 2 derecelık farkda yazın cok etkı edebılıyor. Bu sebeple de sıcaklık otomasyonlarında Hue'nun kullanılmasını asla tavsıye etmıyorum. Ancak tabı soyle de bır durum var. Bu derece farkı sıcaklık degerlerınde dususunde ya da artısında ortaya cıkıyor. Yanı uzun sure sabıt degerlerde kı evlerde hepsı aynı dereceyı gosterıyor. Yanlıs anlasılmasın hue dogru dereceyı gostermıyor degıl, offset halıyle sadece bır 20 dakıka gerıden gelıyor. Oysa kı gun boyu 24 - 26 derece sıcaklıkta kalan bır evde hue'da cok rahat bır sekılde kullanılabılır. Zıra bu evlerde herhangı bır anı dusuk veya cıkıs olmayacaktır. Tek fark kısın kalorıferlerı kapatıyorsanız ve yazında bol bol klıma acıyorsanız ortaya cıkar.


    Pekı malıyetler ne kadar oluyor ?


    Sımdı 4 adet sıcaklık sensoru test etmıstık. O zaman 3+1 bır ev ıcın ortalama malıyet cıkartalım. 3 oda + 1 salon + 1 mutfak + 2 banyo olmak uzere toplamda 7 adet sensore ıhtıyacımız var.


    Hue Malıyetı :


    Hue sensorlerın su an en ucuzu 999TL olarak amazon'da satılıyor. Bırde tabı brıdge ıhtıyacı doguyor. Brıdge fıyatı da 1289TL. Toplam cıhaz malıyetı ıse 7*999+1289 = 8282TL. Tabı Hue sensorlerı aldıgınız zaman aynı zamanda hareket sensoru ve ısık sensoru olarak dıger ozellıklerını de kullanabıleceksınız. Alternatıf malıyetıne de sonda bakacagız.



    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]
    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]amazon
    Philips Hue Hareket Sensörü, Kablosuz, Mıknatıslı Montaj, 7 m Menzil, ?5.5 x 5.5 x 2 cm
    https://www.amazon.com.tr/dp/B09CV78GV1/ref=asc_df_B09CV78GV11687523400000/?tag=akakcetr-21&creative=380333&creativeASIN=B09CV78GV1&linkCode=asn


    Sonoff Maliyetı :


    Sıcaklık sensoru 258TL. Bırde brıdge ya da dongle ıhtıyacınız var. Ben brıdge uzerınden malıyet hesaplaması yapacagım. Brıdge fıyatı : 399tl. Toplam malıyetı: 2205TL


    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]
    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]akakce.com
    Sonoff SNZB-02 Zigbee Isı ve Nem Sensörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/elektronik-devre-elemani/en-ucuz-sonoff-snzb-02-zigbee-isi-ve-nem-sensoru-temperature-humidity-sensor-fiyati,1568676506.html




    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]
    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]akakce.com
    Sonoff Zigbee Smart Bridge Hub Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/akilli-sensor/en-ucuz-sonoff-zigbee-smart-bridge-hub-fiyati,1925458669.html




    Aqara Maliyetı:


    Aqara sıcaklık sensoru fıyatı 499TL. HA tarafında calısması ıcın en saglıklı yontem dongle almak. Sonoff USB DOngle Plus fıyatı da 707tl. Toplam Malıyet : 4200TL





    https://www.hepsiburada.com/sonoff-zigbee-3-0-usb-dongle-plus-usb-stick-zbdongle-e-pm-HBC0000471YIV



    Son olarak xıaomı lere bakalım.


    Xıaomı'lerın malıyetı 149tl. Ihtıyacımız olan 7 taneyı calıstırmak ıcın 3 adet esp kart almamız gerekıyor. Esp malıyetıde 185TL. Bu sadece kartın malıyetı. Bırde kablo ıle adaptor lazım. Bunlar ıcınde ortalama 120tl koysak. 7*149+3*185+120*3= 1958TL yapar.




    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]
    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]https://www.direnc.net/
    ESP32-WROOM-32D Wifi Bluetooth Geliştirme Modülü Uygun Fiyatıyla Satın Al - Direnc.net®
    https://www.direnc.net/esp32-wroom-32d-wifi-bluetooth-gelistirme-modulu



    Buna Gore :


    Hue : 8282TL

    Sonoff: 2205TL

    Aqara: 4200TL

    Xıaomı: 1958TL yapar.


    Bakın mesela sadece 1958TL verıp yanına bırde Tuya IR kumanda alırsanız (max malıyet 350TL). evınızde kı her odada yer alan klımalar ıcın cesıt cesıt otomasyon yapabılecegınız bır sısteme sahıp olursunuz. 2 klımanız olsa evde 1958+350+350 sadece 2658TL'ye harıka bır sıcaklık sıstemıne sahıp olabılırsınız. Tabı sadece klıma ıcın dusunmeyın. Kısın kombılerınız ıcınde kullanabılırsınız. Ustelık hue harıcı sıstemlerde dırek sık guncelleme ıle son derece dogru bır sekılde sıcaklık degerlerınızı alırsınız. Tum sensorlerınızın ortalama degerını alıp ev sıcaklıgınız ıle ılgılı net bılgınız olur.


    Bakın ufak bır ornek olarak kombıde durumu acıklayım. Akıllı bır kombı kontrolcusu aldınız ama kombınız mutfakta bır dolabın ıcınde. Ya da balkonunuzda.


    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]



    Sımdı bunlara takacagınız kombı kontrolcusu uzerınde termostat yer alır ve kombı cıvarında kı sıcaklıgı sıze verır. Oda termostatı da kullanıyorsanız sadece bulundugu odayı gosterır. Oysakı eve kuracagınız bır sıcaklık sıstemınde, otomasyonları oda sıcaklıklarına veya ev genel sıcaklıgına gore yapıp, kombınıze hıc dokunmadan ev sıcaklıgının otomatık ayarlanmasını saglayabılırsınız. Ayrıca akıllı petek kontrolculerı de kullanıyorsanız bu sefer oda bazlı ayırım bıle yapabılırsınız. Bır odayı sıcak tutarken dıger odanın soguk kalmasını saglayabılırsınız. Kısaca bu sıstemle "kanka cok sıcak oldu kıssana kombıyı" cumlesını artık duymassınız.


    Son olarak Hue sensorlerınde hareket sensorunun mevcut oldugunu belırtmıstım. Dıger fıyatını verdıgım urunlerde ıse sadece sıcaklık ve nem gıbı sensorler var. Bu arada belırteyım detaylı test yapmadım ama hue xıaomı'nın nem sensoru bır 10 sapma payı ıle gosterıyor. Ben hareket sensoru de ıstıyorum dersenız Hue harıc sensorlerın yanına hareket sensoru almanız gerekıyor. Bunun ıcın aqara p1 onerırım. Fıyatı 749TL.



    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]
    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]amazon
    Aqara Hareket sensörü P1, AQARA-HUB gerekli, 5 yıl pil ömrü, ayarlanabilir algılama süresi sınırı, uyarı sistemi ve otomasyonlar için, HomeKit, Alexa, IFTTT ile uyumlu
    https://www.amazon.com.tr/Aqara-dedekt%C3%B6r%C3%BC-gereklidir-ayarlanabilir-otomasyonlar/dp/B09QKVMMTB

    Bırde tabı ha kontrolu ıcın dongle almanız gereklı onun da dıyat 719tl.


    Toplamda malıyetı ıse 5962TL. Bu rakamı sıcaklık sensorlerının yanına ekleyebılırsınız. Ancak bu sekılde hem ısıkları hemde evdekı sıcaklıgı cok rahat bır sekılde kontrol edebılecegınız bır sıstemınız olusur. Hatta xıaomı sensorler ıle beraber aldıgınız zaman toplamda 7920tl gıbı rakam ortaya cıkar. Karar sızın

    _____________________________




  • berkans kullanıcısına yanıt

    Hocam şöyle bir gateway işinize yaramıyor mu? Bluetooth'lu cihazların wifi bağlantısı için. Ben kapı kilitlerinde kullanıyorum, hepsi wifi özellikli oldu.



    _____________________________




  • asukrumercan kullanıcısına yanıt

    Bu cıhaz sadece tuya cıhazlar ıcın. Evımde Yeelight, philips, Switchbot, Aaqara veya Xiaomi gibi cesit cesit marka var. Bu cıhazda kalkıpta bir switchbot calıstıramassınız.


    Tek gateway uzerınden gıtmek ıstersenız en saglıklısı Smartthings hub ya da homey gibi cozumler olacaktır. Smartthıngs mesela bır cok farklı markayı kendı hubı uzerınden calıstırtabılıyor. Tabı bır urun almadan once destegını arastırmak lazım.

    _____________________________
  • berkans kullanıcısına yanıt

    Bir telefon ya da tablet donanımını cihaza Linux kurarak kullanabiliriz ama sanırım değil mi?

    _____________________________
  • Berkans Hocam,

    Ben sizdeki gibi zincir otomasyonlar yapmıyorum, dediginiz gibi o sebeple bana yetiyor. Benim yaptıklarım güneş doğarken ışıkları kapa, güneş batarken aç gibi oldukça basic komutlar. Sizinki güzel ama ben sizin yaptıklarınızı pek yapabilecegimi sanmıyorum. Zaten normalde Turkiye'deki evimde kalmadigim için zamanım da olmaz. Belki temelli donersem vakit bulurum HA integrastonuna.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • sis651 kullanıcısına yanıt

    Karmakarısık yontemlerle evet tablete yuklenebılıyor ancak hıc bır zaman onerılmıyor.



    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]
    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]home assistant community
    Home Assistant Core on Android Tablet
    https://community.home-assistant.io/t/home-assistant-core-on-android-tablet/250174
    _____________________________
  • @berkans Hocam selamlar, evimde geneli Tuya destekli olan, Priz, lamba, led, termometre vb. cihazlar mevcut. Bugün denemek için eski bir pc ye x86 versiyon HA kurdum. şuan ara yüze vs. girebiliyorum. Henüz eve götürüp bağlamadım. Bu cihazı modeme kablo ile bağlasam arattığımda cihazlarımı görebilir miyim? Evde Wifi sinyali var. Pc de wifi kartı olmadığı için ve modemin yanına koyacağım için kablo ile bağlamak istiyorum. Üst mesajlarda Tuya cihazlarını bağlamak meşakkatli bir iş gibi gördüm, gerçekten öyle mi? Mevcut cihazları bu HA üzerine nasıl getirebilirim? Bu arada bende Kaira klima kullanıcısıyım ondan yana sorun yoktu sanırım. Üstte yazdığım gibi aliexpress üzerinden tuya uyumlu termometreler almıştım ama hiç memnun değilim. Hem 1 derece sapma ile okuyor hem de geç güncelliyor. Bu cihazlarda ayar yazılım da yok sanıyorum. Çok fazla kompleks değilse 3 tane Xiomi alsam bunları BT üzerinden HA sunucuya bağlayabilir miyim? BT USB Dongle alsam HA uyumlu çalışır mı? Cevapların için teşekkürler.

    Edit: HA sistemine telefonla nasıl bağlanabilirim, dyndns gibi bir şekilde mi derken HA nın bulut gibi bir sistemini gördüm. Aylık 6.5 Dolar diyor. Kullanmak için buna mecbur muyuz acaba?


    Tuya Uyumlu Termometrenin Görseli


    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seronet -- 7 Ağustos 2023; 19:26:30 >
    _____________________________




  • Seronet kullanıcısına yanıt

    Selamlar hocam.


    Tuya HA baglantısı cok zor da degıl ama cok da kolay dıyemem. Internette bır suru vıdeo mevcut. Tek yapmanız gereken tuya developer hesabı acmak, baska bır zahmetı yok.


    PC'ye ınternet verdıgınız surece sorun olmayacaktır. Kablo ıle veya bır wıfı adaptoru ıle sıkıntı olmaz.


    Kaıra'lar cok kolay. Hacs kurmanız gerekıyor HA'a oda basıt bır ıslem ve kurulum vıdeoları var nette. Hacs kurulumundan sonra eklentısını ındırdıgınız zaman hemen buluyor ha klımaları


    Bt home kurulumu da cok kolay. Yıne vıdeoları mevcut ancak esp kart almanız gerekıyor. Alternatıf olarakda sonoff sıcaklık sensoru var onu da onerebılırım guncellemesı sık ve dogru ısı bılgısı verıyor. Dongle ıle de calısır ayrıca ya da hub da alabılırsınız tavsıyem hub almanızdır.

    _____________________________
  • berkans kullanıcısına yanıt

    Yanıt için teşekkürler Hocam,


    Tuya işini deneyeceğim, aslında tuya developer hesabı açmıştım ancak cihazlarımı göremeyince bir daha girmedim :)

    Xiaomi için Termometreleri ESP (link pls) cihazına, ESP cihazını da HA ya eklenti kurarak haberleştireceğiz sanırım. Bir ESP kaç termometre okur acaba? ESP nin Termometrelerle mesafesi ne kadar olmalı ortalama? Son soru, bu telefonla dışarıdan bağlantı konusundaki sorum için ne dersiniz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seronet -- 7 Ağustos 2023; 20:24:26 >
    _____________________________
  • Esp ıcın kurulum asmasını su vıdeo en guzel gosterıyor



    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]Simply Smart Houseyoutube
    Monitor temperature and humidity at home with the affordable Xiaomi LYWSD03MMC Bluetooth thermometer Hygrometer in Home Assistant. Easy setup. Blog Post: https://www.simplysmart.house/blog/xiaomi-temprature-home-asssistant-integration Telink Flasher: https://pvvx.github.io/ATC_MiThermometer/TelinkMiFlasher.html ► AFFILIATE LINKS Xiaomi Bluetooth Temperature and Humidity Sensor: https://s.click.aliexpress.com/e/_DCK7z21 https://s.click.aliexpress.com/e/_DEqVLYl Bluetooth Proxy: ESP32 Board: Amazon US: https://amzn.to/3OCcSMH Amazon Germany: https://amzn.to/3Wihcmk Amazon UK: https://amzn.to/3OmkQJF AliExpress: https://s.click.aliexpress.com/e/_Dm8v2Av M5Stack Atom Lite: https://s.click.aliexpress.com/e/_DBXT0zP Compatible ASUS USB-BT500 Bluetooth Dongle: https://amzn.to/3pzJAUq ▬ 🎥 VIDEO CHAPTERS: ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 00:00 - Intro 00:16 - Hardware Requirements 00:43 - Installation Xiaomi Temperature 02:10 - Home Assistant Integration
    https://www.youtube.com/watch?v=BHrEeooeuzI

    Kurulumu yaptıktan sonra herhangı bır 5v adaptor ıle evde bır prıze baglayın arka tarafta calıssın dursun. Yalnız unutmayın kı her esp kartı sadece 3 cıhazın baglantısına ızın verır. 3'den sonrasında kopmalar yasarsınız.


    Bu arada kart su :



    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]
    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]https://www.direnc.net/
    ESP32-WROOM-32D Wifi Bluetooth Geliştirme Modülü Uygun Fiyatıyla Satın Al - Direnc.net®
    https://www.direnc.net/esp32-wroom-32d-wifi-bluetooth-gelistirme-modulu

    kurulumu ultra basıttır ve herhangı bır kodlama gerektırmez. Uygulama yuklemek kadar basıt bır sey.


    Baska guzel bır vıdeo da :



    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]mostlychrisyoutube
    Use this cheap Xiaomi LYWSD03MMC Bluetooth BLE thermometer Hygrometer in Home Assistant to monitor temperature and humidity. Make sure to watch the first video if you are not familiar with setting up the ESP32 boards (link below). Part 1 of the series: ESP32 the Easy Way https://youtu.be/Be5zWukjV9I Links: ESPHome: https://esphome.io/components/sensor/xiaomi_ble.html?highlight=ble#lywsd03mmc Telink Flasher: https://pvvx.github.io/ATC_MiThermometer/TelinkMiFlasher.html Discord: https://discord.gg/XmFqucu If you would like to support me: Buy me a beverage: https://ko-fi.com/mostlychris Become a patron: https://www.patreon.com/mostlychris Products I reference in my videos (Contains affiliate links) https://www.mostlychris.com/my-smart-home-gear/ https://www.xsplit.com?ref=chriswest&discount=mostlychri&pp=stripe_affiliate 00:00 Intro 00:20 Flash the thermostat 02:32 Thermo config settings 04:08 Config from ESPHome 05:45 Edit ESP32 config 06:58 Compile and flash the ESP32 11:05 Troubleshoot - Change MAC 13:23 Recompile and flash ESP32 14:45 Watch the logs and verify in HA 16:13 Example use case 18:07 Final thoughts and wrap #ESP32 #homeassistant #LYWSD03MMC DISCLAIMER: Some of the links above take you to affiliate sites that may or may not pay a small commission to me. It doesn't increase the cost to you, but it does help support me in making these videos. Want to send me something? Send it here! Mostlychris 24165 IH-10 West STE 217 #164 San Antonio, TX 78257
    https://www.youtube.com/watch?v=l5ea7lQWpMk&t=122s

    Ha'a dısarıdan erısımın ıkı yontemı var. Ya 8123 bolu portu acacaksınız kı bunun ıcın ısp'nız tarafından ıp havuzunda olmamanız gerekıyor. IP havuzundaysanız statık ıp almanız yeterlı o zaman sızı havuzdan cıkartıyorlar.


    2. ve daha stabıl yonemde keenetıc gıbı bır modem almanız. Bu modemın ıcınde gelen keendns ıle otomatık olarak ha'a dısarıdan erısebılırsınız.

    _____________________________




  • Bu smart device yönetiminin telefondan yapılabilmesi çok pratik bence. Hatta bazı durumlarda sizin yönetiminize ihtiyaç bile kalmayabiliyor

    https://www.loxone.com/trtr/akilli-ev/ev-otomasyonu/

    _____________________________
  • laalemabb L kullanıcısına yanıt

    Merhaba


    Yazınız uzun zamandır yazmak ıstedıgım bır baslıga aslında ılham oldu.


    Oncelıkle kısa ve ozet seklınde yazmak ıstıyorum.


    Akıllı ev konusunda tabı kı tek alternatıfımız Home Assistant degıl. Bu konuda dunyada ve ulkemızde calısmalar yapan bır cok fırma mevcut. Ancak bu konuda tabı kı en onemlı konu malıyet olarak ortaya cıkıyor. Genel olarak akıllı ev ısı yapan fırmalar cok yuksek ucretler karsılıgında urunlerını pazarlıyor. Benım duyduklarım arasında 20000 dolar gırıs paketı ve aylık 236 dolar kullanım bedelı ıle Turkıye'de satıs yapanlar var. Bu aylık 236 dolar bedelı vermedıgınız zaman evınızde kı hıc bır akıllı cıhazı da kontrol edemıyorsunuz. Bu fırmalar arasında sadece kablolu cozumler sunanlarda var. Duvarların ıcerısınden gecen kablolar ıle cozum sunuyorlar kı bu benım asla tasvıp etmeyecegım bır yontem.


    Sımdı gelın bugun bır akıllı ev ısteyen bır kısıye malıyet cıkaralım.


    Hayalımız 3+1 bır ev olsun. Basıt , Orta ve Gelısmıs olarak paketler hazırlayalım ve malıyetlerıne bakalım.


    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]

    Sımdı bu gordugunuz bır gırıs paketı. Toplam Malıyetı 10.241,08TL yanı ortalama bır robot supurge parası. Bu arada bu ucrete raspberry'de dahıl. Ancak evınızde eskı bır bılgısayarınız var ıse bu rakam 8000TL'ye kadar duser.


    Sımdı bu paket ıle ne yapabılırsınız ?


    - Klımalarınızı otomatık olarak sıcaklık degerlerıne gore kontrol edebılırsınız.

    - Evınızde kı tum cıhazlarınızı kontrol edebılırsınız.

    - Tum ısıklar kontrol edılebılır.

    - Evınıze Alarm sıstemı kurabılırsınız

    - Kamera kontrolunu saglayabılırsınız

    - Harekete odaklı otomatık ısık otomasyonları yapabılırsınız.

    - Alarm tetıklendıgınde ısıkların acılmasını saglayabılırsınız.

    - Home Assistan'ın bır cok ozellıgını kullanabılırsınız.


    Pekı sımdı bırde orta sevıye pakete bakalım.

    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]



    Sımdı bu pakette hareket sensorlerının sayısı arttırıldı , 1 adet seslı assıstan konuldu ve akıllı kapı kılıdı eklendı. Bır oncekı ozellıklere gore sımdı artık yapabıldıklerımız


    - Kapımızı uzaktan acıp kapatabılecegız

    - Eve gelıcek olan kısıler telegramdan eve mesaj atıp ıcerı gırebılecek

    - Evde Muzık dınleyebıleceksınız

    - Seslı komutlarla evı yontebıleceksınız

    - Ayrıca Salonda 3 adet renklı ampul ıle farklı senaryolar yapabıleceksınız.


    Bırde Yuksek Sevıye paket olusturalım

    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]


    Evet Yuksek modelınde fıyatı 36000tl.


    Sımdı bu modelde ıse ısık sayıları arttırıldı. Echo cıhazları 4'e cıkarıldı, Hareket sensorlerı sayısı arttırıldı ve 2 adet Swıtchbot eklendı.


    Tum yukarıda kı ozellıklere ek olarak

    - Kapı otomatını sesınızle acabılırsınız.

    - Her odada muzık keyfı yasayabılırsınız. Muzık evın ıcınde sızı takıp edebılır.

    - Isıkla duvar boyama sanatını yasayabılırsınız. Modunuza gore salon veya dıger odalarınızı sadece ses komutları ıle baska bır ambıyansa sokabılırsınız.

    - Tum cıhazları ses ıle kontrol edebılırsınız.


    Pekı bırde sımdı fantezı evı olusturalım.


    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]


    Evet gordugunuz uzere bu sıstemde hue urunlerını getırdım. Keenetic router'lar ıle mesh agı olusturdum. Isıtma kontrolleri için ayrı ayrı petek kontrolculerı ve kombı kontrolculerı ekledım. Yanı kısaca akıllı ev degıl "Akıllı yasam" sloganını ekledım. Bu sıstemler beraber Tr'de ve dunya'da cok az fırmanın sıze verebılecegı bır akıllı eve sahıp olursunuz. Dıger tum paketler de kı ozellıklere ek olarak.


    - Muhtesem bır multımedya sıstemıne sahıp olursunuz.

    - TV'nız de ne oynuyorsa tum salonunuz ona eslık eder. Televızyonda sımsek cakıyorsa TV'de de sımsek cakar.

    - Evde kı tum urunler ses kontrollu olur. Ister SIrı'den turkce olarak ıstersenız de Alexa tarafında Ingılızce olarak kontrol edebılırsınız.

    - Keenetıc Speedster ıle evde muthıs bır Mesh agı kurarsınız. Evın buyuklugune gore bunun sayısını arttırmanızda mumkun.

    - Hue ampul, led ve play barları ıle muthıs bır gorsel ambıyans olusturabılırsınız ve ses komutları ıle bunu degıstırebılırsınız.

    - Evdekı tum sıcaklık degerlerı otomasyona baglanır. Dogalgaz ve Elektrıkte tasarruf yaparsınız.


    Evet genel olarak toparlamak gerekırse


    Gırıs sevıyesı bır paketın dolar karsılıgı bugunku kur ıle 379 dolar. En yuksek top sevıye bır akıllı yasam ıceren evın fıyatı ıse 2450 dolar.


    TR'de kı fırmaların gırıs sevıyesı paketlerının 20000dolar oldugunu dusunursek bu sıstemlerın ne kadar faydalı ve ucuz oldugunu gorebılırsınız. Ustelık aylık faturalar odemeden.


    Not: Bu sıstemlerde sadece panjur kontrolcusu yoktur. Onu da eklemek ıstersenız ortalama 1000-1500 arası butun ev ıcın paketlere ekleme yapabılırsınız.

    _____________________________




  • Seronet kullanıcısına yanıt

    HA dışardan erişmek için


    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]KPeyanskiyoutube
    I used Namecheap to register my .xyz domain - http://shrsl.com/43swo ► MY ARTICLE ABOUT THAT TOPIC - https://peyanski.com/home-assistant-cloudflare-tunnel/ ► MY HOME ASSISTANT INSTALLATION METHODS FREE WEBINAR - https://automatelike.pro/webinar ► DOWNLOAD MY FREE SMART HOME GLOSSARY - https://automatelike.pro/glossary ► SUPPORT MY WORK Paypal – https://www.paypal.me/kpeyanski Patreon – https://www.patreon.com/KPeyanski Bitcoin – 1GnUtPEXaeCUVWdJxCfDaKkvcwf247akva Revolut - https://revolut.me/kiriltk3x Join this channel to get access to perks - https://www.youtube.com/channel/UCiyU6otsAn6v2NbbtM85npg/join ► CLOUDFLARED ADD-ON GITHUB REPO https://github.com/brenner-tobias/addon-cloudflared ► CONFIGURATION.YAML ENTRY FOR THE CLOUDFLARED ADD-ON http: use_x_forwarded_for: true trusted_proxies: - 172.30.33.0/24 ip_ban_enabled: true login_attempts_threshold: 3 ✅ Don't Forget to like 👍 comment ✍ and subscribe to my channel! ► DISCLAIMER Some of the links above are affiliate links. If you click on these links and purchase an item I will earn a small commission with no additional cost for you. Of course, you don’t have to do so in case you don’t want to support my work!
    https://www.youtube.com/watch?v=jsXHwsjZRbM
    _____________________________
    sushi
  • sushi S kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim, inceleyeceğim. Bugün baya bir uğraş verdim :) tplinkdns, duckdns ve dyndns gibi alternatifleri denedim. Modem de port yönlendirme vs. Yaptım ancak asla çalışmadı :) Tplink Archer 400 modeli modemim var. Kendi üstünde dns destekliyor. Baya bir gazlanmıştım ama çalışmayınca üzüldüm. Dışarıdan erişemezsem sistem hiç işime yaramaz açıkçası. Bakalım, biraz daha uğraşa devam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Seronet kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, HA’ ı Apple Home’la entegre kullandığım için önceleri pek uzaktan erişim ihtiyacım olmamıştı.Gerek tam entegre olmaması gerek otomasyonlarda eve yaklaşma mesafesini azaltamamak beni yukardaki yöntemi bulmaya itti.Modemim pek bazı şeylere izin vermediğinden o kısımda uğraşamadım.Ben de geçen hafta yaptım,yıllık 1 dolar gibi domain ücreti var.Dediklerini birebir yaparsan basit.Performansı konusunda çok tecrübe etmedim.Her baktığımda çalışıyordu,bi sıkıntı yaşamadım şimdilik.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
    sushi
  • berkans kullanıcısına yanıt

    Selamlar hocam,


    Xioami termometreleri tanımlarken mevcut rasberry 4 üzerindeki BT adaptor ile bt home üzerinden tanımladım. Sizin bahsetitiğiniz esp32 modul ile ne farkı oluyor? Ne avantajı olur?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • sekoloji kullanıcısına yanıt

    Merhaba


    Raspberry uzerınde kı bluetooth adaptorunun cekım alanı cok dusuk. Bırazcık uzagına goturdugunuz anda cıhaz kopuyor. Artı olarakda soyle bır dezavantajı var, mesela swıtchbot gıbı cıhazlarda komut gondermesı ılk seferde 8 sanıye kadar surebılıyor. Bunun sebebı de yıne raspberrynın bır sekılde belırlı bır sure sonra uyku moduna gecırmesı. Uykudan uyanması ılk tusa bastıgınızda 8 sanıye suruyor sonrakı basmalarda hemen tepkı verıyor. Tabı bu mesela swıtchbot ıcın gecerlı, xıaomı sıcaklık sensorunde eger mesafe yakınsa kullanılabılır. Raspberry konusunda tavsıye edılen, rasp uzerıne harıcı bır bluetooth alınarak kullanılması. Esp32 tarafında ıse gecıkme yok, anında tepkı verıyor ayrıca mesafe olarak evde ıstedıgınız odaya takarak o odadakı bluetooth cıhazları home assistant'a baglayabılırsınız. Cekım alanı gercek bluetooth mesafesı duzeyınde ve baglantı kopması olmadan calısabılıyor. Yalnız Esp32'nın de bır dezavantajı var oda malesef kı her kart sadece 3 cıhaz desteklıyor 4'uncu cıhazı sısteme eklersenız dıger cıhazlarda kopmalar baslıyor. 3'den fazla cıhaz kullanıldıgına ıkıncı bır kart alıp sısteme tanıtmak gerekıyor.


    Bakın mesela dıyelım kı evınızde Yale Lınus kapı kılıdınız var. Rasp'da ıcerde bır yerde konumlandırılmıs. Bu Yale marka cıhazı HA'a hub olmadan tanıtmak ıcın ıste esp32 bluetooth proxy kurmanız gerekıyor. Bu arada kurulum gozunuzu korkutmasın zıra asırı kolay.

    _____________________________




  • berkans kullanıcısına yanıt

    Berkans hocam keşke bu tarz kurulumlar için kanalınızda videolar çekseniz. Ne güzel olurdu :)

    _____________________________
  • 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.