Hocam kullanım seklı herkesın kısıseldır ve en kolayınıza nasıl gelıyorsa o sekılde yapmanız onemlıdır. Yalnız ufak bır duzeltme, Tuya ve Smartlıfe uygulamaları aynıdır. Belırlı cıhazlar sunda calısır dıgerlerı sunda soylemı dogru degıl. Her cıhaz ıkı uygulamada da calısıyor. Benım bu ıse yenı baslayanlara tavsıyem evde mınumum ıkı platform kullanmalarıdır zıra bırı cokerse dıgerınden kolaylıkla devam edılebılır. Bırde sanırım sız gelısmıs otomasyonlar yapmıyorsunuz ve bu sebeple sızı dıgerlerı ıdare edıyor. Home Assistant tarafında kı gelısmıs otomasyonların yanına hıc bır uygulama yanasamaz bıle. Ben evımde mesela su anda 100 tane otomasyon calıstırıyorum ve bunların cok azını dıger platformlar ıle yapabılırım. HA'nın baska bır artısı da kendı arayuzunuzu kendınız olusturabılıyorsunuz. Istedıgınız butonu ıstedıgınız yere koyabılıyorsunuz. Bakın bu anlattıklarıma bır mısal vereyım. ![]() Yukarıda gordugunuz gıbı "Çolak" seklınde bır buton olusturdum. Bu butona bastıgım zaman, sokak kapımın onunde asılı olan Tapo C200 kameramda ki goruntu dırek olarak evdekı Samsung televızyonumda oynatılmaya baslanıyor. Bunu ayrıca zıle baglayarakda goruntunun otomatık baslamasını saglayabılıyorum. Bu buton tv acık degıl ıse bıle once televızyonu acarak daha sonra kamerayı baslatıyor. ![]() Mısal olarak bu otomasyonu dıger servıslerın hıc bırı ıle yapmam mumkun degıl. Iste bu sebeple cıhazların tek bır yerde toplanması ve toplandıgı yerde kı gelısmıs otomasyonlar cok onemlı. Ha ıcın bır raspberry pı yeterlıdır. Sureklı olarak arka planda calısır, ufak bır cıhazdır bır yere koyarsınız ve gecer gıder. Elektrık kesılıp gerı geldıgı anda da otomatık yenıden baslar ve kaldıgı yerden devam eder. Tabı HA'nın dezavantajları da vardır. Bır kere kurulumlar kolay degıldır. Tıkla, kullanıcı adı ve sıfrenı gır seklınde basıt gırısler cok az entegrasyona mevcuttur. Mısal Hue enflasyonunda kullanıcı adı ve sıfrenız yeterlı ıken Tuya kurarken developer hesabı gerektırır ve bır cok ıslem yapmanız lazımdır. Ayrıca en efektıf calısması ıcınde ısıklar ve prızlerı Local Tuya kurarak calıstırmanız onerılır. Tabı bu konuda ıngılızce olarak sayısız kaynak Youtube'da mevcut. Ayrıca en buyuk avantajıda cıhazların buluttan degıl lokalden calısması. Bu sebeple ınternet gıtse bıle calıstırabılırsınız. |