Şimdi Ara

Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.172
Cevap
209
Favori
89.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt

    valla bu yaptığınızı yapsam yeter de artar bana :)


    elinize sağlık....


    herşey bir adet akıllı priz ile başladı.... sonra dur durabilirsen. Herhalde bunu yapınca da bir sonrasını düşünüyor insan :)

  • KaanCagin K kullanıcısına yanıt
    Herseyin fiyati anormal artacak gibi gozukuyor.

    Trv vanada maalesef tecrubem yok. Yerden isitma oldugu icin bendeki sistem cok farkli.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • KaanCagin K kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

    Tablet aslinda en kolayi :) pandemi doneminde bosluktan bu noktaya geldim. Normal sartlarda ugrasmazdim sanirim. Simdi de keyif veriyor. Hersey bitince farkli bir ugras bulmam gerekecek :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Birde aklıma yeni gelen birşey var. Tv mizi samsung aldık. Tv direk olarak hub görevi görebiliyor mu acaba yoksa sadece smartthings uygulama özelliğini mi kullanabiliyoruz. Samsung gateway lere baktığımda v3 leri 1000 lira civarı. Diğeri 3000 lira birde satışta çok az ürün var. Diğer gatewayler gibi değil.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tuya smart ile bilgi almak için arama yaparken bu konuyu gördüm. Biraz karışık gibi geldi.

    Ben de slink marka mini siren, nem ısı ölçer var. SL-EG03 model. Kapıya Ali den aldığım kapı sensörü taktım. kapı açıldığından uyarı anlamında bu sirenden ses alabiliyorum. (Bunu telefona yüklediğim Tuya Smart dan yaptım)

    Kapı 3 dakika açık kaldığında sirenden uyarı istiyorum. bu otomasyonu başaramadım.

    Kapı açıldığında 3 dakika bekle alarm çal diyorum. Fakat kapı 3 dakika önceden kapansa dahi alarm çalıyor.

    Tuya smart otomasyon örneklerini bulacağım bir yer varmı acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 27 Kasım 2021; 16:22:14 >
  • wogn8r W kullanıcısına yanıt
    Uygulama destegi olarak var. Tvlerde zigbee donanimi yok. Aslinda koymalari cok zor olmasa gerek. Philips tarafinda da yok.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dayanamadım ve raspberryi 4 aldım bugün 3 saattir home assitant yüklemeye ve homeassistan.local:8123 e bağlanmaya çalışıyorum ama henüz olmadı.


    biryerlerde bir hata yapıyorum herhale ama nerde....




    buldum , bir parantez nelere kadirsin.. :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaanCagin -- 27 Kasım 2021; 20:53:15 >
  • Evet kesinlikle zor olmasa gerek. Zaten hiçbiryerde hub bulunmuyor aero firmasına devir edilmiş sanırsam ürün.
    Bende işin sonunda mecburen raspberry alacağımı fark ettim ve sabahtan beri nereden alacağıma bakıyorum ama hiç bir yerde fiyatı şişirilmemiş bir ürün bulamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wogn8r -- 27 Kasım 2021; 20:56:18 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • wogn8r W kullanıcısına yanıt
    Trdeki stoklarin hepsi fahis fiyata maalesef. Aliexpress uzerinde komple set aliniyor trdeki tek cihaz fiyatina

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • KaanCagin K kullanıcısına yanıt
    bazi modemlerden kaynakli olarak homeassistant:8123 e ulasamiyorsunuz. Tarayici on bellek temizlenmesi veya modeme reset filan gerekebiliyor. 192.168.1.20:8123 gibi direk raspberry ipsi ile daha sorunsuz erisebilirsiniz. İp sabitlerseniz daha sorunsuz oluyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt

    bende erişemedim ancak dediğiniz gibi modemden ip yi gördüm. onu kullanınca bağalanabildim.

  • İkinci el bir adet 3 b+ buldum sanırsam. Akıllı ev için ilk adamımı atacağım en temelden başlayalım bakalım.

    Birde benim bir sorum daha olucak. Wifi altyapısıyla çalışan ürünleri bir gateway e bağladığım zaman yine modeme yük biniyor mu yoksa gateway bu yükü tamamen kendi mi üstleniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wogn8r -- 28 Kasım 2021; 9:37:8 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • wogn8r W kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun şimdiden.

    Wifi olan tum cihazlar modeme yuk bindirir. Aslinda bu wifi cihazlarin bir yükü yok. Ama modemler yetersiz kaliyor cihazlar arttığı zaman. Zaten bu cihazlar 2.4ghz frekansini kullandığı icin apartmanlarda 2.4ghz frekansinda da parazit oluyor. Bu cihazlarin verimi düşüyor. Bir de wifinin kapsama alani sorunu oluyor zaten.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ne kadar zigbee ile donatmaya çalışırsam o kadar iyi ozaman.
    Philips hue bridge; sonoff, ikea gibi markaların zigbee ürünlerini destekliyor. Muhtemelen sıva içi zbmini lerle birlikte hue bridge alacağım. Yavaş yavaş kafamda kurmak istediğim şeyler şekilleniyor. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
    Düzeltme: yukarıdaki kendi evinizde neler kullandıklarınızı tekrar okudum. Xiaomi gateway 3 kullanıyormuşsunuz. 2-3 sorum olucak.
    Onunla alakalı birçok videoda home asistant desteği olmadığı söylendi. Güncellemeyle vs geldi mi acaba ?
    Gateway i global mi almalıyız çin mi. O aileden alacağımız düğer ürünleri de o versiyon almalıyız değil mi?
    Son sorum aqara ürünleri de destekliyor mu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wogn8r -- 28 Kasım 2021; 13:38:33 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • wogn8r W kullanıcısına yanıt
    Rica ederim ne demek. Oncesinde de belirtmistim, hue gateway, smartthings kadar olmasada bircok zigbee cihazini destekliyor. Ama tek gatewayle yola devam etmeniz mumkun olmuyor :) kapi sensorleri ve sicaklik sensorleri icin xiaomi gateway almak zorunda kaldim. Digerleri ya pahaliya mal oldu yada bunun kadar stabil degildi. Ayrica homekit destegi de oldugu icin eskiden de elimde vardı 2-3 tane. Bende gateway olarak hue ve xiaomi var. Xiaomi zaten kendi cihazlari haricinde eklenen zigbee cihazina ben denk gelmedim. Bir de cin-global durumu var. Mumkun oldugunca xiaomiden uzak durmak lazim.

    Smartthings almak istedim zamaninda ama piyasada bulamadim. Bulduklarım da cok pahaliydi. En iyisi smartthings diyorlar ama ben deneyimlemedim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • wogn8r W kullanıcısına yanıt
    Bende eskiden aqara hub vardi. Birkac modeli varmis bu aqara hublarin. Bendeki hicbir sekilde homeassistant a eklenmedi. Bendeki tum sensorler de aqara idi. Gateway 3 almak zorunda kaldim sirf homeassistant icin. Gateway 3 direk olarak homeassistant i desteklemiyor ama homeassistant in soyle bir ozelligi var. Homekit destekli cihazlari nasil apple cihazlarina ekleyebiliyorsak homeassistant a da ekleniyor. Mesala sonoff bazi cihazlari var. Sadece homekit destekli. Onlari ekledigimiz gibi ekleyebiliyoruz. Yani gateway3u, homeassistant a homekit cihazi olarak ekleyebiliyoruz. Bundan dolayi bazi kisitlamalar mevcut. Misal gateway3 de kamera ekli ise bunu eklemiyor ama sensorlerin tamami ekleniyor.

    Homekit kontroller dan istedigimiz homekit cihazlarini ekleyebiliyoruz. Aqara hub da ayrica bir kisitlama vardi. Yerel agda calismiyor aqara hub (bendeki model). Yerel agda calismadigi icin homekit kontrollerdan da eklenemiyordu.

    Son olarak gateway 3 ile tum aqara sensorlerini sorunsuz kullanıyorum.

    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt
    Anlaşıldı zaten tavsiye etmemişsiniz bana da çok çetrefilli geldiği için s-link zigbee ürünlerine yönelmiştim. Birde home asistant a ekleyebildiğimiz herşeyi homekite ekleyebiliyor muyuz ? Bu home asistant bize evde değilsek bile gateway ler aracılığıyla rahat yönetim sağlıyabiliyor mu yoksa aldığımız gatewaylere raspberry pi ye rağmen birde üstüne alexa veya google home gibi hub lar mı almak zorundayız ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • wogn8r W kullanıcısına yanıt
    Homeassistant a eklediginiz hemen hemen herseyi homekit e ekleyebiliyoruz. Bazi cihazlari homekit desteklemedigi icin ekleyemiyoruz tabi. Zamanla homekit destekledigi cihazlari arttirdi.

    Homeassistant da yerel agda calisan bir sistem. Homeassistant in kendi uygulamasi veya herhangi tarayicidan erisebildigimiz dashboard i mevcut. Ayni sekilde homekit de yerel agda calisan bir sistem. Evdeki agdan ciktiginizda hicbirine erisim saglayamazsiniz.

    Yerel aginiz haricinde erisim icin;

    Homekit icin tek seçenek evde apple in ana hub diye adlandirigi cihaz olmali. İpad, apple tv veya homepod. Tabi ana hub destekli ios olmasi lazim. Misal ipad 1-2-3 filan olmuyor. Apple tv nin ilk nesilleri olmuyor. İpad de ios 10.3 yenisi lazimdi sanirim. Aginizda ana hub cihazi eklemediginiz surece hicbir sekilde uzaktan homekit calismaz. Net :) apple in sinir bozucu sinirlamalarindan birisi bu.

    Homeassistant icin;

    Nabu casa adi altinda Homeassistant cloud hizmeti sunuyor. Sanirim aylik 5$ di.

    Ucret odemeden Homeassistant i uzaktan kullanmak icin iki yol var,
    1. Duckdns gibi hizmet veren sitelerinden yonlendirme yaparak Homeassistant i uzaktan erisebilirsiniz. Kurulumu detaylidir ve bazen baglanmama sorunlari olusabiliyor.

    2. Keenetic modemlerde olduğu gibi modemin verdigi ucretsiz dns hizmetiniz var ise durum cok kolay. Tek yapmaniz gereken modemden domain adi olusturmak ve homeassistant ipsina yonlendirmek. Misal keenetic de,https://ahmet.keenetic.pro/ adresinihttp://192.168.1.19:8123 e yonlendiriyorsunuz. Homeassistant in harici url kismina modemden aldiginiz domain adini yaziyorsunuz. Bu sekilde evinizde iken uygulama 192.168.1.19 dan baglanir, ev disindaki agda isenizhttps://ahmet.keenetic.pro/ dam baglanir. En kolay ve sorunsuz baglanti bu. Keenetic in bir avantaji da cgn havuzunda olanlar icin dahi bu hizmeti bulut uzerinden sunabilmesi. Misal asus modemlerde de var ama cgn havuzunda olanlar bu yonlendirmeden yararlanamiyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • wogn8r W kullanıcısına yanıt
    Alexa, google home sesli asistan. Aslinda google asistan diye ayri bir uygulamasi var ve o sesli asistan. Google home, homekit gibi ev yonetim sistemi. Alexa sesli asistan ve ev yonetim sistemi birlikte. Alexa da sinirlama yok. Uzaktan veya yerel agda kullanabiliyorsunuz. Telefonunuza alexa uygulamasi yuklediginizde alexa destekli cihazlarinizi her turlu kontrol edebilirsiniz. Zaten alexa da gateway diye birsey yok. Tamamen bulut uzerinde calisiyor. Alexa echo gibi cihazlar alexanin hoparlörleri.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Alexa hoparlöru olsun, uygulamasi olsun cihaz destegi olsun bana gore en ilerde ev yonetim sistemi ve sesli asistan. Mevcutta apple cihazlarini kullaniyorum, siri basarili olsa da homekit uygulamasinin kendi icinde sinirlamalari ve apple in sinirlamalari bazen insani cileden cikartiyor.

    Alexa turkce dil secenegine kavustugunda ozellikle ulkemizde kullanimi asiri artacaktir. Bir de ustune amazon tr bu hoparlörleri uygun fiyata da satarsa sektore yön verecek firma olur. Ama amazon tr henuz kindle i dahi getirmedi. Soylentilere gore alexa ya turkce dil secenegi gelecekmis yakin zamanda ancak henuz resmi bir açıklama yok.

    Evde tek kişi iseniz alexanin ingilizce olmasi cok sorun degil ancak ozellikle evde kucuk cocuklar var ise alexa hoparlor turkce olmadigi surece bir anlami olmuyor:)

    Alexa Türkçe destege kavuştuğu an 2-3 tane hoparlor alip sesli asistan olarak siriyi birakip alexa ya geçerim direk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorumsuzadam -- 28 Kasım 2021; 15:1:10 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.