Şimdi Ara

Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.172
Cevap
209
Favori
89.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güzel konu olmuş. Daha önce hiç fark etmemiştim. Bende Home Assistant kullanıyorum.

    Elimde çeşitli ürünler var. Zigbee ağırlık bir sistem kurdum.

    - HP elitedesk 800 g3 mini pc
    - Daha önce Raspi 4 vardı.
    - Aqara M1S Gateway
    - Conbee 2
    - ZZH

    Zigbee gatewaylar var. Ağırlıklı olarak ZZH ile birlikte Zigbee2mqtt kullanıyorum.

    - Aqara Su, Kapı ve Multi sensörleri lamba ve butonlar var.
    - Opple 6 li anahtarlar var.
    - Honeywell Gaz sensörü var.
    - Xiaomi ve Blitzwolf akıllı prizler var.
    - Moes Termostatlar var.
    - Slink 4 lü priz var.
    - Sonof ZBMini var.
    - Tapo C210 kamera var.
    - Bluetooth Xiaomi Keetle
    - Wifi Bosch Çamaşır Makinesi
    - Wifi Roborock S5 Max temizlik robotu
    - Wifi kontrollü şerit ledler var.

    Eğer Home Assistant kullanacaksınız,

    Şimdiye kadarki tecrübelerime dayanarak wifi yerine zigbee ürünler tercih edin. Wifi belirli bir süre sonra modem sebebi ile tıkanıyor.

    Ayrıca Tuya sürekli sorun demek. Mecbur kalmadıkça almayın. Xiaomi ürünleri de genelde sorunlu.

    Bunlar Home Assistant için geçerli kendi uygulamaları ile Xiaomi ve Tuya ürünler sorunsuz olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMistanbul -- 24 Kasım 2021; 19:50:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • GroupPolicy kullanıcısına yanıt

    Merhaba


    Akıllı ampullerın malesef bu sekılde sıkıntıları oluyor. Eger anahtar'ı da wıfı'lı hale getırmessenız mutlaka bırı gelıp kapatıyor. Bu ıs ıcın ya wıfı'lı bır anahtar alacaksınız ya da anahtar tarafına plastık bır kapatma yapacaksınız. Ancak tabı bunu yapmanız cok kullanıslı olmayacaktır zıra herkes uygulamadan kullanmak zorunda kalacak.


    Evımde ılk defa mutfakta bır Hue hareket sensoru ıle beraber 75TL'lık, yerlı uretım bır Yuya ampulu mutfakta kullanmıstım. Mutfaga gırdıgım zaman ısık otomatık yanıyordu. Ancak malesef anahtar eskı usul anahtardı ve evıme bır mısafır gelıp mutfaga gırdıgı anda sensor oldugunu bılmeden hemen ılk ıs anahtara basıyordu ve tabı zaten acık olan anahtarı kapatıyordu. Tabı bu cok buyutecek bır sorun degıl. Gelen her mısafıre bır kere mutfakta ısık acmayın dedıkten sonra bır sorun kalmadı.


    Kendı evımde 4 adet Yeelight Color Bulb kullanıyorum. 1 tanesı lambader, 1 tanesı abajur, 1 tanesı sarkıt lambası ve sonuncusuda aplık'te takılı. Bunların hıc bırınde ayrı bır anahtar kullanmıyorum. Tabı tek basıma yasadıgım ıcın bır sorunda olmuyor.


    1 adet Yeelıght bır sarkıt lambasına baglı salonda demıstım. Mesela bu sarkıtın hıc anahtarı yok. Sadece elektrık gıdıyor ve sureklı acık. Butun kapama acmasını uygulama uzerınden yapıyorum. Ben tabı uygulamayı hıc kullanmıyorum. Her seyı Alexa uzerınden yonetıyorum. Salonda bır adet Echo Dot 3.nesılım var ve bu ampulu sureklı olarak ses komutları ıle yonetıyorum. Aynı sekılde mesela gırıste de bır adet aplık var ve o da bır anahtara baglı degıl. Onu da tamamen Alexa uzerınden yonetebılıyorum. Bu arada sadece Alexa degıl tabı, Sırı, Homekıt veya Google Assıstant uzerınden de ıstersem yonetebılırım ama bana gore en stabıl olan Alexa tercıhım oluyor.


    Sızın durumunuzda yapacagınız tek sey anahtar almanızdır. Ancak tabı anahtarın calısması ıcınde notr hat cekılı olması gerek. Kendı evımde mesela bu cıddı sorun olmustu ve bır ıkı yerı kırdırmak zorunda kaldım. Eskı evlerde genel olarak notr hat cekılı olmuyor ve buat'tan cekmenız gerekıyor.


    Bakın mesela evde banyomda kı ısıklar S-Lınk 2'lı Tuya Wıfı anahtara baglı. Icırıde ıse Hue sensor var. Home Assıstant uzerınden yaptıgım otomasyonlar ıle hıc bu anahtarları kullanmıyorum. Icerı gırdıgımde dırek ısık acılıyor, cıktıktan sonra ıse sensor 2 dakıka boyunca hareket algılamassa otomatık olarak ısıgı kapatıyor. Eger ıcerıde uzun kalacaksam banyo kapısında bır sensor var ve kapıyı kapattıgım anda "2 dakıka ıcınde hareket yoksa ısıgı kapat" otomasyonu 15dk boyunca devre dısı kalıyor. Kapıyı tekrar actıgım anda ıse yenıden devreye gırıyor. Bu sekılde ıcerıde ısıklar kapanmıyor. Bır akıllı dugme alarak da tabı bunu cozebılırdım ancak benım tercıhım tamamen otomatık olan bu yontem oldu.


    Bu arada tabı cıhaz bır sure sonra sapıtıyor demıssınız ama tam anlamıyla nasıl bır hata alıyor belırtmemıssınız.





  • Hue Hareket sensorlerı ıle otomasyon konusu ana sayfaya eklenmıstır.

  • berkans kullanıcısına yanıt

    Hocam değerli ve detaylı yanıtınız için çok teşekkür ediyorum :) Sanırım dediğiniz gibi wifi anahtara ihtiyacım olacak. Allah'tan ev yeni daire ve nötr hat var. Sapıtıyor kısmı şöyle, bir süre sonra ampülü yeelight uygulaması ve homesasistant üzerinde çevrimdışı görüyorum ve sanırım bir ip almıyor cihaz. Sıfırdan kurulum yapar gibi cihazı yeelight uygulamasında tekrar tanımlamam gerekiyor. Bu başlığın devamını dört gözle bekleyeceğim zira çok kıymetli bilgiler içeriyor. Tekrardan çok çok teşekkürler

  • harika bir konu olmuş ,tebrik ederim.


    bende google home cihazları ile başladım. Şuanda 2 mini , bir google home , bir google nest home hub ve amaon echo show um var. 6 ad renkli hue ampul ,şeritled,2 ad hue play, 1 iris , 1 bloom olarakta hue larım var. Fırsat bulursam ve indirim olursa hue sync box ta almak istiyorum. 3-4 prizi de tplink wifi priz üzerinden kontrol ediyorum. broadlink rm4 pro ile de kumanda ve tv yi kullanıyorum.


    eksiklerim , kamera, kapı zili , trv radyatör vanası ve sensörler, birde motorlu panjur için röle.


    Şuanda shelly nin rölelerine bakıyorum , nötr hat kullanmadan sanırım onları direkt kullanabilirim.


    Benim aslı sorunum raspberry pi bilmediğim için home assistant tarafında. Aslında bir tablet ile evdeki herşeyi kontrol etmek harika olurdu. Yazılımı ile ilgili destek veren biri yada birileri varmı acaba ?


    sevgiler

  • KaanCagin K kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Homeassistant i kurdugun zaman zaten dashboardunuz oluyor. Herhangi bir tableti duvara monte etmeniz halinde işiniz bitiyor. Özelleştirme vs yapmak isterseniz biraz ugrasmalisiniz tabi.

    Tablet dashboard konusunda gonulluler haric kimseden destek almaniz pek olasi degil :) zaten homeassistant in boyle bir destegi de yok. Raspberry ye kurulum olsun, tableti ayarlamak olsun gercekten kolay. Youtube da bir suru yabancı kaynak var. Burdan benim de yardimci olabilecegim birsey olursa elimden geleni yaparim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • KaanCagin K kullanıcısına yanıt
    Normalde ipad mini 1 vardi onu kullanacaktim ve cerceve vs de yaptim. Ancak ipad mini 1 de ios en yuksek 9 yukleniyor ve homeassistant desteklemiyor. Homeassistant a appdeamon adinda bir eklenti ile kullanabildim ama uzun surmedi. 2 ay once destegini cekti ve artik kullanilamaz hale geldi. Ben de samsung tab a7 icin yeniden cerveve yaptim. Henuz monte etmedim, dashboard i özelleştiriyorum. Duvarda sarj aletini gizlemek icin de bir tadilat yapmam lazim.

    Nfc etiketleri kullanacagim bir de. aliexpressden aldim ama gelmedi henuz.

    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]

    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]

    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]



    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt

    çok tşk ederim. o zaman en kısa zamanda mecburen bir raspberry pi almam lazım. onunda fiyatı acayip şişmiş :)

  • KaanCagin K kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Cip krizinden etkilendi :) mayis 2022 de stoklarda olacagi tahmin ediliyor. Suan fırsatçılar satiyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar iyi günler iyi forumlar öncelikle. Yeni ev yaptırıyorum ve güvenlik sebeplerinden ötürü bolca sensör ve koşullu komutlar kullanmayı düşünüyorum. Bunun yanı sıra ışıklarıda sıva altı anahtar kullanmayı düşünüyorum dokunmatik anahtarların görüntüsünü sevmediğimden dolayı. Ürünlerin hepsi zigbee yapmak isterim fakat gateway muhabbeti kafa karıştıcı. Ürünlerin hepsini almışken tek marka ve aynı markanın gatewayini mi almalıyım? Sizin tavsiyeleriniz nelerdir. Google asistan tarzi birşey almam mecburimi yoksa iphone üzerinden gatewayi rahatça yönetebilirmiyim gibi birçok sorum var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wogn8r W kullanıcısına yanıt

    Zigbee platformunda tek gateway birden çok marka ürünü kontrol eder fakat kendine ait olmayan markaları kendi markası kadar kusursuz kontrol edemeyebilir. Örneğin ben Ikea Tradfri gateway ile Philips Hue kullanmaya çalıştım. Çalıştı mı? Çalıştı ama Hue'nun renkleri de Ikea kadar soluk oldu örneğin, iade ettim onun sonucunda. Gerçi bunun üzerinden belki 4 yıl geçmiştir, şimdi denesem çok daha sorunsuz çalışır muhtemelen.


    Ben kendi evimi tek zigbee ürün (Ikea Tradfri) üstüne kurdum. Karman çorman olmasını pek sevmiyorum. Hele ki birazı zigbee, birazı z-wave, birazı WIFI bence gereksiz komplekslik katıyor işe. Sonuçta yaptıkları, yapabilecekleri şeyler aynı.


    Eğer çok cihaz almayı planlıyorsanız (benim evde örneğin şu anda 22 ampül, 5 tane outlet ve bir sürü kumanda var) WIFI'dan uzak durun. Aldığınız her cihaz router'a ek yük bindiriyor. Sırf o yüzden 2 kere modem değiştirdim ilk başladığım zamanlarda. Gateway olunca bütün bu cihazlar tek bir IP adresi alıyor, router da daha az baskı altında çalışıyor.


    Google Home tabii ki mecburi değil ama şuna dikkat etmeniz lazım. Homekit kullanmak istiyorsanız ya bütün ürünlerinizi HomeKit destekli almanız lazım ya da Raspberry veya bir PC üzerinde home kit host bir sistem kurmanız lazım. Home Bridge olur, Home Assistant olur. Yani olayı hangi alt yapı ile kontrol etmek istiyorsanız aldığınız bütün cihazlar bu alt yapı ile uyumlu olmalı. Google Home üzerinde kontrol etmek isterseniz evde herhangi bir Google Home cihazı olmasa da uygulaması üzerinden kontrol edebilirsiniz. Alexa da öyledir muhtemelen.


    Bu arada tek gateway bir yere kadar iş görür. Sadece aydınlatma yapacaksanız ok çalışır düzgün ama aydınlatma da kontrol etsin, perdeleri de kontrol etsin, yok akıllı kapı kilidi, güvenlik kamerası, alarm sistemi derseniz işte o zaman Home Assistant bir noktada tek çözüm haline geliyor. En büyük olayı normalde birbiriyle iletişim kurması hayal bile edilmemiş cihazları rahatlıkla birbiriyle konuşturabilmesi. En basit örneği, kendi evimde RF433 kumandalarla (otopark kumandası vb) Zigbee ışıkları, WebOS tv'yi, Chromecast'i kontrol edebilirim. Home Assistant ya da OpenHAB gibi sistemlere girmeden gerçek entegre bir evden şu anda bahsedemiyoruz ne yazık ki. Bir de işin otomasyon bacağı var, esas eğlenceli kısmı orası. Onları henüz Alexa, Google Home, Homekit 3lüsü henüz adam akıllı sunamıyor. Zamanla gelişecektir, ben ilk bu işlere başladığımda Google Home uygulaması sadece cihazları WIFI'a bağlamak için çalışan basit bir uygulamaydı şimdi klimasından perdesine bütün evi kontrol edebiliyor.


    Yani evet üstünde çalışacağınız platforma baştan doğru karar vermek önemli. Ama biraz içine girince tek bir platformda herşeyi yapamayacağınızı fark ediyorsunuz. O yüzden gelecek 2-3 yılda ben ne yapmak istiyorum planını yapın. En öncelikliden başlayıp keyfilere doğru gidecek şekilde. Cihaz tercihlerinizi bu plana göre yapın. Yoksa bir noktada bir sürü hatırı sayılır para ödediğiniz cihaz boş yere yatar duruma gelebilir.





  • wogn8r W kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Ben de gectigimiz sene yeni ev yaptirdim. Yeni eve gecmeden once zenismart in anahtarlarin arkasina takilan switchlerinden aldim. Zigbee yi destekliyor, philips hue, samsung smart things veya herhangi zigbee gateway e eklenebiliyor. Ben de hue gateway oldugu icin ona tanitip bir sure deneyimledim. Ustelik geleneksel anahtari da ayni anda kullanabiliyorsunuz. Trdeki priz kasalarina da sigiyor. Tek istedigi notr hatti.

    Ben hic sorun yasamadim ve yeni evde tum anahtarlara bundan aldim. Philips hue ile kapsama alani sorunum da olmadi. Hue zaten modeme kablolu bağlandıgi icinde hicbir gecikme yok. Olasi ilerde philips desteklemeyi biraksa dahi tuyanin filan zigbee gatewayini alip yola devam ederim veya raspberry ye zigbee usb alip devam ederim.

    Benim amacim geleneksel anahtarlardan vazgecmeden aydinlatmalari otomasyona dahil etmekti. Lambalari ister normal anahtarinizdan ister sesli asistandan vs yonetebiliyorsunuz. Bu sistemde dimmer veya rgb led vs kullanamiyorsunuz. Sadece ac kapa yapiyor cunku. Urun tabi suan 215 tl filan. Ben zamaninda 100 tlnin altina mal etmistim.

    TRY 195.26 53% İndirim | Zemismart Zigbee 3.0 akıllı ışık anahtarı DIY kesici modülü SmartThings Tuya kontrol Alexa Google ev Alice 2 yollu

    https://a.aliexpress.com/_uRJFBO

    Wifili olan versiyonu da var. Homeassistant a tuya entegrasyonu ile de eklenebiliyor. Cihaz sayisi cok olacagi icin ve kapsama alani, gecikme olabilir diye tercih etmedim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Çok sağolun uğraşıp detaylı yorum yazığınız için teşekkür ederim. Önerilerinizi dikkate alacağım.

    Raspberry olayına gelince sanırsam “pencere açıldığında bildirim gönder alarm çal” veya “çelik kapı açıldığında 5 saniye içinde yandaki butona basılmazsa alarm ver” harici çokta teferruatlı komutlar düşünmüyorum. Ürünlerin hepsini baştan toplu alacağım için aynı marka olmalarına özen gösteririm aralarındaki rahat sorunsuz iletişim için.
    Sesli komut işinde çok yokum hoşuma gitmiyor. Telefonlarımız her zaman yanımızda zaten. Komut vermedeki sorunda; genelde baktıklarım google home destekliyor ama biz iphone kullanıyoruz. Homekit daha nadir bulunuyor gördüğüm kadıryla. Orası bizi biraz zorlar belki o kadar.

    Eve almayı düşündüklerimde kafamda hazır;
    - sıva altı zigbee anahtarlar lambalar için
    - 4-5 adet kapı sensörü
    - alarm
    - sıcaklık nem sönsörü
    - zemin kat için su sensörü
    - birde eve girdiğimizde alarmı kapatmak tuş (bir yere gizlenicek)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • wogn8r W kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Tamamen sizin tercihiniz ve istekleriniz dogrultusunda. Homeassistant olayi sadece otomasyon acisindan onem arz eden bir durum degil. Soyle ki, ben de ilk basta homekit destekli olsun yeterli dusuncesindeydim. Ama bir sure sonra homekit destekli cihazlarin sinirli olmasi ve bazi uygulama sinirlari yuzunden baska bir sisteme yonelmek zorunda kalıyorsunuz. Akilli vana aldim tuyanin urunu. Tuyanin homekit destegi yok. Homeassistant a ekli bir cihazi HomeKit destekli hale getiriyor. Yine de tercih sizin.

    Benim sistemim kisaca soyle,

    Aydinlatma sistemim priz alti anahtar zenismart zigbee (hue gateway e bagli)
    Ayrica hue nun light strip ve ampulleri var. Ampuller tv de philips oldugu icin ambilight icin kullaniyorum. Lightstripler hue sensorle harekete duyarli.

    Kapi ve sicaklik sensorleri xiaomi ve gateway de xiaomi gateway 3.

    Tuyanin akilli vana, switch gibi wifili 3 cihaz var.

    Kombiye netatmo bagli. (Homekit destegi de vardi)

    Mikrodalga sensor, elektrik takibi vs icin esphome nodemcu cihazlarim var kendi yaptigim. (Wifili bunlar. Cok ucuza homekit destekli cihazlar yapabiliyorsunuz)

    Klima ve rf cihazlari icin broadlink rm pro 4

    Tum bunlari yonetip takip edebildigim ve alarm sistemini aktif hale getirebildigim tabletim var ve duvara monte edecegim.

    Ozetle benim sistemim, aydınlatma kendi icinde, sensorler kendi icinde, isitma sistemi kendi icinde calisiyor. Yani diyelim homeassistant yani raspberry calismiyor, philips hue homekit destekli oldugu icin yine telefondan kontrol edebiliyorum. Sadece homeassistant calismiyor. Ama tuyanin cihazlarinda homekit destegi olmadigi icin homeassistant çalışmazsa hicbir sekilde erisemez hale geliyor (kendi uygulamasi haric). Netatmo termostatim var. Homekit destegi var normalde ayni zamanda homeassistant destegi de var. Homeassistant calismazsa dahi homekit uzerinden kontrol edebiliyorum, hatta internet erisimi veya modem bile calismazsa son kayitli plandan kendisi devam ediyor.

    Kapi sensorleri ve sicaklik sensorleri xiaomi. Yine homekit destegi oldugu icin homeassistant calismasa dahi bildirimler telefona geliyor.

    Su kacak sensorlerini dusundum ancak henuz eklemedim. Eklemek istersem xiaominin ürünü alirim muhtemelen.

    Alarm konusunda pek bilgim yok ama ben homeassistant alarm sistemini kullaniyorum. Suan aslinda sistemin tek eksikligi elektrik kesintisi. Raspberry cihazi powerbank ile kolayca beslenebilir ancak modem nasil olur bilemiyorum. Benim tum modem, raspberry, gatewayler hepsi dolabin icinde. Bir guc kaynagi ile hepsini beslesem sorun olmaz ama bakalim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Aslında istediğim ürünlerin hepsi sonoff ta var zbmini ürünü türkiyede olmasada yurtdışından gelmesini bekliyebilirim. Fakat bu sefer homekit desteği olmayacak. Homekit’ten şimdilik feragat sadece google home ile kullansam diyorum. Google home iphonelarda çok mu kullanışsız olur acaba.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • wogn8r W kullanıcısına yanıt
    Google home genel anlamda zaten biraz sıkıntılı. Sesli asistanda benim deneyimledigime gore 1. Sirada alexa, 2. Siri. Sirinin avantaji turkce destegi. Siz suan istediginiz gibi sisteminizi kurduktan sonra homekit destegi de isterseniz raspberry alabilirsiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Edit yapıcaktım siz cevap verdiniz. Sonoff cihazlarda samsung smartthings hubında buluşabiliyor sanırsam yada tuya uygulamasında birbirine bağlanıyor. Tuyayı kimse tavsiye etmiyor. Smartthings de çok pahalı diğer gatewaylere göre. Smartthings alıcağıma raspberry alırım diye düşünüyorum bende.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • wogn8r W kullanıcısına yanıt
    Raspberry de direk olarak zigbee cihazlarini kullanamazsiniz. Bir gateway gerekli.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • wogn8r W kullanıcısına yanıt
    Şu sekilde izah edeyim,

    Zigbee protokolünü kullanan smartthings en basarili cihazlardan birisi. Akil almaz cesitlilikte cihazi destekliyor. Philips hue da zigbee kullaniyor ancak kendi ekosistemi haric cok az markanin zigbee cihazlari ekleniyor. Zenismart bu nadir markalardan birisi. Tuyanin gatewayi, philips hue ya gore cok daha fazla cihazi destekliyor. Kapi veya hareket sensorleri, panjur motorlari vs. Aliexpress den aldiginiz cogu cihazi kullanibilirsiniz. Bunlar arasinda sadece huenun homekit destegi var ama 3. Parti cihazlara yine vermiyor. Yani zenismart cihazini philips hue gatewaye eklediginizde homekit e eklemiyor.

    Bunlarin disinda raspberry var diyelim, homeassistant kurulu. Homeassistant bildigim kadariyla 3 tane usb dongle zigbee gateway destekliyor. Zha, deconz ve zigbee2mqtt. Bu dongle kurmak bir smartthings veya hue gibi degil :) dongle a yazilim dahi yuklemeniz gereken modeller var. Bu zha vs zaten yazilim. Uygun usb dongle alip dongle a yazilim kurmaniz gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorumsuzadam -- 26 Kasım 2021; 22:51:48 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • sonunda dayanamadım ve bir adet hue sensör ile hue sync box ı aldım bu gece. fena da olmadı son dakika indirimleri ile.

    herhalde 1-2 ay içinde herşeyin fiyatı anormal artacak.

    Binamız merkezi ısıtma o nedenle TRV akıllı radyatör almak istiyorum 5 ad. Ali ye bakıyorum ama model seçenek derken kafam karıştı. Kullanıpta önereceğiniz bir marka model varmıdır acaba ?


    ben ağırlıklı google home ve mini ürünleri kullanıyorum ancak bir adet amazon echo show 10 aldım. yarın öbürgün elime ulaşır. Alacağım akıllı vanalarıda bunlarla ses ile yönetmek isterim. Henüz raspberry pi alıp home asistana geçemedim. artık sırayla :)

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.