Şimdi Ara

Hobi olarak Parapsikoloji ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
1.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uzun zamandır zaman geçirmek için bir hobi arıyordum. baktım pc oyunları beni sarmıyor , el becerimde yok. kitap zaten mecburiyet , yabancı dilde hobiden çok mecburiyete döndü bende parapsikolojiye ilgi vermeyi düşünüyorum.

sizce parapsikoloji bir hobi olarak gider mi ?

astral seyahat , telekinezi , lucid rüya... gibi türleri var sonuçta. konu kısırlılığı pek yok. ama biraz tehlike olacağından şüphelenmiyor değilim. hobi bulalım derken tahtalıköye gitmeyelimde :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hepsi yalan , hiçbirinin gerçekleştiğine dair en ufak kanıt yoktur ama yaptığını iddia eden de bir o kadar çoktur. Hobi olarak inanç arıyorum diyorsan dinleri araştır , en azından sürükleyiciler
  • Hikaye onlar. Gelecek hayatinda sana birsey katacak bir hobi edinmelisin.
  • Bencede daha yararlı hobiler bul
  • tamam da bundan daha iyi ya da altarnatif bir hobi göremiyorum. öyle dışarı çıkan , gezen tozan biri değilim ne olacaksa evde olmalı. el becerim yok geçen kalem döndürmeye çalıştım hiç bir yetenek yok. onu bırakın ıslık bile çalamıyorum :) puzzle la falan olacak iş değil. elime tığ alıp kazak da örmeyeceğime göre geriye gayet mistik ve esrarengiz bir seçenek kalıyor...

ayrıca neresi hikaye neresi değil , bunu denemeden göremem. Allah'a şükür inançsız biri de değilim.

• Onun yerine sana bir katkısı olan bilim dalını seçebilirsin. Mesela coğrafyayı bayağı bir didiklersen çok iyi bir genel kültüre sahip olabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pençe_ -- 22 Haziran 2013; 3:31:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HTRK

tamam da bundan daha iyi ya da altarnatif bir hobi göremiyorum. öyle dışarı çıkan , gezen tozan biri değilim ne olacaksa evde olmalı. el becerim yok geçen kalem döndürmeye çalıştım hiç bir yetenek yok. onu bırakın ıslık bile çalamıyorum :) puzzle la falan olacak iş değil. elime tığ alıp kazak da örmeyeceğime göre geriye gayet mistik ve esrarengiz bir seçenek kalıyor...

ayrıca neresi hikaye neresi değil , bunu denemeden göremem. Allah'a şükür inançsız biri de değilim.

Birşeyi denemen için var olması lazım , hikayeler gerçekte yoktur ve olmayan şeyin olmadığını kanıtlayamazsın. Varlığına dair kanıt yokken dünyamızın maddesel olduğunu reddetmiyorsan maddeden var olmayan şeylerden medet umma , büyü azıcık , gerçekleri gör. Ya da hobi olarak git supernatural , heroes falan izle , onlar daha az zaman kaybıdır hemde senin ilgi alanında olur.
    İnançlı olmak iyi birşey değildir ki şükrediyorsun, inanmak demek kanıt olmadan kabul etmek demek , halbüki asıl övünülmesi gereken özellik şüphecilik ve araştırmacılık , ama Türkiyede inançlı olduğu için şükreden insanlar olduğundan insanların %50 sine koyun deniyor , çünkü koyun araştırmaz , sadece kabul eder ,takip eder.

Elimden geleni yaptım , bundan sonra zamanını harcamak ya da değerlendirmek sana kalmıştır iyi geceler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende ilgileniyorum bunlarla bir süredir lücid rüya haricinde diğerlerinde bir gelişme olmadı astral'a inanmamaya başladım ama lücid rüya rahatlıkla yapabilirsin.Telekinezi ise bizim için pek mümkün değil..
  • bi üstteki arkadaşa katılıyorum. mesela tarih de çok iyi olabilir. en azından çoğu ortamda kullanabilirsin onu (mesela: evet bundan yıllar yıllar evvel japonyadaki kasabalara da o isim takılırdı. gib :)) sonra mesela kendimden örnek vereyim. ben sürekli vikipedi ve başka sitelerde metal/rock gruplarının tarihini, yaşamış oldukları önemli olayları, kuruluş evrelerini, üyeleri aralarındaki sorunları ... gibi şeyleri araştırıyorum. sadece grupkar değil grupların üyelerini falan da araştırıyorum. aslında bunu hoşuma gittiği için ve meraktan yapıyorum. farklı ortamlarda işime yarıyor ancak dostlarım arasında fazla kullanamıyorum(malum çevremde 1-2 tane metal ya da rockcu arkadaş var :D) sonra ne bileyim film arşivi oluşturmayı deneyebilirsin. ancak bunun için en az 1 tb bir harici disk almalısın öncelikle ve internet hızzın da hızlı olsa fena olmaz ;) aklıma şimdilik başka birşey gelmiyor ..

edit: üstteki demiştim ancak üste başka yorumlar gelmiş ;) ben Çizgi_ arkadaşı kastetmiştim ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anarchistdoomer -- 22 Haziran 2013; 3:39:38 >

• Git yabancı dizi izle.İngilizcen gelişir hem, hem de zaman geçer işte daha ne istiyon.
  • Aç abi BBC'yi izle belgeselleri.Genel kültür manyağı ol.Hiç uğraşma.
  • 4-5 yıl araştırdım, hepsi palavra. Kutsal otlardan içersen ayrı tabi, ormanın ruhuyla bile konuşabilirsin o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Minor Scale

4-5 yıl araştırdım, hepsi palavra. Kutsal otlardan içersen ayrı tabi, ormanın ruhuyla bile konuşabilirsin o zaman.

Lücid rüya çoğu insanın farkında olmadan yaptığı bir şey bence onu ayrı tutman gerekiyor diğerleri için katılıyorum.
  • Kalem çevir penspinning yazıp videolara bakanbilirsin
  • 5 vakit namaz kıl. Pes oyna. Halı sahaya git, sinemaya git, Fındıkzade'ye, Gülhane'ye git. Git işte bi yerlere, asosyal olmayın böyle :)
  • Materyalistim rahatım ben

Aynen
  • sabahtan beri parap-sikoloji ne diye düşünüyorum ya yeni anladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: GonyanınManyağı

5 vakit namaz kıl. Pes oyna. Halı sahaya git, sinemaya git, Fındıkzade'ye, Gülhane'ye git. Git işte bi yerlere, asosyal olmayın böyle :)

Haşa namaz kılmayı , ibadet etmeyi hobi olarak görmüyorum. göremem. bu bir zorunluluktur. inşallah ona da başlayacağım ama bu bir hobi değil.

pes 13 zaten oynamaktan ellerim çıtlamaya başladı hep oynuyorum.

halı saha yerine havuza gideceğim futbolu bırakalı yıllar oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: NaTuRaL07

quote:

Orijinalden alıntı: Minor Scale

4-5 yıl araştırdım, hepsi palavra. Kutsal otlardan içersen ayrı tabi, ormanın ruhuyla bile konuşabilirsin o zaman.

Lücid rüya çoğu insanın farkında olmadan yaptığı bir şey bence onu ayrı tutman gerekiyor diğerleri için katılıyorum.

Oda yalan , kimsenin kanıtlayamadığı şeylere yaptım deyip marjinal olma vasfından başka bir şey değil oda.

İnsanlar rüyalarında farkında olamazlar , rüyalarında ; rüyalarında farkında olduklarını görürler. Yine insanlar rüyalarında gerçekte görmedikleri yerleri göremeyeceklerinden gerçekte var olan ama görmedikleri yerleri gezemezler. Mantıklı olduğunuz sürece her saçmalığı yakalarsınız zaten , lucid rüya ergen zırvasından başka bir şey değil.

• Güzel, zaten 5 vakit kılınca zamanın nasıl geçtiğini anlamıyosun bile aga :) Tebrik ederim, kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.