Şimdi Ara

Hız testi ile modemde görülen indirme hızı birbirini tutmuyor; bakabilir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Modeme girip baktım; değerler aşağıdaki gibi.
    GÖNDERME= 797 kbps
    ALMA= 4092 kbps
    GÜRÜLTÜ PAYI= gönderme 7 dB, alma 18 dB
    ZAYIFLAMA= gönderme 19 dB, alma 16 dB

Yukarıdaki değerlere göre alma hızı 4092 kbps fakat hız testi yaptığımda alma hızı 1,1 Mbit olarak çıkıyor. Ayrıca herhangi bir dosya indirirken de yaklaşık 150 kb/s den yukarı çıkmıyor. Anlamadığım husus şu; modemdeki değerlerde indirme hızı 4092 kbps olarak görünüyorken hız testinde indirme hızı neden 1,1 Mbit çıkıyor ve dosya indirirken neden 150 kb/s den yukarı çıkmıyor?

Bilgisi olan arkadaşlardan durumu değerlendirmelerini rica ediyorum.
    Teşekkürler...

• downloadlar sunucuya bağlı olarak değişebilir hız kısıtı varsa ama hız testlerinde düşük olmasının farklı nedenleri olabilir 4 mbit tanımlı size hız testlerinde 3-3.5 mbit arası sonuçlar almanız lazım normalde.Misal kablosuz bağlantı ise ve çok uzak mesafedeysiniz bu sebep olabilir.Veya farklı programlar bu esnada bağlantınızı kullanabilir.

speedtest.net ve ttnet in hız testini denermisiniz tekrardan.

http://www.pardus.org.tr/indir/ birde burdan deneme amaçlı bakarmısınız kaçla indiriyor.
  • Bir çok siteden indirme yaptım; 150-160 kb/s' den yukarı çıkmadı hiç. Yukarıda verdiğiniz siteden de yaklaşık 160 kb/s ile indirme yapıyor. Şimdi tekrar TTnet' ten hız testi yaptım; indirme hızı 1,5 Mbit çıktı.

Santrale 300 m uzaklıktayım.
    Kabosuz olarak bağlanıyorum.
    Modemin bilgisayara uzaklığı yaklaşık 1 m ve sinyal gücü ''mükemmel'' seviyesinde. Splitter ile modem arasındaki bağlantıyı sağlayan kablonun uzunluğu 14 m. Kablo uzunluğu fazla gibi ama sorun yaratır mı bilmiyorum.

Şu anda oturmakta olduğum binaya yeni taşındım. Tesisatın durumu nasıldır bilmiyorum. Belki de santralde çalışma vardır ve bir kaç gün sonra durum iyileşecektir; bilmiyorum artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akay635 -- 5 Eylül 2011; 22:40:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akay635

Bir çok siteden indirme yaptım; 150-160 kb/s' den yukarı çıkmadı hiç. Yukarıda verdiğiniz siteden de yaklaşık 160 kb/s ile indirme yapıyor. Şimdi tekrar TTnet' ten hız testi yaptım; indirme hızı 1,5 Mbit çıktı.

Santrale 300 m uzaklıktayım.
    Kabosuz olarak bağlanıyorum.
    Modemin bilgisayara uzaklığı yaklaşık 1 m ve sinyal gücü ''mükemmel'' seviyesinde. Splitter ile modem arasındaki bağlantıyı sağlayan kablonun uzunluğu 14 m. Kablo uzunluğu fazla gibi ama sorun yaratır mı bilmiyorum.

Şu anda oturmakta olduğum binaya yeni taşındım. Tesisatın durumu nasıldır bilmiyorum. Belki de santralde çalışma vardır ve bir kaç gün sonra durum iyileşecektir; bilmiyorum artık.

o kablo pek etkilemez benimde 15 metre çünkü :) sorunum yok.

Valla hocam durum farklı şuan aklıma birşey gelmedii şundandır diye çünkü modemde 4 mbit görülürken hız testlerinde veya downloadlarda 1-2 mbit arası bir hız varmış gibi davranıyor.Başka arkadaşların belki başına birşey geldiyse tecrübelerini aktararak size yardımcı olabilirler.

• Bu sabah modemdeki değerlere baktım indirme hızı 1,7 Mbit görünüyordu. Yaptığım indirmelerde de yaklaşık 160 kb/s ile indiriyordu. Yani modemde görülen indirme hızı ile gerçek indirme hızı bir biri ile tutarlı haldeydi artık. Fakat hat değerlerim iyi olduğu halde hızım düşüktü. Bunun üzerine TTnet müşteri hizmetlerini aradım. Hat değerlerimin iyi olduğunu ve hızımın hattımın desteklediği değerlere yükseltileceğini söylediler ve dediklerini de yaptılar. Şu anda modemde görülen indirme hızı 8 mbit ve gerçekten de 8 mbit hızında download yapılıyor.

Yardımlarınız için teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Upload Hızı ile İlgili Sorun
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.