Şimdi Ara

Hitler Kukla Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu gün hocamız bir makale verdi 5 sayfalık.Makale Hitler hakkındaydı.Neyse okumayı şimdi bitirdim ve şoke olmuş durumdayım.Yazara göre Hitler tamamen kukla.

1-) Nazi'den önce Almanya çok ama çok fakir durumdaydı.Malum I.Dünya Savaşı sonrası.Peki nasıl oldu da cehennem ordusu toplayabildi?
    2-)Amerika krizden kurtulmak için nasıl bir yola gitti?

Olay çok basit: Amerika krizde.Hiç bir para kazanma alanı yok neredeyse.Amerikayı yöneten aileler-Rockfeller gibi endişede.Peki nasıl para akışını sağlayacaklardı? Avrupa'da deli gibi konuşan ateşli bir adam var;Hitler.Amerikan aileleri,Hitleri finanse ederek özellike General Electric ordu kurmasını sağladı.Perde arkasından desteklendi.Ve savaş başladı Avrupa'da.İngiltere,Fransa,Rusya gibi ülkeler hemen silahlanmaya başladılar.Kimden alacaklar silahları? Elbette Amerika.II.Dünya Savaşı sırasında Amerika krizden çıktı.

Sonuç,
    Amerika Krizden Kurtuldu.
    Avrupalı rakipler zarar gördü.
    İsrail kuruldu.

Çok etkilendim makaleden.Hitler konusunda uzman arkadaşlar olduğunu biliyorum.Bu anlattıklarımı pekala biliyor olabilirler ancak ben yeni öğrendim okumamış biri olarak.Paylaşmak istedim.

• Hitler çok zeki bir insandı.
  • olabilir...

benim bildiğim de hitleri bizzat yönetimdeki yahudilerin teşvik etmesi ve yahudi ırkının filistin topraklarına kaçmalarını sağlayarak ülke kurmak için gerekli çoğunluğu sağladıkları...
  • operasyon valkry filmini izle kardeşim anlarsın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: TriaThlon

olabilir...

benim bildiğim de hitleri bizzat yönetimdeki yahudilerin teşvik etmesi ve yahudi ırkının filistin topraklarına kaçmalarını sağlayarak ülke kurmak için gerekli çoğunluğu sağladıkları...

aynen bende bunu okumuştum hakikaten ilginç bir durum . yorumları merak ediyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: splash17

operasyon valkry filmini izle kardeşim anlarsın...

o patlamada adam nasıl ölmedi ya
  • Aslında olay tamamen İsrail'i kurabilmek için 1900'lü yılların başından beri planlı bir şekilde yürütüldü bence. İlk önce 1. Dünya savaşıyla Osmanlı parçalandı ve ortadoğuda kontrol edilebilecek devletler kurduruldu... Bundan sonra gerekli olansa İsrail devletinin kurulabilmesi için yahudilerin oraya yönlendirilmesiydi... Avrupa'da yaşayan yahudilerin oraya gitmek istemediklerini bildikleri için, yahudilerin zorla oraya götürülmesi gerekiyordu... Bunun içinde Hitler biçilmiş kaftandı... 20 sene gibi bir sürede 1. Dünya savaşından yenik çıkmış bir devlet olağanüstü bir şekilde kalkındı, muazzan bir ordu kurdu. Bunlar bir destek olmadan 20 senede yapılabilecek şeyler mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • milli güvenlik hocamız anlatırdı hatta hitler ile stalin i aynı evin farklı odalarında ideolejik şekilde eğittiklerini söylemişti
  • quote:

Orjinalden alıntı: sitteisevir

quote:

bence de ölmesi gerekiyodu
  • Rusya bir tek mermiyi bile, ne amerikadan ne de başka bir ülkeden aldı... hepsini kendi yaptı ağalar paşalar gibi... ruslar 2.ci dünya savaşında yalnızca ve yalnızca kendi yaptığı silahlar ile savaştı ve 2.ci dünya savaşının tek galibi Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliğidir, yani o zaman ki Rusyadır.
    amcamların yaptığı tankın zırhını bugün amerikalılar bile yapamıyor...

tamam ben de sevmem amerikayı ama, amma uçmuşsun haaa..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Horus_Aha -- 16 Nisan 2009; 1:01:19 >
  • 1896 yılında Theador Herzl isminde bir Alman Yahudi, 'Yahudi Devleti' (Der Judenstaat) isimli bir kitapla Siyonizmin temelini attı.

Bugün bile dünyada pek çok Musevi, Siyonizme şiddetle karşı gelmektedir. Yani bu bir fikir akımıdır, ideolojidir.
    Bu yeni yeşeren fidan, okyanus ötesinde, ABD'de kaşımaya açık bir yara olarak algılandı.
    Bu büyük dev ülke, içerisindeki Siyonist ülküye gönül bağlamış yöneticilerin de yönlendirmesiyle bu yola girdi.

Amaçlarını gerçekleştirmek için de Hitler'in yaratısını, çok güzel kullandılar.
    Adolf Hitler -bence- kesinlikle samimiydi, asla kukla değildi. Lakin yenildi ve kaka adam oldu.
    Ona gerek savaş öncesinde, gerek savaş esnasında ikili oynarak, az önce bahsettiklerimin işine gelecek kararlar verdirtenler olmuştur.

Savaş sonrasında da 'acındırma, mazlum gösterme' politikası en başarılı şekilde uygulanmıştır.
    Kısaca Adolf Hitler'in etinden ve sütünden yararlanmışlardır.

Lakin tüm bunlar, onun bir kukla olduğunu kanıtlamaz.
    Önüne geleni akıntısına katan, bir kudertli nehrin karşısında durmaktansa, onu kullanmayı seçtiler. Başardılarda...

• tabiki kukla falan değildi,alman ekonomisi kendi kendini yeniledi ve güçlendi
    Hitler mükemmel bir konuşmacıydı,fikirlerini sürekli propagandalarla insanlara aşıladı,alman ordusunu üst düzey kıldı,o bayrağı taşımak,o üniformayı giymek kutsal sayılırdı,bunun için hitler gençlik kolu örgütleri de vardı küçük yaştan üniformalar,bayraklı törenlerle çocuklara o yaşta öğretildi,nazi olmak büyük bir onur olarak öğretildi,lider führer almanyaya büyük refah getirmiş,yoksullukdan avrupanın 1 numaralı sanayi ülkesi yolunda adım atmasınında başında gelmiştir,bu yüzdendirki o dönemde çoğu alman genci hitler yolunda gitmiş ve üstün alman ordusunun üniformasını giymek için can atmıştır işte bu sayede büyük bir ordu kurabilmiştir,ayrıca amerika ve sovyetlerin orduları daha hızlı kalkınıp çoğaltmıştır bir nevi uyuyan devi uyandırmak gibi,savaş öncesi amerikan ve sovyet ordusu savaş sırasında 3-4 katına çıkmıştır,sovyetlerde dahada fazla olduğu bilinir.

buda hitlerin nasıl iktidar olduğunun kısa bir özeti:

Nazi Partisi 1920-24 yılları arasında bir kuvvet olmuş; fakat 1924-29 yıllarında ise memleketin ekonomik şartları nedeniyle gittikçe gerilemiştir. Nazi Partisi, 1924 Mayıs seçimlerinde 1.918.000 oy (%6.6) ve 32 milletvekilliği ile ilk defa Alman parlamentosuna girmiştir. Almanya’ya yönelik olarak yapılan Dawes Planının kabul edilmesiyle 1924 Aralık seçimlerinde, 309.000 oy (%3) ve 14 milletvekili almıştır. Giderek zayıflayan parti 1928 seçimlerinde, 810.000 oy ve12 milletvekilliğine gerilemiştir. Parti, Versay antlaşmasının etkisi, Alman ırkının üstünlüğü ve Yahudi düşmanlığını ileri sürerek yaptıkları sloganlar ve parti programlarıyla, tekrar ön plana çıkmıştır.

Eylül 1930’da Merkezin lideri Bruning’in birleştirme kapsamında yapılan seçimler, Nazi partisi için büyük bir zafer olmuş ve birçok çevreden oy almış, hatta birçok aydınlardan (avukat, doktor, işsiz üniversiteliler) da aldığı oylarla 1928 seçimlerinin aksine 6.407.000 oy (%18.3) ile 107 milletvekili almış ve artık ikinci parti olmuştur.

Bruning istediğini elde edemeyince Nazi Partisini kuvvetlendirmeye devam etti. 1931 martında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Mareşal Hindenburg’a karşı, Nazi Partisi lideri Adolf Hitler’i çıkardı. Hindenburg (%49.6) 18.651.497 oy alırken, Hitler (%30.1) 11.339.446 oy aldı. Oyların çoğunluğunu alamayınca Nisan ayında yapılan seçimlerde Hindenburg 19.3593983 (%53) oyla Cumhurbaşkanı oldu. Hitler ise 13.418.547 oy (%36.8) oy alarak oylarını iki milyon artırmış oldu.

Hindenburg başa geçince, başbakanlıkta bulunan Schleicher’in işleri yürütemediğini görerek onu alarak yerine Nazi Partisi lideri Hitler’i başbakan yaptı. Nazi Partisi iktidarı ele geçirince parlamentoyu (Reichstag) feshedip yeni bir seçime gitti. 1933 Martında yapılan seçimlerde çoğunluğu elde edemeyince olağanüstü yetkiler elde etti ve birçok partiyi kapatarak Nazi Partisi üstünlüğünü kurdu ve Nazi Almanya’sına Hitler III. Reich adını verdi.

Artık Hitler’in önündeki engeller kalkmış ve bir an önce hedeflerini gerçekleştirmeye başlamıştır bile.
     Hitler Kukla Mı?

Hitler Kukla Mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sipru81 -- 16 Nisan 2009; 1:18:35 >

• quote:

Orjinalden alıntı: black label

quote:

Orjinalden alıntı: sitteisevir

quote:

bence de ölmesi gerekiyodu

işte filmin en uyuz oldugum yeri orası... nasıl ölmedi en sonunda hepsini öldürüyolar ya orasında çok kötü oldum ya

• zeitgeist belgeselini izleyin.

savaşların nasıl bi takım kişilere para kazandırdığını görün
  • vayyy be millet nasıl paranoyak olmuş dünden önceki gün bir uçak düştü milletin söylediği ilk kelime sabotaj oldu
  • çok saçma abd avrupa ve ingiltereye yardım etmeseydi zaten hitler savaşı kazanırdı...

belçikayı falan adamlar 2saatte almışlar polaynya vs dksında ele geçirmişler adamlar fransayı 1güne aldılar öyle bir ordu ve silahlar vardıki bir yanda ruslara bir yanda avrupa ya kafa tuttu..
    hitler çok zekiydi abdnin hava saha gücünü kavrayamadılar sadece... oyksaki yakın bir genarel uyardı ama dinlemedi...

avrupalılıar hitlere dua etsinler etsinlerki israili ordan kovdu ama filistinin başına bela oldular
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.