Şimdi Ara

Hitachi Ras/Rac 35YHJ6 modeli klimadan daha iyisi var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selamlar,evimiz için 12000 lik iki klima almamız gerekiyor.Genel amacımız ısıtmaya yönelik olacak.Evimiz 4 katlı,ikinci katta oturuyoruz.Camlar çift camdır.İzmirde oturuyoruz.14 metre kare odalarımız var.Bize ısıtma soğutma mezunu bir arkadaşım şiddetle Hitachi RAC35YHJ6 Modelini tavsiye ediyor.Bu model orjinal olarak Japon üretimiymiş.Bende bunun üzerine Alternatifin bayilerinden birini çağırıp keşif yaptırdım.12.000 Klima ile istediğim verimi alacağımı söylediler.İki klima için 1450 ytl den 2900 ytl peşin fiyat aldım.Bu fiyata ve amacımıza göre gerçketen alabileceğimiz en iyi klima bu modelmidir.Bu parayı veriyorsun onun yerine bu modeli al çok daha iyi olur diyebileceğiniz bir tavsiyeniz var mı?Bu modeli alırsam memnun kalırmıyım?Servis sorunu yaşarmıyım?Hitachinin kendi sitesinde bile eksikler gördüm.İlk sayfa Türkçe oluyor,sonrası İngilizceye geçiyor.Bu fiyattan daha ucuza bulabilirimiyim?Kafam çok karışık,klima konusunda hiç bilgim yok.Bilgi sahibi arkadaşlardan bilgi,kullanan arkadaşlardan olumlu ve olumsuz yönleri hakkında yardım bekliyorum.Lütfen beni bu kararsızlıktan kurtarın.Artık bu sene odun kömür eziyetinden kurtulmak istiyorum.İlgi gösteren,yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

• Benim tavsiyem Toshiba Daiseikai Inverter serisi olacaktır.. kendimde 17.000lik modelini 1.5 senedir kullanmaktayım son derece memnunum ve inanılmaz az elektrik harcıyor.. hergün çalıştığında dahi faturaya max 30lira ekliyor...

Orjinalden alıntı: Sauron®

Benim tavsiyem Toshiba Daiseikai Inverter serisi olacaktır.. kendimde 17.000lik modelini 1.5 senedir kullanmaktayım son derece memnunum ve inanılmaz az elektrik harcıyor.. hergün çalıştığında dahi faturaya max 30lira ekliyor...

Bu seri hakkında övgü dolu sözleri bende duydum.Biraz daha bilgi alabilirmiyim.Az enerji harcaması üstün bir özellik,başka bana tavsiye edilen modelden üstün yanları nelerdir?Kullandığınız ürün hangi ülkenin imalatıdır.Servisleri,satış sonrası ilgileri iyimiidir?Birde Sharp'ın modellerinden bahsediyorlar.Özellikle hava temizleme özelliği varmış.Fuarda bana İklimsa satıcısı doktorlar özellikle Sharp öneriyor dedi.Bu ifade doğru mudur?12.000 Seri içeriside bir sıralama yapsanız kalite,servis,enerji sarfiyatı ile ilk 5 klima sıralamanız nasıl oluşur?Tamamıyle yabancı olduğum bir konu,her satıcı kendi ürününü ballandıra ballandıra anlatıyor.İyice kararsız kaldım.İlgilenen arkadaşlara ve size şimdiden teşekkürler..

• Açıkçası hitachinin sitesini dahi bulamadım o yüzden aradaki farkları bilmiyorum ama toshibanın inverter olanları gerçekten tasarruflu...
    diğer özellikleri arasında bu daisekai serisinde partikül, koku filtresi ve iyonlaştırıcı filtre var... birde çok sessiz çalışıyorlar, dış ünitenin neredeyse anlaşılmıyo çalışıp çalışmadığı eğer fanı görmezseniz:)
    burdan tam detayları görebilirsiniz,
    http://www.alarko-carrier.com.tr/AC_icerik.asp?ID=ACU26

bu arada ürün üzerinde Thailand üretimi olduğu yazıyor.(japon zannediyodum gerçi)

servis konsunda bir fikrim yok açıkçası cunku henüz bir problem yaşamadım, o yüzden servise ihtiyaç duymadım.. ama geçenlerde alarko merkezden biri arayıp üründen memnun olup olmadığımı servisten memnun olup olmadığımı vs sordu.. kısacası müşteri memnuniyetine önem veren bir firma...

not: sıralama yapamam cunku o kadar diğer markaları tecrube etme fırsatım olmadı(arcelik, vestel dışında).. ama sadece sunu söyliyebilirm toshiba alırsanız pişman olmazsınız..:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozthewiz -- 31 Ağustos 2008; 15:00:44 >

• selam bende izmirdeyim ve hıtachi kullanıyorum
    ısıtmada iyiler yanlız sanırım senin dediğin modeller made in prc olanlar yani çin de üretimi yapılanlar made in japon olan 2 modeli var biriis ras10 diğeri ras14
    yani 10 bin ve 14 bin btu bende 14 bın btu olanı var ınverter tekrar araştırmanı öneririm
    1080P-720P HD
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bumin Kağan

selam bende izmirdeyim ve hıtachi kullanıyorum
    ısıtmada iyiler yanlız sanırım senin dediğin modeller made in prc olanlar yani çin de üretimi yapılanlar made in japon olan 2 modeli var biriis ras10 diğeri ras14
    yani 10 bin ve 14 bin btu bende 14 bın btu olanı var ınverter tekrar araştırmanı öneririm

Benim bahsettiğim modelde orjinal Japonmuş.Bu ürünü iki firma getiriyor.İpi ve Alternatif.Ürünler aynı ama kodları değişik. Alternatif 9000 ve 12000 btu olarak adlandırmış.İpi 10000 ve 140000 olarak adlandırmış.Bunu bana iki firmanında bayileri söyledi.İkiside aynı şeyi söyleyince doğru olduğuna inandım.İkiside Japon olduğunu,bunların üst modellerinin Japonya dışında üretildiğini söylediler.Bu arada sessizlik konusunda klimanızdan memnunmusunuz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ses konusunda memnun olduğumu söylemek zor
    ama amerikalı ne demiş parayı verdim mi sesini duymam lazım
    bu bağlamda bakarsan memnunum

Orjinalden alıntı: Bumin Kağan

selam bende izmirdeyim ve hıtachi kullanıyorum

MERHABALR; bu RAS14 ile ilgili olarak İzmirde pazarlık yaptım COP-EER değerleri fena değil kafi diye düşündüm,fiyatına oranla(EER=3.21 COP=3.86)fakat sonrasında biraz treddütlerim oldu, 1-2 yıl içerisinde arıza cıkaran modelleri olmuş (bu japonlar olmayabilir bilemiyorum)...Birde biraz da önemli etken ŞU IKLIMSANIN MITSUBISHIlerinde yaptıgı BÜYÜK İNDİRİM beni biraz daha bilindik bir marka olan MİTSUBISHI DXK12 zS (EER=3.33 COP=3.68)ye yöneltti..
    Aslnda fiyatıyla birlıkte dusunuldugunde RAS14 baya bir hosuma gitmişti,gerçekten sizde izmirde bir kullanıcı olarak bu klimayla ilgili (Elektrik yakışı,sogutma-ısıtma performansı-ses) kullanıcı izlenimlerinizi OBJEKTİF olarak belirtirseniz inanın bir karar verme asamasına cok yardımcı olmus olacaksınız..(Yarın biri alınacak)..Tesekkurler...

• selam bende ras14eh1 var yani made ın japon ınverter ve klimayı çatı katında 15 metrekare odamda kullanıyorum gelelim performansa
    ısıtmada gayet iyi sadece ben geçen kış 3 gün ısınamadım o da bornovaya kar yağmıştı hani ve hava eksilere düşmüştü işte o 3 gün diğer tüm kış boyunca odada şort ve tshirtle oturdum yani ısıtma konusunda hıtachı klima ları sana kesinlikle tavsiye ederim sadece kliamanın tek sorunu otomatik fan hızında biraz sesli bu sesin sebebi ise hıtachının hava debisinin yüksek oluşu ama fan hızını en düşüğe alınca ses bariz olarak kesiliyor ben bu klima ile oturma odası ve yatak odasını ki ayrıca arada 7 metre uzunluğunda hol var L şeklinde onlarıda ısıtıp soığutmaya çalıştığım için fatura yüksek geliyo
    gelelim fatura ne kadar geliyo konusuna

kışın en yüksek aylık toplam 93 ytl
    yazın ise son zamla birlikte 106 ytl ödedim

kullanım saati ise yazın ortalama 13 saat
    kışın ise 15 saat civarıydı ki artı kışın günlük yaklaşık 3 saat kadar elektrikli soba kullandım

ama bu klima işi daha doğrusu elektronik işi tamamen şans mesela bir komşu 399 ytl ya koçtaş tan rubenis aldı hemde 2 tane o da ısındı benim gibi

• http://www.iklimsa.com/TR.asp?iklimsa=klima&sub=KlimaDetay&Uid=66
    http://www.iklimsa.com/TR.asp?iklimsa=klima&sub=KlimaDetay&Uid=22
    http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=129554&ref=akakce&v=1.85.1
    http://www.beyazesyam.com/index.php?p=show&pid=4209&k_id=0&ref=nekadar
    Bu medeller içinden hangisini seçebilirim.Sessizlik,ısıtma,kalite,servis,sağlık,dayanıklılık,tüm satın alam kriterlerini düşündüğünüzde hangisi ön plana çıkıyor.Yardımcı olursanız sevinirim.

• bende toshiba düşündüm baştan ama fiyatları oldukca yüksek geldi ve mitsbishi heavy 12000 btu inverter modelini aldım ve dün taktırdım iyi seçim olduğu kanaatindeyim bütceme göre zira arçeliğin bile 12000 lik inverter modeli 1350 civarında bir fiyat olduğuna göre bu modelin 1476 ytl lik kampanyalı fiyatı hemde axese 12 taksit oldukca makul geldi bana. sen yinede toshiba almayı düşünürsen bence oldukca iyi bir klima verdiğim linkde enucuzu bir incele istersen

BURASI

Orjinalden alıntı: maslan7

bende toshiba düşündüm baştan ama fiyatları oldukca yüksek geldi ve mitsbishi heavy 12000 btu inverter modelini aldım ve dün taktırdım iyi seçim olduğu kanaatindeyim bütceme göre zira arçeliğin bile 12000 lik inverter modeli 1350 civarında bir fiyat olduğuna göre bu modelin 1476 ytl lik kampanyalı fiyatı hemde axese 12 taksit oldukca makul geldi bana. sen yinede toshiba almayı düşünürsen bence oldukca iyi bir klima verdiğim linkde enucuzu bir incele istersen

BURASI

yanlız, verdiğiniz likteki "süper inverter" modeli, normal inverter ve invertersiz modellerle arasında fiyat farkı çok yüksek... karışıklık olmasın

tüketim değerlerine baktığımızda super ile normal inverter arasında çok büyük bir uçurum yok aslında...
    fiyatlara da orjinal sitesinden bakmanızı tavsiye ederim (eğer toshiba alınıcaksa)
    http://www.alarko-carrier.com.tr/Fiyat/1401-s.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozthewiz -- 31 Ağustos 2008; 21:27:31 >

• quote:

quote:

bende toshiba düşündüm baştan ama fiyatları oldukca yüksek geldi ve mitsbishi heavy 12000 btu inverter modelini aldım ve dün taktırdım iyi seçim olduğu kanaatindeyim bütceme göre zira arçeliğin bile 12000 lik inverter modeli 1350 civarında bir fiyat olduğuna göre bu modelin 1476 ytl lik kampanyalı fiyatı hemde axese 12 taksit oldukca makul geldi bana. sen yinede toshiba almayı düşünürsen bence oldukca iyi bir klima verdiğim linkde enucuzu bir incele istersen

BURASI

yanlız, verdiğiniz likteki "süper inverter" modeli, normal inverter ve invertersiz modellerle arasında fiyat farkı çok yüksek... karışıklık olmasın

tüketim değerlerine baktığımızda super ile normal inverter arasında çok büyük bir uçurum yok aslında...
    fiyatlara da orjinal sitesinden bakmanızı tavsiye ederim (eğer toshiba alınıcaksa)

Sizin kullandığın model Daiseka inverter mı yoksa Daiseka süper inverter modeli mi?Isıtma ve sessizlik konusunda deneyimlerinizi paylaşırmısınız.

• quote:

Orjinalden alıntı: keremali69

quote:

quote:

BURASI

Sizin kullandığın model Daiseka inverter mı yoksa Daiseka süper inverter modeli mi?Isıtma ve sessizlik konusunda deneyimlerinizi paylaşırmısınız.

daiseikai inverter 17.000 bi önceki modeli bendeki.. şimdi yenilenmiş bu sene sanırım.. daha öncedende bahsettiğim gibi dış ünite nerdeyse sinek vızıltısı kadar az ses çıkarıyor(yani duymak oldukça zor), içerdeki ünite ise sadece hava debisi yüksek olduğu zaman ses çıkartabiliyor onun dışında en kısık fan durumunda hemen hemen hiç ses duyulmuyor...
    kışın ısıtmasından, yazın soğutmasından oldukça faydalanıyorum 25m2 lik salon ve mutfak-koridor kısımları soğutabiliyor, diğer bütün odalarıda kapıları açık bırakıyorum (az da olsa etkiliyor en azından yazın uyunabiliyor yatakodasında ki en uzaktaki oda aslında)o yüzden sürekli çalışıyor aslında açık olduğunda... ama bütün ay hiç kapanmadığı zaman bile en yüksek faturam 80 lira gelmişti... bu yaz 40 civarı geldi... ki evde plazma tv ve çamaşır kurutma makinesi olmasına rağmen...

• daiseikai inverter 17.000 bi önceki modeli bendeki.. şimdi yenilenmiş bu sene sanırım.. daha öncedende bahsettiğim gibi dış ünite nerdeyse sinek vızıltısı kadar az ses çıkarıyor(yani duymak oldukça zor), içerdeki ünite ise sadece hava debisi yüksek olduğu zaman ses çıkartabiliyor onun dışında en kısık fan durumunda hemen hemen hiç ses duyulmuyor...
    kışın ısıtmasından, yazın soğutmasından oldukça faydalanıyorum 25m2 lik salon ve mutfak-koridor kısımları soğutabiliyor, diğer bütün odalarıda kapıları açık bırakıyorum (az da olsa etkiliyor en azından yazın uyunabiliyor yatakodasında ki en uzaktaki oda aslında)o yüzden sürekli çalışıyor aslında açık olduğunda... ama bütün ay hiç kapanmadığı zaman bile en yüksek faturam 80 lira gelmişti... bu yaz 40 civarı geldi... ki evde plazma tv ve çamaşır kurutma makinesi olmasına rağmen...

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

• benim verdiğim linkteki ürünün tam karşılığı model kendi sitesinde 3300 ytl civarı benmi yanlış baktım acaba dedim ama hayır değil.ayrıca sitenin güvenirliği konusunda bir bilgim yok.
    quote:

quote:

BURASI

• http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=129554
    http://www.daikinklima.org/daikin_deluxe_duvar_tipi_klima_12000.html
    Merhaba,şu iki klima arasında gidip geliyorum.Siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz?Neden?Teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: keremali69

http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=129554
    http://www.daikinklima.org/daikin_deluxe_duvar_tipi_klima_12000.html
    Merhaba,şu iki klima arasında gidip geliyorum.Siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz?Neden?Teşekkürler.

muhaha:) bunların isimleri beni öldürüyo:) URURU SARARA.. DAISEIKAI.. :)

bende ikisi arasında kalmıştım sanırım ikiside aynı özelliklere sahipler... ikiside iyi modeller gercekten..siz bilirsiniz ama ben toshibadan memnun olduğumdan dolayı yine alacak olsam toshi alırdım..

• Hıtachi topik altında Hitachiden başaka herşey var.RAS 14 EH1 madde ın japan,Titanyum filitre.İpi ithalatı 3 yıl garanti 1800 ytl 12 taksit.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.