Şimdi Ara

Hitachi Ras/Rac 35YHJ6 modeli klimadan daha iyisi var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • selam mbirol hocam bende o bahsettiğin klima var hitachi ras14eh1 geçen sene 1600 peşin almıştım
    bu yıl VAKUMLAMA konusu hortladı yine benim klima geçensene takılırken vakum olayı yapılmadı ben yapıldığına dair bişi görmedim sonra kafama takıldı aradım servisi ve sordum tabi abi yaptık dediler yanlız ben inanmadım ama yapacak bişi yok
    şimdi bu vakum olayını ne yapmalıyım tekrar mı arasam acaba eğer yapılmadıysa o kadar para verdik nolcak şimdi bilgilendirirsen memnun olurum
    selamlar

Orjinalden alıntı: mbirol

Hıtachi topik altında Hitachiden başaka herşey var.RAS 14 EH1 madde ın japan,Titanyum filitre.İpi ithalatı 3 yıl garanti 1800 ytl 12 taksit.

Ben ilk olarak Hıtachi almaya yöneldim.Fakat internet sitelerinde,ilk önce Türkçe olan sayfalarda ayrıntı istediğinizde İngilizceye dönüşüyor.İpi ve Alternatif bayilerine farklı farklı gittim.İkiside kendilerinin cihazının gerçek Japon diğerinin olmadığını söylüyor.Daıkın,Alarko,İklimsa bayilerinde de Hıtachi cihazının iyi olduğunu,yalnız sesli çalıştığını söylediler.Forumda da bu konuda yazılar okudum.Klima konusunda en ufak bir bilgim yok.Bunun için forumdan yardım istedim.Klima bölümü mezunu arkadaşım ısrarla Hıtachi diyor.Forumu okuyorum.Genelde herkes Mistubishi Elektrik,Daıkın,Toshiba,Sharp arasında dolaşıyor.Kafam iyice karıştı.Zaten bu karışıklığı anlıyorsunuz.Hıtachi ile başladık.Şimdi Daıkın veya Toshiba diyoruz.Lütfen sizde bir fikir verin.Daıkın,Hitachi servisleri geldi.9000 VEYA 12.000 cihazda alsanız olur dediler.Bu keşif işini ben çok detaylı sanırdım.Hıtachi servisi geldi.Odaya baktı.12.000 cihaz dedi.Daıkın servisi metre ile metrekaresini buldu.Öyle tavsiyede bulundu.Bu keşif işi bu kadar mı olur.Yardım ederseniz çok iyi olur.

• arkadaşım tam erbabına sormuşsunuz ben de sıkıştırim mbirol arkadaşı. mbirol arkadaşım artık şu yüksek btu olaylarına bi el atında bilgilenelim bak arkadaşın evi 14m2 benim dayımın evi 18 m2 ve kuzey bi daire orada klasik sharp var ve izmire göre istanbul oldukça soğuk olmasına rağmen mükemmel verim aldık bu arkadaşia 9 luk invertır yetmezmi üstad sensin . ama son günlerdeki çok yüksek btu olayları var ve mantıklıda geliyor ben şahsen ikilemde kaldım bu konularla birlikte arkadaşımıza yardımcı olursunuz artık sonuçta izmirdeymiş. selamlar kolay gelsin arkadaşımızada hayırlısı olsun ..
    ama şu yüksek btulu kliam olayına bi eğilin derim yoksa firmalar matrah yüksek olduğu için vatandaş almaz diyemi düşük btu cihazları sürüm için tavsiye diyolar diye düşünmüyor değilim hani :))

quote:

Orjinalden alıntı: keremali69

quote:

Hıtachi topik altında Hitachiden başaka herşey var.RAS 14 EH1 madde ın japan,Titanyum filitre.İpi ithalatı 3 yıl garanti 1800 ytl 12 taksit.

Ben ilk olarak Hıtachi almaya yöneldim.Fakat internet sitelerinde,ilk önce Türkçe olan sayfalarda ayrıntı istediğinizde İngilizceye dönüşüyor.İpi ve Alternatif bayilerine farklı farklı gittim.İkiside kendilerinin cihazının gerçek Japon diğerinin olmadığını söylüyor.Daıkın,Alarko,İklimsa bayilerinde de Hıtachi cihazının iyi olduğunu,yalnız sesli çalıştığını söylediler.Forumda da bu konuda yazılar okudum.Klima konusunda en ufak bir bilgim yok.Bunun için forumdan yardım istedim.Klima bölümü mezunu arkadaşım ısrarla Hıtachi diyor.Forumu okuyorum.Genelde herkes Mistubishi Elektrik,Daıkın,Toshiba,Sharp arasında dolaşıyor.Kafam iyice karıştı.Zaten bu karışıklığı anlıyorsunuz.Hıtachi ile başladık.Şimdi Daıkın veya Toshiba diyoruz.Lütfen sizde bir fikir verin.Daıkın,Hitachi servisleri geldi.9000 VEYA 12.000 cihazda alsanız olur dediler.Bu keşif işini ben çok detaylı sanırdım.Hıtachi servisi geldi.Odaya baktı.12.000 cihaz dedi.Daıkın servisi metre ile metrekaresini buldu.Öyle tavsiyede bulundu.Bu keşif işi bu kadar mı olur.Yardım ederseniz çok iyi olur.

EN VUKUAT HİLMİ

• quote:

Orjinalden alıntı: Bumin Kağan

selam mbirol hocam bende o bahsettiğin klima var hitachi ras14eh1 geçen sene 1600 peşin almıştım
    bu yıl VAKUMLAMA konusu hortladı yine benim klima geçensene takılırken vakum olayı yapılmadı ben yapıldığına dair bişi görmedim sonra kafama takıldı aradım servisi ve sordum tabi abi yaptık dediler yanlız ben inanmadım ama yapacak bişi yok
    şimdi bu vakum olayını ne yapmalıyım tekrar mı arasam acaba eğer yapılmadıysa o kadar para verdik nolcak şimdi bilgilendirirsen memnun olurum
    selamlar

Arkadaşım profilnde İzmir den olduğunu gördüm.Klimayı nereden aldığınızı ögrebilirsem gerçekten vakum yapılıp yapılmadığı konusunda bir yorumda bulunabilirim.Ama şunuda söyleyeyim ki zaten kurulumda yapılmadıysa geriye dönüş yok.Yani tekrar kuralımda vakum yapalım olmaz.Ancak gazın tamamen boşaltılıp,cihaz komple en az yarım saat vakum yapılıp,cihaz üzerinde yazıaln gr kadar gazı hassas terazi ile şarj etmek gerekir.Ama şunuda söyleyeyim ki eğer ısıtma-soğutma konusunda sorun yoksa gazınıda ellemek te pek iyi olmaz,Orjinal fabrika gramajını oynamayın derim.Dikkat 410 gaz başlıklı topikde okumanızı tavsiye ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: hilmi-c

arkadaşım tam erbabına sormuşsunuz ben de sıkıştırim mbirol arkadaşı. mbirol arkadaşım artık şu yüksek btu olaylarına bi el atında bilgilenelim bak arkadaşın evi 14m2 benim dayımın evi 18 m2 ve kuzey bi daire orada klasik sharp var ve izmire göre istanbul oldukça soğuk olmasına rağmen mükemmel verim aldık bu arkadaşia 9 luk invertır yetmezmi üstad sensin . ama son günlerdeki çok yüksek btu olayları var ve mantıklıda geliyor ben şahsen ikilemde kaldım bu konularla birlikte arkadaşımıza yardımcı olursunuz artık sonuçta izmirdeymiş. selamlar kolay gelsin arkadaşımızada hayırlısı olsun ..
    ama şu yüksek btulu kliam olayına bi eğilin derim yoksa firmalar matrah yüksek olduğu için vatandaş almaz diyemi düşük btu cihazları sürüm için tavsiye diyolar diye düşünmüyor değilim hani :))

quote:

quote:

Klima kapasitesi hesabını kısaca şöyle anlatalım.

Hacim(m3 enxboyxyükseklik) X Katsayı = Btü/h

Katsayı

Korunaklı (arakat ,tek cephe dış,çiftcam v.s) =160

Orta dereceli (Ara kat,çif cepe,tekcam,kuzey cephe yok vs.)=180

Korunaksız (çatı veya müstakil,altı boş dükkan veya giriş kuzey cephe v.s) =200

Örnek verirsek
    18 m2 alan x 2,6 yükseklik orta dereceli bir oda için

Btü/h=48,8 m3 X 180
    Btü/h=8 424 yani Klasik cihaz olursa 9 000 btü/h ancak kurtarıyor tercih 12 000 btü/h olabilir(bunun kararını uzmanı vermesi lazım) Ama inverter olursa 9 000 btü/h olur derim.

Bu konu ile ilgili şunuda hatırlatmalıyım bu hesaplar Marmara,Ege ve Akdeniz için geçerlidir.Ayrıca gerçek ve kaliteli cihazlar için doğrudur.Sınıfı düşük makinalar için önermem.Zaten onlar ep bir gömlek üstünü seçerler.
    Birde kapasitesi yüksek seçilen bir klima ile daha iyi ısınacağını sananlar malesef daha dengesiz ve konforsuz ısıtma yapıyorlar.12 lik ürünün rahatlıkla yeteceği yere 18 lik takıyorlar ve fizik kuralı gereği ısınan hava yukarıya çıkıyor siz klimayı 30 ada alsanız termostada çok sık giriyor fakat ortam tam ısınamadığı için sizin ayaklarınız hep üşüyor ve cihazı hep maksimumda kullanıyorsunuz.Tabi ne konfor nede tam ısınma sağlıyorsunuz.Elektrik faturasınıda hiç sormayın.18 lik her 5 dakikada bir termostat yapacağına 12 kullanın isterse hep çalışsın daha ideal ıstma elde edersiniz.Zaten inverter serilerinde mantığı bu nonstop çalışmak.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: hilmi-c

arkadaşım tam erbabına sormuşsunuz ben de sıkıştırim mbirol arkadaşı. mbirol arkadaşım artık şu yüksek btu olaylarına bi el atında bilgilenelim bak arkadaşın evi 14m2 benim dayımın evi 18 m2 ve kuzey bi daire orada klasik sharp var ve izmire göre istanbul oldukça soğuk olmasına rağmen mükemmel verim aldık bu arkadaşia 9 luk invertır yetmezmi üstad sensin . ama son günlerdeki çok yüksek btu olayları var ve mantıklıda geliyor ben şahsen ikilemde kaldım bu konularla birlikte arkadaşımıza yardımcı olursunuz artık sonuçta izmirdeymiş. selamlar kolay gelsin arkadaşımızada hayırlısı olsun ..

quote:

quote:

Klima kapasitesi hesabını kısaca şöyle anlatalım.

Hacim(m3 enxboyxyükseklik) X Katsayı = Btü/h

Katsayı

Korunaklı (arakat ,tek cephe dış,çiftcam v.s) =160

Orta dereceli (Ara kat,çif cepe,tekcam,kuzey cephe yok vs.)=180

Korunaksız (çatı veya müstakil,altı boş dükkan veya giriş kuzey cephe v.s) =200

Örnek verirsek
    18 m2 alan x 2,6 yükseklik orta dereceli bir oda için

Btü/h=48,8 m3 X 180
    Btü/h=8 424 yani Klasik cihaz olursa 9 000 btü/h ancak kurtarıyor tercih 12 000 btü/h olabilir(bunun kararını uzmanı vermesi lazım) Ama inverter olursa 9 000 btü/h olur derim.

Bu konu ile ilgili şunuda hatırlatmalıyım bu hesaplar Marmara,Ege ve Akdeniz için geçerlidir.Ayrıca gerçek ve kaliteli cihazlar için doğrudur.Sınıfı düşük makinalar için önermem.Zaten onlar ep bir gömlek üstünü seçerler.
    Birde kapasitesi yüksek seçilen bir klima ile daha iyi ısınacağını sananlar malesef daha dengesiz ve konforsuz ısıtma yapıyorlar.12 lik ürünün rahatlıkla yeteceği yere 18 lik takıyorlar ve fizik kuralı gereği ısınan hava yukarıya çıkıyor siz klimayı 30 ada alsanız termostada çok sık giriyor fakat ortam tam ısınamadığı için sizin ayaklarınız hep üşüyor ve cihazı hep maksimumda kullanıyorsunuz.Tabi ne konfor nede tam ısınma sağlıyorsunuz.Elektrik faturasınıda hiç sormayın.18 lik her 5 dakikada bir termostat yapacağına 12 kullanın isterse hep çalışsın daha ideal ıstma elde edersiniz.Zaten inverter serilerinde mantığı bu nonstop çalışmak.

Merhaba,yazılarınızı okudum.Gördüğüm kadarıyla klima uzmanısınız.Bana gelen servisler iki oda içinde 90000 veya 12.000 de alabilirsiniz diyor.Bu nasıl bir keşiftir anlamadım.Biz kiracı olduğumuzu söyledik.Kiracıysanız ilerde taşınacağınız eve de uyması açısından büyük kapasite alabilirsiniz herhangi bir mahsuru olmaz diyorlar.Bazı klimacılar büyük kapasite seçmenin zararı olmaz.Isınmada iyi verim alırsınız diyor.Bazıları kapasite tam seçim olmalıdır diyor.Bazıları büyük kapasitede cihaz sık sık devre dışı kalır ömürü az olur diyor.Bazıları bu cümle inverterin mantığına terstir.İnverterde cihaz devre dışı kalmaz,kendini beklemeye alır,çalışma anı geldiğinde devreye girer diyor.Hıtachi konusunda da yazdığımgibi,İpi ve Alternatif grubu bayilerinin bazıları da kendi cihazlarının orjinal japon olduğunu,diğerinin olmadığını söylüyor.Bir bayii arıyorum.Fiyat alıyorum.Kampanya bitti diyor.Kampanya fiyatının üzerinde liste olduğunu söylüyor.Diğeri olur mu öyle şey kampanya devam ediyor.Hatta 6 taksit yerine aynı fiyata 12 taksit yapıyoruz diyorlar.Aynı cihazı herkes tutturduğuna satıyor.Aynı cihazda peşin fiyatta 300 ytl ye kada farklı fiyatlar aldım.Anladığım kadarıyla bu klima işinde korkunç bir kar var.İzmirde Daıkın,Toshiba ve Hıtachi ürünlerinden birini seçmek istesem bana satıcı ve servis önerebilirmisiniz.En düşük fiyatı alabileceğim ve montajı kusursuz yapabiilecek bir yer biliyormusunuz.Özelden de mesajla bildirebilirsiniz.Teşekkürler.

• Herkese selamlar,sonunda kararımı verdim.Daikin FTX35GV DC Inverter Deluxe Mid Duvar Tipi Split Klima - 2 adet bugün sipariş verdim.Pazartesi günü montaja gelecekler.Bu aşamada bana gerek buradan gerek özel mesajla yardım eden herkese teşekkür ederim.Hoşçakalın.

Herkese selamlar,sonunda kararımı verdim.Daikin FTX35GV DC Inverter Deluxe Mid Duvar Tipi Split Klima - 2 adet bugün sipariş verdim.Pazartesi günü montaja gelecekler.Bu aşamada bana gerek buradan gerek özel mesajla yardım eden herkese teşekkür ederim.Hoşçakalın.

hayırlısı olsun ama çok özel bir serisi değil.Diğer serilerine baksaydınız keşke

quote:

Herkese selamlar,sonunda kararımı verdim.Daikin FTX35GV DC Inverter Deluxe Mid Duvar Tipi Split Klima - 2 adet bugün sipariş verdim.Pazartesi günü montaja gelecekler.Bu aşamada bana gerek buradan gerek özel mesajla yardım eden herkese teşekkür ederim.Hoşçakalın.

hayırlısı olsun ama çok özel bir serisi değil.Diğer serilerine baksaydınız keşke

Bu serinin bildiğiniz sorunları var mı?Eğer varsa bildirirmisiniz?Hangi serisi özel serisidir.Bu serinin fiyatlarına yakın almam gereken serisi hangisiydi?Ben zaten bu konudan hiç anlamıyorum.Kime sorduysam Daıkın bu işin bir Numarasısdır.Diğerleri ondan sonra gelir dedi.Daıkın,Mitsubishi Elektrik,Toshiba,Sharp arasında hangisini seçersen seç çok fark etmez.Aşağı yukarı eş değer özelliklere sahiptir dediler.Bu seride yeni çıkmış.Hem yeni model olması,hem de Isısan satıcılarının diğerlerine göre daha bilgili olması(bana öyle geldi),sistemli ve düzenli gözükmesi seçimde etkili oldu.Umarım memnun kalırım.Siz olsaydınız 1850 ytl liste fiyatı olan bu ürüne karşın Daıkından hangi seriyi alırdınız?Birde Daıkın dışında ne seçerdiniz?Sizin görüşlerinizi merak ettim.Gördüğüm kadarıyla klima işi uzmanlık alanınız ve ben sizin özelden yolladığınız mesajı aldıktan sonra gördüm.Hoşçakalın.

• Almıs oldugunuz klima sonucta Daikin tabi 1000 Euro fiyatla almıssınız. Diger modellerinin 12000 BTU ları 1270 Euro ve daha yukarısı. Digerleri cok pahalı bence sonucta siz 2 tane daikininizi almıssınız ya iyi olmus bosverin hayırlı olsun iyi gunlerde kullanın.

http://www.ozsahklima.com/daikin/ev-tipi-klima-ururu-sarara-tanitim-videosu.html
    http://www.ozsahklima.com/daikin/ev-tipi-klima-ururu-sarara-teknik-ozellik.html

keremali hayırlı olsun ururu sarara 9500 luk 1560 Euro 14000 lik 1745 Euro sen bundan bir tane alacagına iki tane almıssın bence daha iyi yapmıssın birazda tamamen duygusal davranmıssın

• quote:

Orjinalden alıntı: samet007tr

Tabiki bende bu seriyi almak isterim fakat fiyat cok ucmus mbirol abi ileride insallah ucuzlarda herkes daikinci olur

http://www.ozsahklima.com/daikin/ev-tipi-klima-ururu-sarara-tanitim-videosu.html
    http://www.ozsahklima.com/daikin/ev-tipi-klima-ururu-sarara-teknik-ozellik.html

keremali hayırlı olsun ururu sarara 9500 luk 1560 Euro 14000 lik 1745 Euro sen bundan bir tane alacagına iki tane almıssın bence daha iyi yapmıssın birazda tamamen duygusal davranmıssın

Sağol,üst serileri bende inceledim.Bu işler elbette bütçe meselesidir.Toshibanın da Skvr Serisi ve Daıkın Ururu Sara serisini inceledim.Aldığım firmadan Fujitside önerdiler ama ben genel olarak sektörde kendini kabul ettirmiş,güven duyulan markaları tercih ederim.15 gündür klima ile ilgileniyorum.Belki 150-200 kişiyle konuştum.İzmirde 50'ye yakın bayiye gittim veya telefonla konuştum.Daıkın satmayanlar bile kendi klimasından önce bu işte ilk Daıkın gelir diyor.Bizde onun kadar kaliteliyiz diyorlar.Diğer firmalarıda kötülemiyorlar.En iyi 5 klimayı hepsi bir çırpıda sayıyor.Bunlar forumda sizlerinde çok iyi bildiği markalardır.Ben aldım ve hayatımda hiçbir kararımdan pişmanlık duymam.Bu iş şans işidir.Bu işin piri denilen markada bile sorun çıkabilir ama çıksa da çözüleceğine inanıyorum.Şu kısa sürede klima araştırmalarım sırasında gördüğüm en organize grup Isısan grubuydu.Sizi ilk karşılayan sekreterinden tutun da,size teknik bilgi verecek uzmana kadar hepsi diğerlerinden çok farklıydı.Şimdi burada bazı yeni çıkmış klima önerilerini okuyorum.1 saatten beri sitelerinde fiaytlarına dahi ulaşamadım.Yetkili satıcı listesine baktım.Onların sitelerine girmeye çalıştım.Ulaşılamıyor.Bazı firmaların sitelerinde ilk sayfalar Türkçe başlıyor.Detay istediğinizde İngilizceye geçiyor.Çok firmayı telefonla aradım.Telefona açılışları bile amatörceydi.Alo veya efendim diyorlar.Bende acaba ev mi aradım diye endişe düşüyorum.Siz şu klimanın bayisimisiniz diyorum.Evet buyrun diyorlar.Baştan kaybediyorlar.Umarım Türkiye pazarına yenii giren firmalarda üst düzeye ulaşır ve gerçek rekabet ortamı oluşur ve bundan en fazla biz tüketiceler kazanırız.Hoşçakalın.

• Bakın birileri yine marka reklamı yapıyor diyebilir ama ben doğru bildiğimi söyleyeceğim.Daikin klimanın kaliteli olduğunu herkes kabul eder ama şuna katılmıyorum '' En iyisi Daikin '' nedenini söylesinler teknik olarak anlarım.Ama sadece lafla olmuyor malesef.Mesela ZİBRO nun standart seri inverter 12 lik (S1735 )bile EER 3,76 COP 4,52 vede Japonya da üretilirken, neden Daikin daha iyi.Şunu söylerseniz anlarım Daikin daha çok ve sorunsuz bilinen cihaz derseniz kabul,ama en iyisi bu değil.Evet fiyat ve tekniğine bakarsak eğer Şu anda piyasanın en mükemmel cihazı URURU SARARA ,ama Daikin tüm modelleri değil.Neyse hayırlısı olsun diyelim.Bu arada formda zaman zaman Daikin dan başı ağrıyanlarda yazıyor inceleyin derim.Şahsen benim tecrübem yok bu konuda.

Orjinalden alıntı: ak klima

slm ben izmir ak klima hitachi bayisiyim ras 10 eh 1 ve ras 14 eh 1 modeli orjinal japondur. fikir keşif vede bilgi için arayın ister iseniz fazlasıyla yardımcı olurum alternatif gurup bundan 2 sene öncesine kadar büyük sanayi tipi klimalarını ithal ediyordu son 2 senedir ise split modellerinide ithal ediyor yalnız prc olarak yani cin. inv 10 ve 14 modelleri japon aradaki fark ise nano titanyum filitfe ve statik cubuk , grın fin sistemleriyk onlarda internetten ak goglee den akklima diye girmen yeter li 2483236 şu zaman da orjinal japon klkima bulmak gerçekten zor saygılarımla.

Sizi aramızda görmek çok güzel hoş geldiniz,sanırım yanılmıyorsam halim beydi degilmi.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.